Matou te faia se nofoa mai le Plywood e faia oe lava

Anonim

O le tele o meaafale i luga o le maketi e maualuga tele e pei e foliga mai e leai se mea e fai i le "faia se uila" ma faia ma ou lava lima pe o le a faia i totonu i luga o se galuega taʻitoʻatasi, mo tofoga ma atotupe. Ae na o se le fiafia o le olaga. O se tagata foafoa e alofa i lona fale po o se fale, o le a maua i taimi uma le taimi ma le avanoa e fai ai ona lima ina ia mafai ona leai se mea leaga nai lo mea na faʻatau atu, ae faʻapitoa foi. E mafai ona e faʻafaigofieina mea mofi pepa, nofoa, falelauasiga, la, Afai e faia e le tagata faitau le tulaga o "tagata fou" i lenei mataupu, ona taua lea ma le faigofie - ia faia se nofoa mai Plewood ma ou lima.

Matou te faia se nofoa mai le Plywood e faia oe lava

E tatau ona filifilia le Vaega mo le Gaosia o le nofoa 1 pe 2 ituaiga, 7-25 cm mafiafia.

O le Plywood o loʻo i luga o le tasi i le isi (o le nofoaga lea e fiafia ai i le isi itu) i le tasi le isi vaega o laupepa mai se isi laʻau, mafiafia mai le fitu i le fitusefulu ma le toʻavaa i le fitusefulu ma le toʻavaa ile fitusefulu ma le toʻavaa i le fitusefulu ma le toʻavaalele. Ua faʻaaoga lautele lautele laupepa mafiafia mo le faʻavasegaina o le fola, faʻafoʻi o vaega i le fale. Plywod mafiafia e oʻo i le sefulu militeli e oso aʻe ai puipui. O meaafale i le fale e sili atu e fai mai Plywood ma le mafiafia o le sefulu militeri, e matua tumau ma ela, i le mea e tatau ai ona ua teuteu ai le elemene.

Meafaigaluega ma Mea mo le Gaosiina o le Nofoaiga

Matou te faia se nofoa mai le Plywood e faia oe lava

Meafaigaluega mo Galue ma Plywood: Vaʻai poʻo Asigsaw, Roulette, tulimanu, pipili.

  • Plywood 15 mm mafiafia - 1 pepa;
  • Pa mo vae ma le tele o le 40 x 60 mm, 2 fasi 3 m;
  • Porolon ma le mafiafia o le 70 mm i le tele 500 x 500 mm;
  • Faʻamamaina o le faʻaleleia o le 'upega tafaʻilagi - meafale fabic poʻo le paʻu, 600 x 600 mm.

O le a a pa e tatau ona sogi ma mausali. E sili atu le mafai ona filifili e Poneur mai Birch, a o le sili atu le malosi nai lo isi ituaiga, faigofie ona taulimaina ma sili ona lelei mo se isi auala.

Tusitusiga i luga o le autu: mafiafia o se toso mo vai-leai se totogi: Faʻafefea ona sasaa vai mafanafana ma ou lava lima

Meafaigaluega ono manaʻomia e masani ona iai se pule. O le ata lea o Jisiel, Jigsaw, sikulukalaitu, olo ma le paʻu poʻo le paʻu, stapler ma puipui ma samala. E tatau ona e mauaina se ata o le tagata lava ia ma meafale kelu.

Ia, afai e i ai se meafale tuufaatasia. O le a faʻatagaina ai oe i pue sili ona leai ni fagu mo faʻapipiʻi, ona o le mea o le a faʻaputuputu e le taitai o le a faʻapolofesa.

Sauniuni tulaga: avanoa

Matou te faia se nofoa mai le Plywood e faia oe lava

Usiusiuga o le sui o le nofoa mai Plywod ma tele.

O fea e amata ai? I luga o se laupepa pepa 1 x 1 m (watman), e tatau ona e tusia 1: 1 faʻamatalaga i luga o le fua, lea o le nofoa o le a faʻaputuputu. Tipiina i latou.

O le faʻataʻitaʻiga filifilia o le nofoa o loʻo aofia ai faʻamatalaga nei:

  • O le vae pito i tua o le 800 mm maualuga - lua fasi;
  • Pito i luma ma le maualuga o 440 mm - lua fasi;
  • Fuafuaga e faʻamalosia ai le mamanu o le nofoa 400 mm umi (tsargi) - fa fasi;
  • Ui pese o 360 x 400 mm - 1 fasi.
  • Fuafuaga e faʻaleleia ai le mamanuina o le nofoa: 400 mm - 2 fasi, 280 mm - 2 fasi.
  • O le pito i tua o le nofoa o le 300 x 450 mm - tasi le mea.

Foliga o le gaosiga auiliiliga

Oti lua pa mo le 800 mm mo vae o tua o le nofoa. I le mamao o le 200 Mm, mai le pito i lalo o le vae, inu pu mo le siitaga o papatusi (Tsargi). O le faia o lenei mea, gagau vae i se laina ma otooto tuaoi o togalaau. Faʻaloaloa o pu i luga o le lua o vae o vae o le nofoa o loʻo faʻaaogaina le chisels ma le samala ma le tele o le 20x40 mm o le lima. E tatau ona tupu i le itu o le pa i le 60 mm pu o loʻo o loʻo o loʻo i le tafailagi, ma le 40 mm o loʻo i luga. Faamamaina ma le faaeteete i latou mai efuefu laupapa. Afai e le faia lenei mea, o le pa o le a ulu atu i uō e le gata.

Mo le gaosiga o vae o luma, tipi ese ni taavale se lua o 440 mm. I le mamao o le 200 mm mai le pito i lalo, tutusa, pei o vae pito i tua, fai ni pu mo ni fuafuaga.

Matou te faia se nofoa mai le Plywood e faia oe lava

Tagi o Stolil Pression i Plywood pepa.

I luga o vae pito i luma, fua le 15 mm ma le fesoasoani a le chislis ma saws tipi spikes ma le tele o le 20x40 m sping i lalo o le faavae o le nofoa nofoa nofoa.

Tusitusiga i luga o le autu: gaosiga o le pupuni o le malo o le Roma ma o latou lava lima mai le uo teine

Vaetaata e tuuina atu le mana taitai e tatau ona faia mai le pa. Oti 4 fasi 380 mm umi. Fuai le 10 mm i itu uma e lua ma tipi ma se vaʻai ma le faʻailoga o spikes, lea pe a potopoto ai i le nofoa o le a faʻapipiʻi i totonu o le au o vae. E tatau ona faia ma le maualuga atu le sao ina ia aofia ai sasa i galuega e faʻamalosia ma le fesoasoani a le samala.

E ui lava i le mea moni mo le fausia o le toa Taitai, o le po oa po ua filifilia vae, o vae e faia ma moli ua tatau ona fausia faletalimalo.

O le pito i tua ua tipi i se eletise eletise. O le faia o lenei mea, tusi vaega i luga o le faʻataʻitaʻiga, e tatau ona e saunia i ni vaega lautele. O le Jendsion e tatau ona galue lelei, pe a maeʻa mai itu uma e taulimaina ai pepa toso, o le a le fiafia tele i le faʻatupuina o faʻafitauli.

O le mea moni, e le mafai ona e faia ni faʻamalieina faʻapitoa ma aoina se nofoa faigofie e aunoa ma ni punota, ae o le gaʻo ma se toe foʻi i tua e sili atu ona sili atu ona nofo ai.

Ina ia mafai ona punou le pito i tua, e tatau ona faateʻaina muamua pe faʻaititia. O le faʻagasologa galueaina o le fale e mafai ona matua faigata, e faigata ona filifili se koneteina talafeagai ma faʻavaivaia mo ni itula. O se isi filifiliga lelei o le fufuluina o vai mafanafana. Tuu le vaega i totonu o le vai ma le vevela o le 50-60 tikeri ma faatali mo 3-4 itula. Ina ua uma lena, toe foʻi mai le foga o foliga ma faʻalelei le mea e faʻamamaina ai le seleselega e faʻamama.

Matou te faia se nofoa mai le Plywood e faia oe lava

A o le i agaʻi atu i le Fono Aoao o le Taʻitaʻi, e tatau ona e tipiina uma auiliiliga.

E i ai le isi auala e tutu ai Plywood. E mafai ona faʻaoga mo le Plywood mafiafia mai le 15 mm. Mo lenei faamoemoe, tipi puʻupuʻu ina ia latou le oʻo atu i le 30% seʻia oʻo i le isi itu. E sili atu le tulimanu o le lafu, o le tele lava e tele e taunumia e tatau ona fai. O le Plywood laupepa snds, ua mautu i le tulaga manaʻo ma kelu se ie manifinifi, pe a la magoto. O lenei metotia o le punou e sili atu le taugofie ma manaʻomia tomai faʻapolofesa. O auala uma e tolu e punou ai le Plywood, e fautuaina le filifili o se auala e alu ai i le mafanafana vai.

Oti ese mai le Slywood Cast i luga o se pepa mamanu. Saunia 2 fasilaau mai se pa o 400 ma le 2 fasipepa o 320 mm e faʻaosofia ai le mamanu o le nofoa. O le tele oi latou, ma pito uma e lua, tipi spikes ma le tele o le 20 x 40 mm ma i luga o le lua isi - o le grooves o le 20 x mm, solomuli mai le pito o 10 mm.

Sauni mea e tatau ona togafitia ma le oneone.

A o le i faagasolo i le Fonofaga a le Nofoa, o auiliiliga uma na ufitia i le tele o soʻo se lanu ma faʻatali mo se faʻamago atoatoa.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona fai se mata mo le taʻele

Faaputu le Taufauga: Fautuaga

Matou te faia se nofoa mai le Plywood e faia oe lava

Auiliiliga ma ituaiga o nofoa mai Plywood.

Muamua e te manaʻomia le aoina o le faʻavae, o loʻo aofia ai le 4 vae ma poloka e faʻaleleia ai le mamanu. Muai Faʻatinoina le Spukes i luga o paneta ma meaafale Glue (poʻo soʻo se kelu e talafeagai mo le luluina o laupapa laupapa), faʻapipiʻi i latou i totonu o vae. E talitonu o loʻo i ai faʻamatalaga o loʻo tipi i luma ole taumafaiga lea e manaʻomia mo lenei faiga.

Le isi, oe manaʻomia le faʻaputuputu o le faʻavaʻa mo le nofo ai mai 4 o loʻo totoe, e masani ona tupu ai ni pupuʻu ma kelu. O le faʻavae o le nofoa o loʻo tuʻuina foi i pito ma kelu ma fusifusi ma le faʻavaʻa. E mafai ona e faʻamalosia le mamanu e faʻaaoga ai le faʻafanua o oe lava.

Tipi le mea leaga i le tele o nofoa. Kelu i le pito i lalo o le nofoa. Tipi ufiufi mai ie po o le le fiafia. Faatasi ai ma le fesoasoani a se meaafale stapler, nonoa o le ie i lalo o itu i lalo o le TAʻITAʻIGA O LE TAʻITAʻIGA, FAʻAFIʻIINA O LE TAUSAGA O LE MEA O LE POTO E FAI AI. Ua sauni le nofo.

O le pito o vae o vae o luma e togafitia ma kelu ma tuu i totonu o le 'au. O vae pito i tua e faapipiiina i le nofoa i le faʻaaogaina o le tagata lava i luga o le faʻaoʻoina o le faʻaʻaisa i le pito o le faʻavaʻa. O le pito i tua o le nofoa e mafai foi ona faia foi malu, pei o le nofoa, ma mafai ona tuua le suia. O se mataupu o le tofo. O le pito i tua o le nofoa e faʻapipiʻi i le pito i luga o vae pito i tua ma le fesoasoani o le fusi ia tepa mai.

Mata e mafai ona faia se nofoa lelei mai Plywood i le fale? Ioe. Afai oe faalatalata atu i le filifiliga o mea lelei. Aua neʻi paie e faʻasalalau atu faʻamatalaga o le nofoa i luga o pepa. I le milimita e fuaina uma ituaiga. A o le i aoina, taulimaina uma auiliiliga o le oneone ma ufiufi ma varnish. Ma le mea mulimuli, e faʻaalia ai ni mea e fai ai agavaʻa o agavaʻa ma filifili se ie matagofie i le savalivali. O le iʻuga, o se avanoa talafeagai, faʻatusatusa i tau tele mo lona gaosiga.

Faitau atili