Umukuka fetalai mataupu i le potu malolo

Anonim

Talu ai nei, na lauiloa ai le umukuka ma le potu malolo. O le faʻaliliuina o Cuilis i le potu malolo e matua talafeagai mo tagata o loʻo fananau mai, pe a oʻo i le faʻalauteleina o le nofoaga o totoe. Sea fesitaga e masani ona mafua ona o le le atoatoa o le nofoaga o le umukuka lava ia, lea e mafua ai le tele o faigata mai tagata e ona.

Umukuka fetalai mataupu i le potu malolo

E faasaina ona tuʻufaʻatasia le umukuka ma se potu i luga aʻe o fale mautotogi.

I le aotelega, o le faaliliuina o le umukuka i le potu malolo, pei o se isi potu, o se gaioiga atoa ai lea. Peitaʻi, e manaʻomia le tuʻufaʻatasia i taimi talafeagai e nafa ma le toe fausia o fale mautotogi. I le tulaga o le mauaina o le faʻatagaga, o le e ona le fale mautotogi e mafai ona faʻaliliuina atu i le umukuka o latou ma ma le aʻafia o tagata faʻapitoa. O le faiga toe fausia lava ia lava e aofia ai le aofaʻi o faʻasologa o taualumaga mo le faʻatulagaina o fou fesoʻotaʻiga, ae o le mafai ona faʻafefe.

Lelei o le umukuka fesiitai i totonu o le potu malolo

Umukuka fetalai mataupu i le potu malolo

Umukuka ogatasi polokalame ma le potu malolo.

O le lelei tele o le tipiina o le umukuka o le faʻalauteleina o lona avanoa avanoa, e aofia ai le nofoaga faigaluega. I totonu o oe faʻatapulaʻaina puipui, e toʻatele tagata e mafai ona auai i le faiga kuka i lea lava taimi. O se tulaga taua o le tatalaina o le potu, lea sa fuafuaina mo le umukuka. I totonu o lenei potu, matou te le i ai foʻi se potumoe i le potu lea, ae leai ni faʻatapulaʻaina o le faʻaaogaina i lalo o le ofisa poʻo se fonotaga. I se faʻaopopoga, o talimalo i le taimi o kuka mo le taimi umi e tuʻueseese mai le aiga, ma potu malolo o umukuka ma faʻavasega le tuʻufaʻatasia o galuega umukuka ma aiga. E matua taua lava pe a fai sou te tamaiti laiti.

O le faʻaletonu (poʻo ni faigata) o le fesiitaiga o le umukuka e aofia ai le umi o le faamaopoopo o le nofoaga o le fale mautotogi, o le suiga o le eletise i luga o le eletise O le mama o le umukuka i le nofoaga ma le taotoga o le ventiplation e puipuia ai le palapala na fofo ai manogi le fiafia ma fulufulu i le potu malolo (aemaise i luga o le potu malolo).

Faasino manaoga

Umukuka fetalai mataupu i le potu malolo

Umukuka-potu potu fuafuaga

E mafai ona siʻitia le umukuka i le potu malolo na o le mauaina o le iugafono pepa e toe fausia ai le fale mautotogi. O sea pepa aloaia o loʻo faʻavaeina i luga tulafono faʻatonutonu o loʻo i ai o loʻo i ai, e aofia ai le tele o faʻasa ma faʻatapulaʻa. O faiga faʻatapulaʻa e mafua mai i le mea moni o le umukuka e faʻasino i mea e faʻasino i le vai ma kesi vai ma kesi, atoa foi o le tele o manogi le fiafia.

O le Tulafono o Tulafono Faʻatonutonu e faʻasaina i le sui o le umukuka i le potu o loʻo i ai i luga i nofoaga nofomau, leai se faʻaogaina o isi auala. O se mea faʻatagaina e taʻuamiotonuina e le tulaga lamatia o lologa o tuaoi mai le pito i lalo. Ia maua ai se faatagaga, e manaʻomia le faia o se faaputuga potu teu e tusa ai ma faʻavae faʻavae. E matua faigata tele ona teu. Tapulaʻa e le faʻaaogaina i tagata o le foloa muamua, faʻapea foʻi ma fale mautotogi i luga atu o nofoaga e le o nofomau (faleoloa, ofisa, ma isi.

Mau i luga o le autu: Aisea e mafai ai e le vai mai le polesi o le manogi o hydrogen sulfide?

Faʻavae i luga o le kesi saogalemu, e toetoe lava a le mafai ona maua le faʻatagaina e toe maua mai ai le faʻasoasoaina kesi. O lona uiga o le fesiitai o le kesi kesi mai le umukuka i le potu malolo e le faatagaina. O le faʻaliliuga faʻasaga o le scab ua faʻamauina ma le tele o sala ma e lamatia mo le ola.

O le faʻavaeina o nofoaga faʻapitoa e faʻatapulaʻaina le tuʻufaʻatasia o nofoaga ma se taua tele i le va o le averesi o le vevela vevela. O lenei faʻatapulaʻa faʻailoa mai e faigata ona maua se faʻatagaina e maua ai se fou galue i le potu faigaluega fou (le mea o loʻo tuʻu ai le ogaumu) i le puipui poʻo le malae o le malae.

Ma le mea mulimuli, o nisi mea e manaʻomia o loʻo tuʻuina atu i le mea e sili atu le malosi I le taimi lava e tasi, o le umukuka ventrain system e le mafai ona tuʻufaʻatasia ma le manava o le faletaele e aveese le nofoaga o le aveeseina o manogi leaga.

Vaega o le umukuka fesiitaiga

Umukuka fetalai mataupu i le potu malolo

O le fesiitaiga o le umukuka i totonu o le potu malolo e faia pe a iai se iugafono pepa i le toe totogiina o le fale mautotogi.

Ile tulaga o le mauaina o se pemita mo le toe fausia o le fale mautotogi, o se polokalame mo le tuʻuina o le umukuka ma le tuʻuina atu i le faʻatulagaina o le faiga o fesoʻotaʻiga. A o le i amataina le galuega, e taua le galue e auiliili le fuafuaga mo le faʻapipiʻiina o le numera eletise ma le faʻaleleia o le numera eletise ma le faʻavasegaina o le numera eletise ma le faʻavasegaina o le numera eletise ma le faʻavasegaina o le numera eletise ma le faʻavasegaina o le numera eletise ma le faʻapipiʻiina o le eletise. O le fesili o le zonging o le umukuka sone ma o loʻo galue i totonu. E fautuaina e faʻatupuina le cuiraine i le taimi e tasi ma le tele o le potu malolo, a o le mafai ona gaosia se galuega e aunoa ma le faʻamamaina o le paʻu i fafo.

O le galuega tuusaʻo i le faʻaliliuina o le umukuka i le potu malolo o loʻo faia i ni vaega. Muamua, ituaiga uma o fesoʻotaʻiga ua folafolaina: Efuefu ua eletise, Seace, otaota, otaota, sami, vaitona auala. Ona toefuatai mai lea o le fola, ua toe faaleleia pa ma le taualuga. Ina ua maeʻa, le faʻapipiʻiina o le ua magoto (fufulu) o loʻo faia, le faʻapipiʻiina o fale eletise, kamuta mea faigaluega ma eletise. Ile tulaga mulimuli, o le migao o le umukuka, mataʻupu, o le faʻapipiʻiina o le moli uila, ua maeʻa, o le teuteuga ma faʻapipiʻi o mea totino o loʻo faʻatinoina.

Faapipiiina o se eletise eletise

Umukuka fetalai mataupu i le potu malolo

Galuega eletise ma uaea i le umukuka i le umukuka.

O le vaega muamua o le umukuka faʻafuaseʻi amata mai le faʻapipiʻi o se eletise eletise. Ona o le mea moni e iai le taumafaina o le eletise i totonu o le umukuka i le maualuga atu nai lo le potu malolo, e alagatatau ona aumai se fou eletise. O le autu eletise eletise o le a i luga o le eletise eletise, o lea o se uaea eseese ma le compper contrator ma le kolosi vaega o le sili atu 2.5 MM². I nofoaga o fuafuaga fuafuaina o le umukuka eletise eletise, o fafo o lo o tagofia. Ua tuʻuina atu le uaea i le nofoaga o fesoʻotaʻiga poʻo moli puipui, ma o le ki e fetaui lelei.

O le uaea o loʻo i ai i le faʻauiga o laina (stroers). E fautuaina e toe puipuia le uaea ma le palasitika corrugtation (po o le pa). Faʻafesoʻotaʻi le umukuka eletise eletise e ala ai i le vaega i le CMMHOL e tatau ona faia e ala i se masini tapunia tapunia.

Meafaigaluega manaʻomia mo masini eletise:

  • Uafu;
  • ;
  • o le samala;
  • faamemelo;
  • pagota;
  • sikulukalaiva;
  • tagata tali;
  • naifi.

Faapipiiina o se vai sapalai fesootaiga

Umukuka fetalai mataupu i le potu malolo

Le saʻo o le lelei o le suʻega o le otaota.

Tusitusiga i luga o le autu: O BAMBOO BABBO RID CRUPTANS I totonu: Aletele ma le le lelei

O leisi gaioiga o le faʻapipiʻiina o le faʻapipiʻi o fesoʻotaʻiga faiga o le faʻapipiʻiina o vai vai. Laina paipa mo le malulu ma vevela vai amata mai i le osofaʻiga na tuʻuina atu le suavai sapalai kamukuka, ae ona o le suiga o le atigi o le moa, o le umi o paipa e siʻitia ai pai. O paipa vai e mafai ona faʻaaogaina e pei o paipa vai, ae o paipa uʻamea na faʻaalia atili ai le tele o le faʻailoga.

I le nofoaga o le fuafuaina faʻapipiʻi o le magoto, o paipa ole paipa e fautuaina i lalo o le fola. O le vaega o le fola o le fola vai sapalai i le palu e mafai ona faatafunaina i le auala, tui i le puipui, pe i luga o le puipui luga. I le mataupu mulimuli, o paipa e mafai ona tapunia ma le teuteuga palasitika tagi. I nofoaga o le fuaitau o paipa, o le tutusa itu o loʻo faia lava ia i le puipui e faʻaaoga ai se peʻo. O le fesoʻotaʻiga o paipa o loʻo faia e faʻaaoga ai ni fesoʻotaʻiga poʻo le faʻaaogaina (mo uʻamea paipa).

Mo le faʻapipiʻiina o le plumping system e manaʻomia ai mea faigaluega nei:

  • Uafu;
  • ;
  • o le samala;
  • Bulgarian;
  • faila;
  • Kesi ma fetuunaiga ki.

Faapipiiina o seoli

Umukuka fetalai mataupu i le potu malolo

Metotia o le uaea o le vai sapalai ala i le fale mautotogi.

O le tikeri o le faigata o le faʻapipiʻiina o le Seleff Plum e faʻalagolago i le mamao i le va o le magoto i le va o le magoto ma le suaina o tala. O loʻo faia e le alavai e se vai o le vai, ma o le mea lea o le pipid spape e tatau ona i ai i le le o se paʻu (20-30 mm lalo i le mita o le umi). Ma se mamao mamao ma se manulele, o sea meaʻai e mafai ona tuʻuina i lalo o le falepuipui, ae faʻapea foi ma se faʻaopoopoga i le mamao o le foloa le paʻu, ua le lava le na o le ufiufi o le paipa. I le tulaga lea, o le faatatauina o le paʻu o le nofoa afi o loʻo faia e faʻaaoga ai le teuteu teuteu poʻo le atigipusa i luga o le puipui, faʻapea foi ma le faʻapipiʻi o meafale.

Afai o le masking elemene e le ofi i totonu o le umukuka i totonu, o le pusa eletise e tatau ona o loʻo i luga o le faʻaupuga i lalo o le fola. Faatasi ai ma lenei faʻapipiʻi e manaʻomia e mautinoa ai le faʻamalosia alavai faʻaaoga se pamu maualalo pamu. O sea pamu e tatau ona iai tutoʻatasi pule sapalaiina ma liliu i luga o le manaʻoga e aveese le vai mai le matamuli. Faapipiiina pamu i lalo o le magoto.

O se paipa pipisi e fautuaina e avea ma se sela. O se palasitika siphon ua mautu i lalo o lona magoto.

Faapipiiina o le ventipelation system

Umukuka fetalai mataupu i le potu malolo

Ventives system.

O le autu muamua o le tipiina o le umukuka, lea e aofia ai le faʻapipiʻiina o faʻateki o fesoʻotaʻiga, ua maeʻa i le faʻatau atu o le faʻafitauli o le vela. Ina ia mautinoa le faʻamamaina lelei o le faʻamamaina o le fale pueata, faʻamalosia le faʻagaioiga, ma o ana ai faʻataunuʻu e mafai ona faʻatinoina naʻo ia i le umukuka poʻo le isi i le auala. O le galuega faatino o le ventipelation auala e ala i tumutumu o le faletaele ma le faletaele e le faatagaina. A e le tatau ona faʻalavelave i le auala i le auala, o le ventipelation faiga e le tatau ona faalavelave i tuaoi, lea e manaʻomia faʻaopopo mai fafo.

Ina ia fesoʻotaʻi i le uiga o le umukuka muamua, o se tulafono, e manaʻomia e mu ai se pusa umi umi. I luma o le faʻamalologa pe oʻo i le faʻataotoga taua, fefaʻatauaʻi o se atigipusa e le mafua ai le lavelave ma e faigofie ona nanaina le tauleaiga o papatusi. Afai e leai ni faʻapaiga faʻasolosolo faiga, e mafai ona e tuiina le pusa i le taʻoto i luga o le puipui i le taualuga ma papa papa.

Mataupu i luga o le autu: counment-oneone tie density: mamafa mamafa

Umukuka fetalai mataupu i le potu malolo

Meafaigaluega talafeagai mo le galuega: Hammer, Perforator, Drill, Pliers, Portwdriver.

Faʻamalosia ventilation o loʻo faʻamautinoaina le faʻaaogaina o se mea e oso ai. O le faʻatau atu o le ea i luga o le fale faigaluega o le umukuka e mafai ona saunia e ala i se pu (poʻo ni nai) i le puipui poʻo le faʻaaogaina o se sy-ituaiga pulou.

Ventiption na siping meafaigaluega:

  • Uafu;
  • vili;
  • naifi;
  • faamemelo;
  • sikulukalaiva;
  • o le samala.

Toe faaleleia le umukuka sone

O le vaega lona lua o le umukuka fesiitai i le potu malolo o le faʻaleleia o le fola, puipui ma taualuga. Muamua, o le fola faamauga o le ogauuga ua toe faʻaleleia, o loʻo tapunia ai fesoʻotaʻiga a le paipa. Ona faʻapipiʻi lea o le faʻapipiʻi ma le tuʻuga o puipui ma le totonugalemu o le eletise, tapuni le eletise i nofoaga o le alavai o le paipa i le puipui. A faʻaaoga le mafiafia o le ogalaau, e faʻapipiʻi ma le faʻapitoa faʻapipiʻi o moli tusi.

Faapipiiina o meafale ma meafaigaluega

O le vaega mulimuli o le umukuka o le umukuka e amata i le faʻapipiʻiina o le magoto ma le fefiloi ma la latou fesoʻotaʻiga i le tapita paipa mo le malulu ma le vevela vai ma le vevela vai ma le vevela vai ma le vevela vai ma le vevela vai ma le vevela vai ma le vevela vai ma le vai vevela ma se vevela vai ma le vevela vai ma le vevela vai ma le vevela vai ma le vevela vai ma le vevela vai ma le vevela vai ma le vevela vai ma le vevela vai ma le vevela vai ma le vai vevela ma se vevela vai ma le vevela vai ma le vevela vai ma le vevela vai ma le vevela vai ma le vevela vai ma le vevela vai ma le vevela vai ma le vevela vai ma le vai vevela ma le vevela vai ma le vevela vai ma le vevela vai ma le vevela vai. Ona faʻapipiʻi lea o le eletise eletise i totonu o le ventipelation discrage sone. O meafale ma le umukuka o loʻo iai e tusa ma le filifilia filifilia filifiliga ma le soʻotaga i totonu. O le vaega mulimuli ua maeʻa e ala i le faʻapipiʻiina o masini moli. Faʻalagolago i le faiga filifilia, e ono avea ma potu mautotogi, taualuga poʻo ni moli puipui o ituaiga eseese ituaiga. O le manaʻoga autu ia i latou o: o le inisiua o le nofoaga galue e tatau ona pupula. A faʻaliliu le umukuka, e fautuaina le faʻateleina o le ala o le moli faʻalenatura e ala i le faʻamalama.

Mataupu Faavae o le Zonging Kitchen

Umukuka fetalai mataupu i le potu malolo

Lelei le mimita o le umukuka.

O le umukuka, ave i le potu malolo, e tatau ona faia se galuega autu, a o fetaui lelei ma le totonu o le potu malolo ae le faʻalavelave i le isi vaega o le isi vaega. O le mafaufau o le mafaufau, o sea umukuka e sili atu ona iloa pe a fai o loʻo vavaeeseina mai le potu malolo, i.e. O lona zoning na faia.

O se tasi o auala faigofie o le faʻafaʻasolopito o le moli o moli moli, lea, pe a manaʻomia, tapuni le umukuka mai mata mata.

O se metotia faʻataʻitaʻi o le zonsing e mafai ona faʻapipiʻiina o se pa puipui, o loʻo fausia ai se tuʻuga vaʻa i le va o le potu malolo ma le umukuka, aʻo faia se galuega aoga.

Nai lo le samoa, e mafai ona e setiina le laulau.

O le faʻatafunaina vaaia o sone e mafai ona ausia e ala i le faʻapipiʻi o le fola o tulaga eseese. O le tulafono, i le umukuka e tusa ai ma le fola e pei o le oona o le fogafale o le potu malolo. I lea tulaga, o le umukuka o loo i ai le podium. I se tulaga talitutusa, o le Zoning e faia i luga o le taualuga. Mo se faʻataʻitaʻiga, naʻo le umukuka sone o loʻo faʻapipiʻiina luga o le taualuga o le taualuga. E mafai ona fautuaina le alofa o le natura o le natura i le va o tagata tatala i le va o le tatalaina o le au faitautusi ma le fiafia lanu po o se aniva ua le aoga.

O le potu malolo, faʻaauupegaina i se umukuka, e masani lava ona avea ma miti faapelepele o le talimalo. Tuʻufaʻatasia le umukuka ma le potu malolo e faʻaaogaina lautele i le tele o atunuʻu. Afai e le fefefe le tagata e ona se tamai umukuka i nisi faigata, ae na mafai e ia ona ia lana miti.

Faitau atili