Faʻapipiʻi le faʻavae i luga o le fola ma ou lava lima: o le faʻapipiʻi metotia (vitio)

Anonim

Faapipiiina o le promons i totonu o le potu o se mea taua o le toe faaleleia. Ae maise lava, o le upu e mafai ona mulimuli ane faʻasaʻoina le fola o loʻo manaʻomia, ma naʻo le fausiaina o le solo i le itu ua taʻua o le potu. O loʻo vaevaeina i le taualuga ma fafo. Ma afai o le faʻapipiʻiina o le taualuga upu, e masani ona leai ni fesili, aua e faʻapipiʻi faʻapitoa e faʻapipiʻi ai, o le galue i le fola, e tatau ona faia i luga o le fola, e tatau ona faia i le fola.

Faʻapipiʻi le faʻavae i luga o le fola ma ou lava lima: o le faʻapipiʻi metotia (vitio)

Le masini o le palasitika prelity.

E tolu ituaiga o le fola o le folo: faia o sima, laupapa ma palasitika. O le filifiliga o le sima preth e le talafeagai i le aso. Na faaaogaina muamua pe a fausia fale tuai lava ua fausia. Ae o laupapa laupapa ma palasitika plthos e tatau ona mataala. O le mea lea, o le faapipiiina o le PRONANY o lau lima i le fola mai nei mea i lalo o le a iloiloina i sili atu auiliiliga.

Palasitika fola i luga

Tulaga ma le leaga o palasitika

E amata i le, mafaufau i le filifiliga pe faʻafefea ona faʻapipiʻi le palasitika i luga o le fola. O lenei uiga e foliga mai ua leva na i ai, ae i le taimi lava lea e maua ai le maualuga o le tagata faatau. E tele naua ona o mea lelei o le palakalafa palasitika. E le mafai ai e le au aigutu ona aofia ai:

Faʻapipiʻi le faʻavae i luga o le fola ma ou lava lima: o le faʻapipiʻi metotia (vitio)

Plunj faʻapipiʻi laasaga.

  • teteʻe i suiga vevela ma le laʻo; Faʻafetai i le faʻapitoa o le vailaʻau, o le palasitika ma le atoatoa e le manaʻomia i lalo o le gaioiga o le susulu o le la, ma i le tulaga o le afi, e le malamalama ai, na o vaipuna;
  • le tetee atu i le susu; O le prenn o lenei ituaiga e le fefe i se susu, leai ni ituaiga eseese o oloa faʻamama ma fualaau faasaina,
  • faʻatatau i le taugofie o mea; Pe a faʻatusatusa atu i le palasitika, faʻatupu le telegofie, ma e leʻo aafia i le tele o malamalamaaga ma lanu, faʻapea foʻi le umi o tautua;
  • faigofie o le faʻapipiʻiina ma le faʻagasologa Ua maeʻa faʻamautuina palasitika ma tipiina, ina ia le manaʻomia lona tele o tomai ma le malosi mai ia te oe, i le taimi o le faʻagaioiga a se mea e le masani ai pe vali, o se mea foʻi tele ai.

Tusitusiga i luga o le autu: Puipuiga mai le Orgaras Photo

Ae e ui lava i ni tulaga taua, o palasitika pltain o loʻo iai se tele o le le mautonu o mea oona o loʻo aofia ai le maualuga o le vevela, o le ono o le tele o uta i totonu o le potu, Le malosi e suia ai le filifilia o loʻo i ai i luga ma le lanu pe a maeʻa faʻapipiʻi i luga o le fola.

Fuataga ma Faʻatau o Mea

Faʻapipiʻi le faʻavae i luga o le fola ma ou lava lima: o le faʻapipiʻi metotia (vitio)

Ata 1. Mea faigaluega mo le faapipiiina o le upu.

A maeʻa le iloiloga autu o le faʻataʻitaʻiga o palasitika plths mo le foloa, o le taimi o le taimi e faagasolo ai faʻasino i le faʻapipiʻi faʻagasologa. O le ata o le mamanu o loʻo faia i luga o ni laasaga faʻalavelave. Ae i luma atu o lenei mea e tatau ai ona teuina ma ana mea fai mea ma mea fai:

  • rofautte;
  • penitala peni;
  • Le le mafaufau, le le manatu faapito poʻo le le le manatu poʻo se suavai vai (faʻalagolago i le faʻapipiʻi metotia);
  • Faʻapea i latou ma ni mea faʻapitoa ma isi mea.

O le tulaga muamua o le galue uma o mea talafeagai e manaʻomia e fuafua ai faʻamatalaga. Muamua, faatasi ai ma le fesoasoani a se limu, matou te fuaina le tulaga lamatia o le potu e aunoa ma le aveina i totonu o faitotoa o faitotoa. O le faʻaiʻuga o le a tutusa ma le numera o le manaʻo o le manaʻo. Ina ia fuafua le numera o laupapa, o lenei faʻatele e naʻo le vavaeeseina e se pa e tasi. Faʻamolemole ia matau e sili atu le faʻatau atu o se mea laiti ma se tupe faʻapitoa, aemaise lava talu ai e le taugata tele.

I le faʻaopopo atu i le pro i le pronth, e manaʻomia le fuafua o le numera o fesoʻotaʻiga manaʻomia. O vaega taua mo le palasitika pyil o nini o pupuʻu, tulimanu (fafo ma totonu), faʻapea foi ma laupapa mo le fesoʻotaʻiga. O le ata o loʻo faʻaalia ai le auala e foliga mai ai nei mea uma (Ata 1).

Faʻapipiʻi le faʻavae i luga o le fola ma ou lava lima: o le faʻapipiʻi metotia (vitio)

O le lanu o le pronü e tatau ona sili ona talafeagai mo le fola lanu.

O lenei ua tatau ona e faʻatau uma. A faʻatau, toe faʻamatala vave le lanu: O le plginth i luga o le foloa ma mea fai mea e tatau ona ogatasi ma le sili atu le mautonu i le tasi ma le isi. O le mea taua o le i ai o le cable channel i le upu. O loʻo faʻaalia ai ni suiga laiti, lea e manaʻomia ina ia mafai ai ona lafi uaea i totonu.

Fautuaina e fia uaea o le a pasia puipui. I mea uma lava, atonu e tele ni auala i le lima, lea e matua aoga tele. I le taimi lava e tasi, e le mafai ona faʻasaʻi ai ina ua faʻatamaʻia ai le uaea, e le aoga. O aso nei e faʻatagaina ai oe e tatala saoloto avanoa i le auala ma maua uaea e aunoa ma le faʻaleagaina o le mamanu.

Mataupu i luga o le autu: O le puipui puipui o le afu mo puipui: filifiliga i totonu

Metotia mo le faapipiiina palasitika

Faʻapipiʻi le faʻavae i luga o le fola ma ou lava lima: o le faʻapipiʻi metotia (vitio)

Faapipiiina le Prenan ma faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga e sili ona talitonuina.

O lea, o le mea autu na faatauina. O lenei ua mafai ona e amata faatulagaina. Mafaufau i le 3 auala autu o le faʻapipiʻi o ia mea: Tagata taʻitoʻatasi-tusi, glue ma sosolo palasitika. O auala taʻitasi e i ai o mea uma e manaʻomia. O le mea lea, aʻo leʻi faia se galuega, e taua le masani ai o oe i mea faʻapitoa a nei metotia uma.

O le faʻapipiʻiina o palasitika plinth o loʻo faʻaaogaina oe lava e manaʻomia e sili ona faʻamoemoeina. Ioe, i le faʻagasologa o le galuega, o le a le gata i le pa e le gata i le puipui, ae o le a taʻuao atu e ulufale ai i le soloia o le mafiafia, e le maua ai le lumanaʻi.

Muamua, faʻatasi ai ma le fesoasoani a se 'au, fai i totonu o le pu talaaga o le 45 cm. Ina ua maeʻa, faʻaaoga le masoa ma le peni nofoaga i luga o pu ma le fola. Ona vili lea o ni pu e vili ai ona pu o loʻo tutuli. O le a e nofo nei e fasiotia le pronth i le puipui i le fao.

A faʻapipiʻi, galue ma le faʻaeteete ina ia le aliali mai le paʻu i luga o mea. O le samala e sili atu le faʻaaogaina o le moli moli, o le pito sili ona lelei. O le tagata lava ia-feololo Caps Socialists fautua atu e toso mai i luga o ni fasipepa ina ia e le o maitauina i le taimi muamua.

O le auala lona lua o le faapipiiina o le mamanu i le aufaasoga faapitoa - faletalimalo. O le faʻavae o le faʻapipiʻiina o le faʻapipiʻiina e tutusa lava ma sili atu o siteki. E faia muamua faʻailoga, o pu i totonu o le puipui o loʻo galue, lea e tutuli ai tagatatama. I le taimi lava lea, o le auga o le a nofo e aunoa ma pu. Ina ua uma lena, o le Plnan o loʻo faʻaaogaina, o le sikulita e fesoʻotaʻi ma faomea o loʻo fesoʻotaʻi ma le solo.

Peitaʻi, o lenei metotia ua sili atu le leaga nai lo le paʻi atu o le faʻaʻaisa i totonu pe a faʻaleagaina se vaega eseese, o le a e mafai ona suia atoa le potu, ae le o lona vaega. O le a le mafai ona e togiina le mamanu e aunoa ma le faʻaleagaina, ma o le a manaʻomia e suia uma.

Faʻapipiʻi le faʻavae i luga o le fola ma ou lava lima: o le faʻapipiʻi metotia (vitio)

Faapipiiina PLONTONS i luga o se faletalimalo e tutusa ma faapipiiina i luga o le fusipau o ia te oe lava.

Ma le mea mulimuli, o le metotia mulimuli o le faʻapipiʻiina o le fausaga i fao fao. Filifiliga o le sili sili ona faigofie ma vave. Ae ia matau o le upu faʻapipiʻiina e lenei metotia o le a faigata tele i le le fiafia. I se faʻaopopoga, o faʻaili iʻa ua faʻatagaina e le au mea e vaetamaina ai ma le fola ma ma le puipui. Ma o lenei ua uma ona fautua mai i lalo o le plponth walpaper, linoleum, taleti po o isi togafiti o le a faaleagaina.

Mataupu i luga o le autu: Fale Fall Cluckry Maryry

Faʻapipiʻiina lenei metotia o le upu: E tatau ona e tuʻuina muamua i faʻamatalaga i nofoaga o le a latou i ai, ona lalagaina lea o le PLONT o le PLAE (mai le fola) ma le pa puipui i luga. Manatua o tulimanu ma fesoʻotaʻiga o loʻo faʻapipiʻi i luga o laupapa muamua ma faʻapipiʻi faʻatasi ma latou. Mai le tele o le upu o le a sauā, e faʻalagolago lava pe o le a i ai le tele vaʻaia o le tele i le va o le pronth, puipui ma le fola.

Faapipiiina o laupapa laupapa

O lea ua tatou o i le iloiloga o le faʻapipiʻi o le ili mai le laau. A o le i iloiloina, e tatau ona i ai taua tele faaopoopoga o se laupapa. O lenei e siʻosiʻoina o le siʻosiʻomaga, faigofie o le faʻapipiʻiina, o le agavaʻa e suia ai lanu poʻo le paolo, maualuga malosi e taʻe ma le osqum. O se faaletonu, naʻo tau o tinoitupe tau tupe e mafai ona iloga nai lo le palasitika mea.

O le faʻapipiʻiina o le laupapa laupapa e amata i le galuega i luga o tulimanu. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e tuʻu uʻu poloka puipui i luga o le pa, ona ma le fesoasoani a se liliʻu ua manatu ma o le anufe o tulimanu. Faʻatumuina e manaʻomia i se tulimanu o le 45 °. O lona iʻuga, afai o le a maeʻa mea uma, i luga o tulimanu o le pa o le a matamuli lelei, ao le sui foʻi lea e iloa ai. Afai uma lava o le a iai ni tamaʻi lumelua, e mafai ona faigofie ona aveʻesea mulimuli ane.

Ina ua uma ona inu, e tatau ona e palu i le upu. O le Mauga o loʻo faia i le auala lava e tasi e pei o le faʻapipiʻi metotia i luga o le fao o le palasitika trom. O mataupu faavae e tutusa: O mea mamao i le va o pu 45 cm, e tatau ona e sikoa se faletalimalo i le puipui, ma o puipui e tatau ona faapipii ia i latou. I le taimi lava e tasi, e taua le pulou o faopalu sinasina e laititi ifo i le upu.

I le maeʻa ai o le pito o le faʻapipiʻi, e tatau ona e tuʻuina atu se laupapa laupapa Mo lenei, ua ono faʻalavelave i le va o soʻotaga o loʻo faʻamau ma se punou poʻo le afu. Ina ua uma ona mago, o le plnon o ufiufi i vali po o vale mo fafie. Valnish e fautuaina e apalai i le lua vaega - o le a sili atu le laualuga e faʻaseʻe ai.

O lea, o mea taua i le faʻapipiʻiina o le promeng o loʻo manatu ma o latou lava lima.

O le a tuu iai o le vaega autu i lenei mataupu o le tuai tele ma le filifiliga taumatau o mea. Ma o le a e alualu i luma manuia, ma o le a mafua mai lava ia e masani ai.

Faitau atili