Faʻafefea ona faia e oe le au faʻatau tupe

Anonim

O tinoitupe o faitotoʻa e mafai pe a oʻo le faʻatonuga. O le faʻapipiʻiina o tinoitupe o le galuega e manaʻomia ona foia pe a uma le maketiina o le fausaga autu. Seʻi ana ona faia, tusa lava pe leai se manaʻo, talu ai o le Pupuni e avea ma mea e avatu ai le faʻataʻu o le faʻatusatusaga o faiga ma le tino.

Faʻafefea ona faia e oe le au faʻatau tupe

Ata o le faitotoʻa faitotoʻa ma platbands ma leaga tagata.

Galuega a Platbabs ma faʻafefea ona e faia oe lava

Tele mea sese talitonu o le autu autu o nei vaega o le tuʻuina atu o faitotoʻa o le maeʻa o ituaiga. Ae o le na o le vaega. O le faʻauigaina o le tele o faiga, ma e tautua e faʻatino ai galuega nei:

  • Afai e te le faʻapipiʻiina, ona faʻaofi le efuefu i totonu o le potu e ala i slots i le faʻavae i le faʻavaʻa;
  • Afai e faʻapipiʻi Platbands i potu potu, latou te faʻateleina ai le tagofia o uiga o la latou fuafuaga.

Ina ia faia se platband oe, o le a e manaʻomia se mea faigaluega ma laupapa laupapa, alavai. O le lisi tonu o mea uma e tatau ona faʻaalia i lalo ifo. O le galuega e faia e pei ona taua i ai:

Faʻafefea ona faia e oe le au faʻatau tupe

Faailoga polokalame o platbands.

  1. O le 4 blades mo le hacksaw faia se mea e fai ai le mea mo le vaaia o spikes. O le tapoleni e tatau ona faʻamalosia i le va o 3 fata ma naʻo mea e totoe o mea e totoe. O le eseesega i le va o 2 paga e i le va o le tapoleni e tuaoi.
  2. Fua faitotoa. O le tele o le tele o lona tatalaina. O le lautele o le platband mafai, ae e tatau ona faʻatagaina faitotoa e tatala.
  3. Mai i laupapa, latou te inu i luga o le mauaina o vaega o 2 umi ma tasi pupuu. O a latou vaega e mafai ona tipi ese i lalo o le 45 °, o lea i le ogatotonu o vaega, e i ai ni spikes i se puʻupuʻu pu, ma i isi lua - grootove. Afai e tatau ona e faanatinati le galuega, o lenei e le mafai ai ona faia ai se faavaa i lenei mataupu, o le a auai, e aunoa ma ni au lapisi, i nisi fao.
  4. O loʻo tagofia le laga o vaega ma le faʻailoga ina ia lamolemole, ma i le maeʻa mulimuli, e tatau ona tosoina i latou i fafo i le atigi aina. Afai e mafiafia laupapa, ona mafai ai lea ona e faia ni uumi uumi i luga o latou. O le a aumaia le faitotoa na ia vaai.

Tusitusiga i luga o le autu: Thatped Walpapers i totonu o le potumoe: Manaoga, lapoa, tumau

Puʻe: Faʻafefea ona faʻapipiʻi oe lava i luga o le faitotoʻa

O le galuega e amata i le faʻaletonu o le matua o Platbands faʻaaoga se malosi faʻamalosi pe faʻapipiʻi ma le aveeseina o ninii po o le fao o le fao tuai. Ona tusia ai lea o le ua taʻua o le tagata taʻuleleia o le matata, e ono manaʻomia le faia o se vaega fou. Ina ia faia lenei, e tatau ona e asiasia le aitema mai itu uma ma faʻavae se auala e faʻatumauina ai le pa.

A manaʻomia, faʻatau se vaega fou, e sili le filifilia o se fale gaosi aitema, talu ai o loʻo faʻamaonia le maualuga pito i luga o le plank.

I le taimi lava e tasi e tatau ai ona tatou taulaʻi atu i puipui o pa. Afai o i latou, e fautuaina le faʻatinoina o le saʻo o fuatia o le sili ona matagofie i faitotoa. E aloese mai le faʻavaeina o paʻu.

O le isi tulaga o le galuega o le faʻapipiʻiina o se fuafuaga lelei, lea e pei ona taua:

Faapipiiina o platfofoms o potu potu potu.

  1. O le lipine o loʻo i ai poʻo le uafulega Pule o le fuaina o le lautele o loʻo taua mo le faʻapipiʻiina o lenei vaega, ma le vaega mai le autafa lea e tatau ona faʻatutu ai le ata i le laupapa lea e tatau ai ona faʻaofi le ata i le taʻavale lea e tatau ona faʻaofi le fuafuaga i le taʻavale o loʻo tatau ona faʻaofi le fuafuaga i le uō lea e tatau ona faʻaofi le fuafuaga i le taʻavale o loʻo tatau ona faʻaofi le fuafuaga i le togalaʻau e tatau ona faʻaofi le fuafuaga i le taʻavale o loʻo tatau ona faʻaofi le puipui i le taʻavale o loʻo tatau ai ona faʻaofi le fuafuaga i le togalaʻau e tatau ona faʻapipiʻi ai le ata i le ueū lea e tatau ona faʻapipiʻi ai le ata i le taʻavale lea e tatau ona faʻaofi le fuafuaga i le togalaʻau e tatau ona faʻapipiʻi ai le ata i le alatoē e tatau ona faʻapipiʻi ai le ata i le alatoto o loʻo tatau ona faʻaofi le fuafuaga i le uō lea e tatau ona faʻapipiʻi E tatau lava ona manatua o lenei vaega o le faitotoa o le faitotoa o loʻo faʻamauina i le apamemea.
  2. Ina ia faʻaititia le mafai ona i ai i le lautele na maua pe a fuaina, e tatau ona e faʻaopopo le 20-30 mm.
  3. O mea lelei lelei e tatau ona faʻapipiʻi i taimi uma ae le i faia le platbands i luga o le faitotoʻa.
  4. O faʻamatalaga fou e amata ona faʻalilolilo mai faʻapipiʻi papatusi.
  5. Ina ua maeʻa, o se ata faʻapipiʻi o loʻo faʻapipiʻi i le pito i luga. Afai o le aitema e sili atu manaʻoga manaʻomia, ona le tatau lea ona tipi ese le vaʻai.
  6. O ituaiga uma o loʻo faʻapipiʻi i le fao uumi i le faitotoʻa.
  7. O afea ua uma ona faʻapipiʻi i o latou nofoaga, ua faʻamalosia i latou lava.

Faʻafefea ona tuʻu le Platbands e te faia oe lava

O isi gaioiga e faia i le faasologa nei:

  1. O mea uma e manaʻomia ona faʻapipiʻiina o loʻo faʻapipiʻiina i le jigsaw i se vaega o le 45º. Ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaogaina le faʻaiuga mo le faʻatulagaina o le laina tipi. A faʻapipiʻiina, e leai ni tulafono faʻapitoa: E mafai ona amata i uma uma o le umi ma pupuu.
  2. Faia galuega edkup galuega: i luga o mea uma e aumai ai se laina tipi manino, e mafai ona faia ma le lanu faailoga. O le umi o le platband tatau ona avea ma se vaega mai le pito i lalo o le paluga, o loʻo faʻatulaga i le pito i luga o le faitotoʻa, i le foloa o le potu. (Ata 1) Ia Aveesea sese, e manaʻomia le faʻaopopoina o le 5 mm i le fuaina taua. A uma lena, ua amata ona latou tipiina ia palakalafa i luga o laina faailogaina.
  3. A o le faʻasaʻoina o vaega i luga o le faʻavaʻa ma puipui, e manaʻomia le nonoa pulou mai fao. E taua lenei mo le foliga mai o le ata faʻapipiʻi. O le a le mafai ona vaʻaia pe a maeʻa le maeʻa o le galuega.
  4. A faʻapipiʻiina se pamu i le pito i luga lelei, e pei ona latou mulimuli i ai: O le tasi tulimanu ua vavae ese i le 45º, ona faʻapipiʻiina lea o le pito i luga o le fausaga ma faʻailoga i le itu lona lua. Ina ua maeʻa, ua e tipiina le aitema mai le faʻailoga ma faʻapipiʻi i nofoaga.
  5. Afai e le fetaui le Grooves, ona fautuaina lea o ia nofoaga e liligi ai le taligalu.
  6. O gaioiga uma o loʻo i luga e toe faia mai le itu lona lua o le faitotoʻa.

Mataupu i luga o le autu: lime fofo ma foliga o lona talosaga

Maualuga mea, mea faigaluega, mea lelei

  1. Tubes po o ni laupapa mafiafia (20-30 mm).
  2. Fetufaaiga ma fata ma le mafiafia o le 2-3 cm.
  3. Sealant.
  4. Fao ma fao.
  5. Faapipiiina ma le sikulu.
  6. Fantasy ma Jigsaw, Hackswaw ma papos.
  7. Vaai i luga o fafie.
  8. Fuafuaga ma le paʻu laʻititi.
  9. Chizeels.
  10. Palu po o le tagata fao.
  11. Roulette, uamea pulega ma le faailoga.

Faapipiiina o plattabs ma o latou lava lima e masani ona mafua ai ni faʻafitauli i tagata oe iloa pe faʻafefea ona taulimaina se mea lelei lelei.

Afai e le talitonuina se tagata i ona tomai, e sili atu le valaʻauina o tagata faʻapitoa o le a faʻataunuʻuina uma galuega faʻamatalaina mo se pili.

Faitau atili