Iquibana "taumalulu" faia oe lava mai mea masani ma se ata

Anonim

O le faatufugaga o Iquiban na sau ia matou mai Iapani. O lona uiga o se fola o lanu ma eseese tele lala i nisi ipu. Na aʻoaʻo foʻie i aʻuquiban le manaʻoga lelei o ia faʻatulagaina i le fale. I lenei ata e tele sitaili: Rickka, sekone, o le faʻamoe, mobran ma dazyuka. Latou eseese i tuʻufaʻatasiga o faʻavae, faʻataʻapepoleina o fugalaʻau ma isi mea, vaʻa. O lenei faʻatonuga ile tusiata e le gata mai o se mafuaʻaga e fausia ai oloa leaga, ae faʻapea foʻi ituaiga manatunatuga. Matou te ofo atu ia te oe e faamasani oe lava i le Matai Vasega, e tusa o le Whitbibana "taumalulu" na faia ma o latou lava lima.

Muamua e tatau ona e faamasani ia te oe lava i mataupu faavae o le sauniaina o le okbane.

Ikbana

  • Tafatolu. Uma elemene o le bouquet e tatau ona avea ma lea faʻatusa, ae aua le i ai i le vaalele lava e tasi;
  • Asymmetry. Elemene ua faʻapipiʻiina i mea maualuluga eseese ma eseese itu;
  • Tolu-itu. I IQiban, tolu laina autu o loʻo faʻaaogaina. O ni faai o vaogaloina o fegalegaleaiga i le va o le lagi ("agasala"), o le lalolagi (Hookae) ma le tagata ("(kamupani). Faʻasaina poʻo fugalaʻau e mafai ona faʻaogaina e faʻailoa ai nei lisi. Fesoasoani elemene Aoina Fesoasoani ("Jius"). Latou te faamalosia laina au. I le faaopoopo, o elemene taitasi, pe talafeagai pe tatala pe filifili, e tatau ona i ai i tulaga ese;
  • O le a le tele o le faʻavae, matou te fofo, e faʻavae i luga o le lapoa ma le maualuga o le vaʻa;
  • E le tatau ona malamalama le vaʻa, e pei ona o se faʻamatalaga mo le iqaiban. Filifili sili Monophonic ma i le lanu o le vaega atoa o le vaega atoa. O foliga vaa e mafai ona ese: mafolafola, pei o papatusi, pei o faasologa faatafafao, taamilosaga pe o le ova lea, lea e masani mo le sitaili o Morkan; Maualuga e pei o jugs poʻo fagu - vaʻavaʻaia;
  • Matou te fautuaina oe e aua le faia le tuʻufaʻatasiga e le aoga ma le soona faʻaalu. I le faatufugaga o Iquiban, o le manino ma le faigofie o laina e faʻafeiloaʻi.

Mataupu i luga o le autu: taʻele mo le faletaele: polokalame ma se faʻamatalaga o lulu lulu aitalafu

Ua amata ona matou faia se tolotolo

Mafaufauga i le taumalulu, na faia aʻu iqaibins i le taimi o le tausaga fou. I le tulaga lea, ua filifilia uma vaega mai mea faʻalenatura e maua i lenei taimi o le tausaga.

Matou te manaomiaina:

  • Uafu vailaau;
  • Furlotic base (faga);
  • uaea;
  • Mumu roses (e mafai ona e ola uma ma le malosi);
  • lau;
  • O le mea moni, o laʻau siliva (e mafai ma isi laʻau e fesoʻotaʻi);
  • lala ma le vanimonimo;
  • tipi i luga o mug ma mago moli ma apu;
  • O polo Kerisimasi.
  • seleulu.

Ikbana

Matou te tuʻu le fuafuʻai i le ato, i mataupu faʻavae, e mafai ona faʻapipiʻi i moli lanumeamata. I luga o le pito o le ato ma pusi lalaga.

Ikbana

E tele lala o le a tuu i luga o le faavae.

Ikbana

I le va o le FIR e tuʻu ai lala ma nini, e mafai ona latou faʻapipiʻiina pe aoina ma mago i le tautoulu. Faaopoopo foi lau lau.

Ikbana

Ua tuu nei roses.

Ikbana

Faapipii le uai, fa Kerisimasi polo i luga o lala. Faaopopo nei uo i le vaega.

Ikbana

Ikbana

Ikbana

O rosa ma polo e mafai ona fesoʻotaʻi i se tasi vaega, ma e mafai ona e filifilia se mea.

E manaʻomia le iloa o laʻau fua e tatau ona tuʻu faʻatasia i Iquiban, ma rosa e foliga mai o se tau malulu tele. Peitai, afai e te aveina fugalaʻau o le paolo talafeagai, o le faʻaaogaina mo le taumalulu faʻavaeina o lanu o le a manaʻomia tele.

Isi filifiliga

O le taimi nei, le tomai o le ICyBany, afai e mafai ona fai atu faapena ou te fai atu ai, ma o se isi tagata fou, ae naʻo le faʻaitiitia o lou fale, ma e le mulimuli i lenei itu, o le faatufugaga o le tusiata o le iqaibana matou te faamagaloina ai matou. Ile iloaina o lenei mea, o faʻataʻitaʻiga nei o tuʻufaʻatasiga e ono eseese mai le itu taumatau saʻo o Ikisa.

Afai o oe o se laʻititi o le alatoto, ona fai lea o se faigofie faigofie cylinderpared foliga i le fuse ma sasaa laiti cones iina. Tuu le uumi lala i totonu e teuteu ai le gase.

Mataupu i luga o le autu: crafts mai le papier masha faia oe lava mo le togalaau: Matai vasega ma ata ma vitio

Ikbana

Pe pei ona faʻaalia i luga o le ata e tasi, afifi le fuse ma le lautele o le mutia vao (e mafai ona e faia ni mea faʻapitoa), faʻamau ma kulimi. I le ipu ia lava, tuu ni mea tetele ma lala, ma patupatu ua pupula atu ia i latou. E mafai ona e savali i luga o pito o cones ma le lala e savali paʻepaʻe vali po o ni pupula e ala i le faʻataʻitaʻiga o le kiona.

Afai o iai sau fagu gaogao, ona tuʻu ai lea o se lala i ai pe tele lala o meaʻai ma aumai mama mama o le lemon, moli, lio, e mafai ona kuka.

Ikbana

E talafeagai le tuʻufaʻatasiga i isi vaʻa mafolafola mo le faʻatonutonuina o se laulau faatupusa, o se ie matila, etc. matou te tuʻuina uma mea i se vase pe sili atu moligaʻo e tasi pe sili atu.

Ikbana

Nei o ni nai faʻataʻitaʻiga o le auala e fai ai iquiban ma ou lava lima. O ia manatu faʻapitoa e le mafai ona teuteuina le Tausaga Fou, ae faʻapea foi o se vaega o le poto o lou fale mo le vaitau atoa. I lalo o le lagona i Iquibane, o se mea mai mea e mafai ona suia (mo se faʻataʻitaʻiga, pe a fai o loʻo e faʻaaogaina Ola e Ola i Ai, Passy Gamut, numera ma le nofoaga o le oloa.

Vitio i luga o le autu

Faitau atili