Idual Faʻamaeʻaina Tekonolosi ma le Gypsum piliki

Anonim

O le selau tausaga talu ai, sa i ai se tagata lauiloa tele mo ituaiga eseese o mea. Ma ia o sina taimi mulimuli ane, ina ua maeʻa le mea fou mai le Gypsmum, na latou amata ai ona faatulaga mai ni fana, ata, Windon O se ata atoa. O lenei o le Gyptum Bricks o loʻo faʻaaogaina mo le teuteuga o loʻo avea ma elemene o le le aoga o totonu. O sea finau fiafia e tatau ona faʻatama ese ma se isi mea ma foliga i tulaga faʻapitoa lelei. O le a tagofia le tala ma le gypsum ma le metotia o lona faaaogaina.

Auala e teuteu ai le Plaster

O le sili ona taatele ituaiga o faʻapipiʻi oloa mo le totonu o le nofoaga o le pamu o le stucco. E leai se tasi o konnoisseours ma tagata mamanu o le a finau ma se mea moni. E matua matagofie lava foliga vaʻaia koluma, faʻatagata, puipui ma soʻufemu, ead ma le taua. O lenei mea uma o le a le mafai ona faia e le mafai ona faia le tamaoaiga ma tamaoaiga.

Idual Faʻamaeʻaina Tekonolosi ma le Gypsum piliki

O le faigofie auala e faʻauma ai o le gypsum piliki. E mafai ona faʻataʻitaʻi e ni teuteuga e mafai ona faʻataʻitaʻi i le ituaiga o piliki, maʻa, o le porotini poʻo le sctuff. E faʻalagolago uma lava i le mamanu o gyptum tiles. Ae e taua le manatu o le faʻataʻitaʻiga e tatau ona tuʻufaʻatasia ma maualuga taualuga, avanoa avanoa ma meaafale faʻapitoa, ma e leai ni manaʻoga e faʻamalosia ma le plamera becticks. E mafai ona faʻataʻatia i totonu o se tamaʻi-sipala potu-potu-potu fale ma i totonu o se atunuʻu tele. E manaia tele e mafai ona faia se auala po o le ala savali. O le Gypnum faʻaiʻu o le a aoga tele iinei, aua e foliga sili, ma e manaʻomia uiga.

Aoga o mea

Ina ia saʻo e filifili i le filifiliga o mea, e manaʻomia le iloiloina o uiga o loʻo i ai le sipuni ma ana mea fesoʻotaʻi:

  1. Maualuga le siosiomaga saogalemu. O mea e mama ma e le afaina ai tagata o loo nofo ai. O lona faʻaaogaina e faʻatagaina e tusa lava pe o potu o tamaiti. Ma le faʻaaogaina o le aofia ai o tagata o loʻo ola ai foʻi
  2. O le faʻauma e mafai mo galuega i totonu ma mo le auala. O oloa Gyptum e mafai ona teuteuina i fale o fale, maualalo vaega o fale po o faamalama matala. E mafai foʻi ona faʻataʻatia totonu o loʻo tuʻufaʻatasia 'auvae i totonu o laʻau, potu nofo fale.
  3. O le mea e matua malamalama. Lava lava le aveina i le auupega, i fesiitai ma galue ai.

    Idual Faʻamaeʻaina Tekonolosi ma le Gypsum piliki

  4. Gypsum Tiles poʻo ni piliki e faigofie ona faʻapipiʻi e oʻo lava i potu laiti. Afai o le pa e faia i Mrwall, lava lava pei o tamai vaega o le spacing mo le hitch ma gypssum detor e mafai ona faataatia.
  5. Pito i luga ma le tele o itu. E masani ona masani le Gypsium mafai ona e faʻataʻitaʻiina le maa masani. O le ituaiga masani o mea o mea e sili ona maasiasi ma faigata ona faʻapipiʻiina. Naʻo le taumafai e piki ni nai maa ina ia latou toaga ai le tasi ma le isi ma fausia se vaega o totonu. E toetoe lava a le mafai, a o le gypsum Tilem e faʻaosofia ai le faigata o galuega.
  6. Maualuga tutusa ma le natura maa i foliga vaaia. O oloa Gyptum e mafai ona toe faia se tele ituaiga o ituaiga. Ma afai e te manaʻomia e faʻaalia le gypsmum palepa poʻo piliki - e leai se mea faigofie. O le faia o lenei mea, faʻafouina le faʻaaliga a le vailaʻau ma le lautele o le mea e mafai ona aʻafia ai le vali. Ua matua sefeina pig-uiga maualuga ma mautinoa le maualuga maualuga malamalama.
  7. Tomai e fetuunai ai le le fiafia o le ea. Gyptum e le naʻo le faʻaliliuina atoa mago pe susu le ea, ae mafai foi ona faʻamalieina le siosiomaga mo sili atu le aoga.

O mea o loʻo i ai le tele o uiga lelei sili atu nai lo le lauiloa o loʻo mauaina i totonu o tagata e eseʻese tupe maua ma mea e fiafia iai.

Idual Faʻamaeʻaina Tekonolosi ma le Gypsum piliki

I totonu o le auvae autu o Bypsum piliki o lona aoga e mafai ona sili atu i le tau o puipui po o palasitika. Ae faʻatusatusa i le maʻa faalenatura, o le tau o Plaster o se maʻa manaia. I se faʻaopopoga, afai o le lanu o le maa e le fetaui ma oe - e mafai ona e tutoʻatasi o le faaputuga o le laupepa ma vali faʻapitoa. Ae i lea tulaga, o le tau o mea e mafua ai le tasi 20-30 pasene.

Mataupu i luga o le autu: faʻafefea ona tuʻufaʻatasia vai mai le boiler - laasaga-i-sitepu faʻatonuga

Faatoilaloina Bypsum piliki

Ole ituaiga ole tini e pei ole fafo, o lea tatou te le tuueseeseina ai le vaega o le lisi o fasi pepa i luga o nei ituaiga. O laasaga autu i le faʻapipiʻiina o ia faʻamaufaʻailoga o loʻo mulimuli mai:

  • Saunia le faavae. O le Pa mo le faʻamamaina o fale Gelepstum e tatau ona mago ma mama, e aunoa ma pu ma punou, e aunoa ma le vevesi poʻo le tubercles. O nei mea uma e mafai ona fesoʻotaʻi, faʻaaogaina o se paʻu poʻo le faʻamau kelu. Tausia o le puipui e aunoa ma le fungis ma toesea, a leai e mafai ona alu uma lenei mea i le gypsum.
  • Faamago le faavae ma le proging. A o gatasi lau i luga, e aoga le foai atu i ona taimi ina ia mago atoa. E leai se mataupu e le o le mea e le o le teuteuga grepsum piliki i luga o le pa susu. Matou te faʻaaogaina foi le acrylic Primer i le laufanua, o le a faia ai se lavea ma le paʻu sili sili atu nai lo naʻo luga o le tufuga.
  • Faailoga. I le lalagaina o teuteuga o le teuteuga fale tifaga o loʻo taua tele e tuʻu ai le puipui ma sipili mea. O le a latou fesoasoani i le mea saʻo lelei ma sosoʻo saʻo. O le faia o lenei mea, e aoga le faʻaaogaina o se penitala ma se laina maualuga.
  • Apalai galue. I luga o pa ma piliki matou te faʻaaogaina se laʻititi o kelu, faaitiitia ma puipui i le puipui. Ni nai sekone lava e faʻapipiʻi ai le piliki. Amata galuega tu mai le tulimanu, ma le pito i luga. Taofi le potu i le ogatotonu, ma i lalo ma luga o isi itu. Faʻapipiʻiga e salalau ina ia e poi popoto uma ma ni paʻu laiti e ufiufi i le faʻavae. E mafai foi ona faʻaaogaina le sima mortar, ae e le o se aoga tele ma o le a manaʻomia tele le taimi e faʻapipiʻi ai.
  • Teuteu. I luga o papa o puipui, e ono tatau ona e tipiina se faaputuga. O lenei mafai ona faia i le grinder po o le hacksaw. Ia faaeteete ma tuulafoaia le taimi muamua i luga o le suega elemene o le gysium.

    Idual Faʻamaeʻaina Tekonolosi ma le Gypsum piliki

  • Auala. I le Junction of the Toules o le a tumau pea pu laiti e sili ona ufiufi i le sima kelu. E tatau ona faʻatumuina i latou i se tamaʻi fasipepa ma faʻatali 5-10 minute i sina tamaʻi. A maeʻa, matou te pasia se laupapa laupapa poʻo se palasitika ma le palasitika ma aveese le faʻauiga, toso le apo. O le tele o kegue e faigofie ona aveese mai le nonoa i se ie susu po o le vai.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona faʻapipiʻi ma faʻafesoʻotaʻi le vai vevela i le fale?

O le faʻapipiʻiina o vaega gypsum i totonu o se fale poʻo se fale e le manaʻomia le poto tele ma tomai, leai se poto masani iinei ma poto masani. O tagata fou uma e mafai ona faia le atoatoa o le faailogaina o le plaster piliki. O le mea taua o le faʻatau lea o mea talafeagai, mea faigaluega muamua ma tapena amio faʻalelei. Mo le tele o taimi, o lenei gaioiga e le nofoia, ae e foliga tele. Manuia i le faia o ni totonu fou!

Vitio "Tekonolosi o Lotoifale ma le Plaser Bricks"

O loʻo faʻaalia mai ia le faʻamaumauga pe faʻapefea ona faʻagasologa o le faʻauma o puipui o puipui o puipui o Plaster.

Faitau atili