Matou te faia se fola laupapa i totonu o le fale tumaoti e faia oe lava

Anonim

I le fauina o fale ma le fale tumaʻoti, o le vaega taua o le galuega o loʻo nofoia e le mataupu o le gatete gatete. I le tulaga lea, tele tele o taimi ma nai ituaiga o tekinolosi e filifili ai. O le iʻuga e tatau ona fiafia i le fitu foliga o le, mafanafana ma le lelei o le mamanu. O le mea e sili ona talafeagai mo nei ituaiga o fale folau o laupapa laupapa laupapa o laupapa po o le kolisi poʻo le kolisi laupapa.

Aisea tonu mai ia mea?

  • A faʻatusatusa i tuli, e manuia le laʻau i mea tautupe.
  • Faapipiiina ma o le taina o ia feusuaiga mafai ma o latou lima.
  • Laupapa laupapa poʻo le maʻi e faʻamatalaina e le siosiomaga faauo ma e tele ni fofo fofo.
  • O le fola ma le masani laupapa laupapa e mafai ona tataina le maualalo vevela ma, ma se faʻapipiʻi saʻo i se fale tumaʻoti, tautua i se taimi umi.

Laupapa laupapa - ituaiga

Matou te faia se fola laupapa i totonu o le fale tumaoti e faia oe lava

O le ituaiga faʻalagolago i le mea moni o loʻo faʻaaogaina le mea i le faʻagaioiga ma o le mea e puʻeina ai le tekonolosi. Mapapa array ma ie ma laupapa i itu uma e lua o le laupapa e sili ona lauiloa. O le tasi la laupapa laupapa e umi le umi mai le 2 i le 6 mita, o lona mafiafia e ala i le 60 mm. O le i ai o le faʻasaʻoina o elemene faia le manaʻoga mo lenei ituaiga o fola e ufiufi ai se tasi o sili ona maualuga.

O le Komiti Faʻavae o Paʻu e faʻatuatuaina, e tele filifiliga mo le le magafagafa o ia laupapa. O le faʻapipiʻi laupapa na pasia uma le gaioiga talafeagai, o lea e le manaʻomia le faʻaaluina o isi malosiaga i Ogariaviania.

E masani lava ile tulaga masani o tagata uma, o ni ata laiti ia ma faleese ma ni leo i vaega uma e fa. Mo lenei ituaiga, o le faʻapitoa sqummetric o loʻo faʻamatalaina, i aso nei o lenei filifiliga mo le faʻaaogaina i se fale tumaʻoti e maualalo i le ituaiga.

O se komiti a le kolisi o se faaeeina ma mafiafia i le tele o vaega o se faaputuga kuka faigofie. O le umi e mai le 50 cm i le 2 mita, ma le mafiafia mai le 18 i le 25 mm.

I tulaga o tala faatatau o paketi, pepa o loʻo tuʻuina i luga o le fola - o le Plywood, OSB poʻo le Chipboard. O foliga ma ituaiga foliga ma se vaaiga i mea e manava, a o fuafua e fai se kapeta pe kapeta poʻo kapeta, ona faʻamaonia lea ma le auala talafeagai. Ma e fetaui lelei mo le folasaga fola, pei o le Komiti o le Uosigiti.

Tusitusiga i luga o le autu: Faʻafefea ona tipi le Puapuaga o le Sousl

Filifili Mea Lelei

Matou te faia se fola laupapa i totonu o le fale tumaoti e faia oe lava

O laʻau, o laupapa na faia, e le tatau ona vaʻaia pe lofituina. Afai na e faia se filifiliga sese, o le a afaina ai foliga o le fola. Ma le leaga o ni faʻatonuga o le laupapa, o le foloa o le a faʻamatalaina ma faʻapipiʻi. Mea e le mafai ona i ai le fola o le fogafale o le mate, chips, bypass ma faaputuga. Ina ua uma ona faʻatau laupapa, e tatau ona e tausia o latou teuina tatau: E tatau ona i ai i totonu o le potu, ae le faʻaalia i le susu poʻo le moli o le la.

Ina ia aua nei e popole i le atinaʻeina o le fusi o le fusi, aʻo le i faʻataʻotoina laupapa taʻitasi i le itu pito i tua o le itu, e tatau ona e faʻagasolo ma le faʻaeteete le amataga. E leai se fofo faʻaopopo e faʻaititia ai le malamalama o fafie, saogalemu e tatau ona i ai pea i le ulu o le tulimanu pe a galue i se fale tumaʻoti. A o le i tataina, le pito i tua o le Komiti Faatino e faia ma oneone ma se uafu.

Mo manatu faigofie, o nofoaga a le fai fuafua talafeagai, saiefa o loʻo vaavaai lelei i le mamanu folasaga. A oʻo atu i fafie mo le fola, e sili atu le vaʻai i ituaiga mautu o fafie - o le larch, pine, ardch poʻo bedch po o le periech poʻo bedch po o le birch poʻo le taimi e masani ai

Manaomia Meafaigaluega

O le fale nei e ona po o le fale i le arsenal ua uma ona tele ni mea faigaluega, ae o le foloa o le a o latou lima o loʻo atagia ai le faʻaaogaina o se seti o mea faigaluega ma faʻapitoa meafaigaluega:
  • Vai poʻo le le mata lē lelei mo le gata o le lag;
  • oneone mo le fola saito;
  • papatusi mo faʻafitauli vaega i luga o laupapa;
  • Hacksaw mo le umi o laupapa umi;
  • 'au mo le faʻapipiʻiina o oe-fetu i luga o' au;
  • samala mo placting plays;
  • Rofautte mo fuaina laupapa;
  • Faapipiiina e faʻasaʻo le faʻapipiʻiina;
  • Faapipiiina o le Spapler e toe fai a latou pagota;
  • Lava-Tapping Scew, Agoor, faletalimalo, na faʻatauina o iʻa e faʻalagolago i le ituaiga mea faʻaaogaina ma le nofoaga o le potu.

Sauniuniga o le Faavae ma Faapipiiina o Lag

O le foloa laupapa o loo tagofia i o latou lava lima vave, o le tele o taimi ma tupe o loʻo avea ma sauniuniga o le faʻavae. Muamua lava, e tatau ona e vaʻai lelei i le fale faʻapopoleina i totonu o le fale. O lenei galuega e faia ai oneone ma lapisi po o le iliili o le ogatotonu vaega. O le mafiafia faʻalagolago i luga o le susu o le eleele ma le maualalo o le vevela i le vaitau malulu. E masani lava, nai lo, o se mafiafia mafiafia o le omea o loo sasaa. E tatau ona faʻaaogaina na o le faʻamago pepa, na vave ona ia faʻaoga le fua ane o le faʻamaauina o le fua o le faʻamaauina o le supi o lea mea, ae na te maua ai ile taimi umi.

Mataupu i luga o le autu: O le a le lanu pepa e fautuaina e piki i luga mo le potu

O le vaega muamua o loʻo faʻapuʻupuʻu i luga, ina ua maeʻa ona puʻeina ai totoga o vaipuna i luga, o lapisi lapisi. O nisi e mananaʻo e faʻateleina le malosi o le mamanu ma le faʻaopopoina o le faʻamalosia o le faʻamalosi.

Matou te faia se fola laupapa i totonu o le fale tumaoti e faia oe lava

Ina ua maeʻa le pito o le galuega osofaʻiga i le faʻasologa o poloka sima poʻo piliki. E tatau ona soʻo se mamao o le 60 cm, e pei ona taua tele i ai lea o le faʻamalosia o le mea lea.

O le isi laasaga o le galuega e aofia ai le faʻapipiʻiina o le lag i luga o le faʻavae i le 2-3 cm. O le le tulaga e amata ai i le vaega o le potu, o le maualuga ua faasolosolo ona faʻatautaia i le ogatotonu o le potu. Faʻamau le lags e sili ona faʻatuatuaina i luga o taula. Ina ia fetuunai le tasi maualuga o le lag, e mafai ona e tuʻu i luga o le faʻavae, ae aua le aʻafia i ai, pe a fai o le foloa ei ai le malosi o le suavai, o le mea e tatau ai faataapeina. Ina ia aua neʻi toe faia le muamua tulaga o galuega, faʻapitoa faʻaoga le laser tulaga pe faʻaloaloa filo, e mafai foi ona e mulimuli ia latou faʻataʻitaʻiga.

Matou te faia se fola laupapa i totonu o le fale tumaoti e faia oe lava

Fafie laupapa o se faʻalumaina faʻatagaina oe e faʻaaoga le tele o mea, o le autu autu o le maualuga o le malosi o le lautele. O nisi taimi latou te tuʻufaʻatasia mo sili atu aafiaga, aua o le fola o le malulu tele i se fale tumaʻoti. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le uluaʻi vaega o loʻo avea ma paʻu paʻu, ma le lona lua paʻu, e masani ona faʻaaogaina laʻau toto i le 2-3 vaega o le lagi. Ae i luma o le taimi nei, e faʻailoa atu e tagata tomai faʻapitoa e tuʻuina ni faʻamaumauga o tupe o se fau i luga o le kapelo i le va o lagolago, o le a faʻaleleia e faʻaleaogaina. O loʻo latou faʻatumauina i lalo o le lag ma le fesoasoani a pa laiti. O lenei ituaiga o faʻapipiʻi ua taʻua o se ata ata.

Taofi le faʻamalosiʻau e manaʻomia le malosi o le tasi ma le isi, aloese mai le galugalu ma paʻu, o le a sili le savali ma le sami poʻo le faʻapipiʻi o le sami. O se vaega o le Hydro-STAPor Inpalating Mea o loʻo tuʻuina i luga o le vaega, e le faʻaaogaina i luga o tulaga uma, ma pe a minerale ma susuga fulufulu o le vaega muamua o le puʻeina. O laupepa isping o loʻo faʻamauina i le anoa. I le faʻaopopo atu i mea faʻapitoa e mafai, e mafai ona faʻaaogaina se ata faigofie a le pelythyne. Le tausuaga pasi.

Tusitusiga i luga o le autu: stymeng vai o loʻo i totonu o le umukuka: 5 vaega taua o le faʻapipiʻi

Metotia mo le tapenaina o le Base mo le Latina lag e aofia ai le faaaloalo, e sili atu le faigofie nai lo le lautele tele-vaega filifiliga. O le sima o se faavae mautu ma e mafai ona e filifilia le faigofie, o le faka fatu ua faʻaaogaina mo le latou faʻapipiʻi 8-10 mm. Nati le lauulu e faʻatapulaʻaina i itu uma e lua. Ina ua uma ona faʻapipiʻi le lag, o le pepa mea mo le Trim e faʻaaoga vave pe o le Creaution ua tuu.

Laupapa laupapa - styling faia oe lava

O le faʻapipiʻi i totonu o le fale mai le faʻamalama faafeagai o le ulufale amata. E taua le manatua o le pu vent i le 10 mm e tatau ona tumau i le va o puipui ma laupapa.

Matou te faia se fola laupapa i totonu o le fale tumaoti e faia oe lava

O laupapa masani o loʻo faʻamaumau ai ma le faʻaaogaina o tagata. O fao i o tatou taimi e tele na faʻaaogaina, pei ona latou le puipuia mai le malosi ma pe a ofuina ni faʻamau, fai le fatufatu i le fola. Afai e le lava le umi o le laupapa e ufiufi ai le fola atoa, ua tipi ina ia o le mea malie o loʻo i luga o le tasi o le lag. Faatasi ai ma lea, latou te aloese mai le auina atu o laupapa ma isi leo.

O le tauina o laupapa ma laupepa ma fale o le a vave televave, mo le mafiafia o paopao, tasi le komunisi, tasi le laupapa e masani ai, o le a le mafai ona tupu ai le malosi o le laupapa. Afai e puʻupuʻu laupapa, ona mafai loa lea ona e taina i latou i ni tausuaga e lua.

A aunoa ma le nofoaga mulimuli e tatau ona totogi o aʻiaʻi o mama faʻaletausaga i laupapa, e tatau ona tuʻuina atu ina ia liua ai le mama i itu eseese. O fea e pasi ai Tubes, e tatau ona e tuua Scats i le 5-10 MM sili atu lautele o le paipa lava ia.

O le vaega mulimuli o le fola o le fola o loʻo taʻoto i totonu o le fale ua avea ai le mea. Talu ai o le faʻapipiʻiina o laupapa sa manaʻomia e tuʻua ai le 10-15 MM, o le PROGONE o le a amata lenei avanoa ma le laupapa laupapa o le a "manava".

O le tulaga faaiʻuga i le faʻapipiʻiina o se laupapa laupapa ma o latou lava lima - olo, pe a manaʻomia ma ufiufi i le laualuga atoa ma le tele. I le usitaia o ia uma nei, o le foloa o le a umi le umi ma e fiafia i lona mafanafana ma le lelei.

Faitau atili