O le a ma le mea e faʻaaoga ai le taimi amata

Anonim

Aʻo le i amataina le faʻatulagaina o galuega, e manaʻomia le faʻasoaina o o mea fau mea ma fofo. Tusa lava poʻo le a le ituaiga o le toe faʻaleleia i se tulaga faʻapitoa, o le a e manaʻomia pea se amataga punoni. E uiga i mea e manaʻomia ma po o a ituaiga e tupu, o le a faʻamatala mai i ai le tala.

Faamoemoega

E toatele ni tagata na faalogo i sea fale e faaleagaina a o amata le Puni. E taua i nisi taimi le Ometty. Ae i le taimi lava e tasi, ae naʻo iunite e iloa o loʻo fai ma sui o le ai. E masani lava o tagata tomai faʻapitoa e faʻaalu e le toe faʻaleleia. Ae mo tagata o loʻo iai le itumalo o toʻaga o le a fesoasoani i le naʻo le faʻaaogaina lelei o se fofo mo le latou faʻamoemoe ma le taualoa.

O le a ma le mea e faʻaaoga ai le taimi amata

I le tulaga o lona faʻavae ma le mafuaʻaga, o le fola o le amataga ituaiga o se mea i le ogatotonu i le va o le faʻafefiloi faʻaaogaina mo le faʻaumaina o le lautele (puipui. Ae o le fausaga o lea nofoaga o le a laititi nai lo fasi fanua, ae o isi vaega totoe o ana mea. O aso nei, o le taʻutaʻua taʻutaʻua oloa o fale fefiloi, e aofia ai nei fofo, o le Kamupani a Siamani Gonauff.

I le taimi lava e tasi, afai o se paluga tasi na faʻaaogaina i le taimi o le lipea, ona o lea o le malologa o le malologa, e aoga foʻi mo lenei ituaiga. I se tulaga, e leai se faʻafitauli i le lelei o le faʻauma.

O le autu autu o soʻo se amataga putty (knauf poʻo seisi fale gaosi) o le ogatasi o le pito i luga. E aofia ai ma ituaiga nei o luga:

  • piliki puipui;
  • folasaga lafumanu;
  • puipui puipui ma taualuga;
  • pito i luga o se mea e i ai se faʻaʻeseʻesega o le tulaga mai le tulaga;
  • O luga o le faʻaletonu o mea ua tupu i foliga o tautau, chips ma le ipu.

O le a ma le mea e faʻaaoga ai le taimi amata

E i ai tulaga o loʻo faʻaaoga ai le amataga o le pu i le vaega o loʻo faʻamalosia ai (faberglass). O lenei auala o loʻo faʻaogaina i le malosi malosi. Ma ni faʻafiafiaga laiti i le maualuga, o le a faʻaaogaina e faʻaaoga i le tele o vaega. I le taimi lava lea, o lona taumafaina faateleina le taua ma le faʻaaloalo i le metotia ma le ipu tioata. E tatau ona manatua pea o le taumafaina o se fefiloi o soʻo se ituaiga (Arona, etc.) o le a fuafuaina e se mafiafia vaega. O le taumafaina e masani ona fuafuaina e 1m2 luga. O le mea lea, o le paluga e tatau ona faʻatauina i lenei faʻavae.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona suia le moli

Amata i le ituaiga mea talafeagai mo ituaiga nei o galuega:

  • Faatumuina le stroke;
  • Faaumaina o faitotoʻa ma faʻamalama matala faataamilo i le pusa;
  • O faʻamaumauga o faʻamaumauga o loʻo fausiaina i le va o le faʻauluuluga ma puipui faʻamalosia lautele;
  • Malaga atu faamalama.

Faʻamolemole ia matau o ituaiga eseese o le paluga e tatau ona faʻaaogaina mo galuega i totonu ma fafo, uiga o loʻo feoti i le tasi poʻo le isi tulaga faʻagaioiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, ia galue ma le faʻafanua poʻo le faʻamaeʻaina o auala i le palapala, e manaʻomia le faʻaaoga na o lena faʻamalo, lea ua fuafuaina mo ituaiga galuega i fafo.

Ituaiga o Spare

O le a ma le mea e faʻaaoga ai le taimi amata

Ona o le mea moni e ese mai ai fale gaosi (knauf, ma isi foi, faʻapea ai ma ituaiga uma o le faʻamaeʻaina ma faʻamaeʻaina mea, amata ituaiga ata ua vaevaeina i nisi vaega.

E tatau ona maitauina o soo se ituaiga o agaga tuʻutuʻuga e mafai ona faia ma ou lava lima. Ae o iinei e tatau ona manatua o le tagata lava ia na faia mageso i le lelei o le a aʻoaʻoina e fofo na fausia e le metotia gaosi (mo se faʻataʻitaʻiga, Knauf). O lenei ona o le mea moni o le metotia taulima metotia e le mafai ona ausia i le paluga o meatotino talafeagai ma maualuga uiga.

E aoga foi le le amanaia o le taumafaina o le fale amata amata o le a sili atu nai lo le mea o le faatauina. O le mea lea, e manaʻomia le faʻaaoga o faʻafefiloi saunia e au lava lima naʻo tulaga e seasea, pe a leai se avanoa e faʻatau ai se maualuga-lelei fefiloi o se lauiloa lauiloa (mo se faʻataʻitaʻiga, yaf).

I le faʻatauina o se paluga na faia i togafitiga tekinisi, oe le naʻo le faʻaititia o lona taumafaina, ae ia maua foi se maualuga-maualuga tulaga iuga.

Fale

O le a ma le mea e faʻaaoga ai le taimi amata

Afai e tatau, sefe tupe i luga o le faʻatauina o le amataga o le pulupulu (Knauf, ma isi mea), e mafai ona faia lea ituaiga o le faʻafanua. Mafaufau pe faʻafefea ona fai se tasi pe o le isi itu e te faia ai oe lava i auiliiliga:

  • Gypsum-bond palu. E faʻaoga e faʻapipiʻi ai le pamu ma sima pipi i potu mamago. Ina ia faia ia sauniuniga, e tatau ona e faʻafefiloi 3 vaega o le penisini ma le 1 vaega o le gypsium i le gaʻo susu. Faʻasolosolo ona faʻamalosi le paluga, sasaa i totonu o se koneteina ma le 5% o le vailaʻau / lona aiga galue fofo. O nei mea uma e tatau ona fefiloi i le homogenous maso. O fofo i le fale e tatau ona vave faʻaaogaina, a o vave faʻaʻaisa;
  • Suauu fefiloi. O loʻo faʻaaogaina mo le laupapa laupapa o le a faʻagaioia i lalo o le vevela vevela (faʻamalama faamalama faʻavaʻa, stades, masoa ma mea. Ina ia faia se tagata lava ia-faia paluga, e tatau ona e faʻafefiloi 1 kg o le olifa ma 2 kg o le paniki. Ina ua maeʻa, i le faʻaiuga o le faʻafefiloi faʻaopopo 100 g o le faʻasologa ma tuʻu mea uma i luga o le afi. Aumai le mea faapipii ma malulu. E manaʻomia le faʻaogaina o se paluga i le faʻamafanafana o le faʻamafanafana.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea e faʻafesoʻotaʻi se hydrocumustorator i le vai sapalai faiga

Manatua o le taumafaina o le tufuga iinei o le a sili atu nai lo le faia o le faʻatauina o mea ua tupu.

Sauni Tuafa

O le a ma le mea e faʻaaoga ai le taimi amata

Ua amata ona faatau atu i le prety amata i le pepa mulimuli. O ia saunia-faia fefiloi o ituaiga nei:

  • Le fiafia. E iloga ona o le ulaula ai le ulaula, ae e mafai ona latou taʻoto i lalo pe a faʻamago. I ai se lanu efuefu. Sa masani ona faauma le faamalama ma faitotoʻa faitotoʻa, faʻatoʻaga ma potu maualuga ma le susu maualuga;
  • Gypsum. O ia fefiloi o le a vave mago, aulelei ma aua le lafoaia, ae latou te le tetee lava i le susu. Faaaogaina mo le faaiuina o le taualuga ma pa i potu vevela ma mago;
  • Polymer. Faamatalaina ma le manaia ma le tumau, aua le lafoaia ma sili ona mafanafana i le galuega. E paepae lanu. Na o le pau le mea e sili ona taua o se tau maualuga.

Faʻapea foi mo le faʻamaeaina o uʻamea, laupapa ma isi fausaga, o mea nei o loʻo mulimuli mai-faia fefiloi e mafai ona faʻaaogaina:

  • Suauu;
  • apoxxxy;
  • Faʻapipiʻi ma isi mea faʻapitoa.

O taimi uma amata amata mai le fofo na iai lona fua mai, lea e tatau ona manatuaina e ala i le filifilia i totonu o le faleoloa. Faʻapea foi, o le taumafaina e aʻafia ai le mafiafia o le laʻasaga e faʻaaoga i luga. O nei tulaga e lua e tatau ona iloiloina pe a faʻamauina le aofaʻi o le faʻaumaina o mea taua.

Faʻafefea ona faʻaaoga

O le a ma le mea e faʻaaoga ai le taimi amata

Amata i le ata o loʻo faʻaaoga i se auala. O fale gaosi uma i luga o ana oloa i le faatonuga na faʻamatala mai ai le faʻaaogaina o le oloa i le tasi auala poʻo le isi. E masani lava, o le faʻaaogaina mo ituaiga eseese o tagata paʻu e ese mai i le uluaʻi tulaga - sauniuniga.

O le sima ma le hypsoum ma le gypsoum e tatau ona soloia ma le vai i mea talafeagai, ae o le polymeric e tatau ona matala ma fefiloi. Ua latou sauniuni muamua mo le faaaogaina. Manatua o le tapenaina o paluluga pe a maeʻa le faʻafaileleina o lo latou suavai. O lea la, e tatau ona latou sauni e naʻo le taimi vave e amata ona amataina le galuega faʻauma.

O ituaiga uma o le uaea e tatau ona faʻaaogaina i se matutu, fale ma le faʻailoaina muamua.

Tusitusiga i luga o le autu: Puipuiga grids grid i totonu

Ma le tele o lamolemole i luga, o le faʻaaogaina o le tufuga o le mea lea:

  • O le spat o loʻo maua se fofo ma ni vaega tele ma tuʻu i luga o le puipui i le tuʻituʻiina lautele
  • O gaioiga uma e tatau ona vave ma mautinoa;
  • O le spat pe a faʻaaogaina e tatau ona faʻamalamalamaina i luga o le faʻauma luga, a o uuina i le laualuga i lalo o le tutusa ma le itu e tasi;
  • Na fausia ai le malosi o le Sparxes se avanoa avanoa pe tape.

O le a ma le mea e faʻaaoga ai le taimi amata

Afai e i ai le malosi o le faʻafitauli, i le taimi muamua o le fofo lea e faatatau ia i latou e tusa ma le polokalame o loʻo faʻamatalaina i luga ma tuu pea. Ina ua maeʻa, ua uma ona matou auai i le tulaga mulimuli o le atoa luga.

A atoa le faʻaiuga, ua manaʻomia le faʻapito i le pepa o le e miliona. O le iʻuga, o le lamolemole ma le lamolemole luga, leai se faʻamalosi, o auala o se spatila ma isi ni tamaʻi faʻaletonu e tatau ona fausia.

O polofesa e faigofie ma vave maua ai se lamolemole luga, ae amatalians mo lenei mea e tatau ona taumafai.

E pei ona e vaʻai, e manaʻomia le maua o se laʻau lamolemole atoatoa, e manaʻomia le naʻo le malamalama i ituaiga o faatoa amata ona toulu i lalo, ae ia mafai foi ona faʻaaogaina. Na o le tulaga o le a fesoʻotaʻi ma le a ogatusa uma. A maeʻa lena, e mafai ona e amata le saogalemu le faʻaumaina mulimuli.

Vitio "Faaaogaina se Amataga Amata"

O lenei vitio o le a aʻoaʻo ai oe pe faʻafefea ona e faʻatino se amataga i le tapenaina o pa i lalo o le pepa puipui.

Faitau atili