Filifiliga o piliki mo le fanauina o puipui

Anonim

Ae le i amataina le fausiaina, filifili ma le ituaiga o le masonry. Filifili se piliki mo le tauaveina o puipui - O le galuega o loʻo nofo, ae e tatau ona e iloa le mea e te manaʻomia. O tagata gaosi faaonaponei o faʻailoa mai ai le lautele o le filifiliga i luga o le maketi o le a le mautonu le pisapisao. Le isi, o le a ou taʻuina atu ia te oe: O le a tonu le gauai atu pe a o le galue, pe faʻafefea ona faia le masonning restolation ma iloa ai le pa puipui.

Filifiliga o piliki mo le fanauina o puipui

E lua ituaiga autu o piliki o aso nei: chramic ma le silicate. Ceramic (mumu) e aofia ai le omea, faʻapea foʻi ma le silicate (paʻepaʻe) - mai le oneone ma le pamu. O isi o loo i ai fua o nei lua.

O le lelei o le silicate: Malosiaga o le teteʻe, faʻaʻaisa gaoa, fausiaina se foliga manaia, afi mumusu. Le mautonu: Sranething, vaivai le malosi o le tino.

Filifiliga o piliki mo le fanauina o puipui

O lelei o le faapalepale; Disistant o le teteʻe atu, le faʻamaoni i le tino, ma faʻatumauina le vevela. Le mautonu: feʻai pe a oʻo i le vai i le taimi o le vaitau o le Loseseason. O le sili ona taua o lenei ituaiga fale o le malosi. Faatumu o le atoa-umi-umi ma le pulupulu.

E i ai foi le tolu vasega o le malosi:

  • vaivai;
  • auala;
  • Tumau.

Mo fausiaina, e mafai ona e faʻaogaina atoa-fua ma faʻamisa. Ae i le taimi lava e tasi e tatau ai ona e manatua o le mumu piliki atoa (chramic) o loʻo faʻaaogaina i le fausiaina o fale fale puipui, mea faʻavae, vaega faʻavae, fetuutuunai. O le Chillow Chimac e sili atu le taoto o le gaogao ma matala i totonu o le monolithic fale.

Fuafuaina o le masonry

Masonry faia ma lau lava lima o se hack inisiua ma se tupe tele o au tupe. A o le i amataina ma galuega, e aoga le mafaufauina o le 'upu ma faitau snip (fale o fale ma tulafono). Afai o lau fausaga e faʻafetauiina manaʻoga faʻavae, o le a fesoasoani aloaʻia i le faʻatinoina.

O le fuafuaina o le tulaga o loʻo faia i luga o le faʻavae o le faʻavasegaina ua faamautuina i le faʻamaumauga. Manatua o le mautu e matua faʻalagolago i le mafiafia ma le maualuga. O le mafiafia e sili atu - o le sili atu. Ina ia aloese mai le le manaʻo o le a faitau, faitau ma le totoʻa mea 6.16 - 6.20 snip II-22-81. O le laulau e aofia ai faʻamaumauga ma metotia mo le fuafuaina o le a fesoasoani ia te oe e faia mea uma saʻo.

Tusitusiga i luga o le autu: Alumini Dears: Faʻatulagaina o Faʻamatalaga ma Ituaiga

Filifiliga o piliki mo le fanauina o puipui

Faamatalaina i le masonry, ua ou mafaufau lelei i nisi mea:

  1. Avega i luga o le puipui (o lenei afaina ai lologa o le fale).
  2. O le tau (e manaʻomia e mautinoa le naʻo le malosi, ae o le faʻatatauina foi).
  3. Asthetic mea (mo se faʻataʻitaʻiga, o Masonry mai le tasi piliki e tasi o le a foliga mai e sili ona manaia nai lo le tasi ma le afa ma le afa).

Mafiafia

O le piliki o le faʻatuatuaina o mea ma le sili ona lelei le malosi. O le puipui, lea "i le tasi piliki" tuʻu i lalo, o le a tatalia toetoe soʻo se avega. E alagatatau ona mafiafia pe a e manaʻo e faʻateleina le vevela inisigi ma le faʻamamaina o meatotino. O le tau o le itulagi poʻo le i ai o laʻau, malaevaalele i tafatafa o lau fale, ma isi.

E i ai ni togafiti masone:

  • I le pollikirpich - 120 mm;
  • I le tasi - 250 mm;
  • Tasi ma le afa - 380 mm;
  • Lua - 510 mm;
  • Lua ma le afa - 640 mm.

Filifiliga o piliki mo le fanauina o puipui

Mo puipui puipui, o le le lava le mafiafia o le afa piliki (380mm). Pa puipui "i se tasi piliki" e mafai ona faʻaaogaina mo na o le fou fola, potu malolo-tino gaosi fale ma vaega i totonu.

Faʻafefea ona fuafua le puipui o le taʻavale?

O le kapeti o le kapeteni o le tasi e manatu ai le avega o ie i luga o loʻo asiasi i luga, papatusi ma isi elemene. O le faigofie auala e iloa ai le puipui o le puipui o se fuafuaga lelei i le fale. O i ai mea uma ua filifilia manino, aofia ai elemene o le um-Bem scMom. Afai e leai se fuafuaga, o le a tatau ona e alu i se auala eseese.

Ia saili poʻo le fea puipui puipui, e manaʻomia:

  1. Amanaia nofoaga. E aofia ai i totonu, "O foliga mai i totonu o tuaoi o tuaoi; faasaga i le sitepu; Fafo ma le lagolago a le tagata lava ia.
  1. Amanaia le mafiafia ma le mea na faaaoga. O le kapeteni puipui atonu o piliki, o le mafiafia o le sili atu nai lo le 38cm. Poʻo le faʻamalosia sima sima, ae le itiiti ifo nai lo le 14-20 cm. Ua saunia ai le fale monolithic, o le Atua e aofia ai pa nai lo le 20-30 cm.
  1. Ia amanaia le faavaa o le slab luga ma utupoto. Papatusi o ogalaau e tatau ona faʻavae i luga o puipui ma le latou itu puʻupuʻu.

Mataupu o loʻo i luga o le autu: O se leo leo-amboang panels faia oe lava: o se faʻasologa o gaioiga

Filifiliga o piliki mo le fanauina o puipui

Faʻaopopo faʻaopopo e faʻaopopo atu i ai pea lava-lagolago ma le le toʻafilemu pa. E le lagolagoina le tagata lava ia mo se mea, ae ui i lea, o le aafiaga o le uta mai fafo. Le lelei, e pei ona e malamalama mai i le igoa, ua na o ni atu i la matou lava avega (masani i fafo puipui). E mafai foi ona e faʻaopopo vaega iinei, o loʻo tauaveina foi e tuʻu mai o latou lava mamafa.

NOFOAGA: Filifilia o piliki mo le amoina fausaga o se pisinisi faigata, manaʻomia o le poto ma le gauai. I le taimi lava lea e tasi, o malosiaga uma o le a oʻo mai ma lou taimi o le a totogi ma sili atu nai lo lelei uiga lelei ma le lelei faʻasaoina tupe.

Vitio "Fale ma Puipuiga puipui"

Videorial i luga o piliki ma lona faʻaaogaina i le fauina o fale. O le a le kicks e sili atu ona apalai mo le maso o le fanauina o puipui, ma e sili ona talafeagai mo ni vaega.

Faitau atili