Manatu mo teuteuga o le potu malolo i se fale tumaoti

Anonim

O le tasi lava o potu taua i le fale tumaoti, o le mea moni, o se potu malolo. O le potu malo lena o foliga o le fale ma lona pule. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le potumoe o se peresona faʻapitoa o le tagata lava ia, ma augatupulaga mo tagata uma o le aiga ma faʻafiafiaga. E le gata ina faʻatonuina e faʻaputu le aiga atoa i afiafi ma fiafia. O le potu malo o le nofoaga o le fale o loʻo masani ai ou tagata valaʻaulia. O le potu malolo o le potu i se fale tumaʻoti o se mataupu o tagata uma. Ma ina ia tele se manatu e uiga i tagata nofoia, e tatau ona e faʻatulagaina muamua se potu faauo ma le fale o le fale, faʻatupu se paie ma le mafanafana.

Puipui faaiuga

O se mataupu taua pe a toe faʻafoʻi le potu malolo o le fesili: O a ni mea e filifili ai mo le palapala puipui? O le aso o loʻo i ai le tele o mea teuteu teuteu faʻamaufaʻailoga mea mo puipui. O nisi o nei mea ua maeʻa ona faʻatinoina o loʻo faʻaaogaina mo se taimi umi, ma sa faʻaalia mai le vaega lea talu ai nei, ae o so latou faʻaaogaina o se nofoaga tutotonu o le a tuʻuina atu ia te oe. E le o se taele lea e mafai ai ona e tuu le tapu. Sei o tatou vaʻai i le filifiliga mo le teuteuina o le potu malolo.

E talanoa e uiga i le mea moni o le puipui puipui ma puipui puipui o le seneturi mulimuli - o se vaega e le fetaui lelei. Ioe, masalo tatou te talanoa e uiga i pepa pepa puipui, o se taimi umi lea ua le o toe faʻaaogaina o le vaega sili ona lelei mo pa, aemaise ai tulaga e tatau onai atu i ai.

Manatu mo teuteuga o le potu malolo i se fale tumaoti

E tele naua ituaiga o le pito i lalo o le Waterpaper o Wapaper, o loʻo leai ni foliga poʻo se tulaga e maualalo atu i isi mea faʻamaeʻaina. O le Wall StockAper e mafai ai ona e faʻatino le tele o ituaiga ata. E faʻatagaina e le vaega le tuʻufaʻatasia o le tapoleni, uma e ala i tusitusiga ma lanu. E masani ona lauiloa mea o aso nei:

  1. Vinyl;
  2. Fulivali;
  3. Ie;
  4. Puipui.
  5. Suavai ma tioata.

O ie puipui o le a aumaia ai le potu o le sili ona manaia ma atamai. O le faavae o le pepa puipui o loʻo faʻaaogaina e le Talo ua faʻaaogaina, lagonaina, Silk. O le vaega o Toulolo i luga latou te faʻatagaina latou te puipuia ai mai le susu ma le mumū. Ina ia faʻamamaina i latou mai le pefu, ua lava lea e faʻaaoga ai le faʻamamaina o le mama.

Mau i luga o le autu: pepa puipui woppaper e lua ituaiga: ata, pe faʻapefea ona faasala ese ese, filifiliga filifiliga, foliga matagofie, manatu, faʻataʻitaʻiga, faʻataʻitaʻiga, faʻataʻitaʻiga, faʻataʻitaʻiga

Fiberglass mea o le a tuʻuina atu i le taimi muamua ma poto i totonu o lau totonu. O ia puipui ia e tumau, vevela-tetee ma aoga.

O le potu malolo mai le ata o loʻo i ai nei, ona o le mauaina o se lauiloa sili ona lauiloa, aua o le faiga o loʻo aofia ai le au tekonolosi fou e faʻaaoga ai ata moni ma le 3D aafiaga. Na o le na o le le lelei o nei puipui o le latou maualuga maualuga. O le sili ona lelei o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le vinyl ma flinglic weepaper.

Manatu mo teuteuga o le potu malolo i se fale tumaoti

O le maa faʻa-tino ma le faʻamalosi tino mo le puipui o le puipui o le isi filifiliga e fausia ai se mea manaia i totonu o le potu malolo (o nisi taimi o le taele ua faʻamaonia e maʻa). Afai e te filifilia i totonu o mea o loʻo i ai uma mo le faʻamaeʻaina, ona mafai lea ona tatou fai mai ma le saogalemu o le plaster sili sili ona lelei ma lautele faʻaumaina mea. I le mea moni o le ituaiga o lenei mea o lo o sauaina, aua e leai lava ni fesili e faatatau i le fausiaina o se ata matagofie ma eseese.

E mafai ona e faia uma le lamolemole luga luga ma tele ma nisi ata. E le seasea ma le Plaster na faʻaaoga le maʻa. Faatasi ai ma le fesoasoani a le maa, o se vaega o le potu e mafai ona iloga. E le tatau ona tele le maa. E sili atu le lelei o le filifiliga mo le pa o le puipui ma se TV pe mo le magalafu. O le faʻagaioiga o le potu malolo na avea ma le maʻa maʻaleʻaleʻa manatu. Ma o le a mautinoa lava o le a mautinoa lou tofo ma sitaili.

Manatu mo teuteuga o le potu malolo i se fale tumaoti

Plasterboard. I le avea ai o se tulafono, o lenei mea e le o aofai o le vaega sili o puipui. E faʻaaogaina tele e fausia ai se lamolemole luga, ma naʻo le tau mafanafana (punou, vali, ma isi mea) e apalai ai. O le uiga faʻapitoa o mea o loʻo iai ma lona fesoasoani e fausia ai ni elemene uiga ese o totonu (bushes, fana, nila). Tele taimi, o le mea faapipii e fulivae le taualuga, fausiaina o se tasi ma le fita-tele fausaga ma ni 'aila eseese ma pepa mo le ki moli. I se faʻaopopoga, o le tala fatu faʻapitoa e faʻaalu ai le taugofie.

Laupapa laupapa laupapa laupapa. O le fale laupapa ma laupapa laupapa e masani ona maua i fale e faia i se sifi laupapa. O le vaega e mafai ona faia uma mai se mea masani mai le laau ma mai le laau o le taugata tele. I le ituaiga o le vaega e mafai ona i foliga o le masani ai i le faiga ma le ituaiga o laupapa laupapa lautele. O loo i ai i le laau se auaunaga maualuga le ola, malosi. O le faaupuga o mea masani ai o loʻo i ai o le MDF vaega, lea e mafai foʻi ona maua i le faiva o le potu.

Tusitusiga i luga o le autu: faʻata o le taualuga i totonu o le potumoe ma o latou lava lima (ata)

Pvc panels. O le palasitika i totonu o le potu malolo e masani ona maua, e ui lava e tele uiga lelei. Plasitiga mea e faigofie tele ona faaaogaina. Ina ia mafai ona apalai pepa palasitika mo puipui, e le o se mea e tatau ai ina ia e ogatasi lava. Uma faafetai i le foliga o fetuu, fausaga ma faʻapipiʻi metotia. Ona o le eseese o le mamanu i luga, o le pvc panels e tuʻufaʻatasia ma isi mea: lua pe vali.

Fautuaga fuafuaina

O le uuina o le potu malolo i se fale tumaʻoti, e masani lava ona tulaʻi le fesili i le filifiliga o sitaili. Ina ia mafai ona avea le fesili o le sitaili e avea ma faʻafitauli tele mo oe, e mafai ona e maua ai na manatu e te manaʻo ai pe mafaufau i ni vaega masani o le potu malolo.

  • Masani faiga. O lenei sitaili lea ua manatu o le sili ona lauiloa sitaili i le potu mamanu (uma o le potu mo malo ma le taele po o se potumoe).

    Manatu mo teuteuga o le potu malolo i se fale tumaoti

    E pei ona e iloa, e tumau pea le masani ai, o le a le mea e le o popole ai le mea o le lalolagi. O le vaega tele o lenei sitaili o meaafale. Afai e te fuafua e tuʻuina atu se potu malolo i se masani masani, o le a mautinoa e te manaʻomia le faʻatauina o mea faʻapipiʻi. I le maeʻa lea, o le masani i totonu o le totonu o le mea e sili ona faʻatauaina o meaafale i lanu pupula ma le faʻaopoopoina o vaega o laʻau masani. Maea le iai o le kapeta ma le monophonenic pe o se ata faapena e le taia. Mo faamalama e tatau ona e faʻaogaina le moli uila ma le mafiafia o pupuni papaʻe. O le potu malolo e tatau ona susulu lelei. Mo le masani masani, e i ai le tele tioata moli sauniga. Pau lava le vaega elemene e fesoasoani e fatuina le mafanafana i totonu o le potu ma matua mafanafana tele lava.

  • Iapani sitaili. O le aano o le Iapani sitaili, o lona raini o le lotogatasi ma le natura. O le mea lea, ia fausia se potu Iapani-faiga, e matua faʻaeteete lava i mea masani. Malamalama lanu e faavae mo lenei sitaili. Afai e te manaʻo e fai sau uo o Iapani i le fale, ae i le taimi lava e tasi e faʻaeʻe ai mea uma, e mafai ona e faʻatauina elemene ma fugalaʻau o Sakura.
  • Onapo nei. O lenei sitaili e manatu o se le mautonu sitaili, talu ai o lanu le mautonu o uiga o le uiga o lenei sitaili. O lenei faʻatagaina se tagata o loʻo i totonu o lenei potu e le o se ese lona mata. O aso nei, pei o le masani ai, e alofa foi le mea lelei. Naʻo le eseesega o le fatuina o se tasi o taimi nei, e manaʻomia le faʻaaogaina o mea taugata ma tele o auala e tatau ona tuʻuina faataamilo i le lautele o le potu.
  • Minimalism. O lenei sitaili o le sili sili ona faigofie ma sili ona aoga, ona o lana faʻavae o le fatuina o se totonu faʻaaogaina le sili ona tatau elemene. O le a le mea autu ma le mea, i lou manatu, o le a faʻatupuina ai le mafanafana mo oe, o le a matuaʻi lava mo oe.

Tulafono ma faʻatapulaʻa i totonu

E pei ona taʻua i luga, o le potu malolo o le potu tutotonu o le fale tumaʻoti o aiga, lea e aoina uma tagata o le aiga, faʻapea foi ma le fiafia mo se taimi manaia. O le eseʻesega o lenei potu mai isi potu uma i totonu o le fale o loʻo i ai le tele o meaafale ma le lelei malamalama. O le potu e tatau ona tele o le olaga atoa ma isi mea.

Manatu mo teuteuga o le potu malolo i se fale tumaoti

O le pule autu: o se potu malolo ma le lelei ma le-apamemea e le gata i le i ai o le faʻatasiga i totonu o le potu, ma i totonu o puipui i totonu o lenei potu, tolu o foliga foliga manaia.

Mafaufau i ni tulafono autu o le totonu o le potu malolo:

  • Mo le fou totonu, e manaʻomia muamua le faia o se lisi o mea e manaʻomia mo oe.
  • O le moli e vali ai le televave galuega i le faia o le mafanafana. O le potu malolo e tatau ona ufitia lelei e le ao ma le afiafi.
  • Pupuni e tatau ona filifilia i le lanu o au meafale.
  • O le kopiina o Paul e tatau ona pogisa nai lo le puipui puipui. Ma e le afaina poo a mea o le a iai i le matafaioi o le fola.
  • E taua tele le 'ai avanoa avanoa. E tatau ona tele lava pe a mafai.

Vitio "i totonu o le potu malolo i se fale tumaoti"

O faʻataʻitaʻiga vitio e faʻaalia ai ni suiga eseese o le totonu o le potu malolo i se fale tumaʻoti.

Mataupu i luga o le autu: o le a le mea e sili atu i kapeta po o linouum? Matou te taliina le fesili

Faitau atili