Tutoatasi faamalosia o Timber

Anonim

O le faʻamalosia o alalele ole Asofala e ono manaʻomia i i taimi o loʻo faia ai mea sese i le tulaga o le nofoaga poʻo le fausiaina o le fale. E saʻo le fuafuaina o avega poʻo meatotino mea e mafai ona oʻo atu i le vaega o le taualuga taualuga o le vaomatua, ma e oʻo lava i lona faʻaumatia atoatoa. I lea tulaga, o le faʻamalosia o le taʻavale ua avea ma faʻasologa masani talafeagai e mafai ai ona faʻaola lou aiga.

Tutoatasi faamalosia o Timber

Metotia mo le faasalaina o le auala o le rafter.

O le au tafafao, o le faavae lea o se taualuga, e tatau ona faʻamaonia i le taimi nei o taimi i le va o soʻo se faʻaletonu poʻo se faʻaleagaina o loʻo faʻatautaia i le taimi o le gaioiga o le taualuga. I le tulaga o le iloaina, e manaʻomia le faʻamalosia ma faʻamalosia le nofoaga o le fale o le fale, faletaavale, fola, vaitotogi ma isi fale. O mea sese i le taimi o le faʻapipiʻiina ma fuafua e ono tupu i soʻo se ituaiga o ituaiga oloa, o loʻo manaʻomia ai e ni mataupu o aiga se tomai e faʻamalosia ai feʻau mo i latou uma.

Faamalolosia vae

Tutoatasi faamalosia o Timber

O le masini o le rafter system.

O le faʻamalosia o osofaiga e mafai ona faia i ni auala se tele, faʻa auiliiliga o le a talanoaina e fanau mai i lalo. O nei metotia e mafai ona faʻaaogaina taʻitasi ma lo latou lava matua. I ni tulaga taʻitasi, e tatau ona foia le mataupu e le aufaigaluega i lenei mataupu. Ae e sili le sefe ma amanaia le faʻatamaia o le taualuga i luga o le faletaavale e mafai ona faʻaleagaina le taʻavale ma mafua ai le tulaga leaga o le fale o le fale.

O lea, o le mauaina o galuega lagolago o loʻo faʻatinoina i luga ole faʻaaogaina:

  • "Suʻesuega", utupoto e taʻitaʻiina ai le avega o le tele o avega;
  • faʻapipiʻiina o ana faʻavae;
  • Up Vangeral Looting.

O le submesesses ua faʻatuina i mataupu o loʻo faia ai le faʻaaogaina o uta i uta, ma o se faʻaiuga, o le siʻitia o le kolosi o le fale o loʻo manaʻomia. Ina ia faʻatinoina tele lenei malosi e faigofie tele, mo lenei mea e tatau ona e faʻapipiʻiina i totonu o lenei faʻaopoopoga o loʻo i ai ma le saogalemu i le va o Maoutlat ma le vae manava. E faʻamautinoaina i le faʻaputuputu o ni faʻamalamalamaga poʻo ni fasi uʻamea faʻapitoa ma nifo.

Tutoatasi faamalosia o Timber

O ituaiga autu o rafter faiga.

O le nofoaga o le faʻalagolago i ai le vae o le pamu e manaʻomia ai foʻi ma le tagata e ana fale, ona o lenei i lenei nofoaga e tupu ai le maualuga o faʻamalosi. O se manino, ia manatua pe na faapefea ona e fasiotia se laau i lou laitiiti, o le matafaioi a le tuli ma faatino ai le taavale. Ina ia faʻaititia le uta ma le aʻafia o le suia o le faʻaauau o vaʻa o loʻo totoe i le nofoaga na latou tolopoina ai le pamu, matou fautua oe e faʻaopopo ai le satauro o ona alatofoina o ona koluse o ona papatusi mai laupapa. O le le mafiafia o fesoʻotaʻiga faʻalagolago i le fuafuaina o le vaega manaʻomia mo le mamanu ma le fuafuaina o le utaina avega. O le rafters ma le faʻamalosia o le laina i le tele o faʻamau, ae sili atu ona masani ai i fao poʻo paʻu faʻapitoa e fesoʻotaʻi. Afai i le taimi lava e tasi o le umi o faʻataʻitaʻiga faʻalautele le tulaga o le lagolago, ona mafai lea ona sili atu le faʻateleina o le malosi o le utupoto, ae o le atoa fesoʻotaʻiga node.

Mataupu i luga o le autu: faʻatonuga, faʻafefea ona faʻatumu le vai o le vai ma ou lava lima

O nisi taimi o le galuega atonu e ono iai se mea sese i le fuafuaina o le tulimanu o le taualuga o le taualuga, ma o le faʻagaioiga faʻaalia ai lenei mea mataga. Faʻataʻitaʻiga, ma le le lava le kamu, faʻaputuputu kiona, lea e mafai ona faʻaleagaina ai le taualuga. I lea tulaga, e manaʻomia le faʻafesoʻotaʻi atu ni suiga i le fausiaina o le taʻavale. Mo le faʻamoemoe, vaega fou o le Sera e faʻapipiʻi i le elemene tuai ma le fesoasoani a paleu i totonu o pa ma fao i le itu o le laʻau.

O lenei metotia o le a faʻatagaina ai oe e faia ni suiga i le overa fausaga ma i le taimi e tasi aua le toe teteʻiina le taualuga atoa, o le a latou le mafai ona maua ni suiga faʻapitoa i le cerlulmonary e faia ai.

Faamalosia o vaega pito i lalo o le raful

Tutoatasi faamalosia o Timber

Faamalolosia polokalame talafeagai.

O laina o le taualuga o soʻo se fausaga e sili ona vaivai i lona pito i lalo, o iina e masani ai ma manaʻomia le faʻamalosia - o le pito lea o le rafter futu ma le malalat bot. O le mafuaʻaga o lenei vaivai o loʻo i totonu o le sone o se laʻau ma le piliki masoa e masani ona faʻaoʻo i le tulaga o le taualuga. O le isi mafuaaga o le faʻaaogaina o le mativa-lelei fafie, o le na o le a le flass pe susu ma le solia o tekinolosi. Uma lenei e tau atu i le faʻatulagaina o faʻagasologa o fatufatumau gaioiga i totonu o le fafie ma lona malaia. O le mea lea, e taua le faʻalogo i le filifiliga o le maualuga-tulaga lelei mea lelei ma ia mautinoa le faʻatuatuaina hydro ma le ausaizoding. O le leai o se le lelei poʻo le faʻatinoina o le faʻamama o meaola e mafai foi ona mafua ai le faʻaputuputu o le susu ma le faatafunaina o fafie.

Faʻaleleia le faʻavae o le taualuga i le tulaga lea, o le sizelele ua faʻaaogaina. O loʻo faʻapipiʻi i le pito i lalo o le pito i lalo o le vae o le vae ma malolo i luga o Marylalat poʻo Parkhalan. O le numera o isi faʻaopopoga o loʻo faʻalagolago i lou tulaga. Ina ia tuʻuina atu faʻaopoopo le gafataulimaina, o lapisi e faʻapupula teisi i lalo o le init, le mea lena, o la latou vaega maualalo, na tufatufa atu i luga o itu auai. O le taulaʻi atu i le lapisi e aveese ai le aʻafiaga o le punou o le punou i luga o le vaitau o le au folau i lenei vaega.

Mataupu i luga o le autu: O le Namusquido upega e faia oe lava mo le 72 Norbles

Faʻamalosia le paʻu paʻu o le schropil faiga

Tutoatasi faamalosia o Timber

Faamalolosia o le compred sfereble ma le faafiapeina.

Afai e le mafai ona puipuia le puipuia mai le faʻaleagaina aafiaga o loʻo tuufaatasia i luga o fafie, e mafai ona e taumafai e faʻamalosia vaega faʻaleagaina o le rafter poʻo le gaʻo o lou fale pe o le faletaavale. Afai o loʻo matou talanoa e uiga i le tasi mataupu o le faʻaleagaina o le rafter, e mafai ona e faia i laupapa susu susu susu. O loʻo faʻapipiʻiina i fao ma fao, ae o le latou pito i lalo o le laupapa, o le open e tatau ona malolo i Maourlat, e mautinoa o le nofoaga e sili onaea.

Ae afai ua oʻo i le sili ona leaga i le mea na mafua ai, ina ua maua le defomisation poʻo le le mautonu i luga o le tele na mafua ai, e manaʻomia le faʻaaogaina o se faʻapitoa faʻapitoa o le prosttheses. O nei faʻailoga e faia mai le uʻamea uʻamea ma faʻapipiʻi i se vaega mautu o le fausaga, aʻo le vaega ua maeʻa ona aveese. Mo lenei taotoga, e manaʻomia le faʻasaʻoina o le rafter ma faʻapitoa le le tumau tu ma aveese le vaega na faʻaleagaina (mo lenei mea e tatau ona e vaʻaia ai le vaega o le taualuga). Ona e tatau ona e tipiina se tele tutusa o le vete o le laau e tasi ma faʻapipiʻi i le nofoaga o le mamao ese, o le pito i lalo o lona tulaga e tatau ona tuʻu ifo i totonu malaerlat. Steel plasthessis pa e maua ai le faʻaopopoina o le faʻavae o le atoa mamanuina.

Afai o le faʻamalosia ma se sui sui e leai se vae o le manoa, ma Maoulele, ona manaʻomia lea o le faʻatinoina o tulaga nei:

  • Faʻamautu e le le tumau o tuala o le taualuga o le taualuga;
  • O le avetaavale vaega o Mauerlatlat o tipi ma aveese;
  • O loʻo tulia e Swel crututn i totonu o le maso, lea e faaputu mai i le aʻea o le vaega o le vaega, o le umi o le itiiti ifo ma le tasi mita;
  • I le tumutumu, o se fasi faaputuga o lo o sauni i se lantern tutusa i le bruus;
  • Ma o foliga o le manoa e tumau i itu uma e lua e ala i le piniki, e faʻavae i luga o le na ona faʻapipiʻi utupoto.

O nisi faamalosiauga faamalosiau

Galue ia o le faʻamalosia o le rathters o soʻo se taualuga o se gaioiga atoa o galuega, e aofia ai gaioiga eseese e faʻasaʻo ai le suiga ma le faʻatamaia o la latou fusi.

Tutoatasi faamalosia o Timber

Faapipiiina o node o le rafter system.

Tusitusiga i luga o le autu: Partch mo se fale tumaoti - 100 Ata o le faapitoa mamanu. Filifiliga pe faapefea ona avea ma matagofie!

O Demeotions e masani ona faʻaalia e ala i le curvatutu ma le faʻavae o cracks i totonu o pa ma laupapa o rafters ma isi vailaʻau o loʻo manaʻomia e faʻasaʻo ai le mativa o le tino.

I le mataupu mulimuli, e tatau ona e gauai atu i sauniga taua. Muamua lava, ia mautinoa o le a le toe faʻaleleia o le lalagaina ma le kikiina o lou taualuga, faafitauli e masani ona masani ai iina ma le le lava tausiga pe a faʻapipiʻi.

A faʻasaʻoina ni faaletonu, e manaʻomia le ausiaina o le maualuga maualuga le faʻamamaina o le faʻamamaina o le faʻaputuga o loʻo tosoina ma le skate pa, e mafai ona fesoasoani lea ile faʻaaogaina o se jack faʻapitoa. Mo le faʻamalosia sili ona faʻamalosia o lenei node, faʻaaoga metotia eseese. O lenei node o loʻo faʻapipiʻiina e faʻaaoga ai se fasi uʻamea faʻapitoa ma ni pulupulu, poʻo ni laʻau laupapa, poʻo le totoina o le laupapa i luga o le fusipau uamea. I nei metotia uma, e tele filifiliga e iloagofie, mo fesoʻotaʻiga laupapa e mafai ona faʻapipiʻi uma i luga ma lalo ifo o le skite Bar, e tele ituaiga uʻamea ma le faʻatuatuaina.

E i ai ni mea lilo ma pe a fai o le faʻatulagaina o le faʻapopoleina o le rafter. O le faia o lenei, taofi faʻapitoa laupapa faʻavae o loʻo malupuipuia laupapa i totonu o le umu, ina ua tuʻusaʻo le suʻega i le fesoasoani a le jack, ma o loʻo tuʻufaʻatasia Juck Whitang i le va o latou. O sea polokalame o le a fesoasoani e teteʻe i luga o le mamafa o le taualuga i luga o le taualuga ma taʻavale ma taofi le fuata o le mea mulimuli.

Pe a faʻamalosia vae, o laʻau e ala i le puipui o le BOR manaʻomia e filifili saʻo ai ana tapulaʻa. I le lautele, e tatau ona tutusa ma le rafter po o se lautele lautele. Mo le faigofie o le nanaina, o le laupapa ua mautu ma vaai tagata mafaufau loloto i le avetaʻavale utupoto, ona ave lea o pu i luga o le pu o elefane poʻo atigi.

O nei pu e sili atu le siosiomia i se siaki siaki, e faʻateleina ai le teteʻe atu i le mamanu o le uta i le taimi o le Demevication e punou. O le lapoa o le afu ma faʻapipiʻi mata e tatau ona tutusa. O faʻamau o loʻo faia e Steel i le Steels Studens e loka nati ma fulufulu manu. O lenei mamanu e le naʻo le faigofie ona faʻapipiʻi, ae faʻalagolago tele i le taotoga. E le motusia ma o le a tumau i le tele o fafie.

Faitau atili