Fuafuaina o le vevela paleni o le boiler

Anonim

Fuafuaina o le vevela paleni o le boiler

I le poletisi, pei lava o isi le malumufa faʻapipiʻi, ae le o le vevela uma, lea ua atofaina i le taimi o faopulega ua faaaoga. O le tele o le vevela o lau vevela ma oloa o le susunuina o le siosiomaga, o le vaega ua leiloa e ala i le boair fale ma le vaega laititi ua leiloa ona o le leai o se pili. I lalo o le masini faʻaletonu e malamalama o le leiloa o le vevela ona o le faʻaletonu poʻo le faʻaititia o le assh elemene ma vaega le mautonu.

O le vevela paleni o le boeir o le tufatufaina atu o le vevela lea e faʻamalolo pe a susunuina le suauu, mo le aoga o le vevela faʻaaogaina mo lona faʻamoemoe o le vevela meafaigaluega, lea na tupu i le faʻagaioiga o meafaigaluega vevela.

Fuafuaina o le vevela paleni o le boiler

Polokalame o le tele o vailaau o le vevela leiloa.

O le tau o le lautele e mafai ona tu i lalo ma le vevela maualalo o le tuʻufaʻatasiga o le suauu uma e faia o le faasinomaga taua o le taunuu mai o le vevela.

Afai o loʻo faʻaaoga se vaituloto poʻo se suavai vai i le booler, o le vevela o le paleni o loʻo i kilodzhoules e faʻatatau i le fafie, ma pe a le faʻaogaina le kesi, faʻatatau i le kesi, faʻatatau i le kesi i luga o le kesi. Ma i totonu o lena mea, i se isi tulaga, o le paleni sili paleni mafai ona faʻaalia o se pasene.

Le paleni paleni paleni

O le vevela paleni tutusa o le Boiler pe a mafai ona faʻaalia le kesi e le kasa o le kesi lea:

Fuafuaina o le vevela paleni o le boiler

O le sili ona lelei le tele o le avega e maua ai le tele o oloa o le vevela o le stating system.

  • Qt = Q1 + Q2 + Q3 + Q4 + Q5 + Q6;
  • o le mea o QT o le aofaʻi o le vevela o le vevela vevela na lesitala i le potumoe faʻatau;
  • Q1 - aoga le mafanafana o loʻo faʻaaoga e faʻamafanafana ai le malulu poʻo le maua o ausa;
  • Q2 - vevela leiloa, o loʻo o atu faʻatasi ma oloa 'oloa i totonu o le siosiomaga;
  • Q3 - vevela leiloa e fesoʻotaʻi ma le le atoatoa vailaʻau;
  • Q4 - Le leiloa o le vevela ona o le masini le taua;
  • Q5 - E leai se vevela o le Q5 - malulu i luga o puipui o le aiga faiga ma paipa;
  • Q6 - vevela leiloa ona o le aveeseina o le ash ma slag mai le ogaumu.

E pei ona vaaia mai le vevela paleni paleni, pe a mu le galugalu poʻo se vai suauu, e leai ni Q4 ma le Q6 taua e uiga faʻapitoa mo le suauu mautu.

Afai o loʻo faʻaalia le paleni o le vevela o le pasene o le aofaʻi o le vevela (Qt = 100%), o lenei tutusa e ave le pepa:

  • 100 = Q1 + Q2 + Q3 + Q4 + Q5 + Q6.

Afai o tagata taʻitasi o le vevela paleni paleni mai le itu tauagavale ma le itu taumatau o loʻo vaevaeina i le 100, ona paleni lea o le vevela o le atoa o le vevela o le vevela.

  • Q1 = Q1 * 100 / QT;
  • Q2 = Q2 * 100 / Qt ma o lea.

Afai o le suavai poʻo le faʻaputuga o suauu ua faʻaaogaina i le poler, o le a le leiloa o Q4 ma le Q6 o loʻo misi, o le vevela paleni o le boailer

  • 100 = Q1 + Q2 + Q3 + Q5.

O ituaiga o vevela ma le tutusa e tatau ona mafaufauina.

Le vevela na faʻaaogaina mo le mafuaʻaga (Q1)

Fuafuaina o le vevela paleni o le boiler

O le polokalame o le faʻavae o le faʻagaioiga o se nofoaga e vevela.

O le vevela o loʻo faʻaaogaina mo le faʻamoemoe saʻo o le vevela o le vevela o loʻo faʻaalu i le faʻamafanafana o le taugofie, poʻo le tapenaga o le paga ma le vevela o le vai o Ecolerale. O le i ai o se tagata vaivai, e faʻaopopo tele le aofaʻi o le vevela o le vevela, pei ona mafai ona faʻaaogaina tele le vevela, o loʻo i ai i oloa taupulepule.

Mataupu i luga o le autu: Fuafuaina 1-faleoloa fale ma tolu potumoe - Filifili se poloketi e tofo ai

A oʻo mai le peo le booler, o le ie faʻamalosi ma le faʻamalosi o vaisu i totonu. O le vai o le vai e faʻalagolago i lenei faiga. Afai, i lalo o tulaga masani, o le pine o le vai o le 100 ° C, i le taimi o le aitia o le Simiti e faʻateleina ai, o lenei faʻailoga ua siʻitia. I le taimi lava lea, o paga, lea o loʻo i le tasi Boiler faʻatasi ai ma le vaipuna o le vai, e taʻua o le vai, ma le pamu o le vai vevela e taʻua o le vevela o le vai vevela ua taʻua o le vevela o le vai vevela ua taʻua o le vevela o le vai vevela ua taʻua o le vevela o le vai vevela e taʻua o le vevela o le vai vevela.

Afai e leai ni paʻu vai i totonu o le paga, ona vili lea o le mama mama. O le tele o vaega o le matutu mafiafia samumu i totonu o le vai susu o se tikeri o le mago o le vasa o le vaia, faailoaina o se pasene. I le au faifeʻau a le au ponaim, o le le magalemu o le steam ua amata mai le 0 i le 0.1%. Afai e sili atu le le fiafia o nei faʻailoga, e le aoga le boair i le sili ona lelei

O le aoga o le mafanafana, o loʻo faʻaalu i le faʻamafanafana o le 1 l o le vai mai le leai o le vevela i le faʻafefeteina o le tino, e taʻua o le vaifaga o le vai. O le vevela na faʻaaogaina mo le faʻaliliuga o le 1 l o le boiling flud i le vapor setete o loʻo taʻua o le vevela o le samoa. O le aofaʻiga o nei faʻailoga e lua o le sili atu le vevela o le vevela o le saturated steam.

Vevela Leiloa i le Comption Products, tuua le siosiomaga (Q2)

O lenei ituaiga pasene leiloa faʻaalia ai le eseesega i le vaega o loʻo i ai i fafo o le uaʻi ma le malulu o le ea i le ponaivi. O faʻamatalaga mo le faʻamautuina o nei tupe leiloa pe a faʻaaogaina ituaiga eseese o suauu suauu.

Fuafuaina o le vevela paleni o le boiler

O le mumū o le suauʻu suauu e tau atu i le leiloa o le vevela ona o se vailaʻau e le o le tiliva.

A faʻaaogaina le fusuʻaga mautu, Q2 leiloa o:

  • Q2 = (IG-αng * i) (100-Q4) / QT;
  • O le mea o IT o le 'au e faʻaogaina o le gaʻo toto i le siosiomaga (kj / kg), αg o se sili atu le faʻaaogaina o le ea e manaʻomia mo le boailer, i le vevela o le boinr (kj / kg).

O le Q4 Faʻailoga o loʻo faʻalauiloaina i le formula ona e tatau ona amanaia le vevela na tatalaina i le tino o le 1 kg o le suauu ua ulufale i totonu o le ogaumu.

A faʻaaogaina le galugalu poʻo se vai vai, o le tutusa o le faʻatonuga e iai le fomu:

  • Q2 = ((IG-αng * iv) / qt) * 100%.

Vevela le leiloa ma le Sese e faalagolago i le setete o le Heat Counger Bouler ma le faiga galue. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faʻapipiʻi le utaina o suauu i le vevela leiloa o lenei ituaiga e matua faʻateleina lava ona o le ogatotonu o le ea fou.

O le leiloa o le malosi o le manava ma tafe i totonu o le siosiomaga ma le asu game ua faateleina ai le vevela ma le tele o le ea. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le vevela o le kesi tafe atu i le siosiomaga i le leai o se tamaoaiga ma le ea o le ea o le 250-350 ° C, ma pe a tele ni taimi o le aoga le mafanafana na faaaoga.

Fuafuaina o le vevela paleni o le boiler

Boiler sipili ata.

I le isi itu, o le lava o le vevela vevela o le lafoina o oloa i fafo e mafai ona oʻo atu ai i le faʻavaeina o le vai orpor commotate i luga o le mamafa o le aisa i le taumalulu.

Mataupu oi luga o le autu: E mafai ona faia se faapaologa pe a leai: uma "mo" ma "

O le aofaʻi o le faʻaaogaina o le ea e faʻalagolago i le ituaiga o burner ma le faʻagaioiga o le faʻagaioiga. Afai e faʻamalosia pe a faʻatusatusa i le sili atu le aoga, e oʻo i le maualuga o le ea o loʻo i ai i totonu o le kesi i fafo, o loʻo sosoʻo mai le vaega o le vevela. O se auala mataʻina lea e le mafai ona taofia, ae e mafai ona aumaia i ni tau faʻatauaina. I mea moni faʻaonapo nei, o le ea o le ea e le mafai ona sili atu nai lo le 1.08 mo le 'olo ma le faʻaʻaisa o le ea, 1.1 - mo le faʻafefeteina o le ea ma le faʻafanua o le ea ma le faʻafanua i fafo. Ina ia faʻateleina le vevela leiloa ma le ea i fafo, o le faʻatasiga o ni superpar aila o le ogalaau i totonu o le ogaumu ma boair paipa. Tausiga i le ea malulu i le sili sili ona lelei faaitiitia Q2 i le itiiti ifo.

Ina ia faʻaititia le taua o le Q2, e manaʻomia e fufulu ai le fafo ma le pito i totonu o le boainer i se taimi taimi, mulimuli i le leai o se paʻu faʻaaogaina I le Boiler, Match le leai o se leaga i le Boiler ma paipa fesoʻotaʻiga ina ia aua neʻi faʻamaonia le ea. O le faʻaaogaina o isi eletise eletise i luga o le kesi e faʻaaoga ai le eletise. Ae ui i lea, o tupe mai le taumafaina o suauu o le a sili atu le le fiafia i ai nai lo le tau o le eletise.

Vevela leiloa mai le vailaʻau suauu vailaʻau (Q3)

Fuafuaina o le vevela paleni o le boiler

O lenei ituaiga polokalama e faʻamautinoaina ai le puipuiga o le vevela o le tino mai le toe lagolagoina.

O le faʻailoga autu o le le atoatoa le vailaʻau o le suauu o le i ai o le i ai o le carbon monoxide galugalu (pe a faʻaaoga le fulafula o le ani). O mea e maua ai le mafanafana o le vailaau mai le pheacal leai e tutusa ma le vevela lea e mafai ona tu i fafo pe a susunuina nei mea o totoe.

O le aotelega o pulega o le suauu faalagolago i le leai o se ea, mativa suauu fefiloi ma le ea, e faʻaitiitia le vevela i totonu o le burling o le mulilua. Peitai, o le tele o le faʻateleina o le numera o le oxugen e le gata e le naʻo le le mautinoa o le suauu o le suauu, ae mafai ona faʻalavelaveina ai le faʻagaioiga o le boler.

O le sili ona lelei o le carbon monoxide i le outlet o le ogaumu i le vevela o le 1400 ° C e le tatau ona sili atu nai lo 0.05%. O ni mea taua o le vevela leiloa mai le le amio leaga, o le a latou 3 i le 7% faalagolago i luga o le suauu. Le le lava o le okesene e mafai ona aumaia ai lenei taua e oʻo i le 25%.

Ae e tatau ona ausia ia aiaiga ina ia toʻesea le vailaʻau le lelei o le suauu. E manaʻomia le mautinoa o le sili ona lelei o le ea i totonu o le ogaumu, tausia se taimi uma le vevela i totonu o le boailer, ausia se faʻafefiloi o le faʻafefiloi o le suauu fefiloi ma le ea. O le sili ona tamaoaiga galuega o le Boiler ua ausia pe a le o le anotusi o Carbon Dioxide i oloa a le Carbon Dioxide i oloa. Faatasi ai ma le tele o le ea, o le anotusi o Carbon Dioxide i le lotoifale o le a le faʻaitiitia e 3-5%, ae o le a faʻateleina le vevela. Faatasi ai ma le masani faagaoioia o mea vevela, o le leiloa Q3 o le 0-0.5% mo le efuefu carbon ma 1% mo nofoaga atofaina.

Tusitusiga i luga o le autu: Quad Bike faia oe lava

Le fiafia le fiafia mai le leai o le leai o se tilivaina (Q4)

O lenei ituaiga o leiloa e tupu ona o le mea moni o le le mautonu fasi fasi fasi fasimoli e ala i le fatu i le paso o le ato i totonu o le paipa i le siosiomaga. O le leiloa o le vevela mai le faʻaletino e faʻalagolago saʻo i le ata o le boailer, o le nofoaga ma le foliga o le tuugamau, o le malo o le suauu ma le aitu.

O le sili ona taua tupe leiloa mai le masini lata mai ma se faaputuga o le susunuina o le atoatoa suauu ma ua le amanaiaina. I lea ma lenei tulaga, sa taufai ave ese se fuainumera tele o ni vaega le mafai ona sapasapaia ma le asu. E matua lelei lava le faʻamuamua pe a faʻaaogaina le suauu lelei, pe a sui soʻo se suauʻu lapoʻa ma tele O le susunuina o laʻau taʻitasi ua maua i le valesiasi i totonu o le tele o ana atigi tamaʻi susu musuiai ma gagau ma le asu. I faiga masani, tafega a le ea ea, e malu ai fasi suauu tetele. I le taimi lava e tasi, ua ufitia i latou i le paʻu paʻu ma latou te le o ō atoa.

Vevela Leiloa i masini le mafai ona o le 1% mo le efuefu pamu ma luga atu i le 7.5% mo nofoaga atofaina.

Vevela leiloa tuusaʻo i puipui o le boiler (Q5)

O le ituaiga o mea faʻaletupe e faʻalagolago i le foliga ma le mamanu o le boeir, o le mafiafia ma le lelei o le maualuga o le pope, o le i ai o le vevela paʻu. E le gata i lea, o le fausiaina o se paʻaga ia te ia ei ai se aafiaga tele i le leiloa, faʻapea foʻi ma le i ai o isi laʻau ma le eletise eletise. O nei vevela vevela ua siʻitia mai i luma o ata o loʻo i totonu o le potu lea e tu ai le vevela vevela, pei o le numera ma le umi o le tatalaina o le ogaumu ma le laina o le faʻatulagaina. Faʻaititia le numera o leiloa e faʻalagolago i le saʻo le matagi o le ponaivi ma le maua o le tagata o le tamaoaiga. E fiafia lava i se faʻaitiitia i vevela vevela leiloa aafia ai le siosiomaga o le siʻitia o paipa, e ala ai ua aveʻesea le kesi i le siosiomaga.

Vevela leiloa ona o le aveeseina o le ash ma slag (Q6)

O lenei ituaiga o leiloa o loʻo faʻaalia naʻo le palu mautu i totonu o le fasi ma le pefu-foliga. Ma lana le atoatoa, o le le atoatoa le mava faʻapipiʻi o loʻo paʻu'ū i totonu o le matafaga o le Aso, mai le mea o loʻo latou aveesea e ala i le faʻatinoina o se vaega o le vevela. O nei mea o leiloa e faʻalagolago i le ushority o le suauu ma le faʻaoʻo.

O le paleni paleni o le bioler o se lautele e faʻaalia ai le sili ona lelei ma le lelei o lou ponaivi. O le lautele o le paleni paleni mafai ona filifili i faiga o le a fesoasoani e sefe le sefe ma faʻateleina le lelei o mea totino.

Faitau atili