Faʻafefea ona fai se ofu faʻapipiʻi i le umukuka ma ou lima lima

Anonim

Mafaufau i luga o le umukuka, ua ou mafaufau lelei i le auala e fai ai se taualuga. E tatau ona matagofie ma atoatoa tuʻufaʻatasia ma isi uma o le potu. I se aotelega, e tatau ona faigofie ona faʻamamaina, aua i le umukuka, e tusa lava pe faʻaputu le va o le lelei, e o atu pea. O se filifiliga lelei tele mo le taualuga i le umukuka o le a sili ona lelei.

Faʻafefea ona fai se ofu faʻapipiʻi i le umukuka ma ou lima lima

O le lelei o le pito o le pito i luga o le pito i luga e faigofie ona mama, ma faigofie ona faapipiiina.

Plasterboaboard o se sipuni e laina i le pepa malo. Gypsum fausaga e mamafa tele ma foliga mai e le aulelei. Ina ia faia i latou e vaʻai vaʻaia ma tuʻuina ia i latou se sili atu o le sili ona foliga, o le pepa laupapa ua faʻaaogaina. A uma ona faapipii le pepa laupepa, e tatau ona vali pe puʻeina i pepa puipui. O le foliga mai o le pamu o loʻo i totonu o le umukuka e faʻalagolago i le tagata e faia le mea e fiafia iai. E taua le fatuina e le na o se ata matagofie, ae o le fesoʻotaʻi ma elemene uma o le oti ma fiafia i ona po.

Toto o le laupepa i le umukuka ma ona foliga

E tele filifiliga mo le auala e te faia ai le faʻalo i totonu o le umukuka ma ou lava lima, e faʻasaʻo ai ma se mamanu o le laupepa. O latou uma o le a foliga matagofie tele. Peitai, na tatau i luga o le laupepa ona faia le ulutala o se filifiliga lelei mo le ata o le umukuka e le gata ma lona lanu samasama, ae mafua ai ona tele uiga lelei.

Muamua, faatasi ai ma le fesoasoani a MardwAll, o aganuu uma lava i luga o le faʻamaufaʻailoga ua maeʻa ona nana, faʻataga oe e lalafi i lalo o le paʻu. Lua, o leo tautupu e mafai ona tatalia ituaiga eseese o le faʻaalia, e oʻo lava i le afi.

Faʻafefea ona fai se ofu faʻapipiʻi i le umukuka ma ou lima lima

Hypotocarton fausaga: (1-gypsum, 2-cardboard).

I se faʻaopopoga, na teʻa lelei tele. E le o le pala mataʻutia, e faigofie ona mama, e aunoa ma le manaʻomia tele o le tausiga. O le isi taua taua o le similoka o loʻo i totonu o le umukuka o le mafai lea ona moli ma moli, moli pe, o le a le faʻatuai o vaega taua.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona faʻapipiʻi le potu i totonu o le potu (ata ma Vitio)

O se taualuga i mafai ona faia i le umukuka ma lou lava lima i ni auala eseese: mafolafola po protrusions i vaega e lua, po o le sili atu. Faatasi ai ma metotia sili ona lelei o le faʻapipiʻiina o le pito o le pito o le pito i luga o le vai, aua neʻi galo e uiga i le sili ona mafiafia: e tele seneturi mai le maualuga o nofoaga, o le a le mafuaʻaga e toe faʻaaoga ai i totonu o se tamaʻi umukuka. O se isi mea leaga e mafai ona taʻua o le lavelave o le faʻapipiʻiina i ou lava lima. pepa Plasterboard e aulelei mamafa, o lea afai o loo e tiʻetiʻe le taualuga ia te oe lava, o le ae manaomia le fesoasoani i se tasi tagata.

Mea taua ma mea

Lagolagoina mea faigaluega:

  • rofautte;
  • penitala;
  • sikulukalaiva;
  • Uafu;
  • tulaga leisa (aua le mitimiti ma maua, o le a fesoasoani ia te oe foi).

Le auala e faia ai se taualuga plasterboard i le umukuka ma lou lava lima

Meafaigaluega mo le Laiting Plasterboard.

E tusa ai ma le mea e muamua i mea uma e taua le taʻua o le faʻamalologa o loo faapipii i le pito i lalo. Ina ia tuʻu mausali i latou, e manaʻomia le faʻaogaina o le tele o taula suamalie o le au taula poʻo uʻamea-fao. O le mea taua e leai se mataupu o le muina o palasitika fofomaina i fale palasitika - ua tumu i le mea moni o le taimi atoa o le a faʻamaonia ma o le a paʻu atoa.

E le gata i lea, o taiala (faamatalaga) o le 7 cm lautele ua nonoa i le faʻamalologa. Ona tagofia lea o le laupepa laupepa pusa. Latou lautele tagavai o 12.5 mm, ae o nisi taimi e mafai ona e fautuaina le pepa ma se lautele o 9.5 mm. E tele feeseeseaiga i lenei autu. Ae e sili atu ona lelei e taofi pea lau filifiliga i luga o se pepa ma se mafiafia o 12.5 mm, talu ai o le a malosi, o le a sili atu foi ona tetee atu i le punou, lea, e tusa ai, faaitiitia ai le tulaga o le faanoanoa. Afai e tatau, e mafai ona e pikiina le susuga-tetee ma toe faʻafouina pepa o le laupepa.

Tasi-maualuga le maualuga i le umukuka mai le glc faia oe lava

Afai e te filifili i le faatuina o se taualuga oe lava, aoao i le faamatalaga o loo i lalo. I le lava i le amataga, e tatau ai ina ia maua ai le tulaga sili ona maualalo o le taualuga i lou umukuka, ia faia se faailoga i lenei tulaga, ina ua mavae lea e te fuaina le tuaoi o le taualuga i le lumanai mai GLC. Faaaoga lenei tulaga fale ma filo faailoga. E tusa ai ma le laina faailogaina, oe muamua manaʻomia le tuʻufaʻatasia o le ud talaaga, pe a maeʻa e taua le fuafuaina o le atoa CD faʻamatalaga (e taua le faia i totonu ma le isi itu). E tatau i le mamao i le va o papatusi aofaʻi e 50-60 cm. Ua faapipii talaaga CD i le taualuga ma mounting papatusi ma dowel-fao. O le mamao i le va oi latou e tatau ona i ai, pei o le va o faamatalaga.

Tusitusiga i luga o le autu: moli moli o ie pupuni: ituaiga ma foliga

A maeʻa nei tapenaga galuega o le a tuua na o le faʻasaʻoina o laupepa o laupepa laupepa i o latou lima. Faʻaaoga mo lenei siku, ma le tuʻua se mea e sili atu nai lo le 20 cm i le va o latou. Ia tuʻuina atu le mea manaʻomia, faʻaaoga le lafi poʻo le tipi. A maeʻa ona iai ni lotoa atoa o le ulutala o le nofoaga o loʻo i ai, latalata i le fogafale. O le uluaʻi vaega o le tufuga e tatau ona faia i luga o ie, alu i le fusi mama ma faʻamata.

Mafaufau pe a uma ona sauni le taualuga o le laupepa i totonu o le umukuka i le umukuka. E tumau mo le tamaʻi tasi - e vavaeʻese ai ma ou lava lima: vali i le itu taumatau pe maua ma puipui.

Faitau atili