O Tekonolosi o Tekonolosi i Aso Nei, e tipi ese mai se lakapi lapotopoto

Anonim

I le tele o tausaga ua tuanai, o le fausiaina o fale laupapa mai logs ua avea ma tagata taatele. I le muamua toto, o le faʻapipiʻiina o ia fale e le faigata, ae e leai. O le mea moni, o le gaioiga e manaʻomia ai le faʻaaogaina o tekinolosi mai le laka vave mai.

O Tekonolosi o Tekonolosi i Aso Nei, e tipi ese mai se lakapi lapotopoto

O le fale ogalaau o le mamanu o puipui mai le faalava e fesoʻotaʻi i le isi ogalaau.

Fale e tele mai le fale ogalaau i le taumalulu vaitau, ma o pa o le a sauni mo le tautotogo. Seʻia oʻo i le tautoulu, o le fale e tatau ona maua ai se mea masani i ai se mea e manaʻomia ai se taimi mafanafana. Ia, ona mafai loa lea ona e uma le galuega.

O uiga autu o le faʻapotopotoga o le log o se ogalaau o le lakapi lapotopoto

I le fausiaina, o le fale ogalaau ua faʻaigoaina o le mamanuina o puipui mai faʻaupuga e fesoʻotaʻi ma isi log. O le tasi laina ua tumu e taʻu o se pale. O le pito sili ona maualalo o le palealii o le paolo, ma mulimuli ane o pale i luga. Auā o le laina muamua, e sili le faʻaaogaina o larch fafie, aua e i ai le sili sili lea ma o le sili filifiliga mo nei faʻamoemoe.

O Tekonolosi o Tekonolosi i Aso Nei, e tipi ese mai se lakapi lapotopoto

Polokalame o le moli moli mai le lakapi lapotopoto i luga o le sasaina.

O le fale puipui o le fale puipui e aofia ai le fa pa puipui, na maua ai le igoa o le fa-laina, aemaise lava ua faaeeina atu i se vaega, telefoni le lima-laina. I le mamanu e aunoa ma se vaega, o le faʻavae o loʻo tuʻuina atu i tulimanu, ma o le lima-lane o loʻo iai le faʻatulagaina o le vasega i totonu o le vaega.

O le faʻavae o se lapotopoto kapeteni fale o loʻo tuʻuina atu i se tulaga faalava o le fafie o le fafie poʻo le papa malosi. Mo le fausiaina, e fautuaina foi le faʻaaogaina o laupapa, e selesele i le tau malulu, ma le tele o mea o loʻo i ai vai laiti ma faigofie ona afaina ai. Pe a fai o le filifiliga na faia e le alofagia o papa e fesoʻotaʻi, o lona uiga o le sili filifiliga o le a fai ai povi fafie, ae le o se mea e maua ai le olaola.

O le loto maʻaʻa i le faʻapipiʻiina o le tipi ua manatu o se noataga o tulimanu o fafo. E lua ituaiga autu o ofu:

  • Ma le toega. I le tulaga lea, o le pito o le ogalaau o loʻo i tala atu o tulimanu (i le "Bowl");
  • E aunoa ma se toega (i le "vae").

Mataupu i luga o le autu: filifiliga mo le faʻapipiʻi o le TV i le umukuka

E leai se eseesega i le va o le masonry. I fale o loʻo iai nei, o le auala aupito sili lea e paʻia "i totonu o le pesini".

Manaomia Meafaigaluega

O Tekonolosi o Tekonolosi i Aso Nei, e tipi ese mai se lakapi lapotopoto

Meafaigaluega mo le gaosiga o se ogalaau.

Ai:

  • ulo;
  • vaalele;
  • penitala;
  • rofautte;
  • Corolc;
  • o le samala;
  • Lobzik;
  • Hanven, Chanssaw, etc.

Mataupu Faavae o le Fono Aoao O Se Lomiga o Laisene Logs

A o le i amataina ma le galuega, faʻavasega se ogalaau e manaʻomia, a o le tulaga o le vevela e tatau ona matauina. Afai i le taumalulu vaitaimi e le maualalo ifo nai lo --30 ° ° c, o le a mafai ona faʻaaogaina le ogalaau e le vaega o le koluse o 22-24 cm.

A filifilia se ogalaau, e taua le sailia ina ia leai ni paga leaga ma fua tele foi. E le mafai ona faʻaaoga logs ma le vaʻaia o le mafaufau. I le tulaga o ogalaau e puʻupuʻu, o loʻo feosofi mai ai le faʻaaogaina o se pito i luga. Mo lenei, o le fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga o ogalaau o loʻo i luga o le sili ona lelei i le axis.

O Tekonolosi o Tekonolosi i Aso Nei, e tipi ese mai se lakapi lapotopoto

I luga o ogalaau pepa le togato, ma luga o le lona lua - o le lelu, tuʻituʻi. O fuaitau o le grooves e le tatau ona sili atu nai lo le tolu o le koluse o le koluse o le ogalaau. O le laina pito i lalo ma le pale pito i luga o le filifilia o le umi o le umi e fautuaina, pe a fai e le mafai, o loʻo oso ai i se nifo i se tuʻusaʻo pe o le vae o loʻo i totonu o le tuʻusaʻo.

E manaʻomia le toe siakiina o ogalaau i le umi. O le vaega o loʻo i totonu o le fale ogalaau ei ai le fesoʻotaʻiga ma le puipui pito i fafo e se selu foliga, lea e taʻua o le "falai", ua maeʻa ona maeʻa. I le ogalaau o puipui o fafo e tatau ona tipiina i lalo masini faapitoa. A o le tasi itu o le tumutumu na faia i se itu taumatau, ua taua "semi-core". O loʻo faʻaaogaina i se koluse-fesoʻotaʻi.

I luga o le maeʻa o le faʻavae, e manaʻomia le faʻataʻotoina o se laupapa faʻatauaina i Bitsumen, lea e mafiafia le 5 cm ma le lautele o le itu o le paolo. O pale nei o lo oi lalo o loʻo punitia, lea, pe a manaʻomia ai, pe a manaʻomia, e tatau ona faʻaʻoleina. A o le faʻapipiʻiina o ogalaau, e manaʻomia le siakiina faavaitaimi ma siaki ai ma le saʻo o ogalaau.

O Tekonolosi o Tekonolosi i Aso Nei, e tipi ese mai se lakapi lapotopoto

Faailoga ma tipiina o se ogalaau "i le paw".

O le pale e tatau ona nonoa ma le faʻamoemoeina o le laʻau, ma le maitauina o le conss poloaiga, o loʻo i ai se kolosi o le 2 cm, i le va o le 2 u. Ma le avanoa o le 20 cm, timuga mai le pito o le faigofie.

Mataupu i luga o le autu: Muamua o le malologa potu mamanu 14 sq.m

Faasaunoaina manumalo, aua neʻi galo timuga e uiga i le faʻamalama ma faitotoʻa, tusa ma le ata. Tuʻu le pale o le pale, o le tatalaina o loʻo faaipoipo ma se tagata. O pito o loʻo faʻagaioia ma faʻaiʻu i se pito i luga. Faaulu mai i le avanoa faitotoʻa faitotoʻa ma faʻamalama, e manaʻomia le o ese mai e uiga i le 5 cm mo le solomuli. E taua le manatua o le tatalaina o ogalaau i lalo, ma luga o le pito i luga e le tatau ona maua se selu.

E faʻafefea ona tagofia le faʻapipiʻiina o le fale ma pa puipui na faʻatumau, ma ia le au fanafana. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga le pasi, faʻamamaina, flax poʻo lagona. O fonotaga a le Lotu faaonapo nei e maua ai ona o le faaaogaina o i ai mea faapitoa na faaputuputu i le va o tusisisi i le taimi o le Fono Aoao. Ona o lenei, e i ai le avanoa o le le lelei o le faʻavaivaia.

A o le fale ogalaau mai le lakapi lapotopoto o le a faʻapipiʻi atoa, e le paʻi i ai aʻo leʻi soloia pe tusa o le ono masina. I le taimi lea, o le fale ogalaau e mafai ona lafoa se solomuli e uiga i le 12 cm.

E taua le iloa o le Brazen ma Spikes e le tatau ona oʻo i le pito i lalo o le le faamoega 15-20 mm, e manaʻomia mo le solomuli lelei o le tipiina o le laka.

O Tekonolosi o Tekonolosi i Aso Nei, e tipi ese mai se lakapi lapotopoto

SAUNIUNIGA O Croew ma Faitotoa i SRBE.

Ae o le faʻamalamalamaina o tekiufaiga faasoʻoʻuina, e mafai ona faʻaitiitia ai le solomuli o le mamanu ua solomuli. E mafai ona faʻapipiʻi se paʻu o le paolo e oʻo atu i ata uma ua pasi, ma le kolosi vaega o le 12 mm, pe a ma le 1 m umi I le pito i lalo o le lauulu, o le Washer ua faamalieina, o le mafiafia o le 3 mm ma le popo. Ae e manaʻomia le manatu o le le tatau le gafa e le tatau ona paʻi i le faʻavae. O le sili atu o pale i lalo o le pamu. O le ata e tatau ona faʻatutuina, ma nati e feoaʻi solo i le tulaga teteʻe i le vaega o loʻo i le atoaga o le 6 cm. Ina ua maeʻa le pito i luga o le Topine, o le itu uma o loʻo fusi i le perimeter o loʻo faʻamalamalamaina ma se uafu.

Afai e te fuaina le maualuga o le tipi aʻo leʻi oʻo i le lima ma pe a maeʻa, e mafai ona e mautinoa o le solomuli ua tupu i ogalaau.

Ina ua maeʻa lena mea, e mafai ona e faʻaauau pea ona aoina se fale apitaga. O lea fale o le a tuliloa e tusa lava ma se mafuie, i lea tulaga, o lenei faʻapotopotoga e faʻaaogaina i le Siminic Sone.

Faʻafefea ona 'alo ese mai mea sese pe a faʻapipiʻi se laupepa laupepa ogalaau?

E toʻatele e le mafai ona manatu o ia o se tekonotia mataʻutia o le faʻamoemoe lea, e tele taimi uma o le gaioiga. E taua le faʻatonutonuina o le faʻapipiʻiina, talu ai ona o le le lelei le faia o galuega e mafai ona aumaia le tele o faʻafitauli, e oʻo i le le lelei o le laupapa.

Mataupu i luga o le autu: fausia-i totonu o le pascon cupts: Ergonomics ma aoga

E taua le iloa:

O Tekonolosi o Tekonolosi i Aso Nei, e tipi ese mai se lakapi lapotopoto

Ina ua uma ona fau se tipi i luga o ogalaau, o vaega maaleale o le cortex tumau pea i luga o ogalaau, ia mulimuli ane amata ona pogisa, o lea e tatau ona olo se potu laupapa.

  1. Le mafai ona mafai ona mafai ona maua le lelei o le mea e le tatau ona silia ma le 20%. E tele mafuaaga pe a selesele mai i ogalaau le susua ma le faʻamamaina maualuga, o lona uiga o le 60%, o lona uiga e toetoe o le vaomatua e fesuiaʻi vaega. O le agavaivai e oʻo atu ai i le sasaina ma le faʻavaeina o le mageso ma osofaʻiga manogi. Siaki le moli lelei o mea o le a le faigata, e tatau ona e faʻatauina se susu susu. O lona tau e le matua lautele pe a faʻatusatusa i le leiloa e ono tupu pe a fausia mai le mativa lelei mea.
  2. O se taua taua o le faʻagaioiga o fausaga laupapa uma i le maintiseptic ma antipysuifi ma Antipyarem, ona o le matagofie o le fausiaina i se taimi puʻupuʻu.
  3. Ae le i faʻapipiʻiina, o le a aoga e siaki log luga o le alavai. E le tatau ona sili atu nai lo le 3 mm, pe a iai, o le a sili ona lafoaia lenei mea, a o le a faʻatagaina le paolo. O le muamua palealii e manaʻomia e fesoʻotaʻi ma le pito i lalo, o loʻo i ai ni pine uʻamea uamea, ma o loʻo mafai ona sologa ma le tasi ma le isi. I le tulaga o le le tausisia o le tekonolosi, o Slots ua fausia, e mafai ona ufiufi le fale ogalaau.
  4. E le mafai ona manatu o le pale e masani ona faʻafesoʻotaʻi i le vaalele i le vaalele. Ina ia faʻasaʻoina lenei mea na mulimuli mai, o le a tatau ona e aveesea atoa le fale ogalaau, i le tulaga lea, e manaʻomia le siakiina o le fola mai le laina muamua.

O ni nai upu i le faaiuga

O le faʻatasiga o se ogalaau o se counged log e iai se manatu lelei i totonu, ma e fesoʻotaʻi ma lenei fale e le manaʻomia tele le teuteuga. O mea fafie e mafai ona ufiufi i se manifinifi manifinifi o va eseese, o le a faia ai se puipuiga puipuia mai i aʻafiaga o le siosiomaga ma o le a faʻamanino ai le natura o fafie.

Faitau atili