Faʻafefea ona tupu le strawberry i luga o le faapaologa

Anonim

Faʻafefea ona tupu le strawberry i luga o le faapaologa

E faigofie ona ola i le strawberry i luga o le faapaologa, aua o le koneteina ma strawberries e le nofoia le tele o le lautele e tamaoaiga i vitamini, ae ua leai ni mea malulu. Toatele o tagata e nonofo e oʻo i fale maualuluga, faʻaputuputu strawberry i luga o le faapaologa. E leai se faigata i lenei mea, o le mea sili ona taua o le iloa lea tulafono ma faʻaeteete ia i latou. O ni ituaiga o vaʻavae ma vaʻaloa atoatoa ona lelei i le fugalaʻau lanu fugalaʻau pe i tane faʻapitoa. E mafai ona e tupu i latou i le tausaga atoa. Faatasi ai ma au taatele o ituaiga masani na tupu aʻe i luga o le faapaologa, o le a iloga lea "" Dabian "," o Aubea ". O le galueaina o strabhies o loʻo faatinoina mai fatu poʻo fatu.

Strawberry i luga o le faapaologa: faavae tulafono o le galueaina

Faʻafefea ona faʻatuputuʻe? O le mea sili ona taua o le filifilia o se nofoaga sao e tupu ai. O le filifiliga atoatoa o se pa tele o pa o le tino o loo i ai i le itu i saute. Ae i le tulaga o le faitala e alu i le itu i matu o le itu, o le a aoga foi i le alu atu o stradber, e naʻo le a manaʻomia le tausiga o isi faʻamaufaʻailogaina. Taua - conteers ma se laau e le tatau ona tu i luga o ata. Strawberry i luga o le faapaologa e le pei o le malulu i le matagi. I le taimi lava e tasi, e manaʻomia le faapaʻunoina i aso uma ia le itiiti ifo mo le 20 minute.

Fugalaau o le fugalaau e mafai ona avea ma se talafeagai lelei (voluma o le itiiti ifo 2.5 lita). Mo pue taʻitasi, o se isi foʻi auʻaata o le a manaʻomia.

O le laau ma i totonu o palkeon pusa e atoatoa. I le taimi lava lea, o le mamao i le va o vao e le tatau ona i lalo ifo o le 15 cm. E le afaina pe o le a totoina, e taua o le fagu i lalo o le pu e aveese ai le i lalo o le pu e aveese ai le i lalo o le pu.

Faʻafefea ona tupu le strawberry i luga o le faapaologa

O le a fesoasoani e ola aʻe ai spadywberries i luga o le faʻapaluvaina o le faapaologa o se eleele lelei. E sili le filifili i le laueleele strawberries i luga o le faapaologa o le eleele o le faatauina

Afai e fiafia le manaʻo i le malie, oneone ma lau tuf turne, ona tatau lea ona o le faʻatusatusaga o le vio: 2: 3. Afai o le Peat, o oneone ma Hamus ua filifilia, o vaega o loʻo fefiloi i le tutusa. Soʻo se eleele aʻo leʻi totoina se laʻau e tatau ona mou atu mo 2-3 itula i le T 100 ° C e aveese ni meaola leaga.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona vali le laupapa laupapa i le atunuʻu (10 ata)

E mafai ona gaosia le fanua i le tautotogo, o le taimi sili o le atoa o le tausaga o Mati. A le o le faapaologa e le manaia, ona o le taimi sili ona lelei o le ogatotonu o Aperila. Ina ia fesoasoani i tagata lautele tuputupu aʻe, e le tatau ona faʻapipiʻi fatu i totonu o le palapala, e manaʻomia le totoina i latou i le averesi tulaga. I le taimi lava e tasi, o le eleele ua susu (e le susu pe teisi susu). A uma ona tuufaatasia, o le lalolagi e laititi lava i ona tamatamailima.

Strawberry tuputupu ae - tausiga tausiga tulafono:

  • Taimi taimi - pe a uma le 12 itula o le aso i vaiaso uma 2 taimi (e fautuaina e faʻaaoga le pallet);
  • O le a fesoasoani e ola i ai sprawberribiry tele, papaʻu o le eleele (1 taimi i le vaiaso);
  • O le aveeseina o le uluaʻi lanu lanu (ma le malamalama lelei i luga o le faapaoʻaga, e le mafai ona 'alo ai le poto, i le faiga o le tolu itu. ua aveese le musika);
  • Fugalaʻau filogia ma vaipuna efu.

Ia mautinoa e puipuia strawarries mai faʻamaʻi ma vailaʻau e mafai ona tupu aʻe ai i luga o le faapaologa. Ia faia lenei, faʻagaioi le laau ma ni mea faʻapitoa o lona uiga. E mafai ona e faʻaogaina ni faʻafitauli eseese. Mo lenei, o le tamaʻi pepa oona, solofanua sauaga. O le faiga o loʻo faʻatinoina uma uma 8-9 aso seʻia oʻo mai le laʻau fua. Afai ua uma ona maitauina le faʻamaʻi - O le vaega na aʻafia e vave aveesea.

O le taimi lava e faʻaali ai le laupepa lona lima, 1 taimi i 14 aso manaʻomia le faʻatumuina i strawberries. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻatauina se fetilaiti ma fai i le mea o loʻo i ai nei.

Masalo faia fafaga ma faia oe lava. O le lua-lita le tane e tumu i se fuamoa atigivae paʻu (tusa lava poʻo le a le paʻu o le fuamoa poʻo le raw), o laufu i), e faʻaopopo ai le vai. O meaʻai e manaʻomia e faʻaopopo ai le tele e maua ai se homogenous paluga. E tatau ona i ai mo le 4 aso. Ona mauaina lea ma le vai i le fua faatatau 1:15 (15 vaega o le vai).

Faʻafefea ona tupu le strawberry i luga o le faapaologa

I le taumalulu masina, afai e le o le faapaologa, o le laau e tatau ona matua i lalo ifo

Tusitusiga i luga o le autu: Faʻapipiʻiina o Polyarethane Prew: Laasaga-i-laasaga faʻatonuga

A o le au tū, ua manaʻomia ona aveʻesea. I le Glased Palcony, e le manaʻomia le faʻamalosia o le strawberry, ae saunia o le vevela o le teuina e le maualalo ifo nai lo + 5 ° C.

O strawberry, e tuputupu aʻe ma le lima-pepe, o le a fua mai o le tolu tausaga, pe a maeʻa lenei, o le ti ma le palapala e tatau ona sui.

Faigofie auala e tupu ai strawberries i luga o le faapaologa (vitio)

Strawberries i luga o auala o le feoai o le tuputupu ae

E masani lava ona aoga ituaiga Verwoberry i luga o le faapaologa, aua o la e fua i le tasi i le tausaga. O le lelei o le isi filifiliga o le strawberry strawberry.

Taimi mo le tulaueleele - Amata ia Fepuari. I le taimi lava lea, o le laau manaia tele o le a amata ia Aukuso. Ia fiafia i le strawberries i luga o le faapaologa mo le 3 tausaga. O le eleele o le eleele e mafai ona tolu ituaiga: o se vaega o le rigsoric pit + o se vaega o le laueleele Turf + vaega o le oneone (6: 3: 1: 1); vaega o le Pule Sili AtFat Af Manua + Soun of Hieus (1: 1: 1: 1); O le vaega o le pito i luga pogai o le pito i luga + vaega o le fanauina (1: 2). Sili atu le lafulemu o le a avea ma eleele ma o le a fesoasoani e tupu ai strawberries pe a fai e te faʻaopopo biohumus i totonu.

E manaʻomia le tuputupu aʻe o vaseina i se auala e sili atu. O fatu e folasia mai i luga o le eleele susu ma ua fusia ma pofavithylene (tioata mafai ona apalai).

Aua le popole pe a uma ona lua vaiaso, e le atoa le laau. O le umi o lona tuputupu aʻe o lona tuputupu aʻe mai le 2 i le 31 aso. O le taimi lava e faʻaalia ai o ona fana muamua, e te le manaʻomia le tatalaina o le puipuiga o ata tifaga. I totonu o le 3 aso, e tatau ona e tatalaina le koneteina ma ventrain i le 30-40 minute 2 taimi i le aso. Ma le foliga mai o le 3 lau, o le mataina o loo faia. Iinei e tatau ona e faaeteete lava, aua, o le faataapeina o laau taitasi i totonu o se apa e ese, o le mea autu e le o le faaleagaina ai le rhizome o sitolōperi. E manaʻomia le leaga o le faʻaletonu. E ono oti se vao.

Faʻafefea ona tupu le strawberry i luga o le faapaologa

O le mea e manaʻomia o le tuputupu aʻe o strawberries i totonu o se koneteina, le tele o le a le itiiti ifo 2.5 lita. E fiafia le Laʻau "Lauga"

Afai o le streplant ua tuʻuina atu i totonu o le pusa, o le mamao i le va o laʻau e le tatau ona le itiiti ifo i le 20 cm. E tatau ona e tausia lelei le alavai. Strawberry e le taliaina le tele o le susu.

E le fiafia le laau i le vevela vevela, mago le ea. O le tupu o loʻo faʻatinoina i le malu. O le mea lea, i le taumalulu, e te le popole i lona atinae, peitaʻi i le taumafanafana, ua lelei lava e fausia ai tulaga o lona olaga masani. Vai ma fafaga strawberii pei o strawberry.

Tusitusiga i luga o le autu: Plywood i totonu: foliga ma le lautele o ie

Strawberry i luga o le faapaologa i le tausaga atoa

O le tausaga-taʻamilosaga o le tausaga e mafai ona tupu i luga o le polo i totonu o ato. O le faia o lenei mea, o le mea faʻapitoa na suia i totonu o le ato, ma o lona gasagani o loʻo i ai ni pu mo strawberry togavao. E faʻaaogaina i lenei tulaga ua maeʻa ona tupu fatuga. O le Vevelation Ventinelation e faia i aso uma mo le 5-10 minute 5-6 taimi.

E saʻo le taua mo le taimi e faʻatosina mai ai, o aʻa o le a filifilia ma o le a oti foi le laʻau.

Faʻafefea ona tupu le strawberry i luga o le faapaologa

Afai o le faapaologa mai le itu i matu, ona talafeagai lea o le faʻavaeina o le liligiina o le laau i le taimi atoa o le malamalama o le aso

I le itu i saute o le itu i saute o lenei e le mafai ona faia. Tuputupu ae manaʻomia se vevela vevela - e le itiiti ifo nai lo + 5 ° C.

O le a le mea e tupu ai strawberries i luga o le faapaologa (vitio)

Toe faaleleia Strawberry i luga o le faapaologa

O le strawberuble strawberry e iloga mai masani ituaiga pe a uma le totogi muamua, o le taoto o fatuga, nonoa fua fou. O lona tuputupu aʻe o loʻo faia i se ala faʻatulagaina. A o ni isi nofoaga e tatau ona tetea ma le tele o tagata lautele masani. Ae, o fua o le a itiiti ifo, ae mafai ona 'aina i le tausaga atoa. Strawberry ola 3 tausaga.

Faʻafefea ona tupu le strawberry i luga o le faapaologa

O nisi vao e ono oti i le tausaga muamua, ua faʻamatalaina tele se faʻamanuiaga

Na totoina e Souwberries i le auala lava e pei ona faamatalaina i luga. Pau lava le tulafono o loʻo i ai i le 3 taimi i le vaiaso pe a maeʻa le aoauli.

E mafai ona tupu aʻe i luga o le strawberries i luga o le faapaologa

Tuputupu aʻe, strawberries i luga o le faapaologa e mafai ona mafai ona 'aʻai vitamini i tausaga uma lapotopoto. Ina ia faia lenei mea, e manaʻomia le mulimuli i le lauʻeleʻele tulafono ma tausi lelei le laau lelei.

Faʻafefea ona tupu le strawberry i luga o le faapaologa

Tuu le strawbberright strawberries, o le tagata e ona e fiafia i le soifua maloloina ma suamalie i le tausaga

Tele taimi lata mai o le strawberries, na o le faatoaga o le togalaau. I aso nei, faʻafetai i le tausi tino ma ituaiga fou, sa tupu lelei straties, o le feʻe i luga o le faapaologa, atoatoa taumalulu ma aumaia se seleselega lelei ma aumaia se seleselega lelei ma aumaia se seleselega lelei ma aumaia se seleselega lelei ma aumaia se seleselega lelei.

Tulafono mo le Faʻatupuina o vaega i luga o le faapaologa (vitio)

A filifilia ni saito e leʻo le faapaopi, e manaʻomia le siaki lona teteʻe i faʻamaʻi. Afai o le faʻatupuina o vaomago poʻo le valoa poʻo strawberries i le aufana, lea o loʻo i le ea fou, e sili le tuʻuina atu o le faʻamoemoeina i ituaiga fou e fou i fafo.

Faitau atili