Faʻafefea ona fausia se taualuga? Taualuga i se fale mai se pa

Anonim

Faʻafefea ona fausia se taualuga? Taualuga i se fale mai se pa
O le fale na fausia mai se laupapa laupapa e manatu o le tausisia o le sitaili faʻapitoa o teuteuga, o lea e taua tele i le tele o vaega o loʻo unitisi i fafo. E tatau ona totogi faʻapitoa i le taualuga, aua o le vaaiga lautele o le pa e faʻamoemoeina i lona ituaiga.

Ituaiga taualuga, faʻapea foi ma le taualuga mea mo ai, e tatau ona e filifili i le tulaga mamanu e iloa ai le mafai ona faʻaaogaina le tasi poʻo le isi filifiliga. O lana fuafuaga e faalagolago i luga o le tele o le fale, o ona fola, o folasaga o loʻo manaʻomia ona iloiloina pe a filifilia.

O le a se mea e mafai ona fai ai le taualuga i totonu o le fale mai le pa?

Faʻafefea ona fausia se taualuga? Taualuga i se fale mai se pa

O le vaaiga pito sili ona taatele o taualuga mo fale tumaoti atoa atoa ma mo laupapa aemaise o taualuga tetele o taualuga po, pei foi ona taua foi. I totonu o latou tulaga lelei o le faʻafaigofie o le fausiaina, taugofie tau, faʻatuatuaina ma le mafai ona faʻaaoga ituaiga eseese o maa. O filifiliga e mafai ona faʻaaogaina ai ni fausaga lavelave, faʻataʻitaʻiga, o le taualuga e atoatoa mo le fogafale mo le tino, ma o le taʻele ua malepe lava mo fale tetele. E toʻatasi le taualuga o taualuga e masani ona faʻaaogaina mo fale ausilali: Sarai, garages, ma isi.

O le filifiliga o le taualuga o taimi uma o se fetuunaiga i le va o se ata manaia ma le aoga. O le taualuga e tatau ona faigofie e mafai ai ona fausia avega le aoga i luga o puipui ma faʻavae, ae i le tutusa taimi faʻamalosi ma faʻamoemoeina. O le sili atu faigata i le mamanu, o le masani ai o le mamafa o le taualuga, ma e ui lava e mafai e le pa ona suia tele avega, e sili le faapalepale i ai.

Faʻafefea ona fausia se taualuga ma oʻu lava lima?

Faʻafefea ona fausia se taualuga? Taualuga i se fale mai se pa

O le fausiaina o le taualuga o se tulaga faigata, ma e sili le talitonuina o tagata faʻapitoa. A o le i fausia i le mamanu, e manaʻomia le faʻatagaina o le fuafuaina o le faʻatagaina o uta talafeagai, aʻo le fuafuaina o tapulaʻa talafeagai o vaega fausaga. Ina ia faia lenei mea, e talafeagai le faʻaaogaina o ni polokalame faʻapitoa e otometi ona faʻatino le faʻasologa.

O le taualuga o le ata e faʻavae i luga o le faʻavaʻa, faia o pa laupapa - o le rafter system. O vaega autu o lenei faiga ua siʻitia - o pa e iloa ai le uta mai le taualuga, faʻapea foi ma mea faʻa-laiga ma taʻu atu i latou i puipui. O vaega uma o le OrFter System e tatau ona tuʻufaʻatasia ma le fesoasoani a "Dreavive Groove" faʻapipiʻi.

A o le i amataina ma le fausiaina o le taualuga, e manaʻomia le faʻatinoina o le faʻaopopoina o le puipui o le fale ma faʻatupu le tuʻituʻi o le laina pito i luga e faʻaitiitia ai le itu o vae na faia pe a faʻapipiʻi le itu o le laina. O le tosoina o loʻo faʻatinoina e ala i le faʻafesoʻotaʻiga o puipui ma le fesoasoani a le vaega o le 150x100 mm. Mo le laka, e manaʻomia le faʻaogaina o ni tapulaʻa atoa, e faʻatupu ai ia i latou e ala i le fusi o ni pa e le mafai. Muffy pa i le tulaga taua.

Tusitusiga i luga o le autu: Pan alavai sima ma Grilled: Faamalosia sima, timu, faapipiiina

Afai e taua le nofoaga o fale, i le tulaga o le faʻapipiʻiina o le faʻapipiʻi o loʻo nonoa i le 1. -150 mm, e mafai ai ona e tuʻuina atu le uta. I le faʻatusatusaina i le ata o loʻo mafai ona e mafai ona faia mai le tele o pa pe a fai o le a fesoʻotaʻi i le va o latou o le a faʻalagolago i le pa o loʻo feoai ma utupoto. O soʻotaga e tatau ona faʻamalosia i uʻamea tulimanu poʻo puipui. O fuaitau ma le numera o tula e mafai ona fuafuaina pe a fuaina le solo solo ma faʻalagolago i le nofoaga o le fale, le ituaiga o le taualuga, o le palu, o le ogatotonu ma le tele o le potu faleuila. I tulaga o loʻo fuafua e le Art i luga o pisinisi, e tatau ona faʻasaʻo le aisa i sea auala latou te tutusa ai ma le laina puipui. E mafai ona suia le faletalimalo e se atoatoa o le ola avanoa - Torttic, ae mo lenei mea e tatau ona tuʻuina atu le manaʻomia o le taualuga i le poloketi vaega, le malifa o le scatates.

O loʻo faʻapipiʻiina ni tui ma lino ina ua uma ona faapipiiina le pito i luga o le laina o le fusi o le fusi o loʻo taoto i luga o latou. O fesoʻotaʻiga Breusev Spopping ma lita ma fesoʻotaʻiga ua faʻaleleia e le uamea papatusi, o loʻo maua ai le puipuiga faʻaopoopo mai le ono tuufaatasiga o fale. O lea, e aliali mai o se fale faʻataʻavalevale ma le tumau o loʻo avea ma faʻatuatuaina mautu o soʻo se faʻasologa o soʻo se lavelave.

Fuafua i le tulimanu o le faʻaaloalo o le taualuga o le taualuga, o avega ia te ia ua suia. Faʻataʻitaʻiga, o mea taua tetele, a tele maualuga tele le taualuga, aʻo le matagi malosi o le avega e masani lava mai le kiona. O lea la, pe a filifilia se taualuga, o tulaga tau pito i luga o le itulagi e tatau foi ona amanaia.

Fausiaina o le rafter system

Faʻafefea ona fausia se taualuga? Taualuga i se fale mai se pa

O le Rafter System e aofia ai ni vaega o tagata e tatau ona toe faia i le sili ona manaʻomia, naʻo le toe faia e le tasi le isi. Mo ma tagata gaosi oloa e masani ona faʻaaogaina se ata muamua na saunia e fetaui uma ma mea uma fuafuaina.

O le fausiaina o le taualuga e amata i le gaosiga o le rafter vae - o le tuufaatasiga o le lua rafters ma se tulimanu i le va o le taualuga. O le tasi ma le isi, o le pito i luga o le tulimanu o le taʻavale o loʻo fesoʻotaʻi e le gaoa. E tatau ona faia ni manulele, pei o elemene autu o le alafua o le fua, e tatau ona fai mai i fa-uiga maualuga laau, o laupapa ia e le tatau ona manifinifi i le 50 mm. O le lautele o laupapa e faʻalagolago i le itu o le fale ma le faʻaalia o le pou o le taualuga, ma le tele o le umi o le rafter. Faatasi ai ma le umi o le 6 m, o le lautele ua filifilia mai le 150 mm, o le umi o le umi e sili atu nai lo 6 m, o le lautele e tatau ona le itiiti ifo i le 180 mm e tatau ona i lalo ifo o le 180 mm. E mafai ona faʻafesoʻotaʻi le tele o laupapa e maua ai le lautele o le lautele. O loʻo faʻatagaina foi le vaʻa, ae i le taimi lava e tasi e tatau ona faia ma le sili atu i le 500 mm. O le mamao i le va o le Rafters e fuafuaina e le fuafuaina ma e masani ona le sili atu 2.5 mita.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona kelu le paʻu i luga o le puipui i le umukuka: O le a le taotoga, o le faʻasaʻoina, faʻapefea ona saʻo, ata vitio, ata vitio

O le laupapa laupapa e tuʻuina atu i le va o taʻavale, o le maualuga e tutusa ma le maualuga o le taualuga. O le iʻuga, e tatau ona maua se mamanu, e foliga mai e tutusa ma le maualuga o le tafatolu, ae e aunoa ma le faʻavae. O le iʻuga o le faʻamalosia o le maualuga o le maualuga ma le tino i luga o pa o le fusi, a o le auala o le rafter e tatau ona malolo i le fusi. E faʻaaoga faʻailoga i totonu o nofoaga ma ma makaina atu o tamaʻi puaʻa na faia. Lea e tatau ona e mataala matua, ona o nei fesoʻotaʻiga o le a avea ma utaina uma, seʻi vagana ua faʻapipiʻiina isi lagolago. O le ituaiga o faʻamau "schip-grove" e tatau ona maua ai le mamafa maualuga. E masani lava, o maafua ua taua foi o le ogalaau, ua taua foi ole inisiua i le au malaga. E fesoasoani le mauaina o fesoʻotaʻiga sili ona faʻatuatuaina puipuia mai le tele o suiga o le tele.

Fausiaina o le rafter system ma o latou lava lima. Ata

O isi mea i luga o le mamanu, o loʻo fai mai ai vae o Rafter, ona tulaʻi lea i le nofoaga o le faʻapipiʻi ma faʻamautu e le fesoʻotaʻiga "schip-groove". Faʻapipiʻi pasi, amata i se tasi o pito i luma. I le va o ia lava, tuaoi o vae o loʻo fesoʻotaʻi e fesoʻotaʻi le faʻaaogaina o le le tumau.

Tuputupu Ae o le taualuga

Faʻafefea ona fausia se taualuga? Taualuga i se fale mai se pa

O le isi laasaga o le faʻapipiʻiina o taofi ma tamoe. Ina ia faʻaititia le uta mai le mamafa o le taualuga o taualuga i luga o le taualuga, faʻapea foi ma le mautinoa o a latou tulaga sili ona lelei, o le rrabram40m i totonu o le koluse vaega o le 150x40-150Mo4 mm. O le faapipiiina o tagata solitulafono e amata ile vaega tutotonu o le fausiaina i le itu o puipui i fafo. O lo o faʻapipiʻi i mea o loʻo totoe ma fao, ma i itu taʻitasi le numera o fao e tatau ona le itiiti ifo i le tolu.

O le isi auala e faʻamalosia ai le taualuga o le taualuga o le faʻaaogaina o le maualuga o 'au. E moni, i le tele o taimi e mafai ona fai e aunoa ma i latou, aua o le umi o le auala, o le maʻai e aofia ai laupapa o loʻo tusiata.

A maeʻa ona faʻapipiʻi moli, o le vaega o mea na tuu ai i totonu. O lenei mea e puipuia ai le susu e le gata ile gaosiga system, ae faʻapea foi ma fale i totonu o le fale, faʻapea la e manaʻomia.

Faapipiiina o le taualuga ma ou lava lima

Faʻafefea ona fausia se taualuga? Taualuga i se fale mai se pa

E pei ona maeʻa le pepa taua, ua maeʻa lona fausiaina. Le isi o le faʻasologa o le faʻamalosia, faʻapea foi ma le faʻapipiʻiina o le taualuga mea. Amataina i le tusiga o le a nonoa ai le taualuga. O le sili o le laupapa laupapa laupapa faʻapipiʻi i totonu o le rayles o tatou pe o se mamao mamao i le va oi latou.

O le taualuga o le taualuga e tatau ona sologa lelei vave scrangalar, e tutusa lelei ma le tasi i le isi (matou te talanoa e uiga i le taualuga o le taualuga). O le tonu o le fausiaina o le mamanu o le a mafai ai ona lafoina le avega i puipui, ma o le a faʻafaigofie ai le laufanua o le faʻafanua o mea.

Faʻafefea ona fausia se taualuga? Taualuga i se fale mai se pa

O lenei ua i ai se laina o le faʻapipiʻiina o le sili ona taʻua o le "taualuga keke". O le taualuga e le gata o taualuga mea, puniʻe i le pusa. Ole faiga ole lavelave lea o vaega o malae o le Hydro, Vevela, Vaomatua ma foliga faʻafinaa, mautinoa le sili ona lelei tulaga o le fale. Faatasi ai ma le filifiliga saʻo ma faʻalelei le faʻapipiʻi o nei faaputuga uma, e mafai ona matua sefe i luga o le vevela, verntiges ma tau le susu i le taimi o faʻagaioiga. Ma, o le taualuga o le taualuga e puipui le moli uila mai le aafiaga o tulaga o tau ma le suluiga maualuga.

Tusitusiga i luga o le autu: lalolagi o le caser: faʻata o puipui i totonu (55 ata)

O le muamua vaega o le "keke" - vaprizoition - O se ata faapitoa lea e tafe i le pito i lalo o le taualuga ma le atoa o le fausaga o le fausiaina. I le va oi latou lava, o pepa taʻitasi o ata tifaga ua nonoa i le scotch. Parosolation puipuia le susu susu mai le pito i lalo o fale i totonu o le cercesspace.

Tulaga lua - o le vevela vevela . E taua tele le filifili tonu o le le fiafia e talafeagai mo tulaga faʻapitoa. E tatau ona leai se leaga, gofie gofie, gaoi gaoi meatotino ma faʻateleina le ita. O le mafiafia o le la mafiafia e fuafua ile gaioiga o gaioiga. O se tasi o le sili ona masani ai le mamafa o fulufulu povi, faʻapea foi ma le faʻamalosi e faʻavae i luga o le basalt poʻo le fiberglass. Peitaʻi o le mea 'iā e sili atu le le faʻaaogaina, aemaise lava pe a fai o rodent i le faletamā e mafai ai ona latou faʻatupu ia te ia, ma o lana tautua tautua e laʻititi. O le pule faʻamalosi e mafai ona faʻatulagaina i totonu o le taualuga ma fafo atu. I le va o le vaega o le faʻasee ma le vaega o loʻo i lalo o le subprof o se tamai avanoa mo le ea.

Vaega o le susu Tuuina atu le manava o le membrane. E tatau ona faia mo le ea mai le va i le va o vaega ina ia aua nei faʻaputuputu le susu i ai. E le gata i lea, e manaʻomia le faʻaalu o se suiga o loʻo i luga o le tuʻuina atu o Membrane, lea o le a taofia ai le vai mai le ulufale atu i le laupapa fausaga laupapa.

Le vaega mulimuli o le "pai" Mamanu Mafaufauga . E pipii i laupapa atigi i se auala e nofo ai se tamai nofoaga i le va ma le vaega o le susu. O le filifiliga o le taualuga mea e faʻalagolago i le ituaiga o taualuga, viniti faiga, o le aotelega o faiga o le fale ma mea fai ma mea totino, ma isi. O le sili ona lauiloa o le uʻamea laupapa, bitgonous fafie, apamemea pepa ma isi. A tatou filifilia, e tatau ona e faʻaeteete i le faʻatinoga o le mea o le a faʻasaoina, mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o le poto faʻasosai. I nisi tulaga, o le taualuga e faia i fafie. Lenei ua le faiaina mai le fesili faataitai, ae nai lo le fausiaina o ni foliga tutusa "i lalo o aso tuai". O le a le taualuga o fafie e maualalo ifo i isi, aua e manaʻomia ai se mea e taugata ai. Ma le isi, o laʻau e tusa lava pe maʻi o se taimi e nofo ai i le faʻamata atu, e tatau ona faʻataʻitaʻiina ai le maavaivai o le tinoi lelei ma tausi lelei.

O le taualuga o mea i le tele o tulaga e faʻapipiʻi i le faʻaaogaina o fao faʻapitoa poʻo le faʻaaogaina o le tagata lava i luga o le paʻu ma le paʻu o loʻo faʻamaufaʻailoga, e le o le faʻamamaina o le fesoʻotaʻiga

A maeʻa ona maeʻa le vaega mulimuli, e mafai ona e amata i le fausiaina o pue nei, faʻapipiʻi o le kamuta, le faʻatulagaina o alavai.

Faʻafefea ona fausia se taualuga? Ata

Faitau atili