Kako instalirati sudoper

Anonim

U našem životu sve teče, sve se mijenja, nova dolazi zamijeniti stari. Može zahtijevati zamjenu i stari sudoper u kuhinji ili u kupaonici. U bilo kojoj stambenoj sobi, to je jedan od glavnih i neophodnih elemenata vodovod.

Kako instalirati sudoper

Integrirani umivaonici u radnoj površini tablice s pričvršćivanjem koji je uključen u komplet.

Instaliranje nove ljuske u kuhinju ili kupaonicu može se obaviti vlastitim rukama.

To nije potrebno imati posebnu obuku. Kako priložiti ljusku na zid? Prvo morate odlučiti o izboru ovog proizvoda.

Odabir modela ljuske

Početak se preporučuje s hike shopping kako biste odabrali ovu potrebnu vodovodnu opremu. Postoji mnogo modela ovog proizvoda. Svi se odlikuju obrascem, veličinama i načinima pričvršćivanja. Sudoper i umivaonik mogu se montirati na zid, uvesti na postolje ili na radnoj ploči. Svake metode imaju svoje prednosti i nedostatke.

Pričvršćivanje na zid ostavlja mnogo slobodnog prostora ispod umivaonika. Olakšava čišćenje, možete instalirati različite stavke u nastavku. Proizvod se mora pričvrstiti na rupe u stražnjem dijelu vijaka iz pričvršćivanja pričvršćivanja. U budućnosti, mikser i sifon su instalirani na sudoper.

Washbasin s postoljem koji je bio tulip. Ovaj dizajn vam omogućuje da se skrivate unutar postolja, dodirnite cijevi i crijeva. To daje prostor atraktivnijim pogledom.

Kako instalirati sudoper

Primjer sheme za pričvršćivanje sudopera na zid.

Pjesestal omogućuje instaliranje masivnijeg, lijepe i funkcionalne ljuske. Na zid sudopera tulipani montiran je s stilettovim tišina. Opremljeni su plastičnim zaštitnim podlozima. Montirani takvi umivaonici mogu se instalirati u kupaonici iu kuhinji.

U kupaonici srednje veličine, mnogi radije instaliraju umivaonik s tabletom. To može biti uskrsno, prekriveno, ugrađeni sudoper ili monoblok. Svi oni daju posebnu udobnost u kupaonici. Glavna razlika takvog uređaja iz tulipana je da često nema rupe za mikser. Stoga, pri provođenju cijevi vodoopskrbe, njihovi zaključci čine ih tako da se miješalica može pričvrstiti izravno na njih bez korištenja fleksibilnih crijeva.

Članak o temi: Leptiri za zavjese Učinite to sami: proizvodne mogućnosti

Alati za rad

Da biste instalirali vodovod, ovisno o njegovom tipu, možda će vam trebati:
  • Razina izgradnje;
  • perforator s vježbama;
  • Tišina;
  • vijak za samo-tapkanje;
  • olovka (oznaka, oznaka);
  • odvijač ili odvijač;
  • ključ ili podesivi ključ;
  • umivaonik;
  • set pričvršćivača;
  • linija (poželjno metar);
  • čekić;
  • Silikon brtvilo.

Redoslijed instalacije ljuske

Izvedite rad na instalaciji sudopera s montažom na zid u sljedećem redoslijedu:

Kako instalirati sudoper

Shema instalacije shema s postoljem.

  1. Odaberite mjesto instalacije uređaja. Preporučuje se instalirati umivaonik na nadmorskoj visini od 75-85 cm, računajući od poda. U nekim slučajevima, visina se može mijenjati u jednom ili drugom smjeru kako bi se stvorila jednostavnost korištenja za nestandardni rast.
  2. Korištenje razine da biste potrošili vodoravnu liniju na visini instalacije proizvoda.
  3. Konac debljine zidova sudopera, koje će se osloniti na montažne zagrade. Odgoditi ovu veličinu dolje s prethodno provedene linije.
  4. Pronađite sredinu stražnjeg zida umivaonika. Označite ovu točku na zidu.
  5. Grojčani udaljenost od sredine stražnjeg zida do nosača.
  6. Primijenjene zagrade na donju crtu na udaljenosti jednaku prethodnom mjeru, kroz rupe za pričvršćivanje s olovkom čine oznake na zidu.
  7. Izbušite rupe u zidu naljepnica, postavite tiple u njih i osigurajte nosače.
  8. Ugradite ljusku na zagrade. Kroz rupe u stražnjem dijelu napravite oznake.
  9. Sudoper Uklonite, izbušite rupe, instalirati titke.
  10. Staviti sve na mjesto i konačno pričvrstiti uz pomoć pričvršćivača iz kompleta.
  11. Ugradite sifon i povežite sustav u kanalizaciju.
  12. Gasoni između sudopera i zida za rublje brtve.

Pričvršćivanje takvog proizvoda na zid je napravljen pomoću nosača. Uključeni nisu. Prilikom odabira, preporuča se zaustaviti na nosač-košinke željene duljine.

Ponekad, zajedno s umivaonik, potrebno je instalirati u kupaonicu ili u kuhinjski postolje ili kraj. U tom slučaju nije potrebno postaviti visinu ugradnje ljuske. Ova veličina diktirana je visinom postolja ili kauča.

Kako instalirati sudoper

Crtanje ugradnje ljuske

Ugradnja ljuske na postolje se izvodi u sljedećem redoslijedu:

  • Ljuska bez priključaka instalirana je na postolje i kreće se do zida, gdje će biti;
  • Marker označena vozila za bušenje;
  • Sudoper i postolje se čiste, rupe su izbušene. Dubina i promjer njih moraju odgovarati duljini i promjeru četkica od skupa pričvršćivača;
  • Dowels su ugrađeni u rupe, klinovi su ubačeni u njih.

Članak o temi: Struja za zavjese: vrste, karakteristike i značajke

Za pričvršćivanje miksera do sudopera, potrebno je:

  • Montirajte mikser prema uputama;
  • Ugradite ga u posebnu rupu na sudoper;
  • čvrsto popravite miješalicu na tijelu proizvoda;
  • Provjerite simetriju ugradnje miksera na sudoperu u odnosu na središte.

Povezivanje miksera na vodoopskrbni sustav:

  1. Fleksibilna crijeva za opskrbu vodom su fiksirane na miješalicu. Oni moraju imati metalnu pletenicu i gumene lisice na vrhovima. Kada su instalirani, nemoguće je primijeniti velike napore.
  2. Crijeva se povlače kroz brtveni prsten i rupu sudopera.
  3. Miješalica je pričvršćena na proizvod pomoću opružnih ispira i matice.
  4. U rupi za odvod vode instalirano je oslobađanje od sifonskog kompleta. Pričvršćena je vijkom ili maticom. To ovisi o dizajnu. 2 brtvila su ugrađena između oslobađanja i sudopera.
  5. Sam sifon je pričvršćen za oslobađanje, na koji je cijevni plastični promjer 32-40 mm pričvršćen za spajanje na kanalizaciju. Može se zamijeniti s valovitom crijevom istog promjera.
  6. Sudoper s postoljem je pomaknut na zid i matice sa zaštitnim podložnim pločama učvršćenim na njega.
  7. Fleksibilna crijeva su spojena na vodenu cijev, cijev iz slavine je kanalizacija.

Siphon shema.

Povezivanje sudopera do kanalizacije:

  1. Prikupite sifon prema uputama.
  2. Pričvrstite ga u ispusni otvor ljuske, obraćajući posebnu pozornost na ispravnu lokaciju gumenih jastučića.
  3. Sifhon crijevo pričvrstite na kanalizaciju.
  4. Testirajte prikupljeni dizajn na propuštanju vode. Da biste to učinili, dizalice su otvorene i dopuštene vode s različitim tlakom. Ako se pojavile kapi vode, orašasti plodovi trebaju biti zategnuti.

U radnoj ploči je obično bio instaliran umivaonik. Instalacija proizvoda na radnom mjestu provodi se nakon mjerenja pranja i ormarića. Većina umivaonika se prodaje s predložak za koji je postavljen rupa za instaliranje pranja i izrezana. Ako u kompletu nema predloška, ​​onda dolaze na ovaj način:

  1. Komad uskog papira je presavijen na stolu ili na drugoj ravnoj površini.
  2. Proizvod se stavlja na papir naopako i olovkom ili osjetljivom olovkom nacrtajte njezinu konturu. Linija se povlači na udaljenost jednaku veličini strane. Odrezati predložak.

Priprema udubljenja u stolnom stolu zahtijeva veliku točnost i visoku točnost. Od rubova countertop morate napustiti udaljenost oko 5 cm. Predložak se nanosi na površinu i ocrtava olovku. Dobiveni krug vježbe je izbušen s nekoliko rupa. Ako je proizvod pravokutan, dovoljno je izbušiti rupe na uglovima konture. Oštrica slaganja je umetnuta u rupu i čini konturu. Rubovi ispunjenog uklanjanja čiste se s kožom i tretiraju s hidroizolacijom.

Članak o toj temi: Kako napraviti rezač za plastiku iz hacksaw oštrice

Montaža sudopera za pranje na stolni vrh je izrađen primjenom silikonskog brtvila. Nakon toga ostaje da instalira sifon i miješalicu, spojite vodu. Neki modeli milja mogu se dodatno pričvrstiti na stol s posebnim stezaljkama pomoću ključa i odvijača. U kupaonici se takva umivaonik obično ne primjenjuje.

Pričvršćivanje za gipsanu ploču

U mnogim apartmanima zidovi su obloženi različitim materijalima. Gipsboard se često koristi kao materijal za suočavanje. Ako je gipsana ploča montirana kada završava zid bez okvira, onda posebne poteškoće u vodovodu neće slijediti. Najčešće, gipsboard montiran na sanduk. U tom slučaju, prazan prostor ostaje između zida i okrenut. Pričvrstite sudoper na takav zid nije vrlo jednostavan. Najbolji izlaz - kada instalirate sanduku pod gipsanim ploča na desna mjesta, ujutro drvene šipke i dvostruki sloj materijala za oblaganje. Možete montirati sudoper ili umivaonik na ove rešetke. Na mjestima pričvršćivanja sudopera i drugih predmeta od gipsanih ploča, bolje je zamijeniti ga analognim listom. Prikladan je i slučajni list od stakloplastike, koji ima ime kineske gipsane ploče, također je prikladan.

Ako je gipsana ploča već instalirana, onda postoji takav izlaz:

  • Koristeći magnet suspendiran na čvrstoj niti, morate pronaći mjesto metalnih elemenata sanduka;
  • Na tim mjestima vijci su pričvršćeni za pričvršćivanje sudopera.

Ali ova metoda nije uvijek primjenjiva.

Postoje posebni zatvarači za suhozidom. Najčešći - SA-U3, "leptir" pričvršćivanje i nokat "puž nokat". Ako gipsana ploča na zidu ima debljinu 12 i više mm, tada će se ovaj pričvršćivač kombinirati za pričvršćivanje sudopera na zid.

Pitanje o tome kako pričvrstiti sudoper na zid, nije bilo jako teško. Instaliranje sudopera bilo kojeg tipa s vlastitim rukama je prilično izveden od strane zadatka. U nekim vještinama u elementarnim instrumentima, bilo koji čovjek će se nositi s ovim radom.

Čitaj više