Kako napraviti padine na prozorima s vlastitim rukama?

Anonim

Nakon instalacije novih prozora morate se pobrinuti za završnu obradu takvih elemenata otvaranja prozora kao padinama. Mnoge tvrtke nude dovršavanje usluga, ali znajući kako napraviti padine na prozorima, to se može učiniti s vlastitim rukama. Postoji nekoliko opcija za završetak:

  • žbukanje;
  • zatvaranje s izolacijom;
  • pokrivanje PVC panela, običnih ili staničnih;
  • Ploča za obloge MDF ili list gipsa;
  • Instalirajte plastične padine iz sendviča panela.

Kako napraviti padine na prozorima s vlastitim rukama?

Kako odabrati opciju otvaranja prozora?

Utvrđivanje s vrstom završetka, mora se imati na umu da će to utjecati ne samo na estetiku sobe. Odbačene površine otvaranja premještaju točku rosišta u prostoriju, kao rezultat kojih se kondenzat formira oko okvira. Neispravno zagrijavanje može dovesti do istog rezultata. Kupnjom novih energetski učinkovitih dvostrukog glaziranih prozora morate se pobrinuti za toplinsku izolaciju na zglobovima okvira i zida.

Kako napraviti padine na prozorima s vlastitim rukama?

Gledanje gledanja

Igranje padina - najpoznatija opcija, može se reći, klasik žanra. Ako klimatska zona ne može voditi brigu o toplinskoj izolaciji ili prozoru, otvaranje se nalazi u pokornoj negrijanoj prostoriji, onda je najlakši izlaz izrez s žbukanjem bez toplinske izolacije. Korištenje takve izolacije, kao polistiren pjene, poliuretanske pjene ili nizozemske ploče, konzervirati. Ova opcija će biti izolirana tradicionalnim izgledom. Mogu se koristiti i posebne gipsane mješavine s nasjeckanim aditivima, koji također pružaju visoku toplinsku izolaciju.

Kako napraviti padine na prozorima s vlastitim rukama?

Gipsana ploča i MDF.

Nedostatak završavanja uz pomoć suhozida (GLC) je njegova slaba zaštita od vlage. Prednosti - ukočenost gradnje. Važno je da je dubina površine više od 30 cm. Ako trebate odvojiti otvaranje složene konfiguracije ili lučnog tipa, tada je gipsana ploča gotovo neophodna. Iste prednosti i nedostatke i na MDF ploči. Unatoč činjenici da je zaštićen filmom otporan na vlagu, u njemu nema potpune izolacije vlage. Ako je izbor između lista od gipsane ploče ili MDF-a, druga opcija ima neku prednost - ne zahtijeva naknadne završne obrade. Dizajn gipsane ploče morat će odgoditi i obojiti.

Članak o toj temi: Kako oprati aluminijske rolete

Kako napraviti padine na prozorima s vlastitim rukama?

PVC paneli

PVC paneli se koriste samo s podlogom iz materijala za izolaciju topline. Najčešće je to Minvat, iako možete pokupiti drugu izolaciju. Ne samo ploče su prikladne za završnu obradu - moguće je napraviti padine na prozorima koristeći sporedni kolosijek, obloge. Dobro dokazane ploče iz stanične plastike. Nedostaci ove vrste završne obrade su niska krutost PVC lista i njezina krhkost. Prednosti - brzina ugradnje, niska cijena, osobito ako radite instalaciju vlastitim rukama.

Vijeće

Ako ste zaustavili opciju PVC panela, vrlo pažljivo odaberite proizvođača. Paneli loše kvalitete brzo gube izgled i moraju ih promijeniti.

Kako napraviti padine na prozorima s vlastitim rukama?

Završava s sendvičem panelima

Sendvič paneli za padine imaju dobru krutost i svojstva toplinske izolacije. Takva ploča se sastoji od tri dijela:

  • sloj savršeno glatke sjajne plastike;
  • izolacija polistirena;
  • Sloj grube plastike (pričvršćen na zid).

Njihovi trošak je veći od konvencionalnih plastičnih listova, ali uzimajući u obzir činjenicu da nema potrebe za kupnjom dodatnih materijala ovdje, kao rezultat toga izašao je na isto. Prednosti - lako se instalirati vlastitim rukama, prekrasnim izgledom.

Kako napraviti padine na prozorima s vlastitim rukama?

Priprema površine

Bez obzira na odabrani materijal - žbuka, suhozida, PVC paneli - prije završetka padina s vlastitim rukama, morate zatvoriti film s prozorom. To se radi ne samo za zaštitu od plastike. Vrlo često, tijekom popravka rada u mehanizmu prozora, građevinske prašine pada, što može dovesti do pogoršanja njegovog rada. Naboji su slabo otvoreni, zatvoreni i mogu se lako uklopiti.

Sljedeći korak je pripremiti površinu otvora prozora. Trebali biste početi s uklanjanjem starog sloja žbuke i viška montažne pjene, koja ostaje nakon montaže prozora. Sljedeći korak je impregnacija površine otvora. Da biste to učinili, morate kupiti impregnaciju dubokog penetracije. Štiti zid od gljivica, plijesni i sprječava uništavanje temperaturne kapi i razine vlažnosti. Tada cementni žbuka zatvori udubljenja, čips, rupe i pukotine. Da bi se završio ispravno i vanjski, a unutarnje gaće su postavljene tek nakon takvog treninga.

Kako napraviti padine na prozorima s vlastitim rukama?

Označavanje preokreta

Da biste ispravno instalirali padine, ova faza je važna kao obilježavanje okreta. Sranje u odnosu na zid, rijetko stoji pod kutom od 90º. U pravilu su se malo odvijali u sobu. To se radi kako bi se svjetlost probijala kroz prozor, osvijetlio sobu sve više i ravnomjernije. Kut preokreta može biti različit i ovisi o tome kako se okvir nalazi, kao i od debljine zida.

Članak na temu: ulica kuhinja: kamin, roštilj, brazier i peć na vikendici (20 fotografija)

Kut označavanja zore (preokret) može se izvesti prema sljedećoj shemi.

  • Postoji središnja linija prozora.
  • Proširi prozora mjeri se i rezultirajuća vrijednost je podijeljena na dva. Na rubu izmjerenog segmenta stavlja se oznaka na unutarnjoj strani prozora. Na primjer, ako je širina sustava Windows 120 cm, tada 120: 2 = 60 cm.
  • Dodajte 3-5 cm. Što je više znamenke, to je veći kut preokreta. Na temelju našeg primjera, 60 + 5 = 65 cm.
  • Izmjerite vrijednost iz središta prozorskog praga, ali već na vanjskom rubu, koji se nalazi bliže sobi. Ovdje također stavite oznaku.
  • Ako spojite oznake smještene na vanjskoj strani i unutarnji rub prozorskog praga, onda dobivamo kut preokreta.

Nadalje, slijed postrojenja ovisi o korištenim materijalima. Za suhozid, MDF i obloge moraju unaprijed napraviti sanduk, a sendvič paneli se postižu u plastičnom profilu.

Vijeće

Ako je prozornik još nije postavljen, ne preporučuje se pokretanje otvora za otvaranje, jer je potrebno osigurati čvrsto prianjanje nagiba na prozor. Osim toga, kada je instaliran, možete oštetiti cilj.

Stuktovanje padina s izolacijom radi sami

Za izolaciju, otvor je potreban za odabir dobre toplinske izolacijske materijale. Ovdje možete koristiti izolaciju ploče - fasada polistirena pjena, EPPS listova, bazalt minvatu ili PPU ploče. Priloženi su pripremljenom suhom zidu uz pomoć ljepila i dodatno su fiksirana s tiplelima. Na bočnim površinama, uporaba timova nije nužno, ali preko prozora, izolacija mora pouzdano osigurati.

Površina izolacije mora biti gruba. To poboljšava svoj kuku površinom otvora. Postoji izolacija s valovitom površinom, ako se kupuju glatke ploče, morate ih obraditi s valjkom za iglu. Polyfoam ima dovoljno adhezije i bez dodatne obrade.

Nakon postavljanja izolacije, žbuka je pričvršćena na njega. Osnovana otopina se nanosi na mrežu i zaglađuje. Dati estetski izgled preko žbuke, nanosi se i u sendviču.

Vijeće

Ako se provodi vanjski rad, morate pratiti temperaturni režim. Uvjeti za korištenje smjesa za ljepilo i žbuke koje proizvođač označava, a ako im se ne pridržavaju, to će dovesti do znatnog rezultata.

Ugradnja padina iz sendviča panela

Da biste pravilno instalirali padine vlastitim rukama pomoću sendviča panela, morat ćete kupiti početni profil p-oblika i F-profil. Instalacija započinje instalacijom početnog profila. Krajnji dio je priključen na samo-rubove uz rub okvira prozora iu profilu. U profilu na vrhu prozora započinje sendvič ploča. Nakon toga, 4 rezanje početnog profila, odrezati veličinu dubine otvora, postaju profil, na vrhu i dnu instalirane na stranama. To se radi na takav način da su okomito na prozor i paralelno s prozorima (dolje) i gornjim nagibom (na vrhu).

Članak o toj temi: Instalacija suspendirane žurbe na okvir vlastitim rukama

Sada je ispostavilo okvir iz profila, u koji su pokrenuti bočni dijelovi iz sendvič panela. Konačna faza je montaža poklopca nagiba, tj. F-profil. Za to, trake željene duljine su izrezane i puppirane na rezane rubove panela. U početku, poprečna pojasa profila leži s mesinjom. Višak dijela mora se pažljivo odrezati, a spojevi se tretiraju s tekućom plastikom.

Kako napraviti padine na prozorima s vlastitim rukama?

Razlika između unutarnjih i vanjskih padina

Vanjske padine imaju nekoliko razlika od unutarnjeg. Najvažnije je da trebate uzeti u obzir - vanjski otvori su izloženi vanjskom okruženju: temperaturna razlika, zamrzavanje / odmrzavanje i drugi. Stoga nisu svi materijali ovdje prikladni. PVC ploča može se zakleti, a Drywall završiti također neće izdržati oborine.

Jedna od najpouzdanijih i jeftinih opcija bit će izolacijska pjena s naknadnim žbukanjem. Ako se kupuje suha žbuka, morate obratiti pozornost, bilo da je prikladno za fasadne radove. Dakle, vanjske padine imaju duži vijek trajanja, njihova površina mora biti ispravno žbukanje, prema tehnologiji i pokriva vodootpornu.

Unutarnje padine su jedan od elemenata unutrašnjosti prostorija, tako da se nameće povišeni estetski zahtjevi. Plastični prozori čuvaju skladno s trim od sendviča panela. Nagib iz suhozida izgleda kao ožbukana površina i idealna je za sobu s obojenim zidovima. Odabir materijala ovisi o cjelokupnom unutarnjoj otopini prostorije, zidnom uređenju i drugim čimbenicima. Odabir vrste završne obrade za unutarnji otvor prozora, morate kombinirati prekrasan izgled i svojstva toplinske izolacije. Ako postavite padine vlastitim rukama, promatrajući tehnologiju, soba će biti udobna, lijepa i topla.

Čitaj više