Visokokvalitetna laminata polaganja vlastitim rukama na faneru

Anonim

Laminat je moderan materijal koji se široko koristi u završnoj dekoraciji. U isto vrijeme, karakteristike ovog građevinskog materijala omogućuju ga korištenje za polaganje na podu, strop u bilo kojoj sobi je neovisan o vlazi. Polaganje laminata je jednostavan, ali je potrebno točno slijediti tehnologiju kako bi dobili savršeno glatke podne obloge, strop ili zidove.

Visokokvalitetna laminata polaganja vlastitim rukama na faneru

Dijagram laminatnog uređaja.

Međutim, glavni zahtjev za postavljanje laminatnih ploča je dobiti glatku izvornu površinu. Taj se problem može riješiti na nekoliko načina. No, optimalno je polaganje laminata vlastitim rukama na faneru.

Pravilo polaganje šperploča

Da bi se izvršio uvjet za pravilnu ugradnju laminata na podu, potrebno je položiti listove šperploča. Oni će moći uskladiti manje mane grube, kao i stvarati glatku površinu za daljnji rad.

Šperploča je svestrani građevinski materijal koji je idealan za usklađivanje površine, nije oslobođena obrade i izdržljivosti. U isto vrijeme, sama instalacija je vrlo jednostavna.

Da biste stavili ploče od šperploča, morat ćete kupiti sljedeće alate i materijale:

  • šperploča s debljinom od 10-30 mm;
  • električni ili punjivi odvijač;
  • vijak za samo-tapkanje;
  • Mješavina za ljepilo za drvene proizvode;
  • Stroj za brušenje ili brušenje, koji je osiguran na posebnoj ručici, prikladan za dugoročnu operaciju.

Visokokvalitetna laminata polaganja vlastitim rukama na faneru

Shema polaganje podloge šperploča.

Dodatni alati koji mogu biti korisni su slagalica i duga razina izgradnje. Mogu se koristiti ako je potrebno polaganje šperploča na LAG-ovima.

Budući da je dovoljno gusti materijal, šperploča će dati dodatnu ukočenost seksualnom prevlaku, čime se povećava pouzdanost i trajanje usluge. Za šperploča posjeduje iste karakteristike kao i prostorija u kojoj će se napraviti polaganje, potrebno je dati ga da se izliječi nekoliko dana u sobi. To će povećati svoj životni vijek.

Instalacija šperploča može se izvesti izravno na postojeći pod ili s kašnjenjem. Štoviše, metoda njegovog polaganja ovisi o nacrtu podnice. Na primjer, ako su podovi izvorno napravljeni od drva, onda se faneur može iscrpiti. LAGEGES se koriste ako je nacrt poda napravljen s estrihinom i pričvrstite izravno na IT listova šperploča nije moguća.

Članak na temu: Plavi dnevni boravak - 110 fotografija neobične kombinacije plavih nijansi u dnevnom boravku

Kada se pošaljete na drvenom katu, Phanera se nalazi u provjeru. Takva instalacija će vam omogućiti da položite laminat za krutu, izdržljivu bazu. Štoviše, 1 stranica šperpločanih listova je složena tako da pokrije cijeli prostor sobe. 2 red su montirani s pomicanjem od 200-300 mm u odnosu na prvi. Phaneru je fiksna upotrebom nesebičnosti pomoću odvijača. U isto vrijeme, šeširi trebaju biti uvučeni u list, tako da ne uzrokuju štetu na sljedećem redu šperploče ili laminatne ploče. Fiksni u svim kutovima lista.

Praktične preporuke o polaganju

Visokokvalitetna laminata polaganja vlastitim rukama na faneru

Instalacijski grafikon svjetionika.

Ako je šperploča fiksirana u obveznim zaostajanjima, onda posao počinje s instalacijom svjetionika. Oni mogu biti samo-tapkanje vijaci, koji su uvrnuti u pod nakon 40-50 cm u 1-1,5 m, ovisno o veličini od šperploča. Prilikom obavljanja ovog posla preporučljivo je koristiti dugu razinu izgradnje. Uz to, morate osigurati poštivanje stroge horizontalne.

Zatim se uzima 1 listova šperploča i izrezana je na željeni broj traka od 3-5 cm širine. To je prošlo. Možete ih popraviti pomoću posebnog ljepila. Praznine koje se formiraju kao rezultat instalacije LAG-a ispunjavaju šperploću traženu debljinu. Dijelovi su fiksirani pomoću ljepila dizajnirane za rad s drvom.

Nadalje, rad se može provesti tek nakon što se adhezivna smjesa konačno osuši. Phanneur se izreže na kvadrate na kvadratima, čiji je veličina odgovara udaljenosti između LAG-ova. Lugi se čisti četkom iz prašine i pokrenuti instalaciju šperpločanih listova. Mjesta između šperploča trebaju biti smješteni u sredini zaostajanja. Učvršćivač se proizvodi samo-montažom pomoću odvijača. Ako se sobe nalaze u sobi, potrebno je izvesti odgovarajuće utore u šperploču prije konačnog slaganja. U procesu polaganja šperploča, potrebno je kontrolirati horizont cijelo vrijeme pomoću razine izgradnje. To će izbjeći naknadne izobličenja završnog podova od laminata.

Članak na temu: Crimper za savjete za uvijanje

Visokokvalitetna laminata polaganja vlastitim rukama na faneru

Slijed polaganja ploča za šperploče.

Bez obzira na to koja je metoda napravljena od strane šperploča, nakon što je cijela soba bila pokrivena, potrebno je polirati cijelu površinu. U tu svrhu koristi se stroj za mljevenje ili brusni papir koji je učvršćen na držač za praktičnost rada. Posebnu pozornost na mljevenje se daje zglobovima. Cijeli postupak je potreban kako bi se osigurala savršeno glatka površina, budući da je daljnja ugradnja laminata zahtijeva polaganje posebnog supstrata, koji se mora koristiti kao cjelina, bez deformacija i oštećenja uzrokovanih nepravilnostima površine. Osim toga, brušenje će omogućiti uklanjanje nedostataka šperpločanih listova koji su formirani u procesu njihove proizvodnje.

Polaganje laminata: Značajke

Prije početka rada na instalaciji laminata morate pripremiti alate i materijale. Čitati:

  1. Laminat i supstrat za to.
  2. Trg, koji se koristi za označavanje laminatne ploče prilikom izvođenja rezanja.
  3. Rulet i olovka.
  4. Električna ili punjiva slagalica i gomila s malim zubima. U nedostatku ovog alata možete koristiti pilu za metal. To će omogućiti laminatu da reže, bez oštećenja ruba.
  5. Bar s kojom će se laminatne ploče kupiti u procesu polaganja. Može biti posebna i izrađena od čvrste plastike, koja nije oštećena kada je izložen čekićem na njemu.
  6. Klinovi koji će se koristiti prilikom postavljanja prvog reda laminata između njega i zida.
  7. Perforator ili vježba s kojim možete instalirati postolje.
  8. Dowels za pričvršćivanje postolja.
  9. Čekić s drvenim klanjem.
  10. Samozad vijak i odvijač, koji se može dalje konsolidirati laminatom. Oni se koriste kada ga pričvršćuju na stropu ili zidu, koji pruža dodatnu pouzdanost.

Visokokvalitetna laminata polaganja vlastitim rukama na faneru

Alati za polaganje laminata.

Polaganje laminata vlastitim rukama zahtijeva usklađenost s tehnologijom, strpljenjem i točnim izvršenjem. Odbor bi trebao letjeti u sobi u kojoj se planira instalirati, najmanje 2 dana, što će omogućiti laminatu da stekne iste karakteristike vlažnosti kao i prostorije. To je potrebno, tako da nakon instalacije laminata nije deformirana kao posljedica promjena temperaturnih indikatora prostorije.

Članak o toj temi: Kako i kako poravnati drveni pod pod linoleumom

Postoje 2 glavna metoda styling:

  • Paralelno ili okomito na prozor do prozora;
  • Dijagonalne prostorije.

Prilikom odabira 1 metode, na primjer, okomito na prozor, šavovi između laminatnih ploča će biti praktički nevidljivi, potrošnja materijala će biti minimalan i odgovara samo području prostorije. Ako leže dijagonalno, laminat će provesti malo više, ali dizajn sobe će se pobijediti. Treba napomenuti da dijagonalna instalacija zahtijeva velike vještine, scrufulsiness i ispravnost u izračunima.

Laminat polaganje: završetak radova

Uz sve zidove potrebno je uspostaviti posebne klinove.

Mogu biti izrađeni od drva, plastike. Osim toga, možete koristiti dijelove laminata koji će se dodatno uklopiti. Supstrat je složen, koji je fiksiran uz pomoć građevinske trake za zagrade. Prije instaliranja 1 reda laminatne premaz, potrebno je izrezati ekstremnu ploču s labzikom ili oštricom pile. Potrebno je postaviti laminat tako da se dvorac nalazi bliže osobi. To će olakšati snimku veze za zaključavanje.

Visokokvalitetna laminata polaganja vlastitim rukama na faneru

Mogućnosti polaganja laminata.

Ako je laminat postavljen na pod, nemoguće ga je pričvrstiti na šperploču u šperploču. To je zbog činjenice da bi ploča trebala biti u mogućnosti proširiti i stisnuti kada se ambijentalni uvjeti vlage i promjene temperature zbog prisutnosti praznina između 1 blizu i zida.

Za zajamčenu pouzdanost zglobova, laminat bi trebao biti smješten s pomakom. Stoga je nakon 1 reda položen, sljedeći redak sljedećeg reda je izrezan u potrebnu udaljenost između spojeva. Paneli su snapped u bravu i uz pomoć bara i čekića, što osigurava pouzdanu vezu. Svi ostali redovi su položeni slično. Utori za komunikacije izvodi se prije stavljanja ploče na mjesto, predstaviti ga uz pomoć ruleta i slagalica. Da biste osigurali glatke kriške, možete koristiti ugljen kada označite.

Kada je cijelo područje prekriveno laminatom, rupice za bušenje u zidovima ispod postolja. Ugradite ih na mjesto, unaprijed izbrišite sve temperaturne klinove.

Dakle, možemo pretpostaviti da je postavljanje laminata. Sretno!

Čitaj više