Otvaranje prozora u opekom i drvenom zidu

Anonim

Prozori govore prolaznicima o imenovanju zgrade iu kojem ljudi u kući žive u kući. Kroz prozor, sunce se izlije u sobu. U isto vrijeme, hladno, vlaga prodire zimi. Kroz vrata ulazimo u sobu. Uz nepravilnu proizvodnju otvora i njihove obloge, u kući umjesto da utješi vlagu i kalup će se naseliti. Da bi zadržali udobnost, zidovi od opeke i betona su otvori s četvrtinom. U požarima, kvalitativno je napravio Acosky i Cashing igraju važnu ulogu.

Otvaranje prozora u opekom i drvenom zidu

Otvori za završnu obradu za zidove od opeke

Prozor - Rezidencijalna kuća za posjetnicu

Otvaranje prozora u opekom i drvenom zidu

Otvori za završnu obradu

Stambene kuće bez prozora se ne događaju. Potrebni su za prirodnu rasvjetu, ventilaciju. Izvan prozora viru element arhitekture i njegov oblik može reći o stilu i vremenu njezina stvaranja. U unutrašnjosti postoji mnogo načina da ih pretvorite u dekor.

Potesti ili labavo susjedni okvir postaje uzrok izgleda nacrta i vlage u kući. Rezultirajući kondenzat stvara uvjete za pojavu crnih mrlja plijesni i gljivice. Potrebno je da se okvir dobro uklapa u zid, bez izobličenja i pukotina. Dew temperatura nastala iz kapljica je uklonjena, ne pada na zidove. Kiša nije pala u prozor.

Svrha otvaranja u zidu

Otvaranje prozora u opekom i drvenom zidu

Otvaranje prozora u sustavu opeke

Otvori vrata i prozora nastaju u zidu u procesu izgradnje. Rijetko se događa kada se rupa čini u gotovom zidu. Dizajn otvaranja mora osigurati:

  • pravilna instalacija okvira;
  • pouzdan pričvršćivanje dizajna prozora;
  • brtvljenje;
  • ugradnja tokova vode;
  • izlaz vlage prema van;
  • Instalacija izolacije topline i buke;
  • širenje lumena nagib;
  • Dekorativni dizajn fasade i interijera.

Članak o temi: Glavni razred Kako šivati ​​zavjese na prozorima različitih vrsta

U ispravnom otvaranju prozora, okvir je lako umetnut, prozorske prozore unutar i vanjske strane su pričvršćeni bez polaganja debelog sloja otopine. Za suočavanje s rukom pripremljenim mjestom - niša. Horizont i okomita strogo se spušta, gornja ploča se ne savija ispod težine zida.

Stvaranje otvora pri podizanju zida od opeke

Otvaranje prozora u opekom i drvenom zidu

Prozorska rupa

Prilikom projektiranja dizajna kuće i mjesta prozora u zidu, arhitekt izračunava njihov položaj, uzimajući u obzir veličinu opeke. Baza ispod otvora prozora priprema se nakon 10 redaka normalnog zidarstva. To osigurava snagu i rigidnost strukture. Zatim se napravi neobičan jedini potplat. Brick je postavljeno okomito na os zida i može izvesti.

Bočna površina je završena s cijelom ciglom oko perimetra. Unutar otvora su "četvrtina" - kut okrenute cigle, govoreći na četvrtom dijelu njegove veličine. To služi kao fokus za RAM i jamstvo da neće ispasti. Istodobno se stvara toplinska izolacija, mogu se preklapati mogući jaz između zida i bočne daske okvira. Veća izbočina ometaju dizajn bočnih padina i ekspanzije pod svjetlosnim strujom. Prema konstrukcijskom standardu, veličina se održava s točnošću od jednog centimetara.

Preklapanje je složen na vrhu otvora. Najčešće se nalazi kutak od 100 ili 120 za to. Vanjski se lagano tumači u zidu, tako da kada se očišćena fasada, lako ga je sakriti ispod žbuke ili sloja drugog materijala za suočavanje.

Kutak je položen na veličinu opeke. Broj redova ovisi o vrsti zidarstva i njegovoj debljini. U zidu oko ruba otvaranja kuta, jastuk je izrađen od betona. Možete koristiti izdržljivu opeku pune duljine. Na jastuku i gornje cigle zidanja, rešetka za pojačanje je položena u otopinu.

Otvori prozora relap u opekom ne mogu samo metalni kutak. Drugi preklapanja koriste se u kapitalnoj konstrukciji, koriste se dvosmjerni blokovi i grčevi od opeke. Također su naslagali na betonsku cipelu. Prigoda u zidu sa svakim stenjanjem je: pola visine strukture, plus najmanje 15 cm. Zid se podrazumijeva pod dizajnom otvora.

Članak na temu: topli katovi s vlastitim rukama u apartmanu na 1. katu

Građevinarstvo razlikovale su glavne vrste preklapanja na otvaranju prozora:

  • prefabricirani kutovi;
  • Strukturni dizajn;
  • ojačani beton;
  • lučna opeka;
  • Klin od klina.

Oblik prozora razlikuje se samo u lučnim zidarima u gornjem dijelu luka.

Kada je kuća izgrađena od betonskih ploča, svi elementi otvora u zidu, uključujući i četvrtinu, osigurani su u proizvodnji elementa okvira. Dizajn prozora se obavlja nakon instalacije okvira.

Novi prozor u staroj zidarstvu

Otvaranje prozora u opekom i drvenom zidu

Otvori prozora u zidu od opeke

Ako postoji potreba za prozorima u starom krutom zidu, onda se pravila moraju slijediti.

  1. Prvo, izrežite rupu u zidu ispod preklapanja. Ugradite blok ili dizajn kratkospojnika ili umetnite armaturu i ulijte beton na licu mjesta.
  2. Materijali moraju imati potvrdu o kvaliteti.
  3. Nakon potpunog izlijevanja, možete probiti rupu u zidu ispod prozora, s izračunom dizajna donje nosače i bočne četvrtine.
  4. U nastavku je postavljanje poprečne strane, postavljene su bočne strane otvora.
  5. Okvir se postavlja nakon potpune kristalizacije otopine i primarnog skupljanja.

Društvo otvora u zidovima trupaca

Otvaranje prozora u opekom i drvenom zidu

Otvaranje prozora s vlastitim rukama

U zidu dnevnika nalazi se prozor prozora uzimajući u obzir karakteristike materijala. Stablo diše, mijenja njegove veličine. Proširenje i sužavanje drva nastaju stalno i nakon skupljanja kod kuće. Koji materijal može osigurati snagu otvora u zidu i neće stvoriti napon. Prije svega, stablo, samo suha, istrošena i ispravno sastavljena. Toplinska izolacija i krutost spoja osigurana je žlijebom na vanjskom perimeru okvira sjetve, koji je sadnje na izbočinu unutarnje površine zida.

Kućište se proizvodi od:

  • Masiv stabla duž vlakana;
  • tipično, zalijepljeno i povezano mikrozmima iz nekoliko tračnica;
  • Kombinirani.

Najčešća kombinacija je skup probija, bočni regali i gornje križaljke iz borovog masiva.

Članak na temu: Kako se riješiti miševa u privatnoj kući zauvijek narodni lijekovi

Elementi stogova povezani su s šiljcima. Ljepilo se ne koristi. To omogućuje kućište da diše zajedno s trupcima, ne uništavajući, a ne dopuštajući formiranju slotova u zidu.

Ovisno o tome što će biti unutar dizajna prozora, uzorak se može izraditi od vanjskog perimetra izvana. Brtvljenje se proizvodi tijekom cijelog perimetra pomoću lanene tkanine. Proširenje pod gotovinom se ne radi.

Dizajn prozora moguć je nakon potpunog skupljanja zidova. Mora se uklopiti na veličinu kuće i njegov stil. Windows je instaliran od plastike ili pocinčanog metala. Cashbar i Kokoshhnik često su napravljeni rezbarenim. Pod plastičnim okvirima s ulice, perimetar završava preljevima drva druge pasmine ili obojenih. Ovo je brtvljenje vezu s zidom otvora. Uz dnevničke zidove, prozori s skakačima su skladno.

Novac se obavlja unutar drvene kuće

Otvaranje prozora u opekom i drvenom zidu

Otvaranje prozora u drvenoj kući

Prozori drvene prozore izrađeni su iznutra. Vezano je na prvenstvo. Brtvljenje utora između juhe, okvira i zida. Proširenje padina je moguća samo u slučaju završnih zidova žbuke i daljnje dekorativne premaz.

Kada instalirate plastične prozore, možete koristiti završenu navigaciju od PVC-a. Dobro obavlja svoje funkcije:

  • brtvljenje;
  • apsorpcija buke;
  • zaštita od formiranja plijesni;
  • Dekorativni dizajn interijera.

Boja ulaznica odabrana je slična okviru, najbolje slikanje ispod stabla. Širina šipke mora preklapati sve praznine, pružajući brtvljenje. Masivni PlatBorks mogu se samo u velikoj prostoriji i kao element dizajna u određenom stilu.

Čitaj više