Kako razrijediti ljepilo za pozadinu: potrošnja

Anonim

Ljepilo za pozadine Kada se popravak stana koristi ne samo kad treba ići. Također se često koristi za napredak zidova prije lijepljenja. To je vrlo važna točka koja se mora uzeti u obzir identificiranjem potrebne potrošnje ljepila za pozadinu.

Kako razrijediti ljepilo za pozadinu: potrošnja

Treba pamtiti da za gustu pozadinu zahtijeva veću količinu potrošnje ljepila.

Glavna stvar je odrediti pri odabiru adhezivnog sastava je vrsta pozadine, jer u velikoj mjeri ovisi o pravom izboru. Trebalo bi ga imati na umu da je za papirnate pozadine, gotovo bilo koja vrsta ljepila prikladna.

Ako odlučite koristiti teže, vinilne ili tkivne pozadine, bit će posebne, debele vrste ljepila za njih, s debelom radnom konzistentnošću kako bi sigurno držali platno na zidovima i stropu. Obično pakiranje takvi proizvođači ljepila označeni su posebnom ikonom. Za staklo luble, trebat će vam poseban kompozitni ljepilo.

Mnogi ljubavnici rade sve oko kuće s vlastitim rukama kako bi spasili, radije ljepilo pozadinu na nepotrebnoj površini zidova. To neće biti pogreška, ali svi stručnjaci su ujedinjeni u mišljenju da je potrebno primitivne zidove prije lijepljenja pozadine. Ova jednostavna operacija ne samo da line površine zida, već će također pružiti mnogo bolju spojku pozadine s površinom.

Potrošnja ljepila za različite vrste pozadina

Ako se, s izračunom pozadina za zidove za lijepljenje, obično ne pojavljuju problemi, budući da je formula za izračun vrlo jednostavna: područje zidova + 10-15% rezerve daje pozadinu koje treba kupiti. Uz izračun ljepila za pozadinu, sve nije tako jednostavno, jer kada se izračunavate trebate uzeti u obzir broj čimbenika: vrstu pozadine, vrsta ljepila, stanje zidova, itd.

Opće pravilo je: više gusta pozadina zahtijeva više protoka ljepila.

Obično na proizvođaču paketa napišite potrošnju ljepila na m². Ove brojke služe kao smjernica, ali u potpunosti vjeruju im još uvijek ne vrijedi. Često proizvođači namjerno preuveličavaju prednosti svoje robe i ukazuju na pakiranje maksimalno moguće lijepljenje područja.

Članak na temu: dizajnerski savjeti za tille-velove za Windows

Kako razrijediti ljepilo za pozadinu: potrošnja

Sastav opreme za hlađenje za pozadinu.

Stoga, ako uzgajate ljepilo za pozadinu kako je napisano na paketu, vjerojatno će biti poželjna kvaliteta lijepljenja. Da, i uvijek bolje, računajući traženi iznos, da napravite malu marginu (oko 10%), kao što je to u fazi pripreme, i s daljnjim radom moguće su različite okolnosti, što će dovesti do gubitka dijela materijala ,

Potrošnja ljepila za tanke papirne pozadine moraju se izračunati po stopi od 15-20 g smjese na 1 m², za teški vinil - 45-50 g na 1 m². Ako se odlučite za prethodno obavljanje prajmera zida, prilikom izračunavanja potrošnje visine treba povećati za 5-10 g na 1 m². Ali to su prosječne brojke izračunate na temelju informacija o paketu. U svakom slučaju, potrebno je odrediti pojedinačnu potrošnju, pogotovo kada je riječ o posebnim vrstama ljepila.

Natrag u kategoriju

Priprema ljepila

Kako razrijediti ljepilo za pozadinu: potrošnja

Potrebno je pažljivo miješati ljepilo dok se sve kvrge ne otopi, a ljepilo ne dobiva transparentnu boju.

Većina pridošlica, nakon što je odlučio samostalno prijeći pozadinu u stanu, odmah "spotaknuti" na pitanju: kako napraviti ljepilo za njih? To je potpuno jednostavno - u emajliranoj kanti ili drugom prikladnom spremniku cakline, potrebno je uliti vodu, ali samo ne previše toplo, inače smjesa neće raditi s kvržicama i visokokvalitetno ljepilo neće se pripremiti. Ali previše hladna voda također ne bi trebala uzeti. Voda treba biti sobna temperatura ili nešto veća, na površini od 35-40ºS.

Tada trebate izliti tanko teče u tankom toku, neprestano miješajući tako da je sadržaj ravnomjerno impresioniran, sadržaj paketa. Može biti i suha mješavina i granule. Kuhanje ljepilo je potrebno na ovaj način, izlijevanje sadržaja paketa u vodu, a ne obrnuto, inače će sadržaj uzeti jednu veliku sobu i neće biti nemoguće ga miješati.

Članak o temi: Nosači za zavjese: razne opcije i preporuke

Za visoko kvalitetno kuhanje trebat će vam:

  • kantu ili drugi spremnik za pripravu ljepila;
  • Građevinska mješalica, te u slučaju njegovog odsutnosti - električna bušilica ili skupu i posebnu mlaznicu za miješanje.

Najbolje je miješati pripravak s konstrukcijskom mješalicom ili električnom bušicom s posebnom mlaznicom, ali u slučaju njihove odsutnosti, nož s dugom ručkom ili dugom štapom je prikladan. Glavna stvar je ništa, ali kako se miješati. Potrebno je pažljivo miješati ljepilo, ne prestaje se miješati sve dok se sve kvrge ne otopi, a ljepilo ne stječe homogenu strukturu i transparentnu boju.

Iako "transparentna boja" nije baš točna formulacija. Obično će završeno ljepilo imati bijelu ili ružičastu nijansu. Ružičasta nijansa ljepila daje poseban indikator, takav ljepilo je vrlo prikladan za primjenu na pozadinu platna - nerazumna mjesta su odmah vidljive, a možete odmah popraviti flamns.

Natrag u kategoriju

Dosljednost gotovog adhezivnog rješenja

Kako razrijediti ljepilo za pozadinu: potrošnja

Ograničenja suhih ljepila za pozadinu.

Proporcije u kojima bi se suha mješavina razmnožavala, obično proizvođači su napisani na paketu. No, priprema ljepilo za pozadinu, bolje je uvijek razbiti te omjere i uzgajati sadržaj paketa u 85-90% od količine vode označene na paketu. Ovaj mali trik će vam omogućiti da pripremite visokokvalitetno ljepilo, čak i ako se proizvođač za oglašavanje malo pripisuje kvaliteti svojih proizvoda. I u slučaju da ljepilo je predebe, uvijek možete dodati nedostajuću vodu u procesu kuhanja.

Završeno ljepilo za lijepljenje pozadine treba biti ravnomjerno kiselo dosljednost nalik na vrhnje, bez ikakvih kvržica. Mješovito rješenje mora biti dano vrijeme da se slegne tako da ljepilo zamislite vlagu. Tipično, proizvođač vremena otekline ukazuje na pakiranje. U većini slučajeva dovoljno je 5-10 minuta za to, ovisno o vrsti ljepila.

Članak o temi: Četke za električne motore perilice rublja

U određeno vrijeme, ako postoje kvržice u rješenju ili njegova dosljednost je predebe, još uvijek možete dodati vodu i miješati drugi put. Kasnije će to biti moguće, jer otopljeni ljepilo neće biti u mogućnosti apsorbirati vodu više.

Ako se ljepilo priprema za prajmer zidova, mora se malo više uzgojiti, do konzistencije u obliku kefir. U svemu ostatka tehnologije pripreme za prajmer identičan je pripremi ljepila za pozadinu.

Kuhanje visokokvalitetnog ljepila, osigurat ćete polovicu uspjeha kada stignete pozadine u vašem apartmanu. Druga polovica ovisit će o mnogim čimbenicima: ispravan odabir vrste i uzorka pozadine, kvalitetu njihovog lijepljenja, rad sobe nakon popravka. Ali ako ste osobno pripremili visokokvalitetno ljepilo, onda u jednom možete biti sigurni - ne ugrožavate situaciju kada će slabo lijepljena pozadina biti isključena u najnepopunitetu.

Sretno ti! Toplinu i udobnost vašem domu!

Čitaj više