Slikanje zidova s ​​valjkom: alati, radni nalog, preporuke

Anonim

Stjecanje stanova u novoj zgradi ili u gotovom kućom je uvijek uzbudljiv događaj koji obećava mnoge ugodne nevolje. Oni će zahtijevati puno vremena, novca i mentalne snage, ali kao rezultat toga donijet će bez ikakvog usporedivog osjećaja vlastitog gnijezda: ovo razumijevanje dolazi u buduće nove pečate u trenutku kada su prvi put prešli prag novog apartman.

Slikanje zidova s ​​valjkom: alati, radni nalog, preporuke

Dijagram uređaja.

U većini slučajeva, kupnja stanova pretpostavlja da prije odlaska na njega, vlasnici će morati obavljati popravke. U nekim slučajevima, kada je kuća u radu nekoliko godina, a uredni domaćini živjeli su s dobrim ukusom, volumen popravka može se svesti na kozmetički minimum, što uključuje ažuriranje operativne boje, pozadinske košuljice, stambenog uređenja u Jednostavni načini i neki drugi nekomplicirani rad, kao što je slikanje s valjcima. Ali ako je nova stjecanja stan u novoj zgradi, koja se obično prenosi na nove pečate u stanju nacrta završiti, opseg popravka koji će morati proizvesti može biti prilično velik. U tom slučaju, morat ćete početi s pripremom zidova, spola i stropa do sljedećeg završetka, kao i napraviti još jedan broj operacija koje su potrebne za buduće stan u prezentirani pogled.

Slikanje zidova s ​​valjkom: alati, radni nalog, preporuke

Krug boje zida s valjkom.

Konačno, slični problemi mogu čekati one vlasnike stana ili kuća koje se ne premještaju nigdje i žive na uobičajenom mjestu nekoliko godina, ili čak desetljećima. Takva se situacija može pretvoriti u činjenicu da će oni htjeti malo ili bitno modificirati unutrašnjost svog doma kako bi osjetili duh ažuriranja. U tom slučaju, oni će također morati pribjeći provedbi popravka, a njihov će volumen biti izravno ovisan o tome koliko ozbiljne promjene u unutrašnjosti žele.

Nezavisni rad na zidovima slikanja

Planiranje popravak, svaki stambeni vlasnik razumije da je ograničen na određeni proračun, koji je spreman potrošiti na ovaj zadatak. U isto vrijeme, iznos proračuna nema odlučujuću vrijednost: u svakom slučaju, budući newsnels će morati približno procijeniti tržišnu vrijednost praktičnog ostvarenja njihovih unutarnjih fantazija, a zatim ih usporediti s iznosom dodijeljenim za popravke.

Članak o toj temi: Kako izolirati fasadu kuće s pjenom sa svojim vlastitim rukama - tehnologijom

U isto vrijeme, jedan od uobičajenih načina da se smanji određeni iznos je neovisna performansa nekih ili većinu rada na popravku, što vlasnicima stanovanja omogućuje dodjeljivanje ozbiljnijeg iznosa za stjecanje visokokvalitetne gradnje i završni materijali. U isto vrijeme, ako je teško djelo koje zahtijeva značajno iskustvo i dostupnost posebnog alata, većina vlasnika stanova radije povjeravaju profesionalce, unatoč visokom cijenu svojih usluga, a zatim relativno jednostavne operacije koje ne zahtijevaju posebne vještine, to je sasvim moguće.

Slikanje zidova s ​​valjkom: alati, radni nalog, preporuke

Sheme pokreta slikarskih alata prilikom slikanja vodom: a - valjak; b - četka.

U isto vrijeme, takvi popravci postaju ne samo korisne za uštede proračuna, već i lijepo, ako su jedan od posljednjih koraka, dajući stan, gotov i uređen izgled.

Jedan primjer ovog rada je slika zidova, koja se provodi vrlo brzo, ne zahtijeva veće iskustvo i posebne alate, a osim toga, može se provesti na različite načine, od kojih zaposlenici mogu sami odabrati najprikladnije ,

Natrag u kategoriju

Slikanje zidova s ​​valjkom za slikanje: Glavne značajke i potrebni alati

Dakle, jedan od najbržih i isplativih napora na način da slikate sobu je slikanje zidova s ​​valjkom za slikanje.

U isto vrijeme, skup alata koji će biti potreban za to je vrlo sažet: broj potrebnih stavki uključuje valjak, koji će biti izrađen od slikanja i posebne ladice u kojoj će se boja izliti, noseći naziv kiveta. Također, također će uzeti četkicu za bojenje tehnoloških dijelova zida koji se ne može oslikati valjkom, a krpe za uklanjanje viška i bojenje boje iz ruku i alata.

Važna točka u procesu pripreme za radu na bojenje zidova je izbor valjaka. Ovisno o tome koje je područje namijenjeno da bude oslikana, treba odabrati glavne karakteristike instrumenta, kao što je njegova veličina. Dakle, u slučaju da se veliko područje daje slikanju, bolje je zaustaviti svoj izbor na velikom valjku; Za malu površinu slikanja, manji valjak je bolje prikladan.

Slikanje zidova s ​​valjkom: alati, radni nalog, preporuke

Shema distribucije za boju valjaka.

Takvu preporuku da se stručnjaci obično daju temelji se na želji da razumno distribuiraju vrijeme potrebno za ovaj rad: nakon svega, ako slikate zid velikog područja s malim valjkom, potrebno je dosta vremena.

Osim odabira veličine, također će biti potrebno odrediti materijal iz kojeg je napravljen valjak. Za primjenu boje bez vode ili takozvanog prajmera, prikladan je alat napravljen na temelju pjene gume. Za iste svrhe, može se koristiti valjak iz prirodnog krzna: pružit će gustu glatku premaz. Ali uljana boja se obično primjenjuje velurskim valjkom.

Članak o temi: Septaticchka do-it-yourself za privatnu kuću: uređaj, kako to učiniti ispravnim, video

Ako planirate koristiti ovaj alat za dugo vremena, morate unaprijed pripremiti za činjenicu da će se u procesu slikanja, radni dio valjkasti postupno istrošiti. Da biste riješili ovaj problem, moguće je kupiti jednu ili više zamjenjivih mlaznica s valjkom, koji se može zamijeniti kao prva radna površina valjka. Osim toga, ovaj savjet može biti koristan onima koji planiraju koristiti u procesu slikanja prostora veliki broj radikalno različitih boja. U tom slučaju, kako bi se uvjerili da se ne miješaju na površini valjka i neće dati neplanirane šarene razvode na svježe obojenom zidu, možete na sličan način koristiti zamjenjive crpke za valjak.

Posljednji pripremni korak prije nastavka samo po sebi na posao, bit će punjenje kivete boje. Nemojte ga ispuniti do rubova, jer u ovom slučaju ronjenje valjka u spremniku može uzrokovati transfuziju boje kroz stranu ladice. Dovoljno je ispuniti spremnik do pola, a kako se boja troši, dodajte ga u ladicu.

Natrag u kategoriju

Radi na zidu

Slikanje zidova s ​​valjkom: alati, radni nalog, preporuke

Uzorak slijeda zidnog slikanja.

Nakon toga, možete nastaviti na bojenje. Uranjanje valjak u spremnik, imajte na umu da prije slikanja mora biti stisnute oko posebne površine koja se nalazi u ladici: to će izbjeći ogradu pretjeranog volumena boje, koja tada može oblikovati ružne kaplje na zidovima i pakirati ruke. Pritiskom na valjak nanesite boju na zid od vrha do dna, međutim, zapamtite da slika zidova obično zahtijeva ponovno prolazak iste valjke, pa nakon toga provjerite zidni alat od donjeg prema gore. Dopuštena izvedba slikanja, stručnjaci također nazivaju izmjenom horizontalnih i vertikalnih pokreta u procesu primjene boje. Ako, nakon dvostrukog prolaska valjka na površini zida, bilo je vidljivih praznina, potrebno je provesti alat za drugi ili nekoliko puta kako bi se postigla glatka površina bojenja.

Ponekad početni majstori ne mogu biti sigurni u ispravnost odabira vrste boje i njegovu sukladnost površine na kojoj se planira primjena. U tom slučaju možete pronaći odgovor na pitanje, slikajući mali dio zida koji se nalazi na relativno neprimjetnom mjestu. Dakle, možete vidjeti koliko boje leži, bilo da je dobro prekrivena površinom i što značajke njegove primjene.

Članak o temi: Kako sakriti žice na podu u plinth?

U procesu bojanje treba izbjegavati uobičajenu pogrešku, što pridošlice često dopuštaju, nastojeći ubrzati rad. Oni biraju na valjak previše boje: to stvarno može omogućiti da manje valjkasti pokreti na istoj površini dok ne bude u potpunosti prekriven bojama, ali u ovom slučaju vjerojatnost pojave bušilica, koji će pokvariti konačnu vrstu posla , Stoga slijedi boju kao tanki sloj kao tanki sloj, koji će pružiti glatku površinu oslikanog zida.

Natrag u kategoriju

Završetak s dodatnim alatima

Slikanje zidova s ​​valjkom: alati, radni nalog, preporuke

Ako, nakon korištenja valjka na zidu, ostali su nevremeni dijelovi, morate koristiti malu četku.

Čak i ako je izabran mali valjak za rad, jedva je moguće potpuno obojiti zid, jer oblik valjka neće dopustiti da prodire u kutove i druge složene elemente dizajna. Ovaj problem može postati posebno akutan ako se planira oslikati zid teške geometrijske oblike ili površine s velikim brojem malih dijelova.

Rješenje ovog problema bit će korištenje obične četke. Uz ovaj jednostavan alat, to je prilično lako pokriti elemente površine boje, nedostupni valjku, čime se osigurava ujednačenost izgleda da će imati obojene zidove. U isto vrijeme, treba se pomno pratiti da priroda boje boje i valjak neće imati značajne razlike: pa, ako nakon nanošenja četkice za boju na zidu, proglašeni potezi ostaju, treba ih podići s manjim pokretima. Osim toga, četkica može biti potrebna ako postoje neravni zidovi u kući: u ovom slučaju, valjak može ostaviti ne-drobljena područja, a samo četka može eliminirati ovaj nedostatak.

Ovi jednostavni savjeti će raditi na boji zidova s ​​valjkom je vrlo jednostavan, a rezultat koji će se dobiti tijekom ovog rada je stvarno visokokvalitetan i izdržljiv. A možda, u budućnosti, ova metoda zamrljanih zidova bit će jednostavna i poznata današnjim pridošlicama i koristit će ih u sljedećem popravku, na primjer, kada uđu u novi stan ili mijenjaju unutrašnjost u postojećem smještaju.

Čitaj više