Kako napraviti stroj za rezanje pločice to učiniti sami

Anonim

Keramička pločica je jedan od najnepotvrđivačkih premaza. Ne boji se vlage i oštre promjene temperaturnih načina, lako održavati i polagati. Pravi, montažni radovi sugeriraju podrezivanje pločica. Tako da su dijelovi nježno izgledali trebaju koristiti posebnu opremu, koja se zove Stovetur.

Vrste ploča

Kako napraviti stroj za rezanje pločice to učiniti sami

Do danas je na tržištu prikazano nekoliko varijanti strojeva, koje su osmišljene za podrezivanje pločica. Uvjetno, mogu se podijeliti u dvije skupine: mehanički i električni. Prvi se koriste u slučaju da se ne radi o industrijskoj radnoj razini.

Recimo, popraviti u vašem stanu, dovoljno je za ARMA s mehaničkim instrumentom. Ali ako je popravak profesionalna aktivnost, bolje je kupiti dobar električni alat jednom.

Kada koristite mehanički alat, napajanje nije potrebno. Sva rad provodi osoba, što dovodi do jednostavnog mehanizma. Takvi strojevi se ne preporučuju da se koriste ako je debljina pločica veća od 1,5 cm. Postoje modeli dizajnirani za rad s keramičkim pločicama, čiji duljina ne prelazi 40 cm.

U pravilu, takav alat bez problema policajaca sa zidnim pločicama, širina je prosječno 8 mm. Ali rezovi su daleko od savršenog. Postoje višenamjenski strojevi s kojima ne možete samo izrezati pločicu, već i izrezati okrugle rupe.

Mehaničke pločice, zauzvrat, podijeljene su na radnu površinu i ručno. Stolne strojeve dizajnirane su kako bi napravili ravne rezove. Mogu se pričvrstiti na stolu i koristiti kao stacionarni alat. Mala težina opreme omogućuje vam da ga koristite i kao prijenosni stroj. Uz pomoć ručnog stovetura, možete napraviti kovrčave rezove.

Kako napraviti stroj za rezanje pločice to učiniti sami

Električni strojevi su preporučljivo koristiti ako trebate raditi s debelim pločicama ili radom nije ograničen na rezanje 10-20 pločica. Električni peći imaju prilično veliku težinu, koja komplicira njihov prijevoz.

Članak o temi: Strings za zavjese i žičane zavjese: Tajne instalacije i značajke rada

Prilikom odabira električne opreme vrijedi obratiti pozornost na prisutnost spremnika za vodu. Ako ne postoji takav, onda će tijekom rezanja keramičkih pločica biti puno prašine. Prisutnost spremnika s vodom djelomično rješava taj problem. Osim toga, ovaj alat će služiti duže.

Platekori imaju različitu politiku cijena. Ovo je alat na kojem ne smijete uštedjeti. Jeftini strojevi neće biti izdržljivi. Da, i komad napravljen na takvim strojevima, ne izgleda posebno estetski. Ako ne želite dati okrugli iznos, možete napraviti barijeru s vlastitim rukama. Štoviše, možete napraviti i mehanički stroj i električni.

Učinimo mehaničke pločice vlastitim rukama

Ručne peći je siguran alat i ne zahtijeva povezivanje s električnom mrežom. Ova dva čimbenika osiguravaju popularnost ovog modela. Osim toga, takav alat s obzirom na dovoljno nisku težinu je lako transportirati, a proizvodnja ne mora potrošiti mnogo novca.

Ručne pločice sastoji se od platforme na kojoj se izravno nalaze keramičke pločice, vodič, rezni element i gumbi, s kojima je aktiviran cijeli mehanizam. Glavni element dizajna je element za rezanje.

Preporučljivo je koristiti najčešći stakleni rezač kao potonji. No, potrebno je unaprijed ukloniti glavu na kojoj se element za rezanje nalazi izravno.

Kako napraviti stroj za rezanje pločice to učiniti sami

Osim rezačkog elementa, potrebno je pripremiti:

  • 2 ležaja i osovina ispod njih;
  • cijev od čelika, čiji je promjer identičan promjeru osovine;
  • 2 čelična kutova, mjerenje 40x40 cm i 4 ugla s veličinom 20x20 cm (duljina svakog elementa treba biti u prosjeku 60 cm)
  • materijal za proizvodnju radne površine;
  • Gume i ljepilo.

Osim građevinskih materijala, morate okrenuti stroj za zavarivanje. Bez nje, napravite mehaničke pločice ne rade s vlastitim rukama.

Od 1 kuta s dimenzijama 40x40 i 2 kuta s dimenzijama od 20x20, konstruira se pola traženog uređaja. Mi uzimamo veći kutak i do njegovih ciljeva od vanjskog zavarivanja manjim kutovima. Slično tome, morate napraviti drugi dio uređaja.

Članak o temi: Unutarnja vrata izrađena od crne stakla u unutrašnjosti

Prvi i drugi dio ploče trebaju biti simetrični u odnosu na druge. Ti su elementi fiksirani na platformi. Moraju se konsolidirati na takav način da se rezni dio dizajna slobodno kreće između njih.

Kao platforma može biti regularna ploča. No, budući da je stablo nestabilno za mehaničko oštećenje operacijskog dijela platforme, moraju se instalirati metalne trake. Da biste ih instalirali koriste element šarke. Budući da će element rezanja pasti ispod keramičkih pločica u sredini platforme mora biti produbljivanje. Inače, na prvoj uporabi, platforma je oštećena.

Posljednja faza je stvoriti element dizajna rezanja. Na čeličnu cijev potrebno je pozdraviti ručku s jedne strane, a na drugoj - držač za rezni element. Do i veliki, na ovom radu je gotovo završen. Kada kliknete na ručku, dijamantni disk bi trebao doći do keramičke pločice.

Zatim, glatko pomičeći valjanje dijela strukture za istu ručku, dijamantni disk ostavlja glatku rez na pločici. Da bi dizajni slobodno kretali dio na valjci, potrebno je opremiti ležajeve. Za bolju fiksaciju pločice na radnoj površini opreme, moguće je lijepiti gumene trake svojim rubovima.

Izrada električnih pločica

Napravite električne peći vlastitim rukama mnogo lakšim nego što se čini. Morate kuhati metal i rezanje električnog alata. Bolje je koristiti bugarski kao potonji. Početi raditi od proizvodnje radne površine. Kao potonji, najčešći stol može djelovati.

Možete sami kuhati stol. U tom slučaju tabletop je izrađen od metalne ploče. Budući da će element za rezanje biti krug iz korištenog električnog instrumenta, centar za radne površine treba biti produbljivanje. To će vam omogućiti da premjestite element za rezanje i istovremeno ne oštetite platformu. Takav alat će biti nepomičan.

Članak na temu: Švedski zid radi sami

Kako napraviti stroj za rezanje pločice to učiniti sami

Bugarski je instaliran na privitke koje trebate unaprijed instalirati na platformu. Također, također će se instalirati graničnik. Neće dati keramičke pločice u procesu obrezivanja. To je najlakša opcija električnog stovetra stvorenog sami. Alternativa bugarskim može izvršiti električni motor.

Rezultirajuća oprema će nalikovati kružnom podu. Električni motor je instaliran pod platformom za stoveruris. Radna platforma je izrezana. Nakon instalacije diska, koji djeluje kao element za rezanje, mora biti iznad platforme za nekoliko centimetara. Nakon što je oprema spojena na električnu mrežu, disk će se okretati, što čini glatkim rezom na površini keramičke pločice.

Alat za rezanje keramičke pločice čini se dovoljno jednostavnim. U isto vrijeme, njegova stvaranje će se barem sredstva. Kupnja iste tvorničke opreme koštat će znatan iznos. I oprema je dovoljno brza.

Čitaj više