Što učiniti ako je traperice naslikano ili posteljina

Anonim

Traperice će se naći u garderobi gotovo svake osobe, bez obzira na njegove godine. Ova odjeća je prikladna, praktična i pažljivo rukovanje može se poslužiti ne jednu godinu.

Ali to se često događa da se kupnjom novih hlača, osoba se suočava s činjenicom da su traperice naslikane. Kao rezultat toga, i tijelo i donje rublje prekrivene su plavim mrljama. Što ako traperice posteljine? I kako odrediti pri kupnji, suočavaju se ili ne? U nastavku ćete naći odgovore na ova pitanja.

Kako provjeriti prije kupnje, jesu li traperice

Što učiniti ako je traperice naslikano ili posteljina

Provjerite je li traperice sled, možete točno u trgovini s mokrim tkaninom.

Za početak, trebali biste razotkriti mit da ako je traperice sled, one su niske kvalitete. Ovo nije istina. Tendencija "linka" je znak da je slikanje materijala napravljen uz pomoć prirodnih boja. Iz tog razloga, skupi proizvodi iz svjetskih brandova često ostavljaju tragove na tijelu i odjeći na početku nakon kupnje.

Kako saznati da će se materijal podići? Možete donijeti mali test u prikladnoj trgovini. Uzmite komad svjetle tkanine, bolje prirodne (prikladne rupčiće), lagano je navlažite i sweete površinu traperica. Ako se plavi tragovi pojave na šal, to sugerira da će šminka za bojanje ostaviti tragove na koži i donje rublje u procesu čarapa.

Traperice. Što učiniti?

Što učiniti ako je traperice naslikano ili posteljina

Prije pranja traperica morate se okretati i provjeriti džepove.

Odgovor na pitanje kada traperice prestaju zaustaviti, to je vrlo jednostavno: čim višak, neukusno boju "će biti rafiniran" iz vlakana. Ovaj proces možete ubrzati - dovoljno omotavanja hlača.

Tako da traperice ne boje i ne lines, pranje se provodi u nekoliko faza u skladu s određenim pravilima. Slijed djelovanja izgleda:

  • Priprema odjeće. U ovoj fazi morate provjeriti džepove hlača, uklonite sve sadržaje i povucite pojas.
  • Prije namakanje. Za obilni oslikani materijal prestao je dobiti vašu kožu i donje rublje, potopiti hlače prije pranja. Upotrijebite samo toplu vodu (visoke temperature u ovom slučaju nisu potrebne) i ostaviti stvar za zabludu ne više od 40-50 minuta.
  • Ručno ili strojno pranje. Bit će bolje ako postavite hlače rukama. To će spasiti tkaninu s agresivnog utjecaja pranja stroja. Ako ste i dalje odlučili ne provoditi vrijeme na "vi" u sapunicima, postavite "Delicatni način".

Članak o temi: Jednostavna razglednica Clamshell

Što učiniti ako je traperice naslikano ili posteljina

Prije pranja u pisaćem stroju, traperice se moraju namočiti sat vremena.

Ako niste previše lijeni da operete korita rukama, ispustite vodu u koju su bili nespretni i pripremaju otopinu tople vode i praha za pranje. Možete koristiti sapun za kućanstvo.

Značajke sušenja

Što učiniti ako je traperice naslikano ili posteljina

Bilo koja stvar je važna ne samo za pranje, nego i da se ispravno suši. Traperice se provodi u skladu sa sljedećim pravilima:

  • Nakon pranja i ispiranja, stvar bi trebala biti delikatno pritisnuta, da odvrnite materijal s silom ne bi trebao (to će oštetiti vlakna i deformaciju odjeće);
  • Takva je odjeća potrebna, nakon okretanja prema van;
  • Objesite traperice potrebne, konsolidiranje na uže u području pojasa.

Osim toga, najbolja značajka sušenja će pronaći stvar na svježem zraku. Da biste položili odjeću na bateriji ili viša preko grijača ne bi trebale biti.

Je li moguće željeznu traperice? Većina modela dizajnirana je tako da stvar je čvrsto zategnuta bokovima i nogama. U ovom slučaju, glačanje će biti nepotrebno.

Što učiniti ako je traperice naslikano ili posteljina

Potrebno je željezirati traperice u skladu s uputama na oznaci.

Ako ste kupili hlače više slobodnih rezova, mogu se zalijepiti odabirom materijala koji odgovara materijalu.

Što ako je traperice naslikano? Pričvrstite boju na tkanini

Da biste osigurali boju na trapericama i spriječili prekomjerno "naslonjeno" boje, možete koristiti lijekove.

Tablica

Što učiniti ako je traperice naslikano ili posteljina

Ispiranje je potrebno kako bi se uklonili ostaci praha za pranje ili drugih deterdženata iz vlakana. No, u procesu isprati traperice, ne samo ne samo da izbrisati tkaninu od kemikalija, već i učvrstiti boju. Morate učiniti sljedeće:

  • Desiglirati hlače na dnu kupke i okreću se tuš, puzati ispod mlaza.
  • Rastopiti u bazenu s toplom vodom nekoliko žlica od 9% octa.
  • Stavite odjeću u spremnik 10-15 minuta.

Članak o toj temi: Algoritam korak po korak za provođenje općeg čišćenja

Nakon toga, pažljivo će se polagati da stisne materijal i proveo stvar na užetu, pažljivo stavljajući preklop.

Sol "kupke"

Što učiniti ako je traperice naslikano ili posteljina

Sol se dobro popravlja boju, koja se obrađuje pomoću traper materijala, bez oštećenja vlakana tkanine. Mehanizam djelovanja u ovom slučaju bit će isti kao i kada je zazvonio u octu.

Za sol "kupka" otopina se priprema u udjelu od ½ šalice soli za 5 litara topline vode. Moguće je staviti nešto u spremnik s "sigurno" nakon što se sol otopi.

Treba imati na umu da ove mjere ne mogu dati rezultat nakon prvog pranja, a nekoliko puta ćete morati ponoviti manipulaciju.

Kada pranje, traperice su naslikali od drugog donjeg rublja. Što učiniti?

Što učiniti ako je traperice naslikano ili posteljina

Mnogi savjetuju traperice odvojeno od drugog donjeg rublja kako bi se spriječilo moltivanje. Ako samo jedna hlače iz ove tkanine treba pratiti rublje i nema vremena za pranje rukama, domaćica mora poslati hlače na bubanj zajedno s odjećom iz drugih tkanina.

Kao rezultat toga, postoji rizik od stvaranja stvari jedni od drugih. Što učiniti u ovom slučaju? Kako spasiti svoje omiljene traperice Ako su naslikali iz druge odjeće? Postoje dokazani načini.

Mrlja i izbjeljivači

Što učiniti ako je traperice naslikano ili posteljina

U trgovinama ćete naći ogroman izbor alata da biste dobili osloboditi od mrlja. Da biste donijeli nešto u redu, morat ćete se jasno pridržavati uputa, a problem će biti riješen.

Prilikom odabira uklanjanja mrlja, obratite pozornost na to da se dođe u liječenje trapera. A kada koristite izbjeljivač, očekujte oprez i koristite ga samo za hlače od vrlo laganih tonova. Inače, na mjestu mjesta naći ćete izblijedjeli komad tkanine.

Sapun za pranje rublja

Što učiniti ako je traperice naslikano ili posteljina

Unatoč prisutnosti velikog raspona kemikalija, domaćinstvo sapun zauzima vodeće mjesto među sredstvima za borbu protiv mrlja na tkanini.

Članak o toj temi: Glavni razred na volumenu tkanja iz perli perle "barokna"

Navlažite zaplet s mrljom pod toplom vodom i obilno ga operite. Nakon nekoliko sati, ručno ili u perilicu rublja.

Limun

Što učiniti ako je traperice naslikano ili posteljina

Limun se može koristiti samo za lagane tkanine.

Izrežite citrus na pola i obilno soda na spot pola limuna. Ostavite nešto 2-3 sata, a zatim postavite sapunom za shopping ili prašak za pranje.

Trebalo bi biti poznato da sok od limuna može snažno razjasniti vlakna tkanine, stoga upotrijebite ovu metodu samo za lagane tkanine.

Ljeto ili peroksid

Što učiniti ako je traperice naslikano ili posteljina

Možete koristiti ovu metodu za uklanjanje mrlja od obojenih tkanina, ali učinak će biti samo ako se stvar ne osuši nakon pranja.

Pripremite otopinu u omjeru od 20 g peroksida ili ammonskog alkohola na 5 litara vode. Mjesto u kontejner se izgovara stvari i ostavite 30-40 minuta. Ako je tkanina iz koje su vaše traperice ušiveno, prilično guste i lagano, moguće je skupiti stvar u otopini od 20-30 minuta.

Nakon toga, odjeća pažljivo puši i šalje suhim.

Magmantski i prašak za pranje praška

Što učiniti ako je traperice naslikano ili posteljina

To sredstvo se koristi u jakoj onečišćenju kao agresivna metoda borbe mrlja.

Doda se u otopinu praha 5-7 kristala mangana, pričekajte ih da dovršite raspad i namočite u dobivenom donjem rublju tijekom 20 minuta. Zatim isprati stvar pod jakim tlakom vode i poslati na perilicu rublja.

Kuće bojenje

Što učiniti ako je traperice naslikano ili posteljina

Za pripremu ovog fonda trebat će vam sljedeće komponente u jednakim proporcijama:

  • krumpirov škrob;
  • limunovi kiselina;
  • sjeckani na suženi sapun za kućanstvo;
  • Mala sol.

Pomiješajte sve komponente i dodajte malu količinu vode kako biste dobili paštetu. Nanesite lijek za onečišćene područja, nakon što prevrtate stvar iznutra i ostavite 10-12 sati.

Nakon uklanjanja mrlja, stvar treba biti omotana i osušena na svježem zraku.

Ovi savjeti će vam pomoći da se riješite problema snažnog mokrenja vaše odjeće i dugo održavajte atraktivnu vrstu traperica.

Čitaj više