Kako ukloniti vrata balkona

Anonim

Vrlo često ispred kuće tijekom rada PVC proizvoda, postavlja se pitanje kako ukloniti plastične vrata s petlji. Tijekom ovog postupka treba pamtiti što učiniti sve treba biti uredno, kako ne bi ometali integritet strukture. Plastična vrata mogu se naći u bilo kojem stambenom ili javnom prostoru gdje djeluju kao ulazni element. U nekim apartmanima i vikendicama služe kao integralna komponenta balkonskog bloka.

Opće karakteristike dizajna vrata

Kako ukloniti vrata balkona

Mehanizam plastičnih vrata je vrlo jednostavan. Uključuje kutiju i platno, ojačane s tri ili četiri petlje. Tkanina je izrađena od PVC-a i ima okvir izdržljivog metala. Uklanjanje i reverzna instalacija najbolje se obavlja s asistentom.

Izdržljive i snažne petlje za plastična vrata su teško organizirati, oni su izrađeni od teflona. Vrlo je važno nositi se s njihovom unutarnjom strukturom tako da je kasnije lako demontirati dizajn. Loop se sastoji od sljedećih elemenata:

  • dio vrata;
  • element okvira s klinovima za zatvarače;
  • Pokretna i podesiva rukavac, koji se nalazi međuprodukt s dijelovima okvira i vrata.

Kako ukloniti vrata balkona

Petlje su jednake jedna od druge. To doprinosi jedinstvenom raspodjeli opterećenja. Gornji i donji elementi su instalirani duž kutije. Kako bi se prikrili spojnice na vrhu petlja, obično se stavljaju plastične kape. U ovom slučaju, izgradnja izgleda čvrsto.

Mehanizmi petlje mogu biti:

  • iznad glave (za balkonska vrata);
  • primijeniti (za klatnicu);
  • Kartica: ne može se ukloniti i ukloniti;
  • Uvijen: jednostavno i pričvršćeno;
  • nevidljiv;
  • Vijak (za svijetlo clouel vaganje do 25 kilograma).

Odabir petlji određuje se vrstom dizajna i profila okvira s krilom, prisutnošću pojačala, debljine njegovih zidova i kako otvoriti i zatvoriti krila.

Uzroci demontaže

Kako ukloniti vrata balkona

Mogu se pojaviti potreba za uklanjanjem vrata iz sljedećih razloga:

  • Slom ili premještanje elemenata za pričvršćivanje.
  • Zamjenjujući list vrata ili odvojene dijelove.
  • Popravak u zatvorenom prostoru.
  • Povećanje otvaranja.
  • Prijenos velikog namještaja.

Važno je ne samo da pažljivo uklonite platno s petljima, ali i naknadno ga instalirajte na mjesto.

Tehnologija demontaže

Kako ukloniti vrata balkona

Prije uklanjanja plastičnih vrata balkona, prvo morate razjasniti vrstu dizajna i obratiti pozornost na dijelove priključaka. Za demontažu se koristi jednostavan alat:

  • Odvijač ravno i križno;
  • set heksagona;
  • kliješta;
  • kliješta;
  • Dobochnik;
  • Montirati.

Članak o toj temi: Shema novogodišnjeg križanja: Pijetao i igračke, male minijature, čizme i motivi, Djed Mraz

Jednostavan proces uklanjanja vrata podrazumijeva nekoliko faza:

  1. Likvidacija obloga. U početku, potrebno je osloboditi petlje iz kape - morate napustiti vrata pola zatvorenog, bez prevođenja ručke prema dolje. Zatim se preporuča pokupiti sluznicu odvijača i podesiti njegov rub.
  2. Utile katastrofe. Otpustite mehanizam je moguć pritiskom na petlju u gornjem dijelu. U ovom slučaju, ispadna šipka pada. Podovi moraju potpuno ukloniti osovinu.
  3. Uklanjanje tkanine. Potrebno je čvrsto uzeti tešku tkaninu i povući ga malo na sebe, nakon čega podignite vrata - petlje bi se trebale otvoriti.

    Kako ukloniti vrata balkona

Sve radnje ne bi trebale biti nepristojeve i oštre, inače je prekid pribora neizbježan.

Prije uklanjanja vrata preporuča se pribor s plastičnim vratima za pažljivo pokriti mekani materijal ili ga uopće apsorbirati.

Reverzna instalacija

Prvo, trebali biste staviti platnu u otvor tako da su petlje na vrhu za njega bez ikakvih problema. Fokusiranje bi trebala biti na donjoj petlji. Platno treba pokušati zadržati glatko kako bi se spriječili mogući iskrivi. Videozapis o tome kako instalirati balkon vrata, pogledajte ovdje:

Drugo, prilagoditi se ekstremnoj petlji na potpornu šipku i podesiti položaj drugih elemenata.

Treće, pokrijte vrata, ne dodirujući ručku i bez zaključavanja brave.

Četvrto, instalirajte aksijalne cilindre svake petlje na mjesto i pritisnute na donje igle. Njegov rub treba ići do zvučnog kliknuti. Kraj šipke mora biti u istom položaju i strši od oko pedeset milimetara.

Kako ukloniti vrata balkona

Upletene petlje ključem šesterokutom

Peto, ako je potrebno, petlje bi trebale biti iskrivljene kako bi poravnale tkaninu.

Šesto, stavite dekorativne kape i provjerite rad dizajna.

Prije početka rada korisno je podmazati komade ulja ulja naftom ili ih pokriti grafitnim čipovima.

Plastična vrata možete podesiti pomoću mikrolizacije i ograničenja. Prvi uređaj savršeno eliminira probleme bez obzira na težinu i veličinu platna. Ona sprječava opuštanje vrlo teških vrata. Microlift sudjeluje dio tereta, ali samo kada je zatvoren. Obično je predstavljen u obliku valjka koji se nalazi na dnu strukture, ili pokretnu ploču na vrhu mreže.

Limiter olakšava sprječavanje štednje žice, a također određuje maksimalni kut njegovog otvora, zaštite tkanine od šokova.

Kako ukloniti vrata balkona

Kako eliminirati vrata pregiba?

Preporučuje se otvoriti plastičnu krilu i pronaći vijak u obliku šesterokuta na gornjoj petlji. Pomoću tipke, vijak se pomiče s 2-3 okreta u smjeru kazaljke na satu. Zatim je potrebno provjeriti ukupnu izvedbu.

Kako eliminirati lateralno trljanje lista vrata?

Na donjem kanušiju iz unutrašnjosti vrata nalazi se bočni vijak. Pričvrstite ga u smjeru smjera u smjeru kazaljke na satu, možete vratiti položaj prijenosa vrata. O bočnom RAM-u, neće biti u mogućnosti prestati i to će biti lako zatvoriti.

Kako uspostaviti nepropusnost?

Kako ukloniti vrata balkona

Na krajevima vrata su posebne ekscentrike. Rotirajući ih, način rada vrata se podešava. Ekscentrici se moraju rasporediti na jednakim uglovima. U ovom slučaju, krila će se čvrsto zatvoriti. Također podesite naklonjene pomoću posebnih vijaka.

Kako regulirati ručku vrata?

Trebali biste premjestiti dekorativnu ploču za 90 stupnjeva. Pod njega je skriven mehanizam ručke i pričvrsne vijke koji bi trebali biti pričvršćeni jači. Za detalje o ispravljanju otklanjanja plastičnih vrata, pogledajte ovaj videozapis:

Kada se uklanjaju s šarkama vrata, najvažnija stvar ne smije oštetiti spojnice, inače ćete morati ići u trgovinu ili patite s slabo otvorenim vratima.

Čitaj više