Kako odabrati brusilicu: sorte

Anonim

Sadržaj: [Hide]

  • Zašto trebate bugarski?
  • Broj rukova
  • Koji su moderni diskovi?
  • Moć takvog agregata
    • Ubrzati
    • Meko lansiranje
  • Automatsko balansiranje diskova
    • Četke za samostalne kontaktne
  • Tvrtke Proizvođači proizvoda

Početno ime bugarskog je kutni stroj za mljevenje, kratko - USH. Prvi alati koji su pali na naše šaltere bili su osvijetljeni od Bugarske, otuda i ime, koje vidite, zvuči mnogo teže i kraće.

Kako odabrati brusilicu: sorte

Shema kutnog mlinca.

Danas postoje mnoge vrste Bugara, razlikuju se od drugih ne samo od strane proizvođača, već i tehničke karakteristike i funkcionalnost. Prije odabira bugara potrebno je razumjeti sve suptilnosti povezane s ovom jedinicom.

Zašto trebate bugarski?

Prije nego što počnete odabrati alat, morate shvatiti zašto vam je potreban bugarski.

Ako postoji kućanski brusilica za obavljanje malih radova kod kuće ili u zemlji. Pa, ako ste usmjerili na građevinske radove, u procesu čije ćete biti široko korišteni rezanje i brušenje, onda morate razmisliti o stjecanju profesionalnog alata.

  1. Glavni zadatak dodijeljen ovom alatu je u početku - brušenje različitih materijala, koji se također nazva, ali u većini slučajeva ne koristi se za izravnu namjenu, već za rezanje materijala različitih tekstura, kao što su kamen, beton, opeka, metal, metal, metal, metal, Drvo, keramičke pločice, plastike.
  2. Ako planirate izvršiti 2 vrste posla (mljevenje i rezanje), onda će najbolja opcija biti stjecanje 2 Bugara odmah - svaki određeni zadatak. Uostalom, kvaliteta obavljenog rada ovisit će o promjeru diska, a zlatna sredina u ovom slučaju nije pronađena.

Natrag u kategoriju

Broj rukova

Kako odabrati brusilicu: sorte

Dijagram bugarskog uređaja.

Višestruke brusilice uglavnom se koriste u domaćim ciljevima u zemlji i kod kuće, imaju 1 ručku, to je ručka. Prisutnost 2. ručke u blizini baze vretena označava proširene mogućnosti alata. Prvo, mljevenje bez 2. ručke dugo vremena je praktički nemoguće; Drugo, to je nesigurno, kao što morate zadržati alat za težinu.

Profesionalni USMS imaju visoku snagu, odnosno, i mnogo težine, kako bi zadržali koje u jednoj ruci nema mogućnosti, tako da uvijek imaju drugu ručku koja je pričvršćena s različitih strana na istu praktičnost desnice i lijeve ruke ,

Za posebnu udobnost, neki proizvođači proizvode ergonomske gumene ručke s valovitom površinom u podnožju kako bi se uklonile vibracije.

Natrag u kategoriju

Koji su moderni diskovi?

Učinkovitost brusilice je ograničena na promjer diska. Mljevenje površine može biti mali i veliki promjer. No, rezanje diskova malog promjera diska neće funkcionirati, smetnje će biti limiter.

  1. Među proizvedenim diskovima, standardni raspon ravnalo: 115 mm, 125 mm, 150 mm, 180 mm i maksimalna moguća veličina je 230 mm. Bugari s promjerom diska od 115 do 150 mm ne zahtijevaju veliku snagu, uglavnom za mljevenje površine.
  2. Takav alat karakterizira niska težina i prikladna za uporabu kod kuće. Promjer od 150 do 230 mm opremljen je profesionalnim strojevima za brušenje s velikom snagom.

Osim toga, proizvod se odlikuje teksturom. Za brušenje različitih materijala koriste se različite mlaznice.

Kako odabrati brusilicu: sorte

Bugarska shema montaže.

  1. Za brušenje drvenih površina, krugovi latica savršeno su prikladni s ugrađenim trakama Emery.
  2. Višenamjenski diskovi s čičak, gdje je mlaznica fiksna, ovisno o njegovoj svrsi i materijalu na kojem će se napraviti brušenje. Za poliranje polirane površine stabla, kamen se koristi od strane ovčje vunene mlaznice.
  3. Stara zahrđala površina može se očistiti od korozije pomoću četkice za mlaznice za žice, koje su podijeljene u disk i šalicu.
  4. Mramor, granit, divlji kamen poliran, koristeći dijamantne krugove za te svrhe.
  5. Diskovi oštrih se koriste prema materijalu.
  6. Diskovi za rezanje metala mogu biti i metalni s dijamantnim raspršivanjem i abrazivnim. Debljina potonjeg varira u skladu s promjerom od 1 mm do 3,2 mm.
  7. Diskovi na kamen za rezanje razlikuju se samo u vrsti abrazivnosti.
  8. Drveni diskovi su od čelika, na krajevima koje su odvojeni, nagnuti tijekom rotacije diska. Postoje diskovi na rezanje drva s različitim magnestima u veličini zuba, ali iz sigurnosnih razloga preporučljivo je koristiti diskove s malim zubima.
  9. Diamond raspršivanje diskovi su izrađeni od čeličnih univerzalnih. Pogodni su za rezanje betona, kamena, porculanskog kamena, armiranog betona, kao i za mekše materijale. Postoje čvrsti diskovi i s malim rupama i produbljivanjem.

Postoje mlaznice od abrazivnih, koje su dizajnirane za izoštravanje alata. Za skidanje kamena ili eliminiranja stare boje s površina koristi se metalne upletene četke za rubu, a za uklanjanje debelog sloja betona, dijamant će biti najbolja opcija.

Natrag u kategoriju

Moć takvog agregata

Kako odabrati brusilicu: sorte

Zaštita kućišta oštrice ako krug prekine tijekom postupka rotacije.

Mnogi pogrešno vjeruju da snaga brusilice ovisi o promjeru diskova, ali nije baš tako. Da biste odredili koji Bugarski odaberu i s kakvom snagom, morate se nositi s zadacima koje će nastupiti.

  1. Kada se brušenje šavova zavarivanja bugarskog promjera diska 115 mm treba imati kapacitet od 1,5 kW, inače će se uređaj pregrijati od tereta dodijeljenog na njega i brzo ne uspije.
  2. Važan čimbenik u izboru kapaciteta je trajanje obavljenog posla i karakteristike materijala na kojima proizvode rezanje ili brušenje.
  3. U kućanskim brusilicama na radu kod kuće, prosječno trajanje rada u 1 periodu je 15-20 minuta. Zatim se alat treba uzeti za opuštanje. To padne nastup da na malim količinama rada nije bitan.

Težina krugova je također važna. Uz maksimalnu veličinu diska, napajanje mora odgovarati indikatoru 2 - 2,5 kW, inače uređaj jednostavno neće izvući posao.

Natrag u kategoriju

Ubrzati

Brzina na kojoj se vreteno okreće, izravno ovisi o težini diska: manji disk, što je veća brzina. Ako je dopuštena brzina poremećena, događa se uništavanje diska. Poštovane sorte instrumenata imaju automatsku brzinu, koja se može podešavati ovisno o težini diska i složenosti tretirane površine.

Natrag u kategoriju

Meko lansiranje

Gotovo svi moderni brusilice opremljeni su sustavom meke start, koji ne osigurava oštar početak kada je uključen i postupno dobit od revolucija, čime se sprječava zaustavljanje utikača ili većinu ožičenja. Osim toga, s oštrim početkom, snažan bugarski ne može se oduprijeti u ruci, a nesiguran je za svog vlasnika.

Natrag u kategoriju

Automatsko balansiranje diskova

Prisutnost automatskog izglađivanja diska u visokokvalitetnim uređajima sprječava premlaćivanje kada se koristi. Stvar je u tome da se tijekom dugotrajne uporabe neravnopravno briše, a njegova daljnja uporaba rezultirat će oštećenjem tretirane površine i vibracija tijekom rada.

Imati tako prikladnu funkciju, ne možete brinuti, jer se disk automatski izglađuje.

Natrag u kategoriju

Četke za samostalne kontaktne

Zaštitna funkcija motora na skokovima električne energije pomoći će odmah isključiti četke, što će ih zaštititi od spaljivanja. Ova funkcija je prisutna samo u skupim brendiranim instrumentima. U isto vrijeme, za alate s malom snagom, hrabar iz skokova napona nije opasan.

Natrag u kategoriju

Tvrtke Proizvođači proizvoda

Danas je lako odlučiti o brandu, budući da su poznati proizvođači građevinskih alata uspjeli uspostaviti sebe i imati nekoliko linija kućanstva i profesionalnih Bugara. Nakon što se preferira čvrsto, možete odabrati uređaj u svim aspektima, dok kvaliteta neće patiti.

Najpopularniji i među graditeljima i jednostavnim korisnicima su marketarske marke: Bosch, DWT, Makita, Hitachi i drugi. Kada kupujete Bugare u specijaliziranim prodavaonicama, osigurani ste protiv stjecanja krivotvorine i dobiti jamstvo za neprekinuto djelovanje robe tijekom dugog vremena. Jedini minus takva kupnja bit će visoka cijena, budući da proizvodi visoke kvalitete nisu jeftine.

Razmislite ponovo prije odabira brusilice, o svojoj svrsi i funkcijama koje će nastupiti u vašem domu. Možda ima smisla uzeti ne tako skupo, ali jednako visokokvalitetan bugarske domaće proizvodnje. Potrebno je uzeti u obzir sve nijanse i težinu alata i njezinu moć, kao i promjer diskova, optimalno koristiti kuću.

Članak na temu: Kako promijeniti sifon u kupaonici?

Čitaj više