Što učiniti ako se voda u toaletnom spremniku stalno prelijeva

Anonim

Prelijevanje vode iz toaletne posude

Situacija je sve poznata kada je toalet spremnik u apartmanu buka, stalno prelijeva vodu. Postoji nekoliko uzroka kvara, au ovom materijalu pokušat ćemo rastaviti većinu načina kako bi se uklonili tokovi vode u spremniku.

Što učiniti ako se voda u toaletnom spremniku stalno prelijeva

Pravila za podešavanje jačanja toaletne posude odvodnog spremnika.

Prvo, morate saznati razlog curenja vode iz spremnika za WC. Da biste to učinili, pritisnite brašno.

Ako je tok zaustavljen, to znači u spremniku, crpka je bila odvrnuta, a potrebno ga je zamotati na mjesto. Naravno, postoji jedna nijansa: spremnik za toalet je raspoređen na takav način da se prekomjerna orah može biti omotana, samo uklanjajući policu. Ova situacija je još uvijek moguće - kada se orah drži na površinu spremnika, kako bi se uklonilo curenje, potrebno je rotirati u smjeru kazaljke na satu kako bi se zauzmelo pravo mjesto. Ako je matica navala na površinu spremnika i voda nastavlja teći, morate učiniti sljedeće:

Što učiniti ako se voda u toaletnom spremniku stalno prelijeva

Shema uređaja ispušnog ventila suvremene toaletne posude.

  1. Ako je matica nije potpuno odvrnuta, ali se pojavio jaz između dna spremnika i vanjske površine spremnika, prevrće se unos vode i ispustite spremnik. Pričekajte dok se zidovi toaletne posude ne osuše i znojite prazninu do rezultirajućeg klirensa. Zatim ovo mjesto treba uliti boju. Ako koristite uljanu boju, kako biste ubrzali sušenje, dodajte ga otapalo u njega. Nakon popravka, dajte boju za sušenje, a samo tada možete koristiti posude za odvod spremnika.
  2. Ako je matica odvrven na kraj, kaput na vodoopskrbni ventil i ispustite spremnik za WC, rastaviti prelijevanje i omotajte brtvu na njegovu nit tako da uđe u rupu na dnu odvodnog spremnika što je više moguće i montiran sve u vaše mjesto. Za bolju nepropusnost, podmažite mjesto uljne brtve boje i čekati da se suši.

Članak o temi: Kako ukloniti prozore na balkonu: Savjeti i preporuke

Rupa preljeva u toaletnom spremniku mora biti otvorena i nije začepljena, inače će voda prepuniti spremnik i drži se na kat za WC, ponekad se događa kada se spremnik oslobodio. Uzrok ovog krivnje u ometuju instalaciju flip toaletne posude, zbog slabih vijaka za pričvršćivanje na polici i WC-a. Posljedica je rola role, zbog čega je preljev iznad zidova spremnika. Ako vijci za pričvršćivanje nisu u mogućnosti zamotati zbog korozije, morate skratiti razinu prelijevanja. Da biste to učinili, morate uložiti udubljenje s gornjeg ruba i na željenu razinu vode. Udubljenje se može napraviti s štipaljcima ili grijanim nožem.

Plutajući ventil začepljenje

Shema stabilizacijskog plovka ventila za okretanje WC školjke.

Drugi problem koji se događa s plutačkim ventilom u WC školjku - njegovo začepljenje kao rezultat činjenice da se voda neprestano prelijeva kroz odvod (plin cijev je već montirana u nekim dizajnom). Rad ovog ventila je iznimno jednostavan: kada se voda regrutira, plovak se pojavljuje i ugrađena poluga pomiče plastičnu ili mjehuriću, utikač se preklapa preklapa gumenu brtvu mlaznice kroz koju se isporučuje voda.

Ako u vašem spremniku nema prelijevanja, što se događa vrlo rijetko, onda morate preklapati protok vode, odvrnite fleksibilni eyeliner i rastavljajte ventil za napajanje. Nakon toga, morate ukloniti plastični utikač, razbiti kliješta na pin za zaključavanje i dobiti ga. Nakon toga, potrebno je držati tijelo ventila s jednom rukom, a drugi je da izvučete držač plovka.

Vidjet ćete kako će poluga zaključavanja biti izvučena s gumenom brtvom, koja će se vjerojatno ispasti. Ako potom pogledate u tijelo ventila, vidjet ćete kroz rupu kroz koju voda prolazi u spremnik za WC. Ako je ova rupa začepljena, morate ga očistiti, koristiti dugu iglu ili žicu za čišćenje. Nakon čišćenja trebate provjeriti polugu s brtvom, obično brtva do ove točke već se prodaje i ne može izvršiti funkciju zaključavanja.

Članak na temu: Zidni sat u unutrašnjosti: velika i mala, klasična i neobična (70 fotografija)

Postoji nekoliko izlaza iz ove situacije: zamijenite brtvu; zamijeniti ventil za isključivanje; Poravnajte mjesto ugradnje s nožem i emery papirom, nakon čega se nalazi na mjestu instalacije izrezana iz biciklističke komore s pogledalom; Pretvorite brtvu, još uvijek može služiti neko vrijeme.

Povećana potrošnja vode

Što učiniti ako se voda u toaletnom spremniku stalno prelijeva

Shematski dijagram uređaja plovka ventila: 1 - pranje za stezanje; 2 - brtva; 3 - sedlo; 4 - membrana; 5 - šipka; 6 - poluga. 7 - osi poluge.

Što ako vaš WC troši previše vode? Postoji jednostavan način za smanjenje potrošnje u spremniku za ispuštanje je podešavanje plovka u zahodu tako da ventil preklapa vodu prije. Ako je poluga mjed u posudi za toalet posude, jednostavno ga podesite, nakon podizanja i spuštanja poluge - vidjet ćete na kojoj razini preklapa dovod vode. Ako je dizajn spremnika modernije i plastične poluge, pažljivo pregledajte njegov dizajn. Da biste podesili razinu plovka u ovom slučaju, vijak za pričvršćivanje, koji mijenja savijanje poluge, ili pričvršćivanje plovke u jednom od položaja.

U ovom članku ne možemo se kvalificirati za potpunu analizu svih problema koji proizlaze iz toaletnih spremnika, budući da se novi modeli s apsolutno drugim mehaničkim dijelovima i konstruktivnim "dječjim bolestima" stalno pojavljuju na tržištu. No, u većini slučajeva možete koristiti pažljivu proučavanje uputa za proizvod kako biste uklonili smetnje i mali popis alata i materijala.

Iz alata morate imati:

  • ključ za plin;
  • PassionA;
  • Oštro nož.

Potrebni materijali: komad biciklističke gume za proizvodnju jastučića iu slučaju zamjene bilo kojeg mehaničkog dijela odvodnog spremnika - njegov REM. Set ili rezervni dio. Sretno vam u popravku!

Članak o temi: Mi radimo samonivelirajući prozirni pod

Čitaj više