Prekrivači i zavjese za spavaću sobu: odabir materijala, krojenje

Anonim

Plaids, prekrivači i zavjese su pravi ukras modernog doma ili apartmana. Naravno, možete ih kupiti u trgovini ili naručiti u tvrtki, gdje će se tkanina vrlo brzo ušivati, ali je mnogo zanimljivije da bi stvari za spavaću sobu, koja će nositi harmoniju i udobnost. Uobrijate ušivene jednostavne zavjese u kuhinji ili monochon deka za krevet su uvijek od posebne važnosti, jer se osobni rad ulože u objekte.

Prekrivači i zavjese za spavaću sobu: odabir materijala, krojenje

U spavaćoj sobi provodimo trećinu svog života, na ovim zavjesama i pokrivačima, koji su zavojni vlastitim rukama, kao ništa drugo, dat će joj utjehu i mir.

Glavna stvar nije razbiti sklad funkcionalnog i estetskog prostora.

Uobičajena pogreška kada se planira proizvoditi zavjese, kauk ili prekrivač za krevet, kauč, je pogrešan izbor materijala. Nemojte u prvom iskustvu šivanja, stjecanje pretjerano skupe tkanine. Prilikom odabira materijala, morate obratiti pozornost na njegovu teksturu i boju. Vrlo svijetlo preparat na kauču ili krevetu izgleda, naravno, je spektakularan. Možete odabrati odabrati zavjese. No, spavaća soba je još uvijek dnevni boravak, njezina udobnost će se lako razbiti nepotrebno zasićena, privlačna.

Prekrivači i zavjese za spavaću sobu: odabir materijala, krojenje

Prilično popularan za spavaću sobu je patchwork deka, lako se šivati.

Za krevet ili kauč potrebno je odabrati materijale koji uzrokuju ugodne taktilne senzacije koji su postavljeni na opuštanje. Za hladnu sezonu, tkanine koje sadrže vunu najbolje odgovaraju. Od njih, moguće je šivati ​​ne samo pokrivače, već i kariran, deka. Tkanina, koja uključuje pamuk, smatra se optimalnom opcijom za ljetni period. Uopće nije potrebno pokriti i zavjese su izrađene od identičnih materijala. Zavjese to čine sami, kao i prekrivač, mogu se šivati ​​od baršuna, satena ili od jeftinog tkanine, okupiti se od fragmenata patchwork, glavna stvar je da se kombiniraju s crtežom na pozadini, namještaju i zajedničkom stilu kuće.

Članak o temi: Što je potrebno staviti u rupu prilikom slijetanja rajčica (video)

Modni interijer nije zaobišao zavjese i prekrivene. Patchwork šivanje je jedno od najpopularnijih rješenja za interijer. Klasične tople boje tkanina uvijek su na vrhu modernog vala. Već nekoliko godina, pogodi za unutarnje uređenje su zavjese iz Organe. Kako se kombiniraju, na primjer, sa satenskim materijalom pokriveni? Ne samo u boji. Zavjese iz organe su posebno moderne za ukrašavanje cvjetnih ukrasnih elemenata, a oni su vrlo jednostavni od satenskih tkanina.

Nabavite vijence i isječke

Prekrivači i zavjese za spavaću sobu: odabir materijala, krojenje

Tkanina za zavjese firmvera moraju se uzeti s rezervom sa svih strana.

Prije nego što počnete šivati ​​zavjesu, potrebno je kupiti strehe i isječke uz tkivo. Eaves optimalno postavljen za kupnju materijala na zavjesama. Koliko će isječci trebati za jedan kanal? Koliko god se rojevi - polukruti prekriveni naborima tkanine. Nakon instalacije vijenca na njega, isječci su odmah i pričvršćeni. Zatim se uzima centimetar, duljina njih se mijenja od njih na pod - ovim podacima postat će osnova za izračunavanje duljine tkiva. Ako dodate polumjer na ovu znamenku, dobit će se potrebna duljina materijala za zavjese.

Na tkanini, iz kojeg je odlučeno zašiti fotoaparat, s centimetrom, plitko ili sapun se primjenjuje obrezivanje, prema kojem je materijal odrezan. Rubovi tkanine moraju odmah obraditi. Da biste riješili ovaj zadatak, postoje dva načina: s šivanjem i bez njega. Možete brzo nagnuti rub tkanine brzo, ali ako nije, morat ćete duže raditi. Za prvu obradu rubova materijala, željezo će morati odrediti nabore za šivanje izlaganjem tkanine nekoliko puta. Da bi se olakšalo šivanje, bolje je koristiti igle, konsolidiranje s njima. Udaljenost između igala treba biti približno ista.

Druga verzija rješenja je mnogo lakše i praktičnije: obraditi rubove zavjesa pomoću posebne ljepljive trake. Može se kupiti u bilo kojoj trgovini šivaći. Vrpca se izreže na trake, razmijenite rubove budućih zavjesa, a zatim njihovu obradu.

Članak o temi: Pozadine i dekorativne ploče: Završavanje i kombinacija u unutrašnjosti

Prekrivači i zavjese za spavaću sobu: odabir materijala, krojenje

Šive zavjese su najlakše od završetka rezanja.

U proizvodnji zavjesa, bilo koji od načina mora se uzeti u obzir za nekoliko važnijih trenutaka. Prvi i glavni - ne zaboravite napustiti opskrbu tkanina sa svih strana: u širini - do 15 cm, u dužini - do 30 cm. Drugi je nikada ne žuriti za rezanje tkanine. Treće - bolje je napraviti mjerenja nekoliko puta nego napraviti pogrešku u pozivu.

Da bi bilo lakše napraviti lijep, pa čak i šav na tkanini, njegov rub početni šav mora se čuvati na vidiku. Vrlo stilski izgleda zavjese za spavaću sobu s fiksnim zavjesama. Najlakši način je izvođenje hvataljke za zavjese iz iste tkanine kao i glavni proizvod. Prilagođavanje zavjesa je zanimljiv, kreativan proces, ali još uvijek je bolje da ga pokrene s najjednostavnijim modelima, ne vole veliki broj draperija, ograničenih s dva hvataljka.

U bilo koje doba godine

Prekrivači i zavjese za spavaću sobu: odabir materijala, krojenje

Privremeno popraviti šivaće elemente, prikladno je koristiti igle.

Spavaće sobe i zavjese za spavaću sobu mogu pretvoriti prostor čak i najpoznatiju sobu. Prije nego što počnete šivati ​​prekrivač za spavaću sobu, potrebno je odrediti kako će biti. Uz sve raznolikosti modela, u pravilu postoje tri sorte: jednostavno, s ruffles, kompleksnim. Šivati ​​prekrivač prve vrste je jednostavnije, jer je izrađen od jednog komada tkanine. Za završetak, koristi se za pletenicu ili resice, a izolirano je izolacijom. Kako šivati ​​poklopce s valjanjem? Napravite jednostavan model je malo teže, pokušao joj je tkanina. Za šivanje prekrivač za spavaću sobu u romantičnom stilu, dovoljno je napraviti nekoliko takvih ruffs, a ekskluzivni objekt interijera je spreman.

Kako šivati ​​pokriva najjednostavniji pogled?

Da biste izračunali tkivo, morate zapamtiti jednostavno pravilo: prekrivač treba zatvoriti krevet ili kauč sa svih strana.

Rubovi tkanine su obrađeni, a stvar je spremna. Većina novak obrtnika ima izvrsne proširene prekrivače za spavaće sobe, koje u bilo kojem unutarnjem izgledu izglede. Ako je potrebno šivati ​​prekrivač pluća i toplo u isto vrijeme, ovjerena je optimalna opcija.

Članak o toj temi: Fungalizirana izolacija za zidove - Kako odabrati prikladan i montirati?

Osim tkanine, škare, niti, iglice, centimetri i šivaći strojevi trebat će sintetike. Prekrivač je šivanje na stranama, Sintepon se nalazi unutar njega. Sljedeća faza rada: iz unutrašnjosti kaputa s ručnim šavovima su zakazane linije, onda su zatim bljeskali šivaći strojem ili rukama. Ova aktivnost će potrajati više vremena od početnika majstora, ali rezultat je izvorna stvar, pogotovo ako se šavovi formiraju zamršeni uzorak, njegove skice se primjenjuju iz unutar pokrivača s kredom ili sapunom.

Zadatak je nešto kompliciraniji

Ako ste pokušali šivati ​​prvog prekrivača, malo zablude u izračunima i ispostavilo se da je scattout - to nije bio problem. Popraviti pogrešku pomoći će ruffs. Mogu se ušivati ​​sa svih četiri strane ili od dva, napraviti iz iste tkanine ili pokupiti kontrastnu boju i tekstura materijala. Ruffles jednostavno šivati, usmjeravajući tkaninu ručno, a zatim zašijte na glavni dio prekrivača. Junction gdje je pričvršćena na padu može biti skrivena ispod trake ili pletenice.

Na pitanje o tome kako šivati ​​poklopce od poklopca, postoji vrlo jednostavan odgovor: najprije napravite predloške, a zatim nastavite na šivanje u skladu s njima komadići tkanine - ručno ili na šivaćem stroju. Vještine za prelazak jednostavne deke ili onu koja je ukrašena ruffling će doći u ruci ovdje. Purla strana patchwork je, u pravilu, čvrsti komad materijala. Da, a takvi se pokrivači često razdvajaju ruffles.

Čitaj više