Kako zatvoriti praznine na podu između ploča: drvena miješalica, lovišta rupa iz miševa, shaw šavova šperploča

Anonim

Kako zatvoriti praznine na podu između ploča: drvena miješalica, lovišta rupa iz miševa, shaw šavova šperploča

Da bi zatvorili pukotine u podu između ploča, postoji mnogo opcija, potrebno je proučiti ih i odabrati najprikladniju kuću je najokupinija i moderna konstrukcija za stanovanje. Ugodan je u njemu, udoban, međutim, postoji niz problema s kojima se suočavaju vlasnici ove zgrade, na primjer, jaz u genitalnim drvenim podovima.

Korisno je znati: što zatvoriti praznine u drvenom podu

Sloti se mogu pojaviti zbog sušenja stabla. Stablo se suši 10 godina. Drvene deformacije su moguće u offseasonovom vremenu. Zimi, drveni drveni, a ljeti suši i smanjuje se u veličini. Vizualno, to neće pronaći, međutim, u mikrometru, ispod mikroskopa, možete vidjeti kako se mijenja vlakna na stablu.

Više razloga:

  1. Pogrešna naselja graditelja ili netočna ugradnja podova.
  2. Neispravno pripremljeno drvo za rad - niske kvalitete boje i lakovi.
  3. Loša ventilacija.
  4. Nedovoljna.
  5. Izgled miševa i termita.

Kako zatvoriti praznine na podu između ploča: drvena miješalica, lovišta rupa iz miševa, shaw šavova šperploča

Vlastitu pripremu blještava praznina na podu je vrlo ekonomična metoda, ali to nije estetski ugodno i koristi se uglavnom u starom smještaju ili u zemlji

Svi slotovi, ovisno o veličini i lokalizaciji, eliminiraju se, potrebno je samo odabrati pravo rješenje. Postoje mnoge metode za uklanjanje praznina u drvenom katu. Punjenje utora do 15 cm se proizvodi brtvilo. U ovom slučaju, brtvilo može koristiti 2 vrste, to je silikonski ili akrilni brtvilo na stablu. Posebni brtvila drva variraju u boji, što omogućuje eliminiranje zglobova, a utore kao što je moguće neprimjetne.

Brtvila imaju brojne prednosti: otpornost na vlagu, povoljnu potrošnju u procesu brtvljenja proreza i dugog iskorištavanja nakon uklanjanja defekata na podu.

Ispunite prazninu može biti ploča na drvu. Izbor može pasti na akril playet, na temelju otapala, na temelju nafte ili polimera, na temelju vode. Ne možete samo šok i rupe, već i nepravilnosti na šperploča ili drveću, kao i pukotine. Možete zatvoriti montažnu pjenu kolijevke. Međutim, potrebno je eliminirati utore iznimno uredno bez prskanja pjene. Možete ukloniti dodatnu pjenu tek nakon što se zamrzne.

Članak o toj temi: 30 načina za ukrašavanje zidova u kući: jednostavne ideje za ugodan dekor apartmana (38 fotografija)

Blizu praznine i paste poliestera. Mogu postojati i jedna i dvije komponentne opcije. Pogodno za brtvljenje praznine i šavova do 5 cm. Brtvene praznine s djevojkama, kao što su tračnice, paket s bojama, staklenim kockanjem, fugiranjem od upozorenja i papira, piljevine i vlastite pripreme SHTClota, također je relevantna.

Visokokvalitetni zatvori u drvenom podu

Bez obzira na veličinu jaza između ploča u podu ili na podu, prije nego što se eliminira, potrebno je napraviti suho i mokro čišćenje, čisti od prašine i ukloniti prorez scenu, osušimo.

Mogućnosti razdvajanja:

  1. Ako se razmak na drvenom podu ima dimenzije do 1 cm, onda se može usitnuti pomoću kabelskog svežnja, fugiranje ili ulijte brtvilo.
  2. Ako je od 1 cm do 3 cm, poseban kit će se dobro uklopiti.
  3. Ako su praznine vrlo velike, tada se montažna pjena, klinovi ili tračnice dobro uklapaju.

Kako zatvoriti praznine na podu između ploča: drvena miješalica, lovišta rupa iz miševa, shaw šavova šperploča

Najčešći brtvljenje velikih praznina u drvenom katu - montažna pjena

Područje izvršenih operacija, pod je bolje zatvoriti šperploče, čiji se zglobovi obrađuju i poravnavaju s SHP-om. Male praznine ili zglobovi mogu se podići u kuhanom ljepilo i piljevina.

Sasenici su odabrani u finoj frakciji, izlivenu kipuću vodu i miješa se u homogenu masu.

Nakon što se otopina s piljenjem ohladi, doda se PVA ljepilo i lopatica se primjenjuje na lokalizaciju jaza pročišćenog od prljavštine i prašine. Nakon što je površina zapečaćenog jaza pušila na razinu poda, mora se ostaviti nekoliko dana tako da se smjesa uze i osuši. Nakon što je sve suho, nepravilnosti treba liječiti abrazivom i primjenjivati ​​na zaštitu od požara, ali tek tada odabrane boje i lakovi.

Morate znati: što zatvoriti rupu od miševa

U ruralnim područjima i u urbanim područjima postoje miševi. Ako u kućama ima bilo kakvih mjesta, a zatim miševi s lakoćom mogu prodrijeti u stambene prostore, ne samo da će nanositi ljudsko zdravlje, jer su nositelji leptospeloze, toxocaroz, streptobacize i mnoge druge koji mogu dovesti do smrti, ali i naštetiti Soba, njegova završna obrada može prodrijeti u hranu.

Članak o temi: Temperatura vode na toplom podu: što bi trebalo biti

Kako zatvoriti praznine na podu između ploča: drvena miješalica, lovišta rupa iz miševa, shaw šavova šperploča

Rupa iz miševa tako da ne dobiju novi prolaz u drvenom katu, možete se zatvoriti s betonskom rješenjem, tamo pre-stavite metalne čipove.

Najviše dokazane opcije za dovođenje rupa u zid od miševa, to je:

  • Staklena stakla
  • Ukidanje defekta s cementom;
  • Također dobro pomaže u montažnoj pjeni, miševi ga ne grizu i čvrsto zatvaraju rupu.

Sovjeti stručnjaka se svede na razbijeno staklo koje se stavlja u rupe miševa.

Kako i što zatvoriti šavove između šperploča na podu

Na otvorenom obloge šperploča često možete pronaći šavove i zglobove koji moraju biti eliminirani. Potrebno je znati da je najvažnija stvar u izboru kita elastičnost, budući da se šperploča sastoji od furnira od drva, a stablo je podvrgnuto sezonskim deformacijama. Tijekom vremena, šperploča se suši, a zglobovi postaju vidljiviji. Također vrijedi Maladberry odabrati boju stabla, kao i posebnu, to jest, za drveni materijal.

Za brtvljenje šavova, korišteno:

  • Akrilna mržnja;
  • Elastični brtvilo;
  • Termoklay;
  • Piljevina s PVA i žbukom;
  • Epoksidno ljepilo.

Kako zatvoriti praznine na podu između ploča: drvena miješalica, lovišta rupa iz miševa, shaw šavova šperploča

Da biste zatvorili šavove između šperploča na podu, potrebno je pokupiti precizno za drvene podove, jer drugi neće jednostavno ne podnijeti teret

Važno je s obzirom na to da bi iverica, šperploča trebala biti dobro fiksirana, tako da ne ide i ne vibrirati, a zatim odabrani kit (kit za drvene podove) neće ispucati i čvrsto držati, zatvarajući jaz.

Ova djela su također učinjena za šperploča, koja se povećava za linoleum.

Također bi trebalo iscrpiti s kitom ili boljim od silikonskog brtvila, udubljenja u šperploča i svim zglobovima, pukotinama. Phanneur je potrebno pokriti antiseptik. Prije polaganja linoleum, morate obratiti pozornost na ravnost šperploča i njegovu čistoću.

Vrste plastičnih prašaka iz ploča

Do danas postoji prilično širok izbor ploča na drvu. Prije odabira SHP-a možete odlučiti o cijeni, području aplikacije, vrstu i brand.

Članak na temu: Izrađujemo tablicu s mozaika vlastitim rukama

Kako zatvoriti praznine na podu između ploča: drvena miješalica, lovišta rupa iz miševa, shaw šavova šperploča

Elastični pljuvački za pod ne zahtijeva pažljivu pripremu površine, lako se primjenjuje i pokrivena drugim bojama i shtaka

SHTLIGES su podijeljeni u vrste:

  1. Polimerni kit, koji je napravljen na vodenoj osnovi, stoga ne označava kemikalije u atmosferu. Brzo se suši dovoljno brzo i ne ispušta.
  2. Naftna ploča na bazi vode, krede i ulja. To je jedan od najpouzdanijih, međutim, nakon obrade prorez, potrebno je puno vremena za njegovo potpuno sušenje.
  3. Akrilni kit je ekološki i nezapaljiv, što je vrlo važno za drvo.
  4. Užeta na bazi otapala idealan je za parket, međutim, to nije najučinkomičnija mogućnost.
  5. Elastična shtclowing, koja je idealna za "plutajuće" praznine i spojeve. Savršeno drži oblik, ima dobru adheziju s površinom.
  6. Pigmentirano na drvenoj šumi na stablu, to jest, različite boje (bijele breze, boja krpeljnog crvenog stabla, boje Wenge-Dark hrasta, boje bukovog hrasta). Potrebno je uzeti u obzir da se često boja ne podudara s navedenim na pakiranju, potrebno je zahtijevati demonstraciju proizvoda ili postolja s kitom.
  7. Plusclung za drvene podove, koji se koristi za glatke nepravilnosti, raznih nedostataka i pukotina.

Glavni brandovi proizvođača SHP-a mogu, to je Dulux, parada, semin, Varathane, Axton, Neomid, Forwood, Rainbow, Tytan, odabir gospodar. Ne smijemo zaboraviti da se shtialakes razlikuju u glavnim vrstama: završiti, poravnavanje, popunjavanje, univerzalno, brtvljenje. Puty se primjenjuje lopaticom odabrane veličine, deprimirajući ga duboko u jaz. Nakon što se SHP može osušiti, potrebno je poravnati površinu pomoću abrazivnog sredstva za drvo.

Kako zatvoriti praznine u drvenom katu (video)

Kada se pojavile praznine, to nije bila nevolja, svaki razmak može biti usitnjen vlastitim rukama, a drveni pod je lako točan i popravak.

Čitaj više