Značajke laserskog rezanja šperploča

Anonim

Moderne metode za obradu šperploča i drva omogućuju vam stvaranje ekskluzivnih struktura koje utječu na vašu ljepotu i originalnost. Laserski rezanje šperploča otvorilo je mogućnost izrade vrlo složenih dizajnerskih proizvoda. To mogu biti razne rešetke za ukrašavanje prozora otvora, vrata, umetke u fasadama namještaja, elementi suspendiranih stropova, unutarnjih pregrada. Takvi proizvodi od šperploča će se uskladiti i kod kuće iu unutrašnjosti hotela, restorana, barova, trgovina, klubova.

Značajke laserskog rezanja šperploča

Laserski rezanje šperploče različitih pasmina drva razlikuje se među sobom na temperaturi grede i stupnjeva ribnjaka.

Značajke tretmana laserskih šperploča

Rezanje šperploča s laserom odnosi se na najnaprednije metode za obradu materijala. Za razliku od tradicionalnog rezanja s ručnim ili električnim slasticom, laserski rezanje šperploča omogućuje vam da postignete minimalnu potrošnju materijala, izvedite najsloženije oblike i uzorke, pojedinosti nakita. To je postalo moguće zbog vrlo male debljine laserske zrake, koji je režanj milimetra, kao i pomoću alatnih strojeva s kontrolom računalnog softvera.

Prednosti obrade šperploča s laserom:

Značajke laserskog rezanja šperploča

Prednosti tretmana šperploča s laserom: rubovi reza dobivaju se vrlo uredan i glatki, nema potrebe za posebnim fizičkim naporima.

  1. Visoka energetska zraka pokazuje na površinu, provodeći beskontaktnu obradu. Zbog snažnog povećanja temperature na mjestu kontakta drva i grede, materijal isparava, kao rezultat kojih je šav od 0,01 mm širine.
  2. Rubovi reza je vrlo uredan, što je vrlo važno za rezanje otvorenih detalja i graviranje. Kroz izloženost visoke temperature rubu rezova, ona se okreće malo tamnije.
  3. Kako bi se smanjio Feel, nije potrebno napraviti fizičke napore.
  4. Možete izvesti apsolutno bilo koji crtež ili graviranje - za to je dovoljno da imaju digitalnu sliku skicu.
  5. Kvaliteta laserskog rezanja ovisi o tome koje je drvo izrađeno od šperploča. U pravilu, desenirani materijal iz crnogoričnog drva najbolje je rezati.

Članak o toj temi: Ugradnja stakla u snimlje

Uz pomoć laserskog rezanja možete izvesti:

  • smanjenje svih vrsta praznina različitih veličina iz lima;
  • suvenir i darovi;
  • elementi ukrašavanja fasada i interijera;
  • prezentacija i promotivni materijali;
  • Različite uzorke i uzorke.

Oprema za tretman šperploče s laserom

Laserska rezanje se izvodi pomoću posebnih strojeva za kontrolu stroja, u dizajnu koji se koriste plinski laseri.

Značajke laserskog rezanja šperploča

Sheme za hranjenje pomoćnog plina na lasersko područje rezanja.

Osoba zapravo ne sudjeluje u obradi - potpuno je automatizirana. Sve što trebate učiniti je kopirati odabrani uzorak na memorijsku karticu, instalirajte ga u jedinicu za upravljanje strojem i pričekajte dok uređaj ne izreži određene konture. Ovaj postupak se izvodi vrlo brzo i ne-prikrast.

Kako bi se poboljšala kvaliteta drvenih listova, mogu se koristiti, osim strojeva, rashladni i sustavi za pušenje. Shillers se koriste za dodatno ohladiti tikvice s plinom. Sastoje se od vodene pumpe i rashladnog sredstva (froon), koji ne dopušta zagrijavanje vode koje cirkuliraju u hlače. Sustavi povlačenja i puhanja pomoći će ukloniti proizvode za izgaranje i naknadno hlađenje od praznine. Time se smanjuje stupanj punjenja (zamračenje) ruba rezanja.

Domaći strojevi s kojima se može izvesti laserski rezanje šperploča, neučinkovito. Napravljene u rukotvorinama, ne mogu osigurati potrebnu lasersku snagu, visoko kvalitetno hlađenje i snagu, idealnu mehaničku montažu svih elemenata stroja.

Laserski rezanje šperploča pruža maksimalnu preciznost početnog uzorka. Elegantni dijelovi iz šperploča mogu ukrasiti čak i vrlo jednostavan interijer, dajući mu nijansu romantičnosti i sofisticiranosti. Ako je potrebno, mogu se koristiti za skrivanje nedostataka, grijaćih radijatora ili drugih inženjerskih komunikacija. Ovisno o uzorku rezanja, takve rešetke mogu biti gotovo neprozirni, što ne ometa visokokvalitetno grijanje i ventilaciju prostora.

Članak na temu: Savjeti za odabir ljepila otpornog na toplinu za okrenutim kaminom

Čitaj više