Što ako kupaonica teče cijev?

Anonim

Do danas je problem cijevi cijevi u kupaonici jedan od najčešćih u svakodnevnom životu.

Što ako kupaonica teče cijev?

Dijagram ožičenja cijevi u kupaonici.

Ovisno o tome kakve cijevi imate (plastika ili metalik), postoji nekoliko mogućnosti za njihov popravak vlastitim rukama.

Početne mjere za hitne slučajeve

Obično cijevi, osobito plastika, sami ne dolaze u stanje neslaganja. Ne pucaju, ne trune i ne ispucaju. Međutim, ako ih stavite na vrlo dugo ili instalacija je napravljena loše, oni se mogu početi sustavno pojavljuju. Najbolja opcija, naravno, bit će zamjena cijevi i ožičenje uz njega. Ali to nije za sve u džep, a nećeš to odmah natjerati. I zaustaviti protok će se i dalje morati zaustaviti. Razmotrite prve radnje s ovim problemom.

Prvo morate potpuno blokirati vodeni ventil. Ako živite u staroj Hruščovom koji je sada vrlo rijedak fenomen, morat ćete preklapati vodu u cijeloj kući. Tipično, ventili su u ovom slučaju u podrumu, i jednostavno ga ne pokupite, nego poplaviti susjede za to vrijeme je sasvim moguće imati vremena. Vrlo je dobro da sada gotovo svi apartmani imaju vlastite ventile koji su lako zatvoreni.

Što ako kupaonica teče cijev?

Shema polaganja unutarnje kanalizacije.

Potrebno je jednostavno blokirati hladnu vodu i vruću, za svaki slučaj. I morate to učiniti što je brže moguće. Zato je toliko važno da je pristup ventilima uvijek slobodan. A ako ste već razmišljali o promjeni cijevi, pazite na ventile kako biste bili instalirani u WC u blizini WC-a. Uvijek će im pružiti jednostavan i brz pristup.

Ako ste blokirali ventile i voda prestala teče, to je dobar znak. Dakle, cijev je oštećena na ventil. Sada ostaje samo da nazove vodovod i prenosi rješenje na problem u njegovim iskusnim rukama.

Ali postoje takve slučajeve kada cijev teče ispod kupaonice na mjestu gdje se preklapanje ventila ne može dati nikakve rezultate. Jasan znak: voda nastavlja teći čak i nakon preklapanja. U ovom slučaju, morate odmah izazvati hitnu službu! U međuvremenu, čekat ćete joj dolazak, morate staviti bilo koji spremnik ispod curenja tako da sve vode ide na nju.

Članak o temi: Trelev u unutrašnjosti: Vintage i moderno

Druga mogućnost je privremeno udaranje curenja vode tako što je kolica cijev s krpom. Ali spremnik će još uvijek morati zamjenjivati. Još uvijek možete uzeti cijev s viskima što je moguće bliže. I tako da tkanina ili traka drže pouzdanije, možete posuti malo stolne soli na namotu. Sve cijevi za mulja koje se formiraju ispod kupaonice trebaju obrisati krpe kako ne bi poplavili svoje susjede i ne stvaraju još više problema.

Privremena eliminacija slabih skokova vlastitim rukama

To se događa kada razlog curenja cijevi u kupaonici nije tako strašna i ozbiljna, tako da ne postoji posebna potreba za promjenom cijevi. Tada možete pokušati eliminirati problem s vlastitim. Za to postoje dva rješenja: hladno zavarivanje ili zavoj.

Opcija jedno - hladno zavarivanje

Što ako kupaonica teče cijev?

Shema cijevi hladnog zavarivanja.

Sada postoji vrlo korisna tvar u svakodnevnom životu, koja se naziva hladno zavarivanje. Takvo zavarivanje bez primjene posebnih napora i vještina može vrlo pouzdano materijale spojke, kao što su metal, staklo, plastika, drvo i drugi. Hladno zavarivanje je savršeno prikladno u slučaju kada cijev teče ispod kupanje nije mnogo, već je samo izblijedjela.

Prije obavljanja takvog zavarivanja, kaputujte vodu i stavite ruke gumenih rukavica. Onda očistite mjesto oštećenja cijevi, čime se oslobađa od prašine i prljavštine. Pogledajte cijev suho i odmašćivanje pažljivo površinu acetonom ili alkoholom. Nakon toga, dobiti zavarivanje (takozvani udarci) iz pakiranja i pritisnite mjesto deformacije cijevi kao jače. Najbolje od svega, ako to čovjek radi. Otprilike 20 minuta, zavarivanje će zgrabiti i površina će biti obnovljena. Malo ćete čekati samo s bojom.

Opcija Druga - stezaljke i zavoja

Još jedan jednako dobar način za iskorjenjivanje problema curenja vlastitim rukama je stezaljka ili zavoj. Klampion se koristi kada je potrebno neko vrijeme za preklapanje curenja vode u cijevi (obično nekoliko dana). Zavoj se koristi u istim slučajevima, kao i kada kondenzat stalno ide na cijevi.

Da biste popravili cijev uz pomoć stezaljke, trebat će vam obična metalna stezaljka, koja može biti jeftina kupiti na tržištu ili u bilo kojoj gospodarskoj trgovini, te komad gume koja će poslužiti kao brtva. Štoviše, komad gume treba biti oko 2 puta više oštećenog prostora. Ako se problem treba hitno riješiti, umjesto spojnice možete koristiti uobičajenu žicu. Ispusna voda. Očistite mjesto oštećenja cijevi i obrišite suhom. Nakon toga, čvrsto pritisnite gumu na oštećeno mjesto i popravite ga što je više moguće spojljivim ili žicom.

Članak na temu: fazni ugradnja akrilne kupke to učiniti sami

Što ako kupaonica teče cijev?

Shema montaže metalne stezaljke.

Staviti zavoj na cijev ispod kupaonice, prvo ga morate kupiti. Na prodaju sada postoje mnoge šiške za cijevi. Razmotrite da bi to trebala biti željena veličina i izrađena je od vodonepropusnog materijala. Optimalna opcija je iz stakloplastike. Obično su zavoji odabrani promjerom cijevi. Ali njegova širina treba biti negdje 7 cm više oštećenog prostora. U ovom slučaju, zavoj ima uzdužnu rezu, s kojom se stavlja na cijev.

Prije nego što stavite zavoj, kaput na vodeni ventil, obrišite cijev i, ako je potrebno, pročitajte njegovu površinu. Isporučite cijev i zavoj na unutrašnjosti epoksidnom smolom ili posebnom vodootpornom ljepilom. Pažljivo stavite zavoj na cijev i čvrsto popravite metalnu stezaljku. Ovisno o širini mjesta oštećene na cijevi, možete koristiti umjesto jedne dvije ili čak tri stezaljke. Potrebno je za veću pouzdanost. Za dva dana, kada se ljepilo ili smola potpuno osuše i zgrabite, možete otvoriti ventil i uživati ​​u kupaonici.

Uklanjanje malim defektima lijevanog željeza

Što ako kupaonica teče cijev?

Dijagram kruga od lijevanog željeza cijevi.

Također se događa da je defekt formiran na normalnoj cijevi od lijevanog željeza. I još uvijek ne želite promijeniti jedinu cijev na plastiku ili nemate dovoljno novca za to. Od takve situacije postoji i dobar proizvod. No, to djeluje samo u slučajevima kada je manji defekt formiran na uspona od lijevanog željeza (takozvana mala "fistula"), a voda je samo malo teče ispod kupaonice, bez odbijanja mlaza. Naravno, u ovom slučaju, možete koristiti običnu stezaljku. Ali ako mislite, onda i veliki, ovdje nije ovdje potrebno. Možete eliminirati nedostatak na jednostavniji način, uz pomoć konvencionalnog cementa.

Da biste to učinili, prvo zatvorite vodu i obrišite cijev. Zatim uzmite brusni papir i pažljivo očistite mjesto defekta. Poderana s prašinom i lagano mokri površinu. Uzmite mali zgodan suhi cement i nametnite na mjesto protoka na cijevi. Nakon cementa postaje mokra, nametnuti malo više. Učinite to dok se cement više neće okretati. Zbog činjenice da je cement dobro spojen s metalom, mjesto defekta će potpuno odgoditi i neće teći.

Članak o temi: Bay crijevo za perilicu rublja

Ako je problem ozbiljniji i na cijevi od lijevanog željeza, ne fistulu, već pukotina, onda morate napraviti brtvu iz zavoja i cementa. Alternativni sloj zavoja i cementa, koji je toliko prošao oko tri puta. Tako da učvrstite metal pouzdaniji. Treba napomenuti da eliminacija defekta na metalnoj cijevi u kupaonici uz pomoć cementa zahtijeva da čeka oko tri dana tijekom kojeg će cement zgrabiti. Tek tada možete koristiti usta.

Sljedeći način da se metalna cijev ne nastavi, znači čistiti gumenim kabelskim svežnjem. Trebat će vam medicinski kabelski svežanj ili elastična guma iz biciklističke komore. Tada samo obrišite mjesto curenja ovom pojas i pričvrstite svu žicu. Za veću pouzdanost preporuča se zamotati problematični prostor s zavoj i boje s uljnom bojom. Ali ako cijev teče u vrlo gustoj neposrednoj blizini kupelji, ova metoda nije prikladna.

Poplavljena pod kupaonicom

Što ako kupaonica teče cijev?

Shema sustava za zaštitu propuštanja.

Ako cijev teče ispod kupelji, neposredno između same odvoda i Hušćaka, potrebno je to učiniti. Lagano odvrnite cijev iz odvoda, pre-break vode. Odvijte, pobrinite se da se voda ne spoji u pod, već u spremniku. Nakon toga, dobro očistite cijev četkom za boce. No, optimalna opcija će i dalje koristiti četkicu pranja usisivač, koji se može očistiti i iscrpiti. Zatim uzmite svjetiljku za lemljenje i zagrijete Hussaku od cijevi, a zatim odvod. Radimo to dok ne zaustavi paru. Bit će vjeran znak da se cijela vlaga osuši. Uzimamo brusni papir i dobro čisti sve kako u Hussacu i šljivi.

Nakon toga, temeljito obrišite sve suhom krpom i odmaste aceton. Na dnu oko Hussaka i na samoj cijevi s rezervom primjenjujemo kupljeni prije silikon. Zatim primjenjujemo Hussak na dno kupke, vjetar sve to s srpnom mrežom. Ne zaboravite svaki novi sloj da ponovno propustite silikon. Tada je sve ovaj slučaj čvrsto uključen na vrh konstrukcijskog polietilena. Nakon što je završio posao, potrebno je čekati 48 sati dok se silikon ne osuši i zgrabi polietilenom, a zatim možete koristiti kupaonicu. Ako je sve učinjeno ispravno, takav "dizajn" trajat će vas najmanje 5 godina.

Čitaj više