Glavni razlozi za zamjenu spremnika u mikseru

Anonim

Bez obzira na privatnu kuću ili u apartmanu živite, svakako možete definitivno nazvati one sustave i pojedinačne elemente koji zahtijevaju stalnu kontrolu i zamjenu mnogo češće nego svi ostali. To je najčešće vodovod sustav. To se odnosi na ne samo tijek vode do kuće ili u stan, već i iscjedak, kanalizacijski sustav. Uostalom, voda je u stalnom pokretu i sposobna je mnogo. To su njegove kvalitete koje utječu na činjenicu da tijekom vremena veliki broj opreme, dijelova i dijelova jedne ili druge opreme dolazi u zapuštenost. Dakle, čak i prije nego što voda uđe u kuću, ona zamagljuje i dijeli unutarnju površinu cijevi, što dovodi do protoka rusnih mikročestica, metala i drugih komponenti u sustavu vodoopskrbe kod kuće i svaki apartman. Ovdje, već, interakciju s mikserom, s dizalicom, s crijevima i drugim komponentama, voda vodi većinu od njih na neprikladno stanje za daljnju uporabu.

Glavni razlozi za zamjenu spremnika u mikseru

Tijekom vremena, mikser bilo kojeg tipa treba popraviti, jer Često koristimo mikser, relativno drugi vodovod u kući.

Slavine s jednom listom i njihov popravak

Danas, većina kupališta, školjaka i drugih vodoinstalatera namijenjenih za ove stavke opremljene su mješačićima s jednim razredom. Došli su još nedavno prisutni u apartmanima, kućama i mnogim vladinim agencijama mješalice s 2 ventila. Namjerali su miješati vruću i hladnu vodu. Da biste to učinili, bilo je potrebno okrenuti jedan puta, a zatim još jedan ventil, nakon čega možete uzeti kadu, operite posuđe ili samo operite i očistite zube.

Članak na temu: Kako napraviti zaslon za bateriju vlastitim rukama

Glavni razlozi za zamjenu spremnika u mikseru

Shema montaže miješalice s jednim opterećenjem.

Sad još jedna stvar: jedan pokret je dovoljno, a voda željene temperature je već izlivena iz dizalice. Ali čak i takva, čini se, savršena stavka ne može zaštititi od habanja. Vrijeme ga ne štedi.

Najosjetljiviji mehanizam za nošenje ovdje je spremnik. Nemoguće je to popraviti, tako da je jedini izlaz iz takve situacije zamijeniti novu.

Kako imate zamjenu u spremniku slavine?

Da biste ispravno držali planirani događaj, morate znati točno što je uređaj za spremnik u mikseru. Postoje 2 njihovih sorti: lopta i keramički uložak.

GROHE MIXER Spremnik za zamjenu.

Prvi je lopta u kojoj se voda miješa. Ova lopta nalazi se unutar miksera i ima 3 rupe. 2 od njih su namijenjeni da se to vodi voda (odnosno, jedan - za tople vode, jedan - za hladno), a treći - da povuče već miješanu tekućinu iz miješalice u sudoperu ili kupelji. Ovaj se spremnik nalazi u rukavu, koji je ojačao u mikseru na gumenim sedlama. Ova lopta je statična, a njegova prilagodba postaje moguća zahvaljujući štapu. Njegova poluga može se kretati u vertikalnom i horizontalnom smjeru.

Što se tiče miješalice s keramičkim uloškom, ovaj proces ovdje ovisi o kretanju keramičkih diskova s ​​rupama (oni su također 3), koji se čvrsto pritisne i, kreću se, oblika kapki koji omogućuju miješanje vode i izlaz iz dizalica.

Zamjena spremnika s vlastitim rukama u mikseru

GROHE CRANES opremljeni su kugle patrone, tako da služe dovoljno dugo, ali prije ili kasnije trenutak će doći kada se morate pribjeći.

No, iako je vrsta uloška u mikseru (opcionalni GROHE), vrlo prva faza u vašem radu će se preklapajući pristup stanu hladne i tople vode.

Glavni razlozi za zamjenu spremnika u mikseru

Prije početka rada potrebno je preklapati vodu.

Članak o temi: fugiranje šavova od gipsana ploča: materijali i tehnike

Ova faza nije manje važna od svih naknadnih, jer je kao rezultat nemarnog odnosa, trebat će vam ne samo da će ukloniti štetu u vašem domu, već i nadoknaditi gubitke koji se primjenjuju na susjede. Nakon zatvaranja dizalice, ponovno provjerite sve dizalice u kupaonici iu kuhinji (otvoreni i zatvoriti ih).

Kako bi se takav proces proveo kao zamjenu u mikseru u GROHE spremnika, trebat će vam sljedeće alate:

  • ključ;
  • Hex ključ;
  • odvijač;
  • ključ horny;
  • kliješta.

Glavni koraci zamjene spremnika u GROHE mikseru

Glavni razlozi za zamjenu spremnika u mikseru

Prvo morate ukloniti utikač, a zatim imate pristup zakretnog vijka koji bi trebao biti odvrnut.

Prvo, potrebno je ukloniti utikač koji označava koja je strana vruća, a iz čega je hladna voda (slično na gumb obojena na pola crvene boje, pola u plavu boju). Na to, najlakše manipulacije su završene. Nakon što je utikač izbrisan, imate pristup rotacijskom vijku koji popravlja štap za mikser. Ovaj vijak može imati potpuno drugačiji oblik (ovisi o modelu miksera, pa čak i iz oslobađanja). Da biste odvrnuli vijak, možda će vam trebati odvijač ili hex (ili Horny). Dalje će vaše postupke ovisiti o tome koliko vam je spremnik služio.

Glavni zadatak je sada ukloniti ručicu mješalice. Da biste to učinili, tijekom normalnog stanja miksera ima dovoljno 2-3 okreta vijka s odvijačem ili ključem, a zatim je uklonjena ručka. Ali to se događa s dugoročnim operacijama, mikser korus, koji utječe na stanje njegove poluge. U tom slučaju, to će morati uložiti napor i rastrgati dio miksera koji je naišao. Alternativna opcija može biti pokušaj izbacivanja ručke (poluge) s jakim tlakom vode, ali to je, kao što je već spomenuto, opasno za vas i za susjede.

Članak na temu: Zavjese za Mansard Windows: sorte i instalacijski savjeti

Zatim je dekorativna oraha odvrnuta, nakon čega ostaje samo s odgovarajućim ključem veličine, odvratiti sljedeće za dekorativnu, veliku maticu. Glavna stvar ovdje nije pretjerivanje, jer se miješalica može slomiti. Dakle, spremnik se pojavio prije vas, koji je ostao samo da bi se uklonio i promijenio novu. Mnogi proizvođači (uključujući GROHE) nude specifikaciju za mikser, tako da možete kupiti uložak prije nego što je uklonjen stari. Ako to nije, onda ćete morati ići u trgovinu s rabljenom uloškom kako biste kupili sličan, budući da drugi tip u mikser neće stati.

Ali čak i ako steknete vrlo dobar uložak, to neće biti ključ za dugotrajnu eksploataciju. Ako voda ne odgovara zahtjevima uporabe patrone, zatim vapna i hrđa će opet i opet i opet, što signalizira da je vrijeme za promjenu stavki stavke. Dakle, zamjena u dizalici spremnika je jednako za sve vrste patrone.

Čitaj više