Kako odabrati staklo: preporuke

Anonim

Sada možete pouzdano reći da su plastični prozori s umetnutim dvostrukim prozorima složen dizajn. Osim toga, oni su skupi iu proizvodnji, to znači da su cijene za krajnjeg korisnika također prilično veliki. Dakle, prije naručivanja i stjecanja plastičnog prozora s određenim uređajem, treba pažljivo odabrati da je pogodan za vas u svojim karakteristikama i materijalnim mogućnostima. Kako odabrati staklenu jedinicu za stan - ovo pitanje postavlja svaka osoba koja je odlučila izolirati i zatvoriti otvori prozora njihovog boravka.

Kako odabrati staklo: preporuke

Imajte na umu da staklo nije ispravno nazvano cijeli dizajn moderne plastične eurokona, ali samo prozirno staklo punjenje.

Neke preporuke i značajke

Kako odabrati staklo: preporuke

U pravilu, jednodobni dvostruko stakleni prozori imaju udaljenost između čaša od 12-16 milimetara, ovaj indikator varira od 6 do 16 milimetara.

U pravilu se profesionalci ne preporučuju stječu i koristiti takve dvostruke prozore u stanu, u kojem je udaljenost između naočala instalirana više od 2 cm. Međutim, eksperimentalni način se nalazi previše udaljenosti između naočala smanjuje toplinsku izolaciju cijelog plastičnog prozora.

To znači da će stan biti hladniji, pojavit će se nacrti. Osim toga, velika udaljenost između naočala u dizajnu zahtijeva velike proizvodne pogone u proizvodnji. Prema tome, cijena takvih proizvoda raste razmjerno udaljenosti između naočala. Dakle, takve pakete ne opravdavaju tako visoku cijenu.

Prije nego što odaberete čašu, morate znati njegov koeficijent otpornosti prijenosa topline R.

Norma za plastične prozore izravno s pogledom na ulicu, vrijednost koeficijenta od najmanje 0,45 m2.

Standardni plastični prozori s dvostrukim komorom obično su u skladu s ovim zahtjevom. Čak i neki jednorozni dizajn za plastične prozore ispunjavaju ove zahtjeve.

Članak na toj temi: Odaberite autozu

U pravilu, u konvencionalnim uređajima, debljina stakla mora biti jednaka najmanje 4 mm, a zračni sloj bi trebao biti od 8 do 16 mm.

Nijanse aranžmana. Što se preporučuje pri odabiru

Kako odabrati staklo: preporuke

S velikim prozorima postoje određene poteškoće u instaliranju i održavanju, ali izgledaju mnogo učinkovitije od malih.

Ako su ne-standardni prozori potrebni u vašem apartmanu ili seoskoj kući, potrebno je razmotriti činjenicu da maksimalna visina i širina staklenog paketa u prozoru ne bi trebalo biti više od 3 metra. Maksimalno - 3,2 metra.

Prema tome, za veću snagu, s nestandardnim prozorima potrebno je povećati udaljenost između naočala, takozvani zračni sloj, čak i žrtvovanje topline. Činjenica je da kada koristite velike dizajne s malim zračnim slojem, može doći do deformacije plastičnog prozora. Zbog klimatskih kapi staklene temperature u minimalnom sustavu zračnog sloja može se međusobno povezati, što će dovesti do nepovratne deformacije plastičnog prozora. Čak iu malim proizvodima, udaljenost između naočala igra veliku ulogu.

Kako bi se izbjegli takve ili slične probleme s već instaliranim plastičnim prozorima u stanu, morate privući stručnjake u slučaju. Profesionalci će biti u stanju točnije odrediti koji su stakleni paneri prikladni za vaš boravak. Prilikom izračunavanja, oni uključuju sve: mrazeve, vjetar i mnoge druge čimbenike koji mogu utjecati na plastični prozor.

Kako odabrati staklo: preporuke

Tehnologije umetka za obojeno staklo omogućuju da utjelovljuju najslablja rješenja s očuvanjem svih svojstava uštede energije.

Ako želite instalirati element s obojenim naočalama u otvoru prozora, onda treba zapamtiti da je vitraž instalirano isključivo izvan sličnog uređaja. Dakle, sama prozor mora biti izdržljiviji.

Prije naručivanja i instaliranja plastičnog prozora potrebno je organizirati prirodne ili umjetne puhanje zrakom tako da se ne deformira. Bez odzračivanja, staklo se može srušiti zbog toplinske ekspanzije zraka unutar struktura. Bit će logičnije staviti klima uređaj u takvoj prostoriji s ciljem dvostrukog glaziranja.

Članak o temi: Kako nacrtati električnu shemu na računalu - pregled programa

Kada postavite stakleni stroj s plastičnim prozorom, ostavljajući izravno na ulicu, morate uzeti u obzir temperaturu na ulici. Pri temperaturama ispod od -15 ° C, ugradnja plastičnih prozora je nepoželjna zbog početne deformacije njihove deformacije zbog niskih temperatura. Ako se zimi planira instalirati plastični prozor u sobu, potrebno je smanjiti temperaturnu razliku - da se ohladi unutrašnjost na + 5 - + 10 ° C.

Postojeće klasifikacija stakla

Kako odabrati staklo: preporuke

Što više kamera, na odgovarajući način bit će više buke i toplinske izolacije.

Najčešće, dvostruko stakleni prozori klasificiraju se brojem atraktivnih alata koji su montirani u njima. Glavni na ruskom tržištu su:

  • jednorodna komora (dvije naočale i zračna komora između njih);
  • Dvorodna komora (tri čaše i dvije zračne komore između njih);
  • trobrodna (četiri čaše i tri zračne komore);
  • Četverokutna (pet čaša i četiri zračne komore).

U pravilu, kada označavanje određenih proizvoda, najčešće ukazuju na debljinu, kao i vrstu stakla, širina okvira staklenog prozora, količina provedenih zrakoplova, vrstu plina koji se koristi za popunjavanje komora između prozori.

Za naočale se najčešće koristi sljedeća oznaka:

  • M je uobičajeno prozorsko staklo koje se proizvodi metodom crtanja.
  • F je prozorsko staklo koje se dobiva pomoću metode plovka.
  • K je čaša s krutim obloženim s niskim emisijama, koje se dobiva pomoću on-line tehnologije.
  • I - Staklo, koji ima nisku emisiju, koja se dobiva pomoću off-line tehnologije.
  • S je staklo koje je oslikano u masi.
  • PL - Film za prijenos topline nanosi se na staklo.

Obilježavanje se koristi za plinove koji ispunjavaju ptice. To se događa sljedeće vrste.

Ako se zrak koristi u zračnoj komori, tada se oznaka stavlja u označavanje. Ako je argon, napišite slova ar.

Najčešći pitanja pri odabiru i kupnji dvostrukog glaziranih prozora

Što bi mogla biti udaljenost između naočala?

Prema međunarodnom standardu GOST 24866-99, udaljenost između naočala može varirati od 8 do 36 mm, a debljina samog staklenog paketa kreće se od 14 do 60 mm.

Koje su maksimalne i minimalne veličine sličnih proizvoda?

Isti GOST 24866-99 utvrđuje da maksimalna veličina u širini staklenog paketa ne smije prelaziti 320 cm, a na visini - ne više od 300 cm. Osim toga, maksimalni omjer širine i visine je 5: 1.

Članak o toj temi: Ugradnja infracrvenog (filma) topli seks s vlastitim rukama

Međutim, iz pravila postoje iznimke. Ako stručnjaci smatraju da mogu proizvesti nestandardni plastični prozor s jednim komorom ili dvokomornim paketom, onda se, u pravilu, može se napraviti na proizvodnim linijama biljaka.

Kako mogu ukrasti okvire plastičnog prozora?

Nema ograničenja za korištenje dekorativnih okvira unutar stakla. Jedini uvjet je održavanje udaljenosti između okvira i stakla.

Treba li moždano staklo u dvostrukim staklenim prozorima biti ublažen?

Da, doista, obojene naočale kada se koriste u takvim strukturama treba otvrditi. Koeficijent apsorpcije svjetlosti konvencionalnih naočala ne prelazi 20-25%. Obojene naočale mogu apsorbirati svjetlo u mnogo većim količinama, od 30 do 70%. Stoga bi trebali biti otvrdnuti ili laminirani.

Koju debljinu stakla za stakleni paket smatra normom?

Najbolje je vjerovati u ovo pitanje onima stručnjaka. Profesionalni mjerni mjerni prepuštaju objektu, pažljivo ispitati mjesto gdje je potrebno instalirati plastični prozor i sve vrste nijansi koje mogu igrati bilo kakvu važnu ulogu u radu plastičnog prozora s dvostrukim prozorom.

Koje je značenje uporabe brtvila prilikom instaliranja staklenog paketa?

Kako odabrati staklo: preporuke

Ako se dvostruki barker iskrcava, to će biti vidljivo u podteps kondenzata.

Brtvila osiguravaju nepropusnost prostora za međusobno povezivanje, što omogućuje održavanje zraka ili plina ubrizganih tamo u imunitetu. Kao takva sredstva, poliizobutilen brtvila (takozvani butils) često se koriste u prvom sloju.

Drugi sloj, koji u potpunosti zatvara paket, a ne samo međusobni prostor i daje cjelokupnu čvrstoću strukture, provodi se pomoću polisulfida (tiokola) brtvila. Također, poliuretan ili silikonski brtvila se također mogu primijeniti kao drugi sloj.

Izbor jednog ili drugog paketa nije jednostavan. Stoga, pokretanje gledanje ostakljenja mogućnosti, morate znati o svim prednostima i nedostacima staklenog paketa, standarda i odstupanja od njih.

Čitaj više