Kako naučiti za sami šivati ​​zavjese: kako raditi, uzorci uzoraka

Anonim

Želite li promijeniti stil interijera ili samo ukrasite prozore? Za ove zadatke, zavjese su savršene. A onda se postavlja pitanje: kupite ili ušijte? Ako ih kupite, obiteljski proračun im ne dopušta, pitanje nestaje sama po sebi. A izlaz je sami samo jedan - za zavjese. Sve je zapravo vrlo jednostavno. Da biste sami naučili kako šivati ​​zavjese, ne trebate posebna znanja ili alata. Trebat će vam samo šivaći stroj i želja. Također možete doći u praktičnim uzorcima, mogu se lako naći u svojim omiljenim časopisima ili se smiju sami.

Kako naučiti za sami šivati ​​zavjese: kako raditi, uzorci uzoraka

Uzorak zavjesa mora se izvršiti na temelju veličina vijenca na kojima će se objesiti.

Kako naučiti šivati ​​zavjese, gdje početi? Prije svega, morate odlučiti što želite vidjeti u vašoj transfiguriranoj sobi.

Tražite modele i mjerenja

Dakle, odlučite, šivati ​​zavjese Classic ili Bando, ili možda imate druge preferencije, sve ovisi o vašem ukusu. Odlučite s modelom za izračunavanje fuzijske potrošnje. Odaberite vijenac koji će izgledati bolje u vašoj sobi - zid ili strop. Nakon svega ovoga, možete sigurno početi mjeriti okvir prozora. U smislu veličina streha i bit će uzorak za naše nove zavjese.

Kako naučiti za sami šivati ​​zavjese: kako raditi, uzorci uzoraka

Za brze oznake tkanine, to je prikladnije za korištenje igle.

  • završna pletenica;
  • kosi zaljev;
  • pletenice;
  • Temelj za bandanda;
  • Fliselin;
  • Čičak za ugradnju zavjesa na strehe
  • kabel ili traka;
  • Kuke.

Nećemo navesti sve, postoje mnoge opcije, sve ovisi o tome što model zavjesa ćete šivati.

Dakle, sve što vam je potrebno stečeno, sada možete saznati više, kako naučiti kako šivati ​​zavjese. Počnimo s rezanjem.

Članak o temi: Kako pravilno pokupiti dekor pločice u kupaonici i odvojiti ga?

Rezanje zavjese

Raširite tkaninu na uzorak zarađeni ranije i izrežite sve detalje. Sve se to preporučuje za ravnu i čvrstu površinu, na primjer na kuhinjskom stolu. Ako nema velikog stola, pod je prikladan u dnevnom boravku, ali ni u kojem slučaju ne učinite, bez uklanjanja tepiha s poda.

Zavjese se mogu izvući unutarnje i izvan vanjske tkanine, što je najvažnije, pridržavati se oprezom i ne žure. Pažljivo izrežite svaku stavku. Za praktičnost, pričvrstite tkaninu na uzorak s PIN. Dakle, svi će radovi ići brže, a vjerojatnost onoga što napravite pogreške u procesu rezanja tkanine će se smanjiti.

Prije nego što nastavite raditi s škarama, zaokružite sve elemente uzorka i ne zaboravite uzeti u obzir naknade na šav. Kada se nacrtana cijela tkanina, ponovno provjerite sve, a tek nakon toga hrabro izrezati sve elemente budućih zavjesa.

Proces šivanja zavjesa

Kako naučiti za sami šivati ​​zavjese: kako raditi, uzorci uzoraka

Elementi zavjesa prije nego što je potrebno šivanje, postiže se savršena ravnost šavova.

Prije šivanja zavjesa pomesti sve uzorke uzoraka. Možete, naravno, odmah skrivati, ali s obzirom da nemate iskustva, bolje je početi s pozadinom. Nemojte riskirati. Redoslijed rada je sljedeći:

  1. Škripac 2 elemenata rezača.
  2. Shuffle.
  3. Započnite ih na pisaćem stroju.
  4. Uklonite okosnicu.
  5. Ponovno obnovite elemente.

Ni u kojem slučaju ne zaboravite na oznaku, mora se ukloniti. Ako ga ostavite, s vremenom će definitivno izaći na gotove zavjese. Slažem se, to je malo ugodno, pogotovo ako zbog toga ćemo morati sve razbiti.

Nemojte žuriti kada potaknete stroj, ne trebate nejedne šavove. Tkanina zavjese - materijal je vrlo osjetljiv i lako se pokvari. Jedna netočnost - i svatko će se morati razbiti, ponovno ga ponoviti. Ili jednostavno pokvariti izgled zavjese neravnih šavova.

Različiti elementi zavjesa vrlo su jednostavni za okupljanje, guranjem ih pinovima do zidnog tepiha, ako ih ima.

Za iste svrhe možete koristiti kauč. Dakle, prije konačno zašijte sve detalje zajedno, možete pogledati gotov proizvod i procijeniti kako najbolje učiniti.

Članak o temi: Kako oprati plastične prozore i prozorske klupe kod kuće

Šili smo sve detalje rezanja. To je sve, naše zavjese su spremne. Posljednji korak se prebacuje i osigurava nove zavjese na vijesti.

Čitaj više