Kako napraviti neovisno podizanje za gipsanu ploču za montažni rad

Anonim

Budući da je težina gipsane ploče koja se koristi za stropne završne obrade je gotovo 30 kg, mogu se pojaviti poteškoće s instalacijom takav teški materijal. Da ne bi ponovili ruke i ne kontaktiramo pomoć poznanika, neprofesionalni servis preporučuje se da koristite lift za suhozidom. Takvo podizanje može se kupiti i iznajmiti. Međutim, ako je na kupnji, doodmement uređaja nije označen u proračunu, napravite lift za suhozid učiniti sami. U ovom članku ćemo pogledati što je dizajn takvog mehanizma i kako to učiniti kod kuće.

Opis mehanizma

Lift za montažu suhozida je dizajn koji predstavlja smanjenu privid građevinske dizalice s ravnim vrhom. Za razliku od obične dizalice tereta, gdje je teret suspendiran, opterećenje se stavi na vrh suhozida. Treba imati na umu da težina jednog GLC-a rijetko prelazi 40 kg, stoga ne bi trebala biti učitana podizač podizača, težim više od 45 kg.

Podizanje gipsane ploče se sastoji od nekoliko glavnih dijelova:

  • baza. Baza je, u pravilu, tronožac na kotačima, koji su potrebni za prikladno kretanje dizajna u zatvorenom prostoru;
  • tronožac, uređaj vam omogućuje da promijenite visinu lifta;
  • Podizanje vitla. Ovaj element je pokretačka snaga cijelog dizajna;
  • Stranica za teret je dio lifta gdje je GLC složen. Platforma je metalni okvir pravokutnog oblika s križnom trakom u sredini. Ako želite, ovaj okvir će vjerojatno komplicirati, dodajući promjenu u promjeni širine. Često su ti okviri napravljeni s mogućnošću promjene kuta nagiba, tako da polaganje GLC na dizalu postaje jednostavno i sigurno.

Kako napraviti neovisno podizanje za gipsanu ploču za montažni rad

Crtanje komponenti uređaja za podizanje za GLK

Osim navedenih obveznih dijelova, dizalo može biti opremljen električnim pogonom i posebnom platformom za rad. U načelu, vaša fantazija za nadogradnju uređaja nije ograničena. Glavna stvar je da će takav uređaj kvalitativno provesti podizanje suhozida i njegovo zadržavanje.

Članak na temu: Zamrzivač na balkonu zimi - mogu li staviti

Design uređaj

Kada se GLKL lift uređaj, možete ići na dva načina - napraviti uređaj za određenu sobu ili napraviti više mobilne verzije, zahvaljujući kompaktnosti i modifikatoru, bit će moguće koristiti u zatvorenom prostoru s različitim visokim visinama i različitim vrstama suhozida ,

Kako napraviti neovisno podizanje za gipsanu ploču za montažni rad

Definitivno, stručnjaci preporučuju da napravite drugu verziju uređaja, za koju je potrebno napraviti dizajn s izmjenjivim predmetima. Poželjno je da je trood isključen i presavijen, tronožac je bio izvlačenje, a okvir za teret mogao bi se presaviti u kompaktniji izgled.

Svi ovi dijelovi neće smanjiti funkcionalnost uređaja, a njegov mobilni dizajn omogućit će lift za korištenje dizala na različitim objektima.

Izradu vlastitih ruku

Kako bi napravili uređaj koji povećava suhozid, potrebno je zalihe metalnih dijelova u obliku kotača, cijevi, uglova i okvira. Iz alata trebat će vam stroj za zavarivanje, bugarski, hardver i vitlo.

Počevši s proizvodnjom stativa. U podnožju tronožavanja treba biti tronožac, stoga je potrebno izraditi bazu na temelju podataka širine cijevi koje se koriste pod glavnom osi. Tri "noge" ojačane ramamima zavaruju se na bazu, čiji su krajevi pričvršćeni kotači na šarkama. Šarke moraju rotirati 360 stupnjeva.

Kako napraviti neovisno podizanje za gipsanu ploču za montažni rad

Zatim je instaliran teleskopski stativ, koji se koristi kao okrugla ili kvadratna cijev, čija širina ne smije biti manja od 8 cm. Trožaja treba biti potrebna izdržljiva i jaka. Mora se pamtiti jer će stativ treba biti presavijeni, što znači da se gornji dio promjer cijevi smanjit će, kao posljedica kojih će se smanjiti stabilnost dizajna koji drži list suhozida.

Mehanizam zarobljavanja instaliran je na vrhu tronožaka, zahvaljujući kojem će se platforma za prijevoz promijeniti stupanj nagiba.

Kako napraviti neovisno podizanje za gipsanu ploču za montažni rad

Nakon završetka druge faze možete pokrenuti instalaciju opterećenja. Igralište se vrši ili kao punopravni pravokutni okvir ili u obliku slova "H". U svakom slučaju, dizajn dizajna bi trebao biti sljedeći: na oba kraja horizontalne zrake paralelno jedni drugima dva druga greda su iste duljine. Do sredine ovih greda okomito na njih (ali u istoj ravnini), sigurnosne kopije su zavarene u obliku slova "t". Kao rezultat toga, trebali biste dobiti sličnost dva kuhana križeva koja imaju kratke preklapanje na gornjim krajevima.

Članak o toj temi: krojenje zavjesa za kuhinju s vlastitim rukama: Opcije s uzorcima

Ako odlučite napraviti platformu za GLK u pogledu okvira, zavareni pravokutnik pojedinosti trebaju prijeći snop, što čini dizajn stabilnijim.

Kako napraviti neovisno podizanje za gipsanu ploču za montažni rad

Konačno, je proizveden mehanizam za podizanje. Može biti u obliku kotača s vitlom ili polugom. Praktičnost prvog mehanizma je da se napor primjenjuje manje, međutim, rad s takvim uređajem zahtijeva više vremena. Dizajn na polugu pomaže uštedjeti vrijeme, ali zahtijeva zaposlenika fizičkog napora ne-odvjetnika.

Poluga je pričvršćena izravno na tronožac, a vitla je na gredu za uklanjanje.

Kao što je već spomenuto, jednostavni mehanizmi u obliku vitla i poluge vjerojatno će zamijeniti električni pogon, što će olakšati rad s liftom.

Koji odabrati

Liftovi su stropni "jednokratni", stropni mobilni i univerzalni.

"Jednokratni" uređaji, naravno, stvarno ne koristite ne jednom. Međutim, odlikuju se činjenicom da je dizajn napravljen pod određenom visinom stropa, što uvelike smanjuje mogućnosti i same servisera i samog lika.

Stropni mobilni podizači odgovaraju bilo kakvoj visini stropa i GLC širine. Takav uređaj će služiti svom domaćinu u mnogim objektima, a troškovi njezine proizvodnje brzo će se isplatiti.

Univerzalni liftovi, zahvaljujući mehanizmu za promjenu stupnja nagiba, može se koristiti prilikom instaliranja ploča ploča ne samo na strop, već i na zidovima. Takvo lift je izvrstan pomoćnik u radu dobrog graditelja.

U svakom slučaju, zapamtite: Trošak izrade uređaja mora opravdati vaše ciljeve i izgradnju vještina.

Video "uređaj za podizanje za gipsanu ploču"

Uređaj za podizanje za ploče od gipsa može podići više od osobe i eliminira potrebu za privlačenjem pomoćnika na posao. Kako sami napraviti takav mehanizam, reći će ovaj videozapis.

Čitaj više