Sustav za punjenje goriva s vlastitim rukama

Anonim

Sustav za punjenje goriva s vlastitim rukama

Klima uređaji se sve više distribuiraju, a prema tome se pojavljuju pitanja o njihovom održavanju i održavanju u radnom stanju.

Da bi to radilo ispravno, ponekad je potrebno ponovno napuniti. Često počinje raditi loše samo zbog nedostatka freona u njemu.

Vlasnici klima uređaja često se pitaju je li gorivo sustava moguće, s vlastitim rukama, što su potrebni za to i koliko je freona potrebno kako bi klima uređaj dobro radio.

Mora se reći da čak i ako je klima uređaj instaliran apsolutno ispravno, tijekom vremena, freon će i dalje izvući iz njega, pa je potrebno povremeno napuniti rashladno sredstvo. Ako je klima uređaj postao slabiji da se ohladi zrak, možda nema dovoljno freona u njemu.

Kako popraviti Split System Klima uređaj?

Prije punjenja goriva, klima uređaj mora biti ispravno pripravljen. Ocijedite sustav, može se napraviti dušik ili freon. Ako je rashladno sredstvo u vanjskoj jedinici uređaja, onda će FREON biti najbolja opcija.

Važno je vidjeti kako zapečaćeni sustav, treba stvoriti pritisak i oštećeno područje biti vidljivo u ultraljubičastim zrakama.

Zatim morate napraviti vakuum, tj. Uklonite zrak iz cjevovoda. Nakon toga možete početi punjenje freona, ali važno je ispravno izračunati potreban iznos.

Postoje tri načina za punjenje klima uređaja. Možete napuniti težinom, pritiskom ili uz pomoć gledanja stakla. Ako nadopunjavanje goriva dolazi pomoću mase mase, tada je freon izoliran, potrebno je i usisavanje konture.

Balon se teži na posebnim vagama kako bi provjerio koliko hlađenja ostaje, a zatim ide na željenu razinu. Ako želite napraviti pritisak goriva, onda trebate znati podatke o tome, oni su označeni proizvođačem proizvođača u putovnici klima uređaja, također će vam trebati kolekcionar mjerača, cilindar se isporučuje na sustav u kojem Rashladno sredstvo je.

Članak o toj temi: Kako instalirati valjane zavjese i sjenila na prozor - 3 učinkovit način

Gorivo poželjno u malim dijelovima. Nakon primitka svakog dijela potrebno je usporediti svjedočanstvo o mjerači tlaka i podataka u putovnici. Ako se podudaraju, može se dovršiti punjenje goriva.

Može se provesti uz pomoć gledanja stakla, može se promatrati za freon s njom. Ako u uređaju postoje mjehurići, treba ga hraniti i učiniti sve dok ne nestanu.

Protok tekućine mora biti ujednačen. Da ne bi bili višak freona, potrebno je napuniti ga s dijelovima.

Nakon završetka goriva, morate provjeriti uređaj za nepropusnost, za to, uključite ga na minimalni način hlađenja, otvorite i dizalice i pričekajte 15 minuta. Ako se slavine počnu smrznuti, onda freon nije dovoljan ako se ne dogodi, sve je u redu.

Sada kupiti Split sustav je vrlo jednostavan, dok je važno znati da postoji nekoliko vrsta freona. Potrebno je razumjeti njihove razlike i znati koja je bolja.

  • FREON R- 22 je korišten u prvim klima uređajima, nije skupo, sada se mogu ispuniti gotovo bilo kojim klima uređajem, ali negativno utječe na količinu ozona u atmosferi.
  • R410A freon za ozonski omotač je siguran, povećat će performanse uređaja.
  • U freonu R407C postoje rashladnici tri vrste, sigurno je za ozonski sloj, obično se koristi u industrijskim splitskim sustavima.

Međutim, ako postoji curenje, tada će se svjetlosne komponente najprije nestati iz njega, što znači da će se uređaj trebati popuniti u potpunosti, to će biti djelomično nemoguće, to jest, rashladno sredstvo mora biti uklonjena i ponovno hranjena.

Sustav za punjenje goriva s vlastitim rukama

Ako pažljivo slijedite klima uređaj, pogledajte da u njemu nema dovoljno freona, svijetli pokazatelj toga je mraz luke uređaja ili njegovih cijevi.

Ako ste vidjeli znakove, znate kako napraviti punjenje goriva i imati potrebnu opremu, možete početi hlađenjem. Tlak u različitim klima uređajima je različit, mnogi faktori utječu na nju, to je važno uličnu temperaturu i brand klima uređaja.

Članak o temi: Trikovi poravnanja zidova svjetionicima

Te su informacije navedene u putovnici instrumenta ili na metalnom štitu koji je pričvršćen s vanjskom jedinicom.

U pravilu, ako je ugradnja klima uređaja bila točna, često se ne zahtijeva punjenje gorivom ako uređaj radi u redu, a zatim freon, ponovno napunjen na proizvođaču, dovoljno je nekoliko godina.

Morate napraviti punjenje gorivom kroz luke smještene na vanjskom bloku, ako imate multiplijski sustav, onda će biti nekoliko takvih portova.

Ako se odlučite za popravak klima uređaja pomoću utega, bolje je potpuno ukloniti freon i ponovno ga ispuniti da ne bude pogrešan, broj se može vidjeti u putovnici ili neznatno.

Dodaj freon više nego što je potrebno, to je beskorisno, nećete imati nikakvu štednju ili bolje hlađenje, naprotiv, bolje je ne biti obojeni. Ako postoji mnogo plina, neće imati vremena da se presele iz tekućine do plina i natrag.

Možete napuniti klima uređaj na temperaturi, nešto je teže, ali je sasvim moguće. Ako je freon u sustavu dovoljan, tada se temperatura u ventilatoru smještena unutar ventilatora trebala bi biti 8 stupnjeva s odstupanjem od 2 stupnja, u nekim uređajima, minimalna temperatura je 5 stupnjeva, ovisi o kvalitativnom kompresoru uređaja, sve Podaci se bilježe u putovnici.

Čišćenje sustava je vrlo važno, ako se provodi na vrijeme, uređaj će raditi mnogo duže. Prilikom čišćenja i punjenja goriva, prvo morate uključiti način hlađenja, nakon čega pokrenite uređaj, samo nakon toga uređaj može biti omogućen na grijanju. Ako je nešto zbunjeno, kompresor će pjevati.

Čitaj više