Što i kako izolirati kuću aeriranog betona vani

Anonim

Po prvi put, razmišljajući o izgradnji kuće aerid betona, počeo sam maštati budući unutarnji dizajn odjednom. No, poznati učitelj me zaustavio, upozoravajući da morate razmišljati o izolaciji kuće aerid betona. Sam materijal ima i prednosti i nedostatke, pa sam počeo razmotriti materijale toplinske izolacije, koji se mogu primijeniti upravo za ne-a-betonsku strukturu.

Što i kako izolirati kuću aeriranog betona vani

Toplo zidove kuće za gorivo-betonske kuće

Svojstva zgrada

Što i kako izolirati kuću aeriranog betona vani

Topla kuća izrađena od aeriranog betona

Upotreba aeriranog betona je vrlo u potražnji, osobito nedavno. Uz to, oni grade kuće u najkraćem mogućem roku, a prednosti materijala ima mnogo. Najvažnija stvar je veličina blokova - to je zbog toga da se proces izgradnje ubrzava. Osim toga, aerirani beton je dobar zvuk i, iako proizvođač označava visoke stope toplinske izolacije, kuća aerificiranog betona i dalje je bolja izolirana vani.

Ono što čini blokove građevinskog materijala koriste materijale kao što su:

  • Pijesak
  • Vapnenac
  • Cement
  • Voda

Međutim, osim toga, u sastavu se dodaju posebne komponente, koje izazivaju formiranje pora. Zahvaljujući praidima koje su zabilježene dobre pokazatelje toplinske izolacije. Ali ne u svim regijama ovih pokazatelja ispada se prilično i često se postavlja pitanje o izolaciji kuće iz blokova aerid betona. Budući da je izolacija vani profitabilnija, počela sam izabrati prikladne materijale za toplinsku izolaciju.

Važno! Provođenje izolacije izvana je zbog činjenice da zbog toga se ne smanjuje vrijedno područje stambenih prostorija unutar kuće. I svi znamo koliko nam je vrijedno ovih četvornih metara.

Pomoću foumflasta

Što i kako izolirati kuću aeriranog betona vani

Polifoam za izolacijske kuće aeriranog betona

Budući da je pjena dovoljno u potražnji za izolacijom zidova različitih zgrada, odlučio sam razmotriti ovu opciju. Kao pristupačna i jeftina pjena i do danas, koristi veliku potražnju, unatoč velikom popisu modernih toplinskih izolacijskih materijala. Polyfoam ima određene prednosti:

  1. Lagana težina i velike veličine
  2. Niska cijena
  3. Jednostavnost rada s vlastitim rukama

Članak na temu: Što zatvarati balkon za zimu

Ali unatoč njegovim prednostima, materijal ima nedostatke. Prvo, boji se ultraljubičastog zračenja i stoga pod njegovim utjecajem počinje se raspasti i izgubiti karakteristike izvedbe. Drugo, miš je grizu. Nakon vođenja toplinskih izolacijskih radova s ​​pjenom, potrebno je naknadne obloge fasada. Obično za ovu uporabu "vlažna" tehnologija.

Popularni materijali toplinske izolacije

Što i kako izolirati kuću aeriranog betona vani

Neovisno zagrijavanje kuće aerirano betona

Mineralna vuna je dovoljno popularna za korištenje izvan kuće, međutim, bit će potrebno za svoj dogovor. Razmotrimo korake s kojima možete provesti upozorenje vlastitim rukama:

  • Prije svega, morate napraviti sanduk. Mora biti okomita i da će proizvođač trebati bar veličine 5 * 5 cm. Standardna udaljenost između šipki trebaju biti 60 cm, međutim, ovi parametri su individualni, jer su odabrani pod dimenzijama korištene izolacije. Idealno će udaljiti nekoliko centimetara manje od širine ploča. Dakle, susjedni će biti kao gust i kvalitetan što je više moguće.
  • Polaganje materijala - susjedna izolacija trebala bi biti gusta i bez prisutnosti praznina. Samo pod uvjetom pravilnog polaganja, toplinska izolacija će biti što je moguće više.
  • Vodoonacija treba pričvrstiti na šipke sanduka. Zajedno s tim, listovi bi trebali biti brkovi, koji je najmanje 15 cm. Svi šavovi potonu od strane montaže viskija
  • Na vrhu položene hidroizolacije, sanduk treba ponovno biti opremljen na koji će se materijali obloženi kasnije provoditi.

Dakle, ispostavilo se da ubijaju dva zečeva: ne samo da zagrijavaju zidove zidova vani, već i lijepo nacrtajte fasadu, čine ga atraktivnijim, a zidovi su zaštićeniji od negativnih atmosferskih učinaka.

Usporediti tražene materijale, uz pomoć od kojih postoji kućna izolacija od plinskih betonskih blokova, sastavio sam malu tablicu tehničkih specifikacija:

PogledToplinska vodljivostPARP permeabilnost
Gazobutton0,3 w / m0,14.
Mineralna vuna0,0450,3.
Penoplex.0,0370,004.
Stiropor0,04.0,023
Poliurni lud0,03.0,05

Članak o temi: Polistirenska pjena za grijani pod: folijska pjena, polistiren na penpeleu, debljina ekstrudirane

Nakon što je shvatio sa stolom, postaje jasno da je iz svih gore navedenih materijala najbolje koristiti poliuretansku pjenu. Međutim, zbog složenosti rada, ova opcija postaje moguća ne za sve stanovnike privatnih kuća.

Važno! Kada se izolira s mineralnom vunom, posebno ljepilo koristi. Uz to, materijal se pouzdano fiksira na površini zida kuće aeriranog betona. Kada razrijedite ljepljivu otopinu, trebali biste strogo slijediti upute proizvođača.

Blokovi za gantiliranje i njihova izolacija

Što i kako izolirati kuću aeriranog betona vani

Kako izolirati kuću aeriranog betona vani?

Upotreba plinskih lis-silikatnih blokova je moguće izgraditi niske zgrade, njegova svojstva toplinske izolacije su dovoljno velike. Međutim, hladni mostovi i negativne manifestacije koje će se nesumnjivo manifestirati nakon apsorpcije materijala za vlage. Izolacija kuće plin-silikatnih blokova može se napraviti i uz pomoć mineralne vune i neusklađenog. Također je moguće koristiti termopadale koji su napravljeni s gotovim vanjskim završetkom. Termopaneli imaju brojne prednosti:

  1. Ekologiji
  2. Izdržljiv
  3. Svjetlo
  4. Mehanički otporan
  5. Može postojati neovisna instalacija

Mnogi stručnjaci osiguravaju da je kuća iz plinske silikate bolje ne izolirati s takvim panelima. Međutim, u praksi to je odavno ispostavilo da ventilacijske rupe na bazi i ispod vizir krova omogućuju slobodno cirkulaciju. Ugradnja takvog materijala javlja se uz pomoć sanduka, ali u ovom slučaju se proizvodi pomoću metalnih profila.

Instalacija panela je vrlo jednostavna i tehnologija je ista kao i sa sporednim pločama. Ne zaboravite na instalaciju početne daske. Učvršćivanje materijala pojavljuje se uz pomoć vijaka.

Gotovo svaki dom zahtijeva dodatnu izolaciju, koja se može pojaviti unutar kuće i izvana. Međutim, važno je za kvalitetu rada i korištenje dobrih materijala. Uz pravilnu pripremu površine i znanja o tehnologijama svih procesa, toplinska izolacija kuće aerirano betona održat će se što je brže moguće, pa čak i najhladnija zima neće vas iznenaditi.

Članak o toj temi: Kombinacija boja u unutrašnjosti: zelena, smeđa, siva

Čitaj više