Vanjski plinski kotao: Instalacija Učinite to sami

Anonim

Vanjski plinski kotao: Instalacija Učinite to sami

Koristite kotla na plin za kućnu ili stan grijanje smatra se najjeftinijem i kvalitativnom opcijom. Do danas je ovo pitanje vrlo relevantno, stoga postoji veliki izbor modifikacija domaćih i uvezenih proizvođača koji se ne razlikuju ne samo po cijeni, već i prisutnosti različitih funkcija i dodatnih opcija.

Da biste samostalno razumjeli rečenice i odabrali dobar, ekonomičan vanjski plinski kotao, morate analizirati mnogo informacija koje će vam pomoći da odaberete optimalnu opciju.

Načelo rada

Vanjski plinski kotao: Instalacija Učinite to sami

Uređaj za grijanje plina

Gotovo svi kotlovi s katom rade identično. Za njihov rad, prirodni ili ukapljeni plin koristi se kao izvor energije, koji je tijekom izgaranja zagrijava izmjenjivač topline unutar njega.

Potonji je voda koja zagrijava i cirkulira kroz sustav. U tom slučaju, za visokokvalitetno zagrijavanje prostorije, morate odabrati uređaj s visokokvalitetnim izmjenjivačem topline.

Vanjski plinski kotao: Instalacija Učinite to sami

Može se konvencionalno podijeliti u nekoliko kategorija koje se razlikuju u materijalu iz kojeg se proizvodi:

  1. Lijevano željezo. Prepoznat je u najtrajnijim, jer ne podliježe koroziji i ima visoku otpornost na vježbanje. Postoji mnogo slučajeva kada je takav element radio 50 godina. Među nedostacima se može nazvati da lijevano željezo smatra se krhkim materijalom. Oštar pad temperature tekućine unutar IT ili mehanički učinak može oštetiti slučaj.
  2. Željezo. Podne kotlovi s izmjenjivačem topline od čelika su značajno lakši i otporniji na moguće udarce. Ali značajan nedostatak smanjuje njihove pozitivne karakteristike. Prije svega, to je zbog činjenice da će metal promatrati mnogo brže od lijevanog željeza, osim toga, to je podložno koroziji. Stoga je prosječni život takvih uređaja znatno niži i samo 10 godina.

Vanjski plinski kotao: Instalacija Učinite to sami

Da bi se usporedila učinkovitost, koja ima kotlove na plinovima, dano je tablica koja analizira uporabu uređaja za grijanje na različitim vrstama goriva.

Informacije se prikazuju na primjeru grijanja za privatnu kuću površinom od 350 m2. Oni se daju u prosječnoj vrijednosti po stopi od 6 mjeseci sezone grijanja.

Vrsta gorivaSrednja kalorijska vrijednostProsječni trošak od 2019. godineGodišnja potrošnja goriva pri konzumiranju 120GD i volumen grijanog prostora 370 m3Prosječna učinkovitost i vrsta kotlaUkupni troškovi za sezonu grijanja, trljajte
Kucati drva za ogrjev14.7 MJ / kg, 2450 kcal / kg1300 RUB / M39,5 T.

12,4 T.

Piroliza tip kotao, učinkovitost 86%

Klasični kotao, učinkovitost 66%

11400.

15000.

Tresetni briketi24 MJ / kg, 4750 kcal / kg7000 rub / t5.80 T.

6.75 T.

Piroliza tip kotao, učinkovitost 86%

Klasični kotao, učinkovitost 66%

40250.

47250.

Mrki ugljen19 MJ / kg, 4000 kcal / kg900 rub / t7.8 T.

9,4 T.

Piroliza tip kotao, učinkovitost 86%

Klasični kotao, učinkovitost 66%

7110

9270.

Granule19 MJ / kg, 4300 kcal / kg3500 rub / t7.5 T.Posebna automatska, učinkovitost do 94%25900.
Drveni briketi19 MJ / kg, 4300 kcal / kg3900 rub / t7.8 T.

9,4 T.

Kotla pirolize, učinkovitost 84%

Klasični kotao, učinkovitost 64%

30810.

40170.

Prirodni gas33,8 MJ / kg, 8000 kcal / kg2.93 rubalja / m33380 m3.

3970 m3.

Kondenzacija, učinkovitost 103%

Klasična, učinkovitost 91%

9932.

11602.

Struja, kaloriferi3.7 MJ / kWh3.80 RUB / KWh34020 kWh97%129238.
Električna energija, radijatori za grijanje vode3.7 MJ / kWh3.80 RUB / KWh33680 kWh98%127946.
Dizel gorivo, 1 l / 0,78 kg41 MJ / kg, 11000 kcal / kg23.50 rubalja / l / 30.12 rubalja / kg31190.91%95781.
Plinski propan - Butan, 1 l / 0.60 kg47 MJ / kg16.90 rubalja / l / 28,26 rubalja / kg32800.92%81664.

Vanjski plinski kotao: Instalacija Učinite to sami

Jednoličan

Vanjski plinski kotao: Instalacija Učinite to sami

Jedno-montirani podni kotao se smatra najčešćim. Prednost u njegovoj uporabi je sljedeća obilježja:

  • Učinkovitost. Trošak takvih kotlova domaće proizvodnje varira u regiji od 20.000 - 30.000 rubalja. Osim toga, dugoročni rad potvrđuje recenzije;
  • održavanje. Ako neke vrste uvezenih uređaja smatraju da je predmet od interesa može biti problematičan, naći će se u ruskom kotlu za grijanje u svakom gradu. I možete napraviti mali popravak vlastitim rukama;
  • Nedostatak složene elektronike. To olakšava održavanje i korištenje bez učenja;
  • Potrošnja niskog plina.

Vanjski plinski kotao: Instalacija Učinite to sami

Plinski kotlovi za grijanje privatne kuće su otvorene ili zatvorene komore za izgaranje. Razlika je u tome što se prvo funkcioniranje koristi svježi zrak prostorije, a plin od čađe se izlučuje kroz dimnjak.

Drugi - uz pomoć navijača uzimaju zrak s ulice i slično uklanjaju ispušni plin prema van. Rad otvorenog kotla javlja se na načelu plinskog plamenika: zagrijavaju se i zagrijavaju zrak oko sebe. Iz toga možemo reći da je učinkovitost njih znatno niža od one zatvorenog, iz koje je sve toplo u izmjenjivaču topline.

Kotlovi podne grijanje preporučuju se ugrade u domovima ili apartmanima s centraliziranom toploj vodi.

Dvokrevetni krug

Vanjski plinski kotao: Instalacija Učinite to sami

Trošak takvog uređaja razlikovat će se od jednog kontakta 20 - 30% po najvećem dijelu. Ali to je objašnjeno nizom razloga koji ga karakteriziraju s pozitivnom strani:

  • Visoki prijenos topline;
  • Obavljanje dvostruke funkcije: grijanje i osiguravanje tople vode;
  • Širok raspon opcija opremljenih elektronikom, što nam omogućuje da govorimo o pouzdanosti i samostasta kada se otkrije kvar.

Instalacija kotla podnog plina dual kruga ne predstavlja posebnu složenost. Da biste to učinili, morate je spojiti na plinovod i povezati se s mikserom za vodu. Nakon toga, obratite se specijaliziranoj radionici da biste nazvali čarobnjaka koji povezuje kotao na plinovod i prvi će pokrenuti uređaj.

Vanjski plinski kotao: Instalacija Učinite to sami

S obzirom na princip rada, možete dodijeliti 2 osnovne radnje:

  • Tijekom otkrića vruće dizalice, opskrba plinom za izmjenjivač topline je isključeno;
  • U tom slučaju, rad plamenika je pomaknut za zagrijavanje konture povezane s zagrijanom vodovoda. U isto vrijeme, postupak grijanja se provodi u protjecanju bez uporabe akumulativnih kapaciteta.

Zasebno, treba napomenuti da će automatsko isključivanje na temelju elektronike samo raditi u prisutnosti napajanja. Kada je snaga isključena, funkcionalnost takve opreme će pasti naglo.

Posebni zahtjevi

Moderni plinski kotlovi zadovoljavaju sve sigurnosne zahtjeve i poštuju se propisima. U nekim slučajevima se prakticira uporaba kombiniranih uređaja, u kojoj je dovod plina isključen, sustav se automatski preklapa ventil i pokreće ga iz električne mreže. Sve za instalaciju kotla s dvostrukim krugom, pogledajte ovaj videozapis:

Najjednostavniji modeli nisu opremljeni automatskim, tako da ih morate prebaciti s vlastitim rukama. Stoga se preporučuje povremeno provjeravanje njegove performanse s mogućim isključenjima.

Vanjski plinski kotao: Instalacija Učinite to sami

Vjerujte instalaciju kotla specijalistima

Plin se smatra izvor povećane opasnosti, jer za povezivanje plinskog kotla u privatnoj kući potrebno je pozvati stručnjaka licenciranog za provedbu ove aktivnosti.

Tijekom izgradnje privatne kuće do planiranja pitanja, treba se smatrati vrlo ozbiljno. Činjenica je da je instalacija plinovosti kotao dopušten samo kada su ispunjeni svi uvjeti. Oni su regulirani zahtjevima propisanim sigurnošću i sigurnost od požara. Svako nesukladnost ili odstupanje od njih će dovesti do činjenice da će u najboljem slučaju, s periodičnim provjerom, vlasnik dobiti administrativnu kaznu, a na najgorem slučaju će se završiti eksplozijom ili vatrom.

Ti se zahtjevi ne primjenjuju na električne kotlove, dopušteno je instalirati ih bilo gdje. No, kako bi se postigao poremećaj estetike prostora, preporučuje se korištenje posebne prostorije za te svrhe.

Prednosti i nedostaci AOGV-a

Vanjski plinski kotao: Instalacija Učinite to sami

AOGV optimalno na potrošnji goriva i prijenosu topline

Vanjski plinski kotao za grijanje privatne kuće se smatra najpopularnijom za ponovno izgradnju ili popravljene zgrade.

Kada kontaktirate specijaliziranu organizaciju s pitanjem, koja oprema za uspostavu kako bi ispustila vašu kuću, najvjerojatnije ćete dobiti odgovor da je to kat aogv. Prije svega, to je zbog činjenice da u omjeru potrošnje materijala i prijenosa topline, plin vodi u ovom rangiranju.

Dostojanstvo

Vanjski plinski kotao: Instalacija Učinite to sami

Glavna provjera instalirani plinski kotao će se održati zimi

Široka popularnost plinskih podnih kotlova za grijanje stambenih i nestambenih prostora objašnjava se činjenicom da takva oprema ima brojne prednosti koje se razlikuju od glavnih konkurenata.

Prije svega, to je značajna ušteda, sposobnost obavljanja djelomične instalacije vlastitim rukama, jednostavnost za daljnje održavanje i jednostavnost rada. Osim toga, možete dodijeliti niz prednosti takve opreme:

  1. Automatski kotao set u kući omogućuje vam da ga ostavite bez brige bez brige da će požar izaći, a kuća će ostati u jakoj hladnoći bez grijanja. Čak i ako se takva situacija dogodi, senzor će dati signal za sustav električnog paljenja, koji će ponovno pokrenuti plamenik hranjenjem na njega i otvoriti plinski ventil.

    Vanjski plinski kotao: Instalacija Učinite to sami

  2. Učinkovitost plinskog kotla u privatnoj kući je dovoljno visoka. Ističe mnogo više energije nego što se troši.
  3. Dopušteno je instalirati podne kotla vlastitim rukama, jedini uvjet je osigurati da se plinska veza provodi kvalificirani stručnjak koji ima odgovarajuću dozvolu.
  4. Uz to, možete baciti obje velike kuće i nerezidentne proizvodne pogone.

nedostaci

Vanjski plinski kotao: Instalacija Učinite to sami

Ako se bojite vatre, nemojte odabrati uređaje s otvorenim plamenom

Unatoč činjenici da kotler podne plina ima takve važnih prednosti, prije nego što date prednost, trebali biste se upoznati s posebnim uvjetima za njegov dizajn i rad koji se može prikazati kao nedostaci takve opreme.

Za neke, mogu se činiti beznačajnim, a za druge, suprotno - vaganje. Evo glavnih njih:

  1. Prije ugradnje kotlova za plin za grijanje podnog grijanja, morate prikupiti mnogo dozvola. Na primjer, koordinacija od službi državne tehničke podrške, osigurati projekt nadolazeće instalacije, čin provjere dimnjaka, plan sobe u kojoj je određeno mjesto dodijeljeno njegovoj instalaciji.
  2. Slabi pritisak u plinovodu može dovesti do onoga što počinju pušiti, zbog čega je dimnjak začepljen i učinkovitost opreme je smanjena.
  3. Odaberite uređaje s atmosferskim plamenom nepoželjnim ljudima koji su strah od otvorene vatre. To je zbog činjenice da je u takvim kotlovima na vidiku na vidiku.

Biti prije postavljanja pitanja, kako odabrati najbolju opciju za vaš dom, trebate platiti prednost kotlova opremljenih za rad u Rusiji.

To je zbog činjenice da se tlak u sustavu može značajno promijeniti, dakle, smanjen na minimalnu razinu, uvoz plamenik može početi spaliti, što će dovesti do kvara cijelog kotla.

Odabir kotla

Vanjski plinski kotao: Instalacija Učinite to sami

Koji je najbolji kotler s poda za kupnju za vaš dom? Ovo se pitanje postavlja gotovo svatko tko se suočava s njegovom kupnjom. U tom slučaju, bit će suočeni s sljedećim pitanjima:

  • jedan spoj ili dvostruki krug;
  • uvezeni ili domaći;
  • s otvorenim plamenika ili zatvorenim.

Odlučujući sva ova pitanja, problem utvrđivanja snage uređaja će se povećati. Treba napomenuti da ova vrijednost izravno ovisi o području vašeg doma, prisutnosti toplih pilamenata u njemu, koji se zagrijavaju po nekim sobama, broj živih i više razloga. Za detalje o izboru namještaja za seosku kuću, pogledajte ovaj videozapis:

Za približno poznanstvo s metodologijom izračuna, možete koristiti tablicu u nastavku.

Područje kuće, m2Grijanje, kwBroj uređajaBroj osobaStandardni red kotlova, KW

Ns / a / nd (dekodiranje je prikazano u nastavku)

100devetnaest10četiri26/25/26.
150.dvadesetjedanaestčetiri26/25/26.
200.26.517.četiri31/34/35
250.27.dvadeset6.- / 37/8 38
300.31.26.6.- / 45/4 45
350.34.trideset6.- / 45/4 45

Skraćeni pojmovi u posljednjem stupcu, označeni *: Na - zidni kotao, i - podnim kotlom s atmosferskim grijanjem, ND - podnim kotlom s ventilatorom.

Vanjski plinski kotao: Instalacija Učinite to sami

Poštujte sigurnosne mjere pri radu s opremom za plin

Odlučivanje staviti takve opreme vlastitim rukama, tako da nastupa visokokvalitetnu i ekonomičnu grijanje prostora, treba ga imati na umu da je prirodni plin eksplozivan i lako zapaljiv tvar.

Stoga, čak i ako znate kako instalirati vanjske kotlove za grijanje, nemoguće je to učiniti sami. Kao što je već spomenuto, za to postoje posebno obučeni licencirani stručnjaci koji će ispuniti ta djela ispravno, i što je najvažnije - u skladu s sigurnošću.

Članak o temi: Moderna kuća za mačke i pse

Čitaj više