Mogućnosti obnove peći u kući pomoću keramičkih pločica

Anonim

Mogućnosti obnove peći u kući pomoću keramičkih pločica

Unutarnje ažuriranje je u velikoj mjeri jedna od najvažnijih komponenti popravka. Uostalom, ne želim se uvijek ne želim riješiti uobičajene i, što je najvažnije, vaš omiljeni detalj sobe.

Suočavanje s popločanim pećima je najbolje potrošiti tijekom izgradnje peći.

Zbog toga je proces rafiniranja i takozvanog oživljavanja već poznatog interijera i ispitanika sastavni dio života svakog vlasnika kuće.

Kako se zidovska pločica može pretvoriti staru pećnicu?

Mogućnosti obnove peći u kući pomoću keramičkih pločica

Pločica s dijagramom istovremeno s opekom. 1 opeka; 2 pločice; 3 Rumpa; 4 PIN; 5 nosač; 6 žica za retke parenja; 7 zatvarači.

Najčešće na takve događaje pribjegavaju se kada je jedna stvar ili onaj još uvijek u stanju izvesti glavne funkcije, ali kao rezultat neke štete postaje teška i čak opasna. Takvi elementi unutarnjih poslova uključuju peći.

Do danas je gotovo nemoguće upoznati ih u kući ili u apartmanu. Dodijeljeni su mjesto u seoskim kućama, u Dachas ili u selima gdje stanovnici grada dolaze posjetiti roditelje i druge rodbine. Ako je peć već prestala stati u ukupnu unutrašnjost prostorije, onda postoje 2 opcije koje će omogućiti promjenu trenutne situacije.

Prvi je povezan s činjenicom da samo slomite pećnicu i instalirajte nešto što je najviše ispunjeno svim drugim ukrasnim elementima. Druga opcija nije tako radikalna, ali može postati najpouzdanija u ovom slučaju - obnovu peći s vlastitim rukama. U ovoj fazi, mnogi mogu misliti da je taj proces samo profesionalni restauratori ili dizajneri. Ali to je daleko od toga. Pažljivo transformirati postojeću peć u vašem domu može redovita keramička pločica. Peć koja je postaje najpraktičniji i učinkovitiji dizajn.

Kako stavljate peć s keramičkim pločicama?

Mogućnosti obnove peći u kući pomoću keramičkih pločica

Suočavanje s lezijom do dugog procesa, ne više od 2-3 redaka je složeno dnevno.

Polaganje peći je prilično kompliciran događaj, međutim, činjenica da je peć podignuta u svim pravilima, može poslužiti kao jamstvo da će vam ova zgrada poslužiti u roku od nekoliko desetljeća.

Članak na temu: Kako staviti pločicu na drveni pod u kuhinji ispravno: mogu li staviti, upute, video

Ali čak i kasnije, mala količina vremena, svatko nastoji osigurati da se stvari oko njega i stavke mijenjaju tijekom vremena, kupili su nove oblike i boje. Osim činjenice da je peć postavila kazim će biti estetski atraktivnije, ona također može pružiti bolje grijanje prostora i omogućit će vam da se toplo održavate cijeli dan s jednom pećkom.

Da bi se svi gore navedeni mogli nastaviti nastaviti, potrebno je kvalitativno i maksimizirati odgovorno obavljati glavne faze u kojima su zidanje i završna obrada pločica na peći. To uključuje:

  • Izračun i odabir materijala za zidsku kafel peć;
  • poznanik s glavnim fazama rada;
  • izravno polaganje pločica vlastitim rukama;
  • Završiti rad na dekoraciji peći.

Za početak, potrebno je riješiti koji će se materijal provesti telting.

Odabir i izračun materijala za pločicu za zidanje na peći

Mogućnosti obnove peći u kući pomoću keramičkih pločica

Trenutno postoji veliki izbor slike u boji za keramičke pločice.

Kako postaje jasno iz imena, glavni element i materijal za provedbu rada je keramička pločica. Osim toga, morat ćete koristiti druge materijale i alate, kao što su:

  • Ljepilo za pločice;
  • voda;
  • električna bušilica;
  • Građevinska mješalica;
  • kit nož;
  • razina izgradnje;
  • sječivo;
  • plastični križ;
  • čipka;
  • krpa.

Pločica, kao što je već spomenuto, pogodan je za zidanje.

To je zbog činjenice da je keramika, a cigla iz koje je zidanje napravljen gotovo je ista stvar. Iu tome, iu drugom građevnom materijalu postoji glina.

Od tih podataka može se zaključiti da se na polaganju polaganja, a tijekom rada ažurirane peći neće se uočiti bilo kakvu štetu zbog činjenice da će temperatura površine i peći, i, prema tome, pločice biti previše visoko. Što se tiče odabira boje i veličine pločica, ovi pokazatelji će biti u potpunosti ovisni o vlastitim željama, iako postoji univerzalna veličina keramičke pločice, koja je namijenjena za uporabu kao štednjak kao ravnina. Te su veličine oko 20 x 20 ili 20 x 25 centimetara. U svakom slučaju, jedva se možete moći nositi s zidom bez pribjegavanja podrezivanju pločica. Da biste ga proveli, trebate alati kao što su:

  • staklorezac;
  • ploča;
  • Bugarski;
  • Metalna šina;
  • Voziti za kamenu nit.

Članak o temi: Načini zaštite automobila od korozije

Prvi alat je prikladan kada se pločica napravi na staklenoj osnovi. Tada ćete ostati samo čitati liniju na prvi, u kojoj morate odrezati jedan ili drugi dio pločice, nanesite metalnu tračnicu na njega i provedite nekoliko puta uz čašu stakla rezača. Dakle, rake ne sklizne na glatku površinu pločice, možete lijepiti gumenu traku do željeznice. Zatim će biti ostavljen i pokušati kucati na mjesto izbijanja, a dodatni dio pločice će pasti. Upravo se iste manipulacije provode s glinenim pločicama. Ali korištenje stakla i stovetura nije prikladna kako bi se provela kovrčave rezove na pločici. Ali u procesu zidanja vjerojatno ćete trebati ove detalje. Da biste to učinili, koristite pile-bollard s diskom za kamenu nit. Ponovno ćete morati nacrtati liniju na kojoj će se izrezati. U isto vrijeme, potrebno je zapamtiti da se nit treba provesti na stražnjoj strani pločice, tako da boja neće štedjeti s prednje strane.

Nakon što odlučite o veličini i teksturi pločice, vrijeme je da počnete odabir ljepila za pločice. Kao što je već spomenuto, površina peći kao rezultat peći će se zagrijati do dovoljno visoke temperaturne pokazatelje, tako da nije svaka mješavina popločanog ljepila može biti ključ za visokokvalitetno i dugoročno iskorištavanje podignute peći. Najkvalitetnije za takve svrhe bit će ljepilo koje će biti i vatrostalni i otporni na mraz. Takvi zahtjevi zadovoljavaju ljepilo marke fiktora. To ne samo da ima svojstva visokog jačanja, ali nakon sušenja ima neutralnu svijetlo sivu nijansu. A budući da se polagati peć, talaž se ne koristi, tada je ova opcija idealna u usporedbi s drugima, koje, skrivene, postaju previše tamne.

Kafel polaganja i glavne faze

Mogućnosti obnove peći u kući pomoću keramičkih pločica

Korak-po-korak peć: 1. peći žbuka; 2. Ugradnja okvira; 3. ponovljeno šok i još jedan sloj mreže; 4. suočavanje s pločicama; 5. fugiranje šavova.

Staviti peć s pločica lijepo, potrebno je pokušati to učiniti na takav način da se na prednjem dijelu sve pločice ispostavilo da je cijeli broj. Ovaj proces je prilično težak, au većini slučajeva, bez obzira na to koliko pokušavate, cut dijelovi će i dalje ostati ispod.

Članak na temu: Kako obojiti oblogu unutar kuće u vikendici: Mogućnosti

Ova opcija je najoptimalnija i da ga implementira, morat ćete prvo izmjeriti cijelu visinu peći, nakon čega ćete podijeliti rezultirajuću vrijednost (obično 200 cm) na duljini jedne pločice (na primjer, 25 cm) , Rezultirajući broj će vam pokazati koliko će komada čvrstih pločica uklopiti na peć. Morat ćete položiti 1 vertikalni raspon od 8 pločica bez ikakvih kratkih rokova. Ali ne zaboravite i o činjenici da bi trebao biti mali sloj ljepila između njih (oko 1,5-3 mm).

Stoga brojite broj praznina između pločica, a bit će 7 i pomnožite ovu sliku na veličinu jednog šava (uzmite najviše 3 mm). Ispada da će 2,1 cm otići ispuniti šavove između kazeta. Stoga će donji red slobodnog zida biti kraći od svih ostalih za takvu veličinu.

Daljnje aktivnosti povezane su s pripremom površine peći. Mora biti onoliko što je više moguće da pažljivo napravi pločicu. Uz pomoć dlijeta ili dlijeta (možete koristiti i brusiti stroj) bit će potrebno ukloniti sve neravne izbočine na cigle, priljeva otopine ili neke druge formacije. Nakon završetka tih radnji, bit će potrebno navlažiti cijelu površinu peći, koja će biti prekrivena kazetom, vodom. Da biste to učinili, potrebno je koristiti krpu ili sprej s policom u maloj količini vode.

Čim pripremite pločicu i tretirajte površinu peći, bit će moguće umiješati rješenje: Otopite ljepilo za suhe pločice u određenoj količini vode (proporcije su označene na pakiranju) i pomiješajte ga s vježbom i mlaznica - građevinska mješalica. Nakon toga, bit će moguće odmah nastaviti s zidom.

Počinje na dnu. Sloj ljepila se nadopunjuje na svakoj pločici, nakon čega je potrebno okrenuti ga zupčanik pljuvati preko cijele pločice i zalijepiti ga u pećnicu. Potrebno je dovoljno teško pritisnuti višak ljepila iz pločica. Sljedeća je susjedna pločica. Udaljenost između njih regulirana je uz pomoć posebnih plastičnih križeva ili žičanog obrezivanje. Kada je cijela pećnica pokrivena, nakon nekog vremena, pločica će se morati isprati od ljepila ponovno navlaženog u vodi. Dakle, ovaj zidarstvo se provodi s pločicama pomoću posebnog ljepila za pločice.

Čitaj više