Upute za instalaciju za plastičnu postolje

Anonim

Nema dorade pokrivenosti će se alutno izgledati i završiti bez tako važnih detalja kao postolje. Stoga, ako se odlučite osvježiti vanjštinu prostorije, onda, pri odabiru materijala, postolje pada na popis obveznih kupnji. Optimalna opcija će biti plastična ploča - jednostavno, jeftino i elegantno. Ali prije nego što razmišljate o tome kako ubiti plastičnu postolje, morate to ispravno odabrati. U ovom članku, reći ću vam o vrstama materijala i kako ga brzo instalirati.

Odaberite postolje

Postoji nekoliko osnovnih trenutaka za koje trebate obratiti pozornost na kupnju plastičnih postolja. Prije svega, to je, naravno, pozitivne karakteristike ovog proizvoda:

  • Plastični elementi imaju apsolutnu otpornost na vlagu. To znači da su takve trake univerzalne i prikladne za ugradnju u stambene sobe i zatvorene sobe sa složenom mikroklima - kuhinja i kupaonica.
  • Baguete ove vrste su prilično plastike i omogućuju montiranje na bilo koji zid. I fleksibilni modeli neophodni su za zakrivljene dijelove zida u prostorijama s nestandardnim rasporedom. Na primjer, ako je soba opremljena zaobljenim erkerom, onda završava fleksibilni postolje će postati najprofitabilnije rješenje.
  • Jedna od najvećih prednosti plastike može se nazvati širokim rasponom nijansi. Imat ćete priliku odabrati boju koja će idealno nadopuniti zidove zidova ili će se ne razlikovati od tona podova. Osim toga, PVC dobro oponaša prirodne materijale, tako da možete jednostavno uštedjeti na drvenim daske.
  • Među plastičnim modelima postolja mogu se naći vrste dizajnirane posebno za tepih. Osim toga, vrlo je prikladno skrivati ​​razne kabele za takve planete. Hollow iz unutarnjeg plastičnog postolja omogućuje skrivanje do 6 žica.
  • Ljubitelji neovisnog popravka zadovoljit će jednostavnost instalacije ove vrste dekorativnih elemenata, zahvaljujući kojem se može ubiti, držati ili popraviti bez pribjegavanja profesionalnoj pomoći.
  • Pa, u zaključku, nemoguće je ne sjetiti pristupačne cijene plastike. Uz proračunski ili skromni kozmetički popravak, takav element završne obrade može postati izvrsna alternativa na postolje od bilo kojeg drugog materijala.

Članak o toj temi: Toumba u kupaonici sa stolnjakom: Odaberite ispravno

Naravno, osim očiglednih prednosti, plastika ima svoj vlastiti skup nedostataka, među kojima je zabilježena niskom snagom. Proizvodi iz ovog materijala su vrlo jednostavni za oštećenje: bilo koji mehanički udarac može dovesti do stvaranja čipsa ili pukotina. Želim napomenuti da plastična bageta se ne koristi. Također ne tolerira hladnoću. Potonji faktor teško se može nazvati značajan nedostatak, jer sobne ploče se ne koriste za vanjsku završnu obradu.

Upute za instalaciju za plastičnu postolje

Prema njezinim sortama, ovi proizvodi su podijeljeni u gore spomenute modele tepiha i univerzalne. Potonji su prikladni za bilo koju vrstu pokrivenosti: parket, laminat, pločica, linoleum.

Za proizvodnju koristi različite vrste plastike:

  1. PVC pjena (za teško ne šuplje);
  2. Tvrdi PVC (za šuplje);
  3. Polukruti PVC (za fleksibilno).

Odaberite vrstu proizvoda najbolje na temelju mjesta na kojem ćete moliti, kao i funkcije koje su vam potrebne. Nakon što je shvatio u svim karakteristikama i sortama plastičnih bagueta, morate pažljivo ispitati korake instalacije.

Upute za instalaciju za plastičnu postolje

Upute za instalaciju korak po korak

Postoje tri popularne metode visokokvalitetne instalacije postolja. Svaki od njih ima vlastiti red rada i zahtijeva različite alate.

Na ljepilo

Montaža na adhezivni pripravak može se nazvati najjednostavnijim izlazom. Ali trebate uzeti u obzir činjenicu da ako zid nije apsolutno ni, takav pričvršćivanje neće biti učinkovit.

Upute za instalaciju za plastičnu postolje

Isto vrijedi i za teške postolje - s vremenom će kvačilo oslabiti, a daska može ispasti. Općenito, postupak instalacije je sljedeći:

  • Isprva se kupuje poseban ljepilo ili kit. Tekući nokti će rasti.
  • Prije popravljanja bagete morate odrezati i pokušati na zidu. Obratite pozornost na prilagodbu uglova.
  • Tada biste trebali instalirati postolje, priložiti sve kutove, spojke i čepove. Potrebno je to učiniti u prvom suhu, i samo pazeći da su elementi idealno pogodan oko perimetra, podmazu ih ljepilom i konačno ga popraviti.
  • Višak adhezivnog pripravka odmah se uklanja, jer je vrlo teško dobiti osloboditi od smeća ili tragova tekućih noktiju.

Članak o toj temi: Instaliranje vrata u suhozičnoj particiji vlastitim rukama

Upute za instalaciju za plastičnu postolje

Spremni trake moraju dati vrijeme za sušenje, a tek tada se popravak radova može nastaviti. Zapamtite da neće biti moguće ukloniti bez gubitaka pričvršćenih na ljepilo, izgled takvog profila neće ići nigdje.

Na samo-tapkanje

Specijalizirane privitke su dobre jer njihova uporaba omogućuje da sakrijete tragove instalacije. U tom slučaju, stanje zida nije toliko važno - čak ni većina ravnih površina ne utječe na učinkovitost ove metode instalacije.

  1. Prije svega, morate izbušiti rupu promjera 2-3 milimetra u profilu. Udaljenost između privitaka trebala bi biti 30-40 centimetara.
  2. Kako bi se u potpunosti prikrili gornji dio vijaka, u rupama koje je potrebno da se konično produbljivanje. Ovdje će doći sa zenkovka ili velika vježba.
  3. U pravilu, instalacija počinje od uglova sobe. Da biste to učinili, pritisnite daske na zid i napravite male oznake na mjestima rupa.
  4. Tada se otvori također naprave u zatvaranju dijela postolja, a sami dowel umetnuti. Plint se nanosi na zid i vijke. Potrebno je to učiniti izuzetno nježno tako da ne ošteti krhke plastične elemente.
  5. Sve te operacije moraju se ponoviti oko perimetra prostorije, a vijci za samo-tapkanje blizu posebnih plastičnih čepova. Za veću učinkovitost, čepovi za maskiranje mogu se podmazati ljepilom. Njihova boja je poželjna pokupiti ispod nijanse bagueta.

Upute za instalaciju za plastičnu postolje

Konačni korak će biti tretman kutova uz pomoć brtvila.

Na stijevima

Upute za instalaciju za plastičnu postolje

Ova metoda je pogodna za krute plijene koje ne sadrže unutarnjim kanalima. Kada kupujete pričvršćuje, morate ispravno izračunati broj isječaka - postavljeni su na istoj udaljenosti da su vijci 30-50 centimetara.

  • Opisana tehnika također zahtijeva unaprijed označavanje oko perimetra. Za to se isječci pritisnu na zid i na mjestima bušenja s olovkom su napravljene male oznake. Spojevi se najbolje skrivaju namještaj - treba uzeti u obzir pri planiranju daske.
  • Zatim, na zakazanim točkama su rupe. Za betonski zid bolje je zaliha perforatora, ako je particija napravljena od standardnog suhozida, onda možete koristiti odvijač.
  • Zatim su isječci instalirani u izbušenim mjestima, za koje će trebati samodostatnost i tišina.
  • Nakon konačne spoje, postolje se mogu montirati na kopči. U mjestima zglobova bolje je koristiti dva zatvarača za veću pouzdanost.
  • Na kraju, tradicionalno, spojke i čepovi su pričvršćeni.

Članak o temi: Dekoracija igrališta radi sami

Ako slijedite ova jednostavna pravila, to je istina za izračunavanje mogućnosti sobe, kao i broj materijala, izbor i instalacija plastičnih postolja neće uzrokovati nikakve probleme.

Video "Upute za instalaciju za plastičnu postolje"

Ovaj videozapis će reći kako sa svojim vlastitim rukama popraviti plastičnu postolje, kako pravilno držati kabel u šupljini, kao i kako staviti uglove.

Čitaj više