Izrada stolarskog rada radi samih

Anonim

Ako osoba voli maskira kod kuće, sigurno će morati opremiti ugodno i sigurno mjesto za sebe. Visokokvalitetni izvozni radne stolovi su vrlo skupi, a kineski krikovi uzrokuju mnogo sumnji. Stoga će biti korisno saznati kako napraviti radni stol s vlastitim rukama kod kuće.

Izrada stolarskog rada radi samih

Dijagram stolarije Workbench.

Pouzdan i visokokvalitetan radni stol može biti sami. Uostalom, u stvarnosti, njegov dizajn je običan stol, opremljen zatvaračima, nosačima i mjesto gdje se nalazi skup alata.

Dizajn radnog stola

Projektiranje dizajna budućeg radnog stola, potrebno je uzeti u obzir nekoliko čimbenika koji utječu na konačnu konfiguraciju. Prije svega, vrijedi obratiti pozornost na visinu tablice: ona mora odgovarati rastu osobe koja će za njega raditi. Učitelj se uvijek treba osjećati ugodno i doseže sva potrebna područja radnog stola. U tom slučaju tablica ne bi trebala biti vrlo niska, jer rad u savijenoj državi uzrokuje stvari. Prosječni radni stol ima visinu od oko 75-85 cm.

Bez obzira na operacije koje treba izvršiti na radnom stolu, njegova konfiguracija treba uključivati ​​određene potpore i nekoliko stezaljki ili vijaka. U isto vrijeme, vrijedi razmotriti ono što majstor preferira raditi, jer utječe na mjesto određene dodatke.

Izrada stolarskog rada radi samih

Crtanje domaćeg radnog stola.

Dimenzije tablice određuju se na temelju ukupne površine prostorije, gdje ga namjeravate postaviti. Standardni radni stol obično ne prelaze više od 2,5 m duljine i 90-120 cm u širini. Ova se veličina smatra optimalna i prikladna za većinu majstora. Svakako osigurajte za postavljanje nekoliko kutija ili Tumba pod projiciranog radnog stola, jer vam je potreban prostor za spremanje potrebne opreme i postavite alate.

U procesu dizajna morate odlučiti hoće li tablica biti uklonjena (demontaža) ili fiksne i statične. S izmjenjivom vrstom konfiguracije preporuča se odabrati svjetlije vrste materijala za proizvodnju radnog stola. Preporučljivo je napraviti tablicu za demontaže na takav način da može biti dovoljno da jednostavno demontira radnu ploču ili odvrnite / preklopite noge.

Najprikladnije mjesto za mjesto radnog stola je područje blizu prozora do prozora. Mora biti instaliran tako da u procesu rada ima dovoljno prirodne rasvjete. Ali u slučaju rada noću bit će potrebna dodatna izvor svjetla. Stoga je vrijedno osigurati da postoji utičnica ili kutija s žicama u blizini, tako da možete spojiti svjetiljku za rasvjetu i koristiti električne alate. Uvjerite se da je cjelokupno ožičenje dobro izolirano i ne predstavlja opasnost za radnu osobu.

Članak na temu: Sheme minijaturnih križanja: Besplatne male slike, čajnici s fotografijama, download plodove šipke

Odabir potrebnih materijala

Izrada stolarskog rada radi samih

Alati za izradu radnog stola.

Prije izrade radnog stola potrebno je odabrati potrebne materijale i pribor. Najprikladniji materijal za takav stol je planirano drvo. Okvir za sanduku i noge će biti proizvedeni od njega. Da bi se stvorilo noge, RAM je potreban u veličini u 10 × 7 cm, a za skakače će biti dovoljne veličine u 10 × 5 cm.

Tablica je izrađena od izravnih ujednačenih ploča s debljinom od 50 mm. Osim toga, ovaj se element može stvoriti od nepotrebnih čvrstih drvenih vrata ili laminiranog obroka s površinom visoke čvrstoće. Kao materijal za proizvodnju dijelova, preporuča se odabrati guste vrste drva, kao što je javor, ariš ili hrast. Gusta traka i ploče učinit će dizajn masivan, koji će joj dati dodatnu stabilnost. Kao što znate, ovaj faktor je jedan od glavnih radova u tijeku radnog stola.

Pričvršćivači koji će biti potrebni za stvaranje tablice odabrani su s orijentacijom na to da li će biti nepomično ili uklonjeno.

U isto vrijeme, potrebno je odrediti broj instaliranih pisola. Optimalna opcija će biti 2 alata, od kojih se jedan od njih nalazi na desnoj strani radnog stola, a drugi na prednjem dijelu lijeve strane. Prvi će biti dizajniran za fiksiranje duguljastih materijala, kao što su ploče. Drugi će biti koristan za pričvršćivanje kratkih elemenata. Standardni promjer ispitnih usana - 175 mm.

Izrada stolarskog rada radi samih

Circuit Workbench s priključcima za pričvršćivanje.

Osim gore navedenih materijala, trebat će vam sljedeće dodatke i alate:

  • samodostatni vijci, nokti, vijci, vijci;
  • čekić;
  • Set odvijača;
  • razina izgradnje;
  • stolarno ljepilo;
  • Bušilica i pila;
  • Stroj za mljevenje ili emery.

Proizvodnja glavnog dijela radnog stola

Skupština ove tablice provodi se u 2 faze. Prva faza uključuje proizvodnju glavnog dijela, a drugi je plasman tableta. Bilo koji korak procesa podrazumijeva točan izbor elemenata, moraju odgovarati ukupnoj veličini strukture. Mjerenje se mora provesti pomoću razine konstrukcije.

Članak o toj temi: Sve o mnogo ruža

Glavni dio je okvir za laminiranje iz šipke, koji je spojen tako da je sva baza radnog stola visoka čvrstoća i teška. Da bi se postigao takav rezultat, potrebno je organizirati poprečni skakač usred nogu tablice, au vrlo sredinu bit će potrebno osigurati za kavu. Navedeni elementi postavljeni su u 0,5 m od poda. U budućnosti mogu organizirati posebne police za pohranu raznih dodataka.

Glavni dio drva mora biti spojen u trn i u utoru, usput, pojačavajući dizajn s pouzdanim ljepilom. Na nekim mjestima možete koristiti vijke ako dizajn dopušta takvu vrstu jačanja. U slučaju proizvodnje rastavljene verzije radnog stola, nekoliko dijelova okvira sanduka može biti bakar s metalnim kutom.

Izrada stolarskog rada radi samih

Shema stezaljki za pričvršćivanje i zaustavljanja za radni stol.

Prije početka rada morate pripremiti šiljke i utore, nakon čega možete početi izgradnju izgradnje. Priključci morate pouzdano razbiti ljepilo za drvo, a zatim popraviti stezaljke.

U proizvodnji fiksne vrste radnog stola, preporuča se osigurati pričvršćivanje nekih dijelova okvira sanduka izravno na zid sobe. Dakle, dobit ćete najpouzdaniji dizajn koji će izdržati visoka opterećenja. Snaga se može pojačati uz pomoć poprečnih skakača ili drvenih umetnutih u obliku klina, koji se nalaze između nogu i vrha sanduka. U tom slučaju, brdovi se izvodi pomoću vijaka vijaka. Skinny završava na vrhu sanduka također će morati kombinirati poprečni skakač.

Stvaranje countertops

Ako se ravne ploče koriste za proizvodnju stolnih vrhova, morate se pobrinuti da su dobro pristaju. Inače, smeće će prodrijeti u smeće, što će biti teško eliminirati. Kada se bori protiv tog elementa, njegova se vrijednost izračunava na takav način da rubovi izvode 10-15 cm u vanjsku stranu. To će dati majstor ugodniji rad za radni stol, osim toga, bit će lako čistiti i održavati.

Početak rada da biste napravili tablon, ploče moraju biti plesti ili pričvršćeni na 3 bara, koje su poprečno postavljene na drugi dio ovog elementa. U glavnom dijelu potrebno je napraviti mjesto privrženosti za ove barove. Takva protutužba mora biti potpuno uzemljena najmanje 2-3 puta, nakon čega je potrebno primijeniti zaštitnu smjesu (po mogućnosti maslina ili ulje). To će spriječiti stvaranje malih žetona, što može uzrokovati ozljedu majstora u budućnosti. Nakon toga, stolni vrh je fiksiran na glavnom dijelu metalnim kutom.

Članak o temi: Opcije polaganja pločica - Metode i preporuke

Pričvršćivanje drugih elemenata dizajna

Potrebna količina oksidatora pričvršćena je na pripremljeni dizajn koji su prethodno ubrani otvori u željenim dijelovima tablice. Pod tim otvorima potrebno je osigurati male brtve od guste šperploče. Prilikom instaliranja potrebno je uzeti u obzir da se vice spužve trebaju biti postavljeni na jednoj razini s površinom radnog stola.

Izrada stolarskog rada radi samih

Shema sklopa kotača.

Nakon pokušaja vice otvorenih, morate postaviti točke pričvršćivanja, a zatim sigurno pričvrstite alate pomoću hardvera na M12. Rupe za hardver su unaprijed određene, što omogućuje vijcima da se uronite na kraj i usporedite s površinom tablice. Ne preporučuje se smjestiti vice prelasku kutovima radnog stola, u suprotnom postoji opasnost od kvara alata iz tablice na visokim opterećenjima.

Nakon završetka montaže vice na radnom stolu morate stvoriti elemente podrške. To se može postići popravljanjem gotovih zaustavljanja, vožnje na tablici koja otvara željenu vrijednost ili ih stvorite vlastitim rukama. Kao zaustavljanja, ne preporučuje se korištenje vijaka ili pletenica, jer prvi može uzrokovati oštećenje dijelova, a drugi ne dopušta pouzdano popraviti instalirane elemente.

Najbolje rješenje će biti proizvodnja zaustavljanja u obliku pravokutnika. Oni će osigurati pouzdano pričvršćivanje dijelova i staviti ih na potrebnu visinu u procesu obrade. Kako bi se pouzdano organizirali zaustavljanje, bit će potrebno napraviti otvori na površini radnog stola ili izgraditi vrh stola fiksiranjem traka željene vrijednosti u svom krajnjem dijelu.

Otvori su odvojeni osim pola uboda. To će vam omogućiti da popravite elemente bilo koje vrijednosti. Kolski se može izraditi od guste stabla ili u pravokutnom obliku, ili s prisutnošću opruge na mjestu za pričvršćivanje. U slučaju proizvodnje pravokutnih potpornih elemenata, preporuča se lagano proširiti gornji dio. Tako tikvice mogu biti fiksirani u otvorima mnogo pouzdanije.

Izgradite domaći radni stol za stolarstvo je naporan proces, ali to su snage svakog novaka majstor. Ovaj je dizajn sastavni dio bilo koje radionice, jer uključuje mnogo korisne opreme prikupljenog na jednom mjestu.

Čitaj više