Wiket s vlastitim rukama: drveni, metal

Anonim

U bilo kojoj ogradi treba postojati ulaz. Za ulazak automobila čine vrata, za prolaz ljudi - wickets. Oni su napravljeni na okviru drva ili metala, punjenje se skuplja isto kao u ogradi ili nešto originalno. Ako ulaz između dva zida od cigle, punjenje se može odabrati na vaš ukus. Štoviše, nije teško napraviti vrata, u svakom slučaju, neke nekomplicirane opcije.

Uređaj

Vrata se sastoji od referentnih stupova i lista vrata na okviru, koji je pričvršćen na stupove s šarkama. Poljaci mogu biti cigla (kamen), drveni ili metal. U opekama, malim komadima debelog metala ili debele metalne šipke, koji zatim zavaljuju okvir naknadno zavareni na cigle.

Wiket s vlastitim rukama: drveni, metal

Neobični wickets s drvenim okvirom i originalnim punjenjem

Metalni stupovi izrađeni su od kružne ili profilirane cijevi s debelim zidovima. Okrugle cijevi se koriste rjeđe: Teže je primijeniti na njih, staviti na nešto. Profilirana cijev s istim dijelom (dijagonalno u usporedbi s promjerom), a debljina zida podnosi velike vjetroetove, na ravnu licu je lakše zavariti ili popraviti uz pomoć vijaka, vijaka. Stoga se uobičajeno koristi kada se uređaj radi. Druga mogućnost je okvir iz cijevi profila za zavarivanje metalnog ugla. U ovom slučaju, punjenje će biti kao što je bilo u okviru.

Wiket s vlastitim rukama: drveni, metal

Uređaj je jednako drvenim i metalnim okvirom

Drveni stupovi obično koriste ako je ograda drvena. Najčešće, stupovi su borovi drvo tretirani zaštitnim impregnacijama. Spriječu (ili sporo) uništavanje drva. Ali postoje takve slučajeve kada stupovi stave metal, a prolaz i ograda su drveni. To je zato što se drvo u tlu brzo okreće, čak i nakon zaštite obrade.

Malo o dizajnu referentnog okvira. To jednostavno može biti dva stupca u zemlju - opcija je prikladna ako je tlo nije sklon moliti (pijesak, pješčana, plodna, ali ne i glinena tla).

Wiket s vlastitim rukama: drveni, metal

LED. Ako postoje skakači na vrhu i dnu (u ovom slučaju, možete napraviti luk na vrhu), vjerojatnost takvih problema bit će mnogo smanjena

Za hrpe tla (glina, ilovača), poželjno je da su stupovi spojeni na vrhu i dnu. U ovom slučaju, vjerojatnost da je probavica nakon zime vrlo mala. Ako ne želite napraviti poticanje u otvaranju, donji skakač može se spustiti ispod razine tla (na bajonetu i pol). Bit će potrebno pažljivo pokriti antikorozijski sastav, predvidjeti i obojiti u nekoliko slojeva. I još uvijek izbjegavati iskrivljenje, trebate zakopati stupove ispod razine smrzavanja najmanje 15-20 cm.

Okvir prolaz je izrađen od metalne cijevi ili drvenih šipki. Drvo se koristi za drvene ograde, metal - u svim drugim slučajevima.

S okvirom cijevi profila s ispravljanjem, metalom ...

Najviše, možda, univerzalna verzija wiketa je okvir cijevi profila ili metalnog ugla. Na metalnoj bazi možete pričvrstiti bilo koji materijal za punjenje: drvo, metal, profesionalni podovi, metalni stupanj, ravna ploča, polikarbonat, lanac mrežu, metalne šipke, krivotvorene ili savijene predmete ... napravite kombinaciju nekoliko materijala. Postoji mnogo opcija, ako želite napraviti vrata, obično podrazumijevaju kvadratnu cijev, a dizajn je odabran u jednom stilu s ogradom.

Wiket s vlastitim rukama: drveni, metal

Okvir iz cijevi profila. Punjenje - hladno kovanje i drvo

Dimenzije i materijali

Za prolaz s krutim punjenjem (drvo, lim, profesionalna sova, itd.), Za stupove uzimaju profiliranu cijev s poprečnim presjekom od 60 * 60 * 3 mm. Možete uzeti deblji zidove, razrjeđivač - bolje nije potrebno. Za okvir se obično koristi pravokutna cijev 40 * 20 * 2.5 mm. Snaga ove cijevi je dovoljna za srednje vjetroet. S malim vjetrom opterećenjima možete uzeti zid od 2 mm, ali to će biti složeniji za kuhanje. Sve što je tanji je 2,5-3 mm morate zavariti u posebnom načinu i to nije lako. Ako je vjetar jači, možete povećati debljinu zida ili koristiti najam većih dijelova: 40 * 30 ili 40 * 40, čak 40 * 60.

Članak na temu: Instalirajte padine za ulazna vrata

Visina vitraja s gornjom križnom trakom obično je oko dva metra, bez prečke - od 1,2 m. Low se obično proizvodi u unutarnjim ogradama, razlikovanju parcele ili u prozirnim niskim ogradama. Za gluhe visoke ograde iz stručnog lista, drvo, ravna ploča je više karakteristično za visinu na razini ograde. Širina prolaz je minimalna 90 cm, optimalna 100-110 cm.

Još uvijek vrijedi govoriti o tome što dubine za ugriza stupove. Standardno rješenje - 15-20 cm ispod dubine odvodnje , Na temelju tog broja i visine prolaznih stupova.

Wiket s vlastitim rukama: drveni, metal

Dodatni brodovi povećavaju rigidnost

Uz pomoć bura u tlu, oni čine rupu, na dnu od kojih kanta smetnja srednjeg dijela spava. Tada je stup instaliran, postavljen je okomito, zaspati s ruševinama (možete se slomiti s opekom i drugim građevinskim smećem), to je luta, izlivena s betonom otopinom. Kada otopina ispusti najmanje 50% snage (nakon 7 dana na temperaturi od + 20 ° C), možete montirati okvir na stupce. Ako želite ispravno napraviti prolaz, to je upravo ono što radite.

Primjer samoizrade: foto izvješće s objašnjenjima

Ograda je iz stručnog lista s opeke, odnosno i prolaz iz profila. U postovima su metalne ploče zavarene cijevi u sredini zatvorene su u mjestu. Odlučeno je napraviti prolaz s dodatnim pogonima - tako da je profesionalist čvrsto fiksiran, ali i povećati područje pričvršćivanja dvorca. Dvorac - stari do sada, zamjena.

Wiket s vlastitim rukama: drveni, metal

Konačni rezultat

Okvir prolaz može se pripraviti pomoću stroj za zavarivanje invertera iz cijevi profila 40 * 20 * 3 mm. Stavit ćemo "na mjesto", zavarivanje na hipoteku. SUT s obratka:

  • Dvije premrane duljine od jednog stupa u drugu (izlazna je 108 cm),
  • Dva regala - visoka 185 cm.

Kuhati rama

Mi ne pozdravljamo križaljke, ali samo "zgrabite" na hipotekarne ploče - za držanje. Doslovno dva zavarivanja do mjesta vezanosti. Prije zavarivanja druge ruke provjerite horizontal poprečne trake. Stavili smo razinu izgradnje, ispravili položaj, a onda zgrabimo. Dakle, ispostavilo se da je u otvaranju dva horizontalna skakača.

Wiket s vlastitim rukama: drveni, metal

Grasiramo križaljke na hipoteku dvije točke

Uspostavljenom križu zavarivanje vertikalnih regala. Oni moraju biti okomito - na mjestu spajanja s kutom skakača strogo 90 °. Provjeravamo u procesu povezivanja, podesiv ako je potrebno. Drugi: šav bi trebao biti dobar, izdržljiv, bojati sa svih strana, oko perimetra cijevi.

Wiket s vlastitim rukama: drveni, metal

I s druge strane

Kao rezultat toga, okvir je bio graciozan na stupce. Još jednom provjerimo kuteve, inače se može stisnuti, prolaz će prestati zatvarati / otvoriti.

Stavili smo petlju

Nadalje, najodgovorniji trenutak - trebate zavariti petlju. Uzeli su standardne metalne petlje za ljuljačka vrata, koje su u potpunosti u bilo kojoj građevinskoj trgovini i na tržištu. Oni moraju biti postavljeni strogo vertikalno i obje na jednoj osi. Inače, prolaz neće otvoriti.

Zavarivamo petlju.

Wiket s vlastitim rukama: drveni, metal

Rack s okvirom iz uređaja i veličina profila

Prvo zavarite donju petlju, ponovno provjerite njegove okomito razine. Pokušavamo instalirati drugu na istoj osi. Prvo, zgrabimo hipoteku, provjeri i tek tada, ako je sve poklopiti, pažljivo koordinirati šav. Ako se sve izračunava ispravno, petlja je u susjedstvu cijevi za trupu, tako da nevolja neće biti posao.

Članak o temi: Snjegović od niti to učiniti sami

Wiket s vlastitim rukama: drveni, metal

Petlja zavarena na vratima

Kada su postavljene petlje, uklanjamo "oznaku" koja drži vrata. Magično se otvara / zatvara. Zatim je to mala stvar - boriti se protiv tijela. Osnovni rad: Odrežite dijelove cijevi iste duljine, primjenjujemo se na procijenjeno mjesto ugradnje, bilježimo s kredom kao što bi se trebalo odrezati. Mi uzimamo brusilicu s reznim šetačima na metalu, odrezani, provjerite ako nam je potrebno, rafinirani smo (s brusicom ili datotekom - ovisno o veličini "Jamoka"). Kada je Ukrose "postao", zavalite ga.

Wiket s vlastitim rukama: drveni, metal

Privatarna pristranost su jednostavna

Slično tome, priopćamo jačanje pod bravom na vratima. Da bi se montirao stari metalni dvorac, trebalo je prevladati komad kutka, inače ne radi na tome da ga pričvrsti.

Wiket s vlastitim rukama: drveni, metal

Napravite vrata - također je također pozdraviti bravu (kada slika, izgledat će bolje)

Najnoviji zavarivači - potrebno je zatvoriti otvorene rezove cijevi koje su usmjerene prema gore i strane. Ako nisu zatvoreni, kišnica i snijeg će pasti u njih, cijevi će početi hrđati iznutra, što će ubrzati smrt okvira. Zavarivanje u ovoj fazi nije potrebno, možete zatvoriti silikon ili pronaći plastične kapice odgovarajuće veličine.

Završiti posao

Sve je to. Vrata su gotovo učinili. Sljedeći - standardni metalni radovi - mljevenje, prajmer, okvir za slikanje i posljednji faza - punjenje punjenja. U ovom slučaju, ne razlikuje se od instalacije profila na ogradi.

Na USM (Bugarski), stavili smo brusni papir na metal, čistimo sva mjesta zavarivanja, uklanjajući hrđu itd. Usput, učinite to sve prikladnije kada je Wiket stoji na licu mjesta. Ako se ukloni, to neće raditi tako prikladno, morat će ga okrenuti, hodati oko njega s krugovima ...

Wiket s vlastitim rukama: drveni, metal

Vrata nakon prajmera

Dakle, da se okvir propadanja ne prekida već duže vrijeme, obradit ćemo ga s pretvaračem zarđaju, zatim temeljni premaz. Zatim možete popraviti profesionalca. Mora se odrezati u veličini, pokušajte.

Wiket s vlastitim rukama: drveni, metal

A to je krajnji rezultat: odlučio napraviti vrata, napravio ...

Definitivno će morati rezati negdje tako da se sve otvara. Stoga, za početak, narezani list je doslovno na četiri samosprećavajuća ploča - u kutovima, primjenjujemo oznake - gdje je rezati, ukloniti, odrezati, pokušati ponovno. Kada sam postigao normalan rad, možete popraviti "stoljećima".

Drveni prolaz za davanje

Ograde u Dachasu rijetko predstavljaju nepravilnu barijeru. To obično nisu previše visoke drvene ograde. Za takvu ogradu, ima smisla napraviti vodenu drvu. Vrlo je jednostavno, bez klauzula. Trebat ćemo samo suhe ploče (pod uvjetom da postoje već stupovi).

Ako nema strojeva za obradu drveta (reysmaus, mljevenje), lakše je kupiti ručno odbor željenih parametara. Širina / debljina ploča je proizvoljna, kao i udaljenosti između dasaka. Najčešće, borova ploča je široka 6-10 cm, a debljina od oko 2 cm, udaljenost između dasaka je 2-6 cm. Možete i više, a manje - ovisi o željenom stupnju "transparentnosti".

Wiket s vlastitim rukama: drveni, metal

Jedna od najčešćih opcija

Odbori su poželjni da imaju suho. Komora sušenja vjerojatno neće koristiti, ali nekoliko godina ili najmanje pola godina (vlaga od oko 25%) već je izvrsna. Za drvo dulje nego uništeno, mora se liječiti zaštitnim impregnacijama. Sada postoje spojevi koji štite čak i drvo, koji leži na Zemlji (zaštitne impregnacije za stablo u izravnom kontaktu s tlom). No, neki od njih daju drvu stranu nijansu (najčešće zelenkaste, masline). Ako će se vrata slikati, to nije zastrašujuće. Ako su se okupili da koriste lagani lak, obratite pozornost na ovaj trenutak.

Članak o temi: Slike za unutrašnjost - vrste, imenovanja, pravila

Jednostavna vrtna vrata

Ovo je najlakše vrata koju obična osoba može napraviti nije stolar. Ako znate kako izrezati, držite čekić u rukama, postići nokte, sve će raditi. Ništa teže učiniti.

Uzmite dvije trake ili dvije trake (parametri ovise o težini). U dužini su jednaki širini buduće probale. Ove šipke su položene. Udaljenost između njih je malo manje od visine prolaznika. Ima smisla organizirati ih na istoj udaljenosti kao i testeri na susjednoj ogradi (kao na gornjoj fotografiji). Tada će Wiket izgledati dio ansambla.

Wiket s vlastitim rukama: drveni, metal

Device Drveni Wicket

Obrađene i sušene ploče-uloge postavljene su unaprijed određenom udaljenosti na križu. Da biste izdržili udaljenosti bilo je lakše, možete koristiti podrezivanje iste duljine, poplonite ih između ploča (možete i odgovarati kutijama, ako ste zadovoljni svojim veličinom). Uzmite nokte (dva na traci na vrhu i dva ispod) i odbori na svaku poprečnu traku.

Nakon što su sve letvice prikovane, okrećemo tkaninu prolaz, pokušavajući pokušati izazvati, nacrtajte linije na kojima trebate smanjiti. Haves se grli suvišnim, postavljenim mjestom, Krepim - dva ili tri noka na obje strane. Sada je bez obzira na violu. To daje vrata dodatnu krutost.

Wiket s vlastitim rukama: drveni, metal

Kako napraviti jednostavno pisanje drva za davanje

Petlje Odaberite metal, možete - staje. Oni su male veličine, samo za Dacha wickets. Ako želite, oni su pričvršćeni na lice Wikrete - oni daju svojevrsnu vrhunac. Uz isti uspjeh, možete ih popraviti s stražnjom stranom.

Kako napraviti wiket iz ploča: pravi dizajn

Gore navedeno opisuje jednostavnu opciju u vrtu, ali postoji kompliciraniji dizajn. To će zahtijevati minimalne stolarije vještine: to će se povezati spike / groove. Ovaj drveni prolaz sastoji se od dvije rijeke veće veće debljine, dvije premrane (vrh i dno) i tavu. Debljina gornjih prečaca i staketina (vertikalne letvice) je ista, a debljina legnuća trapa je tri puta više (moguće je da je tanji deblji). Na primjer, dionici, premrane i rovke imaju debljinu od 20 mm, željezničke tračnice su 60 mm.

Wiket s vlastitim rukama: drveni, metal

Kako napraviti drveni pas s okvirom

U željezničkim tračnicama, groove je izrezan, na krajevima križanja - šiljak. Spoj se navlaži s ljepilom stolarije, stezanjem u vice. Brod se također može instalirati - na trn i utor, ali ispada složeni oblik, potrebno je povezati. Stoga je češće pričvršćena na nokte - to je lakše. Nakon što se okvir okupi, hrani su staketin. Mogu se donijeti iz dvorišta ili s ulice. Umjesto noktiju, možete koristiti vijčeve veze, u kojem slučaju pričvršćivači također služe kao dekoracija. Ima smisla staviti nehrđajuće ili brončane zakovice.

Fotografija prekrasnih vrata

Neka vrata nisu obična, a lijepo nije tako teško. I ne uvijek za to, potrebni su skupi materijali. Ono što je uvijek potrebno je fantazija. Zatim čak i bicikl, lopata, zglob ili kirk - materijal za ekskluzivni dizajn.

Wiket s vlastitim rukama: drveni, metal

Za kućne ljubimce))

Wiket s vlastitim rukama: drveni, metal

Za kuće u modernom stilu prolazne potrebe

Wiket s vlastitim rukama: drveni, metal

Iz raznih materijala ... čak i iz kučke

Wiket s vlastitim rukama: drveni, metal

Drvo i krivotvoreni elementi - kombinacija win-win

Wiket s vlastitim rukama: drveni, metal

Glavna komponenta - fantazija

Wiket s vlastitim rukama: drveni, metal

Matrica mijenja čak i najlakše ograda

Wiket s vlastitim rukama: drveni, metal

Napravite nekoliko rezova u pločama ... Originalni Drveni Wiket je spreman!

Wiket s vlastitim rukama: drveni, metal

Posjetiti bajke

Wiket s vlastitim rukama: drveni, metal

Bicikli, kotači, lopate - svi materijali za wickets

Wiket s vlastitim rukama: drveni, metal

Na ogradu izručenosti

Wiket s vlastitim rukama: drveni, metal

Mali fragment - mačka iz šperploče ...

Wiket s vlastitim rukama: drveni, metal

Izvorni dizajn ... iz dvorišta

Wiket s vlastitim rukama: drveni, metal

Čak i prolaz iz profesionalnih podova može biti originalan

Čitaj više