Radimo samonizivni prozirni pod

Anonim

Transparentne rasuti temelje podova relativno se nedavno pojavile na građevinskom tržištu i već su uspjele dobiti popularnost. Oni posjeduju mnoge prednosti - nedostatak bilo kakvih šavova, posebnu snagu, toplinsku sposobnost. Uz tako visoke tehničke specifikacije, rasuti površine imaju vrlo dugi vijek trajanja.

Osim toga, prozirni premazi su savršena verzija dizajna bilo kojeg interijera. Takvi katovi utjelovljuju široku paletu dizajnerskih ideja i rješenja. Često se kovanice izliraju u prozirnu bazu, fotografiju, zanimljivu sliku.

Radimo samonizivni prozirni pod

Glavna funkcija prozirnog rasutog premaza je pouzdana zaštita glavnog poda. Također je važan dekorativni cilj "empower". Epoksidni pod može se izvesti vlastitim rukama u svakoj sobi: dnevni boravak, kuhinja, kupaonica, spavaća soba.

Transparentni poda su izvrsna opcija za projektiranje interijera noćnih klubova, ureda, hotela, paviljona i muzeja. Vrlo često, epoksidni pod može se naći na mjestima visoke patentnosti ljudi.

Značajke Montage

Priprema temelja

Radimo samonizivni prozirni pod

Prozirna površina osigurava pouzdanu zaštitu dekorata, koja je složena u prethodnom podnom sloju. Obično se epoksidni sloj izvodi na dobro pripremljenoj i pročišćenoj betonskoj površini. Mora biti apsolutno glatka i polirana.

Za raspored seksa s vlastitim rukama, trebat će vam

  • Mješalica za graditeljstvo,
  • Spatula, četke,
  • Sander,
  • Industrijski usisivač
  • Valjak.

Epoksidni pod prije polaganja zahtijeva pripremu grube baze. Na početku rada, stara baza je rastavljena, površina je očišćena od prljavštine i prašine. Zatim je baza poravnana s tankim estrihama. Svakako pričekajte svoje potpuno sušenje nekoliko tjedana. Tek nakon toga možete početi izvoditi masovni seks vlastitim rukama.

Nakon sušenja, beton se polira pomoću brusnog stroja. Provedeno je temeljito scloktiranje svih pukotina i nepravilnosti. Izgradnja prašine se eliminira uz pomoć industrijskog usisivača. Primera se nanosi na površinu estriha. Sloj prajmera pružit će bolje prianjanje epoksidnog sastava s grubom površinom.

Članak o temi: Zahtjevi za kućne kuće u privatnoj kući

Primjena dekorativnog sloja

Radimo samonizivni prozirni pod

U drugoj fazi rada primjenjuje se dekorativni sloj. U dekoraciji transparentnog spola, koriste se razne slike, fotografije, mozaik, vitražni prozori, posebne naljepnice, slikanje s akrilnim bojama. Postoji mnogo različitih kreativnih varijanti transparentnog spola. Nedavno su trodimenzionalne slike koje se vizualni 3D učinak naširoko koriste.

Izvršenje transparentnog naglaska

Prozirni sloj uključuje komponente kao što su smole i poseban učvršćivač. Njegovo ispunjenje može biti povjereno specijalistima koji znaju značajke ove tehnologije. Međutim, ponekad je sasvim moguće učiniti sa svojom vještinom i napuniti pod vlastitim rukama.

Radimo samonizivni prozirni pod

Za to se uzimaju dva velika spremnika. Gnječenje željenog pripravka provodi se konstrukcijska mješalica. U postupku priprave otopine potrebno je pridržavati se onih navedenih u uputama za mješavinu omjera. Da biste dobili mat površinu, dodaje se kvarcni pijesak. Svi rade na ugradnji poda treba izvesti vrlo brzo, inače će se squab pogoršati.

Epoksidni sloj se nanosi na površinu s nazubljenom lopaticom. Treba se ravnomjerno raspodijeliti. Tada je cijela površina uredno valjana valjkom igle. Takve akcije sprječavaju dno baze i uklonite mjehuriće u alkoholu.

Iako je transparentan seks je dugotrajan proces, svi radovi mogu se izvoditi vlastitim rukama. Sličan pristup će uštedjeti novac u procesu popravka.

Prilikom obavljanja radova potrebno je koristiti potrebna sredstva za individualnu zaštitu. Što se tiče sastava, bolje je koristiti gotovu dvokomponentnu smjesu polimera. Danas se u građevinskom tržištu prezentiraju skupno mješavine u širokom rasponu.

Savjeti za stručnjake

  1. Da bi se epoksi sloj radio dugi niz godina, potrebno je izvršiti odgovarajuću hidroizolaciju grube baze. To će pružiti najbolju zaštitu prozirnog poda i povećati svoj životni vijek.
  2. Sloj prajmera se nanosi dva puta. Takva mjera doprinosi najvećoj adheziji transparentnog poda s grubom bazom.
  3. Podnošenje podova s ​​vlastitim rukama je potrebno pomoću svih potrebnih alata. Osnovni sloj mora se brzo osušiti, nakon čega ga počinju ukrašavati školjcima, kovanicama ili drugim objektima.
  4. Ako se nanese crtež, onda se mora dobro osušiti. Boje je bolje otići do potpunog sušenja 7 dana. Tek tada možete položiti transparentan sloj.
  5. Komunalni sloj mora biti najmanje 3 mm.

Članak o temi: Sustavi za navodnjavanje kapanja: Proizvođači, oprema, recenzije

Radimo samonizivni prozirni pod

Ne postoji ništa komplicirano u tehnologiji rasutih podova. Takav premaz može se izvesti vlastitim rukama, ako slijedite sva postojeća pravila. Ne samo za kupnju rasutih premaza. Važno je ispravno odabrati pravi sastav, procijeniti njegove mehanička i kemijska svojstva. Samo tada kat će dugo biti služio i bit će posebno otporan na različite štete i negativne utjecaje.

Bulk sloj ne bi trebao imati nakon polaganja žute boje. Ako se može pojaviti uporaba poliuretanskih smjesa, neugodna žuta. Ponekad je uporaba pripravaka koji uključuju šarene pigmente.

Ukrasne površine rasutih mogu pretvoriti cijelu unutrašnjost prostorije. Oni su estetski i atraktivni, originalni i higijenski. Takav spol je personifikacija luksuza i bogatstva. Veliki izbor gotovih mješavina omogućuje vam da pronađete najbolju opciju za projektiranje sobe.

U skrbi, skupni premazi su iznimno jednostavni: ne apsorbiraju prljavštinu, otporne na vlagu i ne skupljaju prašinu unutra. Kako bi se osigurala čistoća, dovoljno je obrisati površinu poda vlakom krpom pomoću standardnih deterdženata.

Čitaj više