Kako učinkovito eliminirati škripav parket

Anonim

Iako parket za klasu elitnih podova, pitanje kako eliminirati škripanje parketa, često se javlja. Tijekom godina rada, kvaliteta poda ne razlikuje se. Pojavljuje se škripanje, jer čini parket potpuno prirodnog materijala koji ne sadrži preventivno skupljanje tvari i komponenti.

Kako učinkovito eliminirati škripav parket

Shema za popravak parketa.

Kreak je u sebi neugodan, ali čak i oni koji ti zvukovi nisu ljuti, potrebno je brinuti se za zamjenu i popravak poda, jer je uvijek prvi znak njegovog kritičkog trošenja. Prije nego što eliminirati škripanje parketa, morate saznati koji razlog gleda. Može biti nekoliko razloga:

  • gubitak kontakta s bazom;
  • razdvajanje dasaka parketa;
  • sušenje;
  • groove groove;
  • grb razgradnje;
  • izlaz iz noktiju ili vijaka gnijezda;
  • nedostatak praznina na zidovima;
  • Pokret odbora u odnosu na drugo;
  • Oštećenja jednog ili više ploča ili letvica.

Uspješna opcija može se smatrati nasiljem zamjenom jednog ili više ploča, bez potpunog zamjene poda. Ako je većina umiranja ili svega, potrebno je napraviti potpunu demontažu i prekvalifikaciju temelja. Nakon slaganja, parket će trebati squabble, brušenje i lakiranje.

Kako ukloniti škripav parket sebe

Kako učinkovito eliminirati škripav parket

Shema za popravak parketa.

Najčešće se pojavljuje škripanje zbog činjenice da su ploče postaju aktivnije u odnosu na druge. Vrlo ovisi o bazi, a to može biti drugačije: bitumen i organski, cementni estrih, šperpločani listovi ili bitumenski mastiks. Da biste uklonili skriptu parketa sebe, bit će potrebni sljedeći alati:

  • bušilica;
  • Izbušite tanke;
  • Scotch veći;
  • vosak;
  • mnogo vjetrova ili posebnih tkanina za poliranje;
  • Poliuretanski ljepilo;
  • Dowels.

Članak o temi: Brozentne zavjese u garaži: Prednosti i nedostaci struktura

Na nekim mjestima parket se može formirati šupljine uzrokovane neravnomjernim isparavanjem iz parcele za vlage. U tim šupljinama, prašina i smeće su punjeni tijekom vremena, čime se otežava problem. U budućnosti, na najmanju pokretu, takve daske proizvode škripanje, koje je potrebno za uklanjanje.

Smjerni pod ne može se popraviti s noktima, jer je ova metoda dovoljno mjesečno. Nakon toga, škripanje se ponovno pojavljuje u mnogo gori nego prije forme, jer se noktiju neizbježno ljuljaju i popnu, ponekad se cijepaju u isto vrijeme. Bolje je koristiti vijke i vijke u takve svrhe.

Uklanjanje snimke zaslona: Postupak obavljanja radova

Kako učinkovito eliminirati škripav parket

Tehnološke karakteristike parketa.

Najčešće se radi na mišićima i vijcima za samopoabljavanje. Da biste pre-pohranili škripav parket kredu kako biste spriječili pogreške prilikom bušenja.

Prije svega, trebali biste pokušati pronaći lokalno područje parketa. Zajedno s osnovicom, u ovom slučaju, potrebno je izbušiti rupu u specifičnom skriptiranju parketna ploča tako da se dolical uklapa u njega. Rupa se obavlja u središtu, ako je baza betona, preporuča se ispuniti tamo odmah nakon bušenja cementnog mlijeka. To je mješavina vode u jednakim dionicama s cementom koji ga jača u bušotinama. Nakon što je dowel umetnut u ovu rupu, gurnuta je na samu dubinu baze i zatim odgođena uz pomoć samoodrživa jedni drugima. Uspješno izvedeni radovi prekriveni su kitom u boji stabla. Za učinkovitije prerušavanje mjesta dodatnog vezanja, možete ugristi glavu ispred pljuska glave.

Da biste eliminirali skriptu odbora za parketu, možete koristiti drugi, malo drugačiji od prve metode. Rupa je izbušena manji promjer, a umjesto dokala i vijak primjenjuje tehnologiju tekućih noktiju. Ova metoda se pouzdano povezuje s bazom parketna ploča s bazom, a rupe se zatim pomete u glavnu boju stabla na isti način.

Članak o toj temi: Domaći plinski plamenik

Ako je polaganje podova napravljen na bitumenskoj mastikli, onda se može eliminirati škripanje s građevinskim sušilom. Oni se zagrijavaju bazom, a onda se sve ploče čvrsto na rastopljenu masu moraju pritisnuti. U tom slučaju, glavni zadatak ne smije nadjačati pod tako da se ploče ne zapali.

Kreza se najčešće javlja na starom prevlaku, koja služi dugo vremena, bez popravka i obnavljanja postupaka. Pojednostavljeno polaganje, često se koristi način panela kada je parket napravljen od štitova na kojima su parketne trake fiksne. Parket, ojačan na šperpločanim listovima, može se učvrstiti u slučaju cijevi pneumatskog s parketom Stiltts. Ali najčešće ga morate potpuno mijenjati.

Uklanjanje vivrepa s voskom i drugim pripravcima

Koristi se u ovom slučaju, poseban sastav za podmazivanje voska, posebno pomiješan s otapalom. Na katu se nalazi nekoliko mikrokera u kojima je uveden ovaj sastav. Lubrikant ovog tipa može biti na bazi vode, ali sve ove metode ne mogu se nazvati isti radikalni i učinkoviti kao estrih parketa s bazom na vijku za samo-tapkanje. Kao mazivač vode, često se koristi univerzalni WD-40, koji je dobro izliven u male rupe i prodire svugdje.

Ako je škripanje isprepleten s pucketanjem, najčešće znači pucanje drva zbog činjenice da je položena u pravo na državu.

Pukotine trebaju izoštriti i rupe za pokrivanje piljevina s piljevinom, a zatim izoštriti. Ali ako su praznine vrlo široki, nemaju posebno značenje staviti ih, jer će se ponoviti pucanje. U tom slučaju, zamjena cijelog parketa ili daska neizbježna je.

Često se škripanje eliminira tako da zaspite u slotu grafitnog praha pomiješanog s talkom. Ponekad se problem može ukloniti bodovanjem drvenih klinova između ploča. Svi postupci za uklanjanje zaslona parketa trebaju se kombinirati s vanjskim restauratorskim radom, kao što je premazivanje ili vosak laka. Uvijek pruža duži vijek trajanja i parketne ploče.

Članak o temi: Peć domene i njegova uporaba u proizvodnji lijevanog željeza

Čitaj više