Što trebate učiniti kako biste stvorili kuhinjski crtež

Anonim

Što trebate učiniti kako biste stvorili kuhinjski crtež

Glavni zahtjev za kuhinjski prostor je udobnost i funkcionalnost. Stoga je vrlo važno kombinirati optimalni omjer kuhinjskih slušalica i kućanskih aparata u unutrašnjosti ove sobe. To jest, sve bi trebalo biti u skladu, u rasponu od veličina, završava s ukrasom boja. Zanimljivo je da se najčešće sve ostalo u namještaju. Stoga proizvođači danas nude tako veliku raspon da nešto prikladno postaje složenije od njega i teže. Da, i cijene, recimo ravno, nisu uvijek prikladni, da ne spominjemo veličinu. Stoga će crtež kuhinje napravljen vlastitim rukama omogućiti vam da lako pojednostavite ovaj izbor.

Što je ovaj razgovor? Danas je došlo do jedinstvene prilike za narudžbu. " Ali ovaj red ne može obavljati majstore, nego sami stanovnici. To jest, postoji mogućnost spašavanja, plus, razmislite o svemu do najmanjih detalja. I nije važno da vlasnik kuhinje nije kreativna osoba. Danas to nije problem, jer internet nudi posebne programe s kojima možete stvoriti unutrašnjost sobe, bez primjene velikih napora.

Što trebate učiniti kako biste stvorili kuhinjski crtež

Ali čak i ako nije za vas nesposobnosti, možete napraviti standardni način - za primjenu kuhinjske sheme na papir. Za to, samo trebam olovku s ravnalo i list Watmana.

Što je prvo potrebno

Prvo, potrebno je ukloniti veličinu kuhinjskog prostora. Naime: visina stropova, udaljenost između suprotnih zidova, udaljenosti od zida do prozora, od zida do ulaznih vrata, visinu prozorskog praga. To jest, arhitektonske dimenzije prostorije određene su ovim veličinama.

Drugo, morat ćete ukloniti veličine koje određuju mjesto komunikacijske mreže: vodoopskrbu, kanalizaciju, plin i ventilaciju. Treće, potrebno je odrediti mjesto utičnica i ventilacijski prozor. To jest, oni elementi koji uvijek trebaju biti otvoreni uz slobodan pristup.

Sve se to primjenjuje na papir ili ušao u program. Želio bih obratiti pozornost na koju nijansu. Mjerenje veličine prostorije, potrebno je ispravno pristupiti ovom procesu. To jest, mjerenja se uklanjaju s poda i na stropu. Čini se da je to jednostavan supstrat, ali je potrebno shvatiti da se ova dva ležajna elementa, dimenzionalne vrijednosti mogu mijenjati i snažno. A to može dovesti do blokade instalacijskog i kuhinjskog namještaja, te ukupnih kućanskih uređaja, kao što je hladnjak.

Članak o toj temi: Proizvodnja stolne liste ispod sudopera u kupaonici od keramičkih pločica

Što trebate učiniti kako biste stvorili kuhinjski crtež

To jest, može se pokazati da po podu, veličina može biti više nego na stropu. A ako uzmete prvi pokazatelj kao osnova, onda je vjerojatnost velik da se kuhinjski namještaj napravljen vlastitim rukama ne uklapa na zid na vrhu. Stoga je Vijeće da se najviše najmanji dimenzijski pokazatelj kao osnova.

I još jedan nijansi. Budite sigurni da unesete grafikon prostorije, potrebne su izbočine i niše s njihovim točnim dimenzijama.

Smještaj

Dakle, kuhinjski plan je spreman, možete se preseliti na kreativnost, naime, na položaj namještaja i velikih kućanskih aparata. Postoje određena pravila za instaliranje uređaja u kuhinji. I oni se moraju pridržavati.

  • U blizini se ne smije biti hladnjaka u blizini.
  • Isto vrijedi i za štednjak i ljusku.
  • Sudoper i perilica posuđa trebaju se smjestiti što bliže kanalizacijskim cijevima, bolje do uspona.

Sada, s obzirom na mjesto kuhinjskog namještaja. Slušalice se mogu staviti u jedan redak, slovo "G" ili "p". Danas je vrlo popularna otočna shema. U svakom slučaju, svatko će biti prilagođen veličinom same sobe. Zato je toliko važno točno sastaviti shemu kuhinjskih slušalica.

Što trebate učiniti kako biste stvorili kuhinjski crtež

Kuhinjski set

Sastoji se od vrha i donjeg reda. Prvi su čekići ormarići. Ovdje je najlakši način, jer su njihove glavne dimenzije visina (30-40 cm) i dubinu, koja je obično povezana s širinom ugrađenog sušilice. I ima standardnu ​​veličinu - 30 cm. Stoga dubina montiranih ormara može biti unutar 35-45 cm.

Što se tiče donjeg zubaca, onda se njihova visina uzima kao osnova, koja se prilagođava za ljudski rast. Standardna veličina je 85 cm, ali može se smanjiti ili povećati s predenjenim nogama, što je vrlo prikladno. Govoreći o dubini, tada se ovdje uzima standardnu ​​širinu stola, jednaka 60 cm. Stoga je dubina donjih ormara 55 cm.

Članak o temi: Dječja promjenjiva komoda: osnovne prednosti

Nikada nije bilo označeno širinu elemenata namještaja, niti gornji red, niti niže. U načelu, to je sve po nahođenju vlasnika kuhinje. Ili radije, svatko će ovisiti o veličini sobe. Ovdje je funkcionalnost slušalica. Što je veći namještaj prikladan za pribor i proizvode, to bolje.

Što trebate učiniti kako biste stvorili kuhinjski crtež

Općenito, crtež kuhinjske slušalice mora se kreativno pristupiti. Naravno, optimalna opcija je standardne police, ormarići i kauč. Ovo je najjednostavnija stvar koja je danas. Takav namještaj i razmislite o lakšem i čine ga i skupite. Ali moramo platiti počast za zanimljivije opcije koje se savršeno uklapaju u bilo koji kuhinjski prostor, čak i najmanji. Ovo su kutne kuhinje.

  • Prvo, to je zapravo originalan.
  • Drugo, moguće je maksimizirati prostorije i učiniti ga funkcionalnim sto posto. Uostalom, u malim sobama svaki kvadratni centimetar na računu.
  • Treće, moguće je koristiti kut za velike pribor objekte koji se nalaze na posebnim rotirajućim mehanizmima.

Crtež kutne kuhinje je lako napraviti u računalnom programu. Bit će teže s skicom na papiru. No, to se može prevladati osnovnim znanjem o školi geometrije.

Detaljna studija

Ako je skica rasporeda slušalice spremna, sve veličine ormara se uzimaju u obzir, možete izvršiti detaljnu studiju svakog elementa namještaja tako da se plan detaljnog može dati na radionicu u kojoj je izrezan izvorni materijal ,

Pažnja! Nemoguće je omogućiti velike pogreške u veličini elemenata namještaja, jer kada se sastavljaju, ne mogu se uklopiti u kuhinju, odnose se na prostoriju. Zbog toga su crteži kuhinjskog namještaja stvoreni uz minimalne naknade. Čak i mala odstupanja, na primjer, u jednom centimetru može biti prepreka za ugradnju slušalica između zidova.

To se posebno odnosi na kutnu opciju. Uostalom, namještaj ovog oblika je zapravo težak projekt. Stoga bi sklop kutne kuhinje trebao biti sastavljen s vrlo velikom točnosti. Može se pokazati da će se rub ekstremnog kabineta zapisati s pristupom na vratima. I o ovom rubu cijelo vrijeme će netko pogoditi. I za to je dovoljno jedan centimetar.

Članak na temu: Četke za zavjese: Kako odabrati ispravno i izvorno kravatu?

Sam, detaljno opis kuhinjskih slušalica sastavljeno je blokiranje. To jest, pojedinosti o svakoj kućištu su prikazani, svaki ormar, uzimajući u obzir mjesto ugradnje priključaka. Osim toga, svaki element se nalazi na zasebnoj skici s dimenzijskim pokazateljima. To se čini posebno za praktičnost majstora koji će napraviti rez. Da, au budućnosti ove skice će biti korisne za montažu.

Sada se odnosi na štednju. Jasno je da se prikupljaju na vlastitom kuhinjskom namještaju nakon proizvodnje crteža i ona će ga smanjiti i vrlo ekonomski. Ali kako biste dobro uštedjeli, morate ispravno odabrati materijal. Jasno je da je stražnji zid vlaknasti ploča, bočne stijenke su laminirane iverice, ali fasada može biti drugačija. I to je materijal za njega i da će podvući vrijednost cijele slušalice. Stoga, u fazi projektiranja kuhinje, morate odlučiti o fasadnom materijalu.

Stilizacija kuhinje

Kuhinjski stil u osnovi brine ženu. No, kao što je već spomenuto gore, temelj kuhinje je njezina slušalica. Stoga, prikupljanje unutrašnjosti prostorije, prvo morate odabrati stil namještaja. Nije potrebno ponovno izmisliti bicikl, sve je dugo dizajnirano i izumljeno. Stoga je optimalna opcija pronaći odgovarajući dizajn namještaja i uzimajući u obzir veličinu i oblike za okupljanje, opremljenog ispod kuhinjskog prostora.

Glavna stvar nije ne žuriti izvan krajnosti do krajnosti. Kuhinja - mala soba, tako da se bolje ne svira s redačkim linijama. Veća pozornost treba posvetiti funkcionalnosti i jednostavnosti korištenja. Iako je nemoguće staviti takva ograničenja. Ako imate financije, zašto ne napravite louvre iz kuhinje.

Što trebate učiniti kako biste stvorili kuhinjski crtež

I na samom kraju treba napomenuti da su se vremena mnogo promijenila. Postojala je prilika za stvaranje, čak i na razini kuhinjskog prostora. Postao je moguće to učiniti lako i brzo, plus vlastitim rukama: od projekta do gotove sobe sa svim kućanskim aparatima i objektima namještaja.

Čitaj više