Kako staviti namještaj u uskoj sobi: značajke

Anonim

Uske sobe - danas ne tako velika rijetkost. Netko u stanu pojavljuju se pogrešnim planerima kuća novih zgrada, nekoga - kao rezultat samo-redevelopment, i netko je otišao u nasljeđivanje. Jednostavno postavljanje namještaja Pitanje vizualnog širenja prostora u takvim prostorijama nije riješeno. Stoga, osim toga, kako staviti namještaj u uskoj sobi, morate razmisliti o dizajnu boja zidova, stropa i spola, kao i dizajn samog namještaja.

Kako staviti namještaj u uskoj sobi: značajke

Uska spavaća soba vizualno povećava pozadinu fotografija i ogledalo.

Uz integrirani pristup o pitanju, kako organizirati namještaj, nedostaci malih soba mogu se prevesti u dostojanstvo, udobnost i udobnost.

Nemojte zanemariti i osvjetljenje uskih prostora. Općenito prihvaćena opcija pomoću isključivo lustera vjerojatno će biti prikladna. Bra, zidne svjetiljke, točka rasvjete zidova i namještaja pomoći će u uklanjanju osjećaja "stisak" u uskim prostorijama.

Uska kuhinja - značajke

Kako staviti namještaj u uskoj sobi: značajke

Namještaj u dnevnoj sobi trebao bi biti usran i dug.

Kao u bilo kojoj uskoj sobi, dnevni boravak također mora napustiti općeprihvaćena pravila standardnog mjesta namještaja.

Ugradite kauč ne duž duži zid, i u sredini sobe, ostavljajući oko njega prostor za kretanje po sobi. Dakle, dnevni boravak će biti zoniran u dva dijela, a time i ukloniti nesrazmjer u veličini prostorije.

Možete objesiti otvorene police za kauč, i ispred njega staviti mali stol za kavu. Prolaz do prozora mora biti slobodan, poput prostora u blizini. Ni u kojem slučaju ne može proći prozore s teškim zavjesama ili gluhim zavjesama do poda. Zavjese trebaju biti svjetla i zrak.

Članak o temi: Kako odabrati trajni profil vijenac za zavjese

Iz uobičajenih zidova, čak i ako su s zrcalnim fasadama, bolje je odbiti.

Namještaj je poželjan pokupiti uski i dugo.

Možete koristiti svjetlosne mobitele na valjcima. Naravno, otvorene police će prikupiti prašinu, ali neće smanjiti prostor.

U uskom dnevnom boravku možete kombinirati boje zidova. Na primjer, dugi zidovi mogu se razdvojiti laganim tonovima, a uske za izradu tamnije, čime se izglađuje vizualni učinak iz "automobila" veličine sobe.

Što se tiče rasvjete, bolje je napustiti luster i staviti točke svjetiljke duž zidova ili objesiti ispod stropa s ravnom lampicom, koja će biti što bliže preklapanju.

Možete objesiti ogledala na dugim zidovima, koji, kao što znate, uvijek su igrali važnu ulogu u vizualnoj ekspanziji prostora.

Soba za spavanje - nijanse

Kako staviti namještaj u uskoj sobi: značajke

Za usku sobu za spavanje, morate napustiti velike ormare. Bolje je instalirati male komode u kutove.

Problem, kako organizirati namještaj u uskoj spavaćoj sobi, odnosi se na činjenicu da se većina obitelji ne može napustiti iz bračnog kreveta. Spavaća soba nije dnevni boravak, a u njemu prije svega bi trebalo biti prikladno ne za goste, nego vlasnici.

Postoji nekoliko razvijenih i dokazanih opcija, u kojem poravnanje namještaja u uskoj spaljici maskira svoje dimenzije.

  1. Prvo, krevet je bolje staviti uz zid koji je kraći ili uzglavi na njega. Pitanje možete riješiti radikalno, zaustaviti izbor na krevetu, koji će biti uklonjen u zidu namještaja.
  2. Drugo, potrebno je napustiti veličinu komoda za spremanje kreveta. Bolje je instalirati male ormare u kutove koji neće razmaknuti prostor i učiniti spavaću sobu već već.

Svijetli sivi tonovi zidova i ogledala na dugim zidovima u spavaćoj sobi također će doprinijeti vizualnom povećanju prostora u sobi.

Članak o toj temi: Kako lijepiti linoleum online kod kuće: dopušteno biti dopušteno, ljepilo za zglobove i pristajanje

Dodatni prostori

Župnija

Kako staviti namještaj u uskoj sobi: značajke

Za uski hodnik, wallpaper je najbolje uklopiti.

Broj namještaja u uskom hodniku treba biti minimalan. U zidnom uređenju ne bi trebalo biti mjesta za zidne panele i razne vrste granica - fizički su i vizualno smanjeni već mali prostor.

Zidovi su bolji ići oko zidova u svijetlim bojama.

Posebnu pozornost treba posvetiti pod. Bolje je razbiti u zone - ulazni dio, na primjer, vezati se s keramičkim pločicama, a zatim položiti laminat.

U zidovima možete stvoriti nišu ispod zrcala rasvjete.

Hodnik

Za uski koridor, postoje i tehnike vizualnog povećanja prostora:
  • Koridor se može zonirati na ulaznoj zoni i području ormara pomoću granica na više razina;
  • Lagani tonovi uvijek će stvoriti volumen, tako da moraju prevladati u uskom hodniku;
  • Zid zid ili obje zidove hodnika pomoći će proširiti granice glasnoće;
  • Rasvjeta ne bi trebala biti svijetlo i bolje je riješiti uz pomoć točkastih svjetla na površinama poda i stropa.

Dječja soba

Uska dječja soba neće stvoriti probleme u pitanju, kako postaviti namještaj ako je uz pomoć pozadine zona na mjesta za spavanje, igre i lekcije.

Namještaj za dječju sobu je bolje naručiti u izvornom dizajnu, na primjer, krevet s krevetom za prtljagu.

Sportski kutak je bolji ugrađen u kutu u blizini vrata, tako da neće ući u oči i smanjiti vizualnu percepciju prostora.

Kupaonica

Kako staviti namještaj u uskoj sobi: značajke

U uskoj kupaonici bolje je koristiti tuš kabine.

Ako se dogodilo takva nevolja, a stan se pokazao kao uska kupaonica, onda nema razloga za očaj. Ako je nemoguće odbiti od tradicionalne kupaonice, bolje je biti smješten na malom podiju duž kratkom zidu.

Članak o toj temi: Patchwork od traperica: od starih traperica prepredreda i pokrivača, ideje, majstora, vrećice s vlastitim rukama, fotografijama, video uputama

No, najbolja opcija za usku kupaonicu pokazat će tuš kabinu instaliran u kutu daleko od ulaska.

Kupaonica okrenuta s pločicama popločavanja će se dodatno od svakog zida nekoliko centimetara. Stoga je bolje razmotriti druge opcije za suočavanje.

Sudoper za umivaonik je dovoljno da se približe ulaznim vratima, jer je to najpopularniji atribut za jutarnju uporabu.

Zaključci iz prethodnog

Uske sobe ne bi smjele klaštati veliki namještaj. Bolje je naručiti namještaj za 50 mm već, ali osjetiti slobodu prostora, a ne hodati, kao tečaj prepreka.

Potrebno je napustiti petlje. Klizne zaklopke ormarića i krevetnih stolova bit će mnogo prikladnije. Sjajni i zrcalni površine će poslužiti kao najbolji ekspanzira vizualne percepcije prostora. Za dekorativni zid ukras, bolje je odabrati svijetlo sive tonove.

Površina je također važna za upisivanje uskih prostora. Zoniranje s različitim vrstama premazima pomoći će sakriti male sobe.

Čitaj više