Kako najbolje odvrnuti slavinu u kupaonici

Anonim

Problemi s vodovodom uvijek su uplašili svoje vlasnike. Nije svaki čovjek zna kako promijeniti brtvu ili instalirati sifon. Posebno se situacija pogoršava ako se to dogodi da teče ili mora napraviti zamjenu bilo koje slavine ili miksera. Naravno, možete nazvati vodovod i nadati se svojoj dobroj vjeri, a možete naučiti kako to učiniti sami.

Kako najbolje odvrnuti slavinu u kupaonici

Shema vodene slavine.

Zamjena slomljene dizalice

Ponekad postoji teška situacija kada kada pokušate promijeniti dizalicu iz njega komad s dijelom niti pada i čini se da je nemoguće učiniti ništa dalje. Zapravo, odvrnite ostatke dizalice koristeći trikove narodnih obrtnika.

Kako najbolje odvrnuti slavinu u kupaonici

Krug dizajna dizalice.

Postoji nekoliko mogućnosti za rješavanje ovog problema sami.

Dakle, posjedovanje iskustva u korištenju hacksaws za metal, možete odrezati mrežu na obje strane i ukloniti ostatke slavine u kupaonici.

Ako postoji nesigurnost u uporabi hacksaw, možete staviti bilo koju duguljastu stavku u rezultirajuću rupu, na primjer, datoteku ili bušilicu s prikladnim parametrima.

Ako je dizalica stara, a vodovod nije rastavljen dugo vremena, sve u cijevi može se pljačkati među sobom. U tom slučaju potrebno je postići stablo u rupu i koristiti ga da odvrnite ostatke.

Još jedan dokazani način je slikati cijev s fragmentima navoja s različitih strana s dva čekića.

Ako je dizalica zahrđala, morate ga pažljivo nositi. Da bi se odvrnula zahrđala dizalica u kupaonici, to bi trebalo biti lakše očistiti sa svih strana. Pokreti bi trebali biti oprezni jer nakon izlaganja koroziji, metal postaje vrlo krhak. Ako ne postoji tekući ključ ili ne postoji mogućnost primijeniti (vodovod u velikoj mjeri), možete zagrijati problematično područje s plinskim plamenik ili lampicu za lemljenje.

Članak o toj temi: Kako ukloniti stare pozadine: ruke, vodu ili s par (video)

Demontaža i instaliranje dizalice u kupaonicu

Tijekom vremena, čak i najpouzdaniji dizalice počinju procuriti i hrđati. Preporučljivo je promijeniti starog vodovoda u vremenu, bez čekanja na kritični trenutak. Promjena dizalice u kupaonici je sasvim moguće s vlastitim rukama. Mnogi moderni modeli mješalica su napravljeni tako da ih nije teško odvrnuti.

Uređaj jedno-umjetni mikser s aeratotorom i ugrađenim filtrom: A - mikser u rastavljenom obliku: 1 - element za pričvršćivanje, 2 - okretna ručka (joystick), 3- poklopac kućišta, 4-kružna matica, 5- Zamjenjivi mehanički čišćenje spremnik, 6- brtve, 7-korpus, B - Sharovy uložak u rastavljenom obliku, B je keramički uložak u rastamičnom obliku.

Prije demontaže miksera morate blokirati dovod vode na uspona. Poželjno je da se dno kupaonice skine sa starim novinama i krpe kako bi se omekšio udarac iz mogućeg pada elemenata dizalice. Dakle, ako bilo koji od alata ili predmeta padne na površinu kupaonice, duboko ogrebotine će u ovom slučaju biti neizbježno.

Obvezna mjera je preklapanje ispusne rupe. Neugodno, ali je mjesto gdje važni mali detalji i zatvarači često padaju. Moguće je da će bilo koji od detalja starog dizalice biti koristan u budućnosti.

Općenito, dizalica treba u potpunosti ukloniti, bez preliminarnog rastavljanja. Da biste odvrnuli slavinu, morate koristiti ključ s ključem (ili vodovod). Proces demontaže sastoji se u odvrnutim orašastim plodovima, s kojima se slavina provodi na hladne i vruće vode. U slučaju da morate zamijeniti plastične cijevi, rad se treba provoditi kao pažljivo i ne povući ključ na tipku, inače možete oštetiti cijevi. Također tijekom rada treba držati cijevi rukama.

Nuts koji se koriste za popravak dizalica s cijevima uvijek dolaze zajedno s mikser, tako da ih treba uzeti u obzir može li još uvijek funkcionirati ili treba zamijeniti novim. Da biste odvrnuli zahrđali, oštećeni orah, trebali biste koristiti poseban alat - ključ tekućine (WD-40). Njegova je djelovanje usmjerena na koroziju rezultirajućeg sloja hrđe, soli sedimenata i driveove boje. Alat djeluje prilično brzo, nakon nekoliko minuta bit će moguće eliminirati najstariji orah.

Članak o toj temi: gipsana ploča ispod pozadine: potreba za postupkom i značajkama

Kako najbolje odvrnuti slavinu u kupaonici

Faze za popravak miksera.

Prije instaliranja nove dizalice, nit cijevi se brtve s vodovodnom izolacijskom fio trakom. Prije nego što ništa trake na slavini dizalice u kupaonici, trebali biste nositi briljantnu periju na njemu. Dizajniran je za prikrivanje dijelova koji služe na mjestu povezivanja.

Kada koristite izolacijsku traku, postoje nijanse: treba ga primijetiti strogo u smjeru u kojem će se matica uvijati u budućnosti. Ako sve učinite ispravno, matica će biti glatko, jednostavno, bez primjene dodatnih alata. Ako postoje sumnje o činjenici da je matica netočna i zategnuta ne na niti, treba ga ponovno pokrenuti, a ne pokušati prisiliti orah nasilno.

Strogo je zabranjeno odgoditi matice snažno. Dakle, možete povući brtve ili slomiti matice.

Nakon što je stara dizalica rastavljena, možete početi instalirati novu. Vodovođenje se isporučuje kao standard, a sve potrebne pojedinosti moraju biti prisutni.

Glavni element miksera je ekscentričan. Zahvaljujući tome, prijelaz s eyeliner na maticu različitih promjera, oni također omogućuju instalaciju u slučaju međusobno povezivanje. U osnovi proizvoditi ekscentrike od mesinga. Potrebno je postaviti ih između mješalice i kvačila cijevi ili diska vode.

U široko lice ekscentrične niti, lako je pričvrstiti različite vrste ukrasnih kapica, koji služe kao prerušavanje iz mana pri montažu utičnice u kupaonici.

Suptilnosti ugradnje dizalica

Kako najbolje odvrnuti slavinu u kupaonici

Popravite mikser vlastitim rukama.

Kako biste izbjegli oštećenje dekorativne orahe kada radite s ključem, možete koristiti tanku karton ili meku tkaninu.

Ovisno o zemlji proizvođača, smjer se može razlikovati u kojem je dizalica otvorena. Dakle, ako se pojave neugodnosti i teško se naviknuti na novu dizalicu, smjerovi otvaranja dizalice mogu se mijenjati u dizalici.

Članak o temi: prozirni dizajn

Da biste izvršili uklanjanje dizalice, koristite sljedeće alate i dio:

  • podesivi ključ;
  • tekući ključ za hrđe područja;
  • novine i krpe;
  • Izolacijska traka (traka za fum) određene širine.

Situacija je ozbiljnija ako trebate odvrnuti mikser, a ne cijelu dizalicu u kupaonici. Osim ključa, u ovom slučaju trebat će vam odvijač. Pod dekorativnim utikačem ventila nalazi se vijak koji se može pronaći i odvrnuti. Nakon rastavljanja vijka, možete okrenuti sam dizalicu. Možda će zamjena brtve spasiti situaciju i promjena u vodovodu neće biti potrebno.

Čitaj više