Koje su zavjese prikladne za sivu pozadinu: značajke kombinacije nijansi

Anonim

Siva se sve više koristi za ukrašavanje unutarnjih soba različitih funkcionalnih svrha, jer je savršeno u kombinaciji s većinom nijansi i ima pozitivne psihološke karakteristike. Unatoč ovim prednostima, potrebno je znati koje će zavjese odgovarati sivoj pozadini i kakve su nijanse koje vrijedi obratiti pozornost. Unatoč činjenici da je siva baza nedavno vodeći među dizajnerskim rješenjima, svestranost ove pozadine omogućuje stvaranje originalnih i čak jedinstvenih interijera. Pravilan rad s paletom i korištenje naglasaka osigurat će stvaranje dovršene stilske, pluća ili elegantne slike.

Koje su zavjese prikladne za sivu pozadinu: značajke kombinacije nijansi

Psihološki aspekti sive i njezine kombinacije s različitim nijansama

Gray je visoko cijenjena kreativnim ljudima. Istovremeno ima svestranost, pruža neutralnu pozadinu za stvaranje zanimljivih slika i jedinstvenosti. Važno je s obzirom na to da nije tako lako odabrati zavjese na jedno-foto sivu pozadinu, tako da se zidovi obično čine mješavinom sive i plave, zelenkaste, ljubičaste.

Izrada u korist univerzalne boje u dekoru, vrijedi razmotriti jednostavna pravila.

  1. Psihološki udobne su nježne nijanse sive. Oni su oni koji se primjenjuju na dizajn stambenih prostora. Stroge i hladne boje pogodne su za ured, svjetlo čelika - za kuhinju.
  2. Uz pomoć tamnih nijansi, soba se može podići eleganciju, ali morate se dobro postupati, inače će soba biti vrlo stroga.
  3. Psiholozi hitno ne preporučuju primjenu velikog broja zastoj u dekor: može uzrokovati depresiju. Ova boja je bolje koristiti kao crtež na platnu zavjese.
  4. Izvrstan i elegantan dekor postiže se primjenom kontrasta.
  5. S sivom pozadinom, elementi mlijeka, žućkaste ili prljave i bijele boje najbolje se kombiniraju. Cijevo-bijela nijansa će izgledati previše formalno i uzrokovati udruge s bolnicom.

Članak o temi: Dječji krevet, veličine kreveta i vanjske dimenzije

Odabir zavjesa na pozadinu sive, možete pokušati, čak i najljepše kombinacije. Potrebno je samo ispravno procijeniti utjecaj slike slobodnog prostora, uzeti u obzir teksturu i boju tkanine, zabilježiti kvalitetu rasvjete sobe.

Vijeće

Soba će izgledati svježe i zanimljivo ako će nijansa zavjesa biti zasićena od boje zidova. Avioni se ne smiju spojiti ili podudarati se na kontrast. U ekstremnom slučaju, zavjese moraju biti prekrivene svijetlim i izražajnim uzorkom.

Da biste pokupili lijepe i skladne zavjese stilski sive pozadine, morate uzeti u obzir sljedeće trenutke.

  • Zahvaljujući tekstilima tople, sočne nijanse u sobi bit će lagani i udobni. Za takav učinak preporuča se koristiti ružičaste, breskve, žute zavjese.
  • Za sobu koja se nalazi na južnoj strani, bolje je odabrati zavjese u plavim ili lila tonovima. To će pomoći izgladiti nadzor sunčeve svjetlosti i učiniti sobu mirnijom.
  • Zavjese od neutralnih nijansi postat će najsigurnija opcija. S njima gotovo nemoguće pogriješiti. Kakve zavjese se koriste - pijesak, kava, krema ili bež, - dekor će biti moderan, miran, tradicionalan.
  • Ljubitelji hrabrih rješenja vrijedne su pozornost na svijetlo ljubičaste, crne, svijetlo žute, bogate ružičaste, sočne zelene tekstile.

Koje su zavjese prikladne za sivu pozadinu: značajke kombinacije nijansi

Proces odabira prikladnog dizajna

Zavjese ne smiju samo odgovarati sivoj pozadini, već se i skladno uklopiti u situaciju. Potrebno je razmotriti oblik, stil, boju, teksturu proizvoda.

  • U smislu obrasca, svi su dizajni zavjese relevantni. Unatoč ozbiljnosti sive, na pozadini, izgledaju savršeno i luksuzne klasične i minimalističke opcije.
  • Pouzdane ružičaste ili zavjese breskve su idealne za pozadinu u spavaćoj sobi. Važno je s obzirom na to da se njihova boja treba ponoviti u teksturi tapeta ili namještaja.
  • Dnevna soba trebala bi biti atraktivna i dinamična. To se lako može postići ako odaberete ljubičaste, zelene ili žute zavjese na sive zidove. S ovom opcijom morate se sjetiti da se boja tekstila ne bi trebala voditi u dekor, inače će se pojaviti žito i dosadan osjećaj.
  • Koje boje ne koriste za ukrašavanje kuhinje, ali većina ljudi i danas vjeruju sivim zidovima i namještajem objekata. Žute zavjese na pozadini osigurat će dobar apetit, povišeno raspoloženje i bez tjeskobe.

Članak na temu: Kako napraviti zavjese iz perli i trajnu liniju ribolov?

U vrlo svijetlo sive pozadine u dječjoj sobi, preporuča se odabrati malo više svijetle ružičaste, plave, marelice ili zavjese za breskve. Bez obzira na dob djeteta, zidovi u vrtiću ne bi trebali biti jedan foton sive, moraju se razrijediti s nježnim razvodom omekšavanja ako trake.

Koje su zavjese prikladne za sivu pozadinu: značajke kombinacije nijansi

Dostupnost crtanja, rada s teksturom i drugim važnim nijansama

Što se tiče obrasca dizajna i korištenja, možete u potpunosti vjerovati na vlastitu fantaziju. S pravim pristupom nizova, dekoracija, lukova, Motley crteža imaju pravo postojati. I jednobojnoj pozadini jednostavno je potrebno podići upravo neotkrivene zavjese. Flaralni motivi će dati u sobi atmosferu romantike, apstraktni ukras će dodati spremište.

Moderan i učinkovito na platnu zavjese izgleda čelični crtež, boja portira ne igra važnu ulogu. Ovaj pristup je relevantan za klasične interijere i ultra-moderne stilove.

Uronite vlastite fantazije, morate zapamtiti da obilje dekora može prijeći osnovnu ideju. Ponekad je tkanina ili izvorna draperija dovoljna dekoracija.

Koje su zavjese prikladne za sivu pozadinu: značajke kombinacije nijansi

Izlaz

Odabir zavjesa koji su idealni za sive pozadine i prenosit će jedinstveni stil sobe, morate slušati svoju intuiciju. Ako slika ne donosi zadovoljstvo i ne daje udobne senzacije, bolje je odbiti.

Vrijedno je spomenuti važan praktični trenutak - na sivoj pozadini sve prašine i prljavštine vrlo brzo postaje očito. Odabir dekor za prozor, najprije je potrebno obratiti pozornost na ne-pametne tkanine, što neće položiti prašinu. Suho i mekano čišćenje zavjesa i tekstilnih površina jednom tjedno bit će vrlo korisno.

Čitaj više