Kako napraviti svjetiljke od šalica to učiniti sami

Anonim

Vrlo često, vlasnici apartmana ili kuća žele ukrasiti svoj interijer i učiniti ga neobičnim. Da biste to učinili, to je često dovoljno dodati klasičnom neremarrkable interijera jednu stavku koja će stvoriti poseban naglasak u njemu. Ukupni dojam cjelokupnog uređenja stana može se radikalno promijeniti.

Kako napraviti svjetiljke od šalica to učiniti sami

Lijepe i neuobičajeno izgledaju svjetiljke, izrađene od šalica sa zalijepljenim sauntima.

Jedna od novih modernih dizajnerskih rješenja, koji počinje dobivati ​​samo popularnost, je sekundarna uporaba svih poznatih i poznatih objekata s nekonvencionalnim putem. Na primjer, možete napraviti svjetiljke od šalica vlastitim rukama.

Svjetiljke od posuđa su popularan trend među okolišnim borcima. Osim šalica u tu svrhu mogu se koristiti razne stavke svakodnevne uporabe. Ali učinite svjetiljku iz šalice najlakši način. Može se nositi s čak i početnikom.

Potrebne materijale

Kako napraviti svjetiljke od šalica to učiniti sami

Iz šalica možete učiniti ne samo lapa za svjetiljku, već i bazu.

Preporučuje se odmah pripremiti sve što može biti potrebno za rad. Možete koristiti sve šalice - čaj ili kavu. Možete napraviti luster s skladnim kombiniranim plamenima iz stare usluge.

Osim glavnih subjekata - šalice - potrebni su pomoćni materijali:

  • Okvir starog lustera;
  • Bušili s dijamantnom vježbom za keramiku i staklo;
  • pištolj za ljepilo;
  • Različiti dekorativni elementi prema diskreciji i kušajte čarobnjaka (kuglice, kuke, privjesci, lanci, itd.).

Kao elementi dekoracije, možete koristiti sve što se radi u ruci. Oni koji žele stvoriti svjetiljku u određenom stilu, i nije bilo prikladnog dekora za zatvarače koji će nužno trebaju pri radu.

Članak o toj temi: Disse Shield (SHS, SHS, PR)

Osim toga, morate kupiti svijeće u staklenim čašama. Mogu se lako zamijeniti, luster ne mora rastavljati.

Proizvodne značajke

Kako napraviti svjetiljke od šalica to učiniti sami

Kristalne šalice su prikladne kao lusterske svjetiljke.

Ovisno o pripremljenim materijalima, tijek rada može imati vlastite karakteristike. Šalice se mogu zalijepiti na metalne uloge na okvir lustere za strop. Čaše s svijećama su instalirane u ljepljenim šalicama. Ne morate izbušiti staklo. Možete zaviti svjetiljke na određena mjesta i koristiti luster ako želite - stvoriti električnu rasvjetu ili svijetli svijeće u njemu.

Ako trebate instalirati svjetiljku u svjetiljku, morat ćete izbušiti dno šalica da biste proveli žicu kroz rupu. Vrijedi razmotriti da se ne može izbušiti nikakav materijal. Na primjer, kaljeno staklo s takvim pokušajem podijeljen na male komadiće. Preporučuje se pre-trenirati na nepotrebnoj kup.

Za bušenje keramike, stakla i kristala, potrebno je koristiti cjevastu dijamantnu bušilicu.

Morate bušiti na velikoj brzini. Da biste spriječili izgled pukotina, morate stalno ohladiti proizvod. Za hlađenje možete sipati malu količinu vode u šalicu. Prije bušenja, šalica treba dobro pričvrstiti. Možete izbušiti iznutra i izvana. U bušenom kupu morate instalirati spremnik sa svjetiljkom i pričvrstiti svjetiljku na okviru.

Preporuke stručnjaka

Za bolji i sigurniji rad, potrebno je pridržavati se nekih preporuka iskusnih majstora:

  1. Najbolje je koristiti keramičke šalice. Optimalno, oni su izrađeni od meke porozne gline. Porculan je previše krhki u te svrhe.
  2. Poželjno je da je alat koji se izvodi u rupama bio lagan i udoban. Na primjer, punjiva vježba.
  3. U vrijeme bušenja preporuča se nositi posebne zaštitne naočale i rukavice. To će izbjeći ozljede koje se primjenjuju fragmenti posuđe.
  4. Ako se rubovi rupe dobiju oštrim, onda će morati očistiti Emery.
  5. Ako trebate zamijeniti svjetiljku, bit će potrebno držati ga šalicu, ali spremnik.
  6. Mjesto privrženosti lustere na strop može biti ukrašeno nedržavnim lusterima, ali isti objekt jela, kao i koristi se za proizvodnju stropa. To će vam omogućiti da izdrži luster u jednom stilu.

Članak na temu: Što očistiti montažnu pjenu od linoleuma: Savjeti

Dakle, možete stvoriti neobičan i izvorni predmet unutrašnjosti vlastitim rukama iz starih jela. Takav luster će biti vrhunac bilo kojeg okruženja.

Čitaj više