Kako napraviti domaće stane iz šperploča?

Anonim

Do danas, folklorni obrtnici često koriste proizvedenu opremu. U isto vrijeme, može se koristiti za uspjeh s uspjehom s uspjehom, stvarajući neke pojedinosti domaćih strojeva iz nje.

Kako napraviti domaće stane iz šperploča?

Da biste izbjegli prašinu pri radu s unutarnjim strojem, instalirajte zaštitnu ogradu.

Svojstva šperploča

Šperploča - materijal je vrlo univerzalan. Ima dovoljnu trajnost, jednostavan za rad, javno je dostupan i relativno jeftin. Zato Phaneru često koristi ne samo za proizvodnju namještaja ili dekornih predmeta vlastitim rukama, već i kako bi se napravile domaće strojeve.

Kako napraviti domaće stane iz šperploča?

Fizika - Mehaničke karakteristike i veličine građevinarske marke FSF i FBS

Neki dijelovi stroja mogu se savršeno zamijeniti s šperpločem od šperploča. Na primjer, tablica šperploča za rezanje materijala, kućišta i pokretnih nosača izrađenih od šperploča savršeno se koriste, također su izuzetno dokazane. A to nisu svi detalji koji se mogu izraditi od šperploča kako bi napravili stroj vlastitim rukama.

Prilikom odabira materijala, vrijedi se odbiti na kojem se izračunava opterećenje šperploča i dijelova. U većini slučajeva, proizvodnja domaćeg stroja, optimalno koristi foleru srednje debljine. Dakle, domaći strojevi su dizajnirani za uporabu kod kuće bez pada temperature i vlažnosti. Masti se koristi ako stroj ili njegovi elementi, na primjer, tablica za rezanje materijala zahtijevaju povećanu tvrđavu, onda je bolje koristiti jaču, debljinu od 10 mm. Međutim, stvaranje bilo kojim kućnim strojevima, u početku je potrebno odbiti koristiti finu šperploča, jer je previše krhki za takav rad i neprikladan za uporabu u proizvodnji domaćeg stroja.

Članak na temu: Vrata Darino: Pregled marke

Prilikom izrezivanja dijelova do 6 mm debljine možete primijeniti priručnik ili električnu posudu. Ako postoji potreba za smanjenjem guste liste veće od debljine 6 mm, koristi se disk.

Prilikom piljenja šperploča preko vlakana izrađene su od posebnih rezova s ​​nožem kako bi se uklonila napetost na drvu.

Kako napraviti domaću šperploča?

Odmah napravite rezervaciju, što znači kućni stroj, koji je malo vjerojatno da će odgovarati uvjetima proizvodnje, ali za dom ovo je optimalna ravnoteža cijena i omjera kvalitete, uzimajući u obzir relativno malo opterećenje na njega. Da biste napravili domaći stroj iz šperploča, trebate strojeve za različite potrebe, ali najpopularniji CNC stroj je najpopularniji.

Kako bi se CNC stroj za šperploču učinio, to nije samo šperploča, već i druge alate i materijale:

Kako napraviti domaće stane iz šperploča?

Pribor za montažu stroja mora se kupiti unaprijed u bilo kojoj građevinskoj trgovini.

  • Posebne osovine i nositelji;
  • razni ležajevi;
  • vijci;
  • kontrolor;
  • Pojasevi i elementi za pričvršćivanje u obliku vijaka, orašastih plodova, vijaka i perilica.

Za rezanje i rezanje trebate:

  • vladara, kvadrat;
  • nož;
  • Lobicik ili pile na temelju kojih će se primijeniti debljina šperploča.

Budući da CNC strojevi sugeriraju korištenje dijelova u kojima je šperploča izrezana na figurinu i mora se vrlo čvrsto uklopiti zajedno, tako da ne postoji najmanji razmak, a zatim pristupiti rezanje i piljenje, stvarajući budući stroj, vrlo je odgovoran i promatranje određena pravila.,

Izrada samostalnih alatnih strojeva za kućnu uporabu, mora se pamtiti da ovaj materijal ne tolerira snažan mehanički učinak. Stoga se pričvršćivanje dijelova provodi pomoću uporabe žljebova i šiljaka, koji su dodatno označeni za tvrđavu ljepila. Da bi veza bila pouzdana, šiljci i utore moraju se savršeno približiti jedni drugima bez oluja i pukotina. Nema noktiju ili vijci za samostaranje mogu se koristiti kao spojni elementi. Strojevi i njihovi dijelovi iz šperploča izloženi su učincima vibracija i nepravilno pričvršćivanje mogu se raspasti u najuglednijem trenutku, jer je privrženost treba posvetiti posebnu pozornost.

Članak o temi: Inspiracija dana: Domaći darovi za 14. veljače (90 fotografija)

Jer, proizvodni strojevi s detaljima iz šperploča, morate koristiti bušilicu, onda također trebate promatrati mali trik kako ne bi pokvarili materijal. Da bi se brzina bušilice na mjestu vježbe potrebno staviti na drugu stranu istog materijala na drugu stranu istog materijala, optimalno koristiti ostatke šperploča nakon rezanja i rezanja.

Kako napraviti domaće stane iz šperploča?

To je lakše i brže koristiti elektrolovka za rezanje dijelova.

Nakon što se detalji režu, moraju se obrađivati, inače šperploča može početi nedostatke i kolaps. Posebnu pozornost treba posvetiti obradi ruba, koja je najviše izložena temperaturnoj razlici ili vlažnosti. U pravilu je izvorno svaki detalj za pažljivo poljski brusni papir s malim zrnom, potrebno je početi mljevenje od uglova duž vlakana. Kutovi su obrađeni od strane Emery papira odvojeno, oni se isplaćuju posebno opreznoj pažnji, ako je potrebno, prije obrade, mogu biti ukradeni.

Nakon završetka temeljitog mljevenja fino zrnatog papira iz svih dijelova, moguće je preseliti se na njihovo priprema s posebnim pripravkom, što sprječava učinke temperature i vlage iz učinaka, kao rezultat kojih može početi riješiti i ometati rad stroja. U završnoj fazi, koja se obavlja po volji, možete provesti boju dijelova stroja iz šperploča.

Savjeti za pravilno piljenje šperploča

Budite sigurni da izrežite suhi materijal, jer je manje osjetljiv na otpor. Korištenje mokrog šperploča može dovesti do stratifikacije.

Ako postoje znakovi da su zubi u rezanju koje se mogu petljati, odmah treba promijeniti, to će pomoći da se izbjegne izgled pucanja i ružnog ruba, kao i oštećenja.

Duž vlakana je najbolje raditi s elektroller, ali slušalica je prikladnija za križ, koji će rub učiniti nejednakim, ali jamči nedostatak steznog alata ili skrbi daleko od predviđene linije propila.

Članak o toj temi: Stavite staru kupku

Kada radite s debelim šperploča za piće luk ili krug, najbolje je koristiti mlin za glodanje namještaja. Kako bi se brzo izbjegli čips i druga šteta, na mjesto budućnosti, najlakše od svega da zalijepite traku, a zatim izrezati fananeur.

Čitaj više